Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

müşkül durumda olan çubuk tarçın ya da galeta unu istemez ki

hatta soğan bile istemez yani soğansız yapar zira yokluğun acısını bilirrr
Psikolojisi de iyi olmayabilir. Bahaneyle konuşmaya çalışıyordur belki. Tanıdığım biri benden böyle ufak tefek şeyler istese veririm. Atla deve değil ya. 1 çubuk tarçın galeta unu 3-5 liralık şeyler. Kendimi konu sahibinin yerine koyuyorum ben geri çevirmek istemem.

Amaan verin gitsin ne olacak. Vermeyip de 3 gün sonra ne kadar müşkül durumda olduklarını öğrenirseniz vicdanınızı susturamazsınız. Neler neler duyuyoruz...
Ama kadın iyce abartmış herşeyi istiyormuş bu normal mi sizce

Bende kapıma geleni boş çevirmem
İhtiyacım olsada gitmem mesela o gün yoksa ne varsa onla idare ederim şunum eksik bunum eksik ver diye kimseyi bunaltmam utanirim istemeye
Varsa param gider alırım yoksa da kesinlikle gitmem kimsenin kapısına

Ben hayatımda hiç komşudan bir şey istemedim ama isteyenden de rahatsız olmam. Varsa veririm hiç düşünmem.

gerçekten ihtiyacı olan, parası olmayıp alamayan insan gidip komşudan isteyemez. biz de fakirlik gördük yani galeta unu nedir çunuk tarçın nedir yani?

makul istekleri olduğunda geri çevirmeyin ama anlamsız isteklerle geldiği zaman yok deyin.

Bazi insanlar boyle görüp yetisiyor oda size iste demiş bunu normal görüyor komsuluk iliskisini baya bir abartiyor bu insanlar yoksa maddi durumluk bir sey yok bence sizde yok diyorsunuz size tersse yapmayın ufakca kesin bu alisverisi banada ters boyle seyler yani her seyin bir seviyesi var malesef artik komsu komşunun kulune lazim degil devir cok degisti

Yok öyle şeyler istemiyor da süt kremasi çubuk tarçın çamaşır mandali falan bunlar tuhafıma gitmişti. Eşim haram ederim verirsen diyor bende yok diyemem içim içimi yer ne yapicam bilmiyorum.

bunlar acil şeyler değil ki,eşine söylese akşama getirebilir.mesela çorba yaparsın tam un kavuracaksın unun bitmiş iki kaşık un istersin,salçan bitmiş olabilir iki kaşık salça istersin ama bunlarda ayda bir iki kere hadi bebekli diyelim haftada bir olsun her gün olması can sıkıcı tabi,eşiniz kızmakta haklı.iyi niyeti suistimal etmek.

Aynen Gerçekten ihtiyacı olanlar istemiyor ama hiç ihtiyacı olmayanlar maddi durumu sizden kat kat iyi insanlar isteyince is cigrindan çıkıyor.

Komşusuzluktan o kadar öldüm ki, bele bi komşum olsa başımın üstüne derim.
Bebek bakmam yalnız :)

Esinizi dinleyin bence. Ekmek haric birsey vermeyin. Cubuk tarcin nedir ya herkeste bulunmaz saten kolay kolay, yok deyip gecistirin. Deterjanmis mandalmis, bunlar bitmeden alinan seyler hele mandal bir kere alirsin hep kullanirsin. Komsunuzun istekleri tuhaf.
Birde baya rahat biri sanirim, gel evime cocuk bak nedir..

Bazi insanlar gercekten böyle istemeye alışmış..
esiniz hakli. Ne kadar iciniz el vermese de esinizin sözünü tutmalisiniz.
Hani evine haciz gelir esinin de durumu olmaz vs.. bu durumlarda tabiki istenmeden verilir.
Ancak bu kadari eoey abes..
komsusu acken tok yatmak bizim medeniyetimizde yoktur ancak istemek te bizim medeniywtimize sığmaz.

Işte sorun maddi değil

Karşıdakinin her şeyi isteyebilir görmesi

Olmasa da olur diyememesi

Benimde böyle bir komşum vardı, gerçekten çok iyi bir kadındı ama bu isteme işini çok abartiyordu hergun mutlaka birsey isterdi üstelik küçük çocuğu da yok iki tane boyum kadar oğlu vardı evde ama alışkanlık sanırım Birgün deterjan Birgün bir paket makarna bir paket kremsanti ve hatta Birgün oğlu geldi dedi ki annem 6 yumurta bir bardak yoğurt bir pakette kabartma tozu istiyor :) çok gülmüştüm anne ne söyle keki yapıp getireyim mi dedim. Huy işte ben sadece bir defa bir tane soğan istedim oda utana sıkıla ama ona normal geliyordu. En iyisi mesafe koymak bu kadarida belescilik oluyor bence

Bizimde eski kiracimiz böyleydi. Kibrit bile isterdi bizden. Kâra geçtiğini dusunuyordu. Valla kimse kusura bakmasin artik her bütçeye uygun her sey var marketlerde. Durumu olmayan insan isteyemez zaten. Boyleleri yüzünden gercekten zor durumda olanlara yardim edemiyoruz

Senelerce aynı apartmanda oturduğumuz karşı komşumuz vardı.
Dediğiniz gibi elinde bi bardak sürekli bit şeyler isterdi.
Annemde yumuşak yüzlüydü verirdi çoğu zaman aynı sizin eşiniz gibi babam kızdı.
Zamanla yok dedik ama kadın öyle yüzsüzdüki arada gene isterdi.
Ve ne oldu Kadın ev aldı :) böyle sıka sıka bildiğin ev aldı kadın.
Annemlerin de hala evi yok.

Yani maddi durum meselesi değil mesele şu ki a bu kadın yumuşak yüzlü ne istesem veriyor krema da zaten pahalı hmm çubuk tarçın mı kim gidip alacak karşıda bir enayi var zaten!!!
Hatta ben o kadar yüz buldum ki çocuğuma bile birer saat baktırırım kafasına girmiş bu kadın.

Allah aşkına kendinize gelin sizce bu kadın iyi bir insan olsa düşünceli olsa şu an size böyle bir konu açtırır mıydı?
Eşinizle bunu tartışmanıza yol açar mıydı?
Şöyle kötü niyetli insanları kullanan pis zihniyetli insanların iyilik adı altında ekmeğine yağ sürmeyin allah aşkına!!!

Bu tip durumlar genelde huy, elbet birsey istenir ama genelde sık kullanılmayan ama ihtiyaç olduğunda aaa bitmiş denecek şeyler istenir, mesela galeta unu buna örnek olabilir evet ama hersey de istenmez ki...ben de evdeyim pek çıkamıyorum ama eşim arar ya da ben gelmeden söylerim gelirken şunları şunları al diye, iyiliği de suistimal etmenin manası yok

Hiç unutmam, bir komşu elinde leğenle gelmiş turşu istemişti bizden
Hayır kadın hamile falan da değildi yani, turşu gibi keyfi bir şeyi insan istemeye utanır.
Aynı durum geçen gün bana da oldu Komşum çocugu göndermiş annem turşu istiyor diye ben şok
Verdim artk ama şaşırdım acaba misafiri falan vardı da çeşit olsun diye falan mı istedi bilemedim..

Bende de var oyle bi komsu

Oyle aman aman bi samimiyette yok aramizda
Evine en son mevlud okutmustu 1,5 yil once o zaman gittim

İstekler;
Ekmek sogan cay seker limon yogurt un yesil biber yumurta seklinde yiyecek turu olanlar

Mikser supurge utu gibi ev aletleri

Ayrica misafiri gelecegi zaman masa ortusu bicak tencere seklinde
( son madde 1 kez oldu)

Yiyecek istemesi artik normal geliyor
Cocuklari yolluyo kiyamiyorum zaten
Bos cevirmiyorum

Gel gelelim supurge nasil yok denir , diyemiyorum ama bozulur diye de aklim kaliyor

Supurgeyi kullandi ertesi gun geri istedim getirdi tam kapidan ayrilcak corban var mi dedi bebek icin

Allahtan her dakka gelmiyo ama can sıkıci bi durum
Resmen hacet komsulugu yapiyo benimle

Yani konusahibi kelin ilaci yok sana yardimci olamayacagim ama evine gitme valide hakli

12 13 yaşlarındaydım bizim de vardı böyle bi komşu, yeni taşındılar hosgeldine gitti bizimkiler sonra biz çağırdık bizdeyken adam resmen kendi dedi bir gün sizden bir gün falancadan geçinip gitcez diye, şaka sandık elbet, ama harbi öyle oldu, iş annemden takılarını istemeye kadar geldi x abla bir gün takayim şeklinde

Yaw bebeğine çorba da mı yok yuh yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…