Bir garip komsu derdi (artik yazicam)

Aynı durum geçen gün bana da oldu Komşum çocugu göndermiş annem turşu istiyor diye ben şok
Verdim artk ama şaşırdım acaba misafiri falan vardı da çeşit olsun diye falan mı istedi bilemedim..
Çok saçma değil mi? Turşu yemeyince ölmezsin, yeme yani ne olacak?
Komşudan ha gidip dondurma istemişsin ha turşu, bir farkı yok bana göre.

Evet komşuluk böyle günler içindir benimde komşum ister bişeyler ,çıkamayacak durumdaysam bende isterim ama sizinki epey abartmış hani sizde bişey istersiniz oda ister karşılıklı anlayışla olur ama böyle sıradan ve sık sık yapılan istekler suistimal gibi!
Sizde zamanla tatlı dille yok demeyi öğrenin..

Çorba mı?
Sen ne işe yarıyorsun, hanım deseydiniz. Evinizi ben çekip çevireyim oldu olacak, size zor gelmiş bebeğinizi doyurmak herhalde derdim ben olsam

Çok saçma değil mi? Turşu yemeyince ölmezsin, yeme yani ne olacak?
Komşudan ha gidip dondurma istemişsin ha turşu, bir farkı yok bana göre.
Aynen katılıyorum hani hergünnyemen gereken bişey olur bugün kalmamış komşudan isteyelim yarın alırız dersin de turşu yani bugün ben verdim yatın napıcan? Öbür gün? Yapacak bişey yok bende çocukları var belki canları istedi falan diye düşündüm ,Belki misafiri vardır falan dedim :)

Yaw bebeğine çorba da mı yok yuh yani
Kapiya kadar gelmisken isteyivereyim diye dusundu heralde kolayina geldi
Bak simdi aklima geldi o kase onda kaldi:)

Ayrica durumu cok cok iyi
Baya bildigin zengin yani

O bahsettigim misafiri gelecegi zaman istedigi seyleri esime anlattim
Komsum hic zahmet etme misafirini bizde agirlayalim deseydin dedi :))

Seninki bariz arsız, kasede dolu gelse bari adettendir ya

Ayy öldüm gülmekten şuan :))

Cevap daha komik, ben o zaman ücretsiz izinde değilim çocuk falan yok yeni evliyiz, biz çalıştığımız için erken yatarmışız onlar daha oturuyomuş, hani diyo ki zaten 10da yatacaksınız ne gerek var kumandaya

İşin aslı ben biraz bencil yetiştiğim için pek normal bakamıyorum. Paylaşımın da bu kadarı fazla.
E yediğimi neden elin adamıyla paylaşayım ki ya?
Para kazanmak bu kadar zorken, annemle babam zorlukla kazanırken ben evin yemekliğini aramda kan bağı bile bulunmayan bir yabancıyla neden paylaşayım, anlamıyorum yani.
Binde bir olur, alırsın, geri verirsin. Ama her gün de istenmez yani.
Annem o şey yoksa evde, koymaz yemeğe, ya da başka şey pişirir. Komşuyu suistimal etmemek lazım.

Cidden ihtiyacı olan adam bu kadar arsız davranıyo zaten, saklıyor yoksulluğunu, bunlar bir değişik

Benimde alt komşum ister,kendisi kiracım,çekinerek ister.Yumurta,soğan,un,bulyon,patates,salça,baharat aklıma gelmeyen bir sürü şey.Geçen günde misafirim gelecek sofra bezim eski ödünç verir misin dedi,verdim.Kendim söylerim bir ihtiyacın olursa çekinme iste diye.Aylık toplasan aldıklarını 5 tl eder ,etmez,hiç zoruma gitmez,çocuklarımın sadakası olsun derim,eşimde kaç kere gördü,birşey demedi,aynen ver,birşey olmaz dedi.

Bence maddi durumdan değil yüzsüzlükten.. Çamaşır mandalı istemek nedir yaa insan utanır

Seninki bariz arsız, kasede dolu gelse bari adettendir ya
Bir ara cok ust uste oldu artik sinirlendim
Kapi caldi anladim bunlar , yok deyip paylayacam baktim kucuk oglu elinde bi tabak icinde 4 dilim baklavayla gelmis
Hayir yani nasi hissetti hala anlamiyorum
:)
Sus payi verdi resmen bana

Baklavayi gömerken utandim kendimden
Bide boyle insana insanligini sorgulatiyolar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…