Tavrini koysun esiniz. Evlenirken haber vermeyen baba utanmadan evinizemi gelmeye kalkiyor.Arkadaşlar merhaba, fikirlerinize çok ihtiyacım var, çok saçma bir durumun içindeyim.
Eşim annesini kaybedeli 7 sene oluyor. Kurban bayramında babasını ziyarete gittik. Tam yatacağız, yatak açıyoruz, elimde yastık kılıfı, eşiminkinde yorgan varken adam birden "bir hanım arkadaşım var" dedi. E olabilir dedik. O sırada eşimin ablası girdi içeri. İmam nikahını da söyledin mi dedi. Bunlar imam nikahı kıymışlar, evliyiz diyorlarmış. Tabi birlikte yaşıyorlar artık. E eşimin haberi bile yok. Aylar geçmiş bunlar olalı. Haftada bir kere konuşuyoruz, adam söylemedi bile. Bütün akrabalar, eş dost biliyormuş, tabi ablası da. Bir tek eşimin haberi yok. Annem yapsa bunu çok ağırıma gider. Eşimin de gitti, babasını kırk yılda bir aramaya, iki dakika konuşup kapatmaya başladı.
Neyse işte kadın ablasıyla tanışmış, konuşmuş etmiş. Biz görmedik hiç. Hafta sonu bir akrabalarının düğünü var. Babası da gelecek. Bu hanımı da getirmek istiyor beraberinde. Ama eşim eve kabul etmek istemiyor. Açıkçası ben de istemiyorum. Çünkü ikisi de eşlerini kaybetmiş ve eşlerinden aldıkları maaşlar kesilmesin diye resmi nikah kıymıyorlar. Bana çok çirkin geliyor. Birlikte yaşıyoruz deseler dürüstçe çok güzel ama imam nikahı evlilik birliği sağlamıyor bana göre. Hatta dini böyle bir şeye alet etmeleri daha da yakışıksız geliyor.
Eşim akşam arayıp baba otelde kal, o kadın evime giremez diyeceğim diyor, ben şu ana kadar sessiz kaldım, ne yadırgadığımı ne ayıpladığımı belli ettim. Bu kalma konusunda da bir şey demedim. Bu arada geldiklerinde 5 gün kalmak istiyorlar. Ben işe gideceğim, hiç tanımadığım, daha önce hiç görmediğim bir kadının evimde olma düşüncesi de rahatsız ediyor. Bilmiyorum ne düşünmeliyim, oğlu varken başka yerde kalması ayıp olacak bir yandan ama oğlunu yok sayarak aylardır evlilik yaşıyormuş, bu kırgınlığı da eşim atamıyor. Bana fikrimi soracak, ne diyeceğim, içim hiç rahat değil. Daha önce yanımda yöremde hiç bir tane sadece imam nikahıyla yaşayan insan görmemiştim. Çok tuhaf geliyor bu durum bana. Siz ne yapardınız?
Vay çakallar vay ! Umarım oyunları tepelerine çöker ..
Ben olsam bu kadar çirkin pazarlıklar yapan insanları evime sokmazdim. .sen de eşini dinle ve uzak dur ..
Tavrini koysun esiniz. Evlenirken haber vermeyen baba utanmadan evinizemi gelmeye kalkiyor.
Ne insanlar var yahu. Bence siz karışmayın eşiniz halletsin .
Ya adam beni aradı eşimden önce, telefonda ben bilmiyorum x'le konuş baba, müsait olmayabilirz o tarihte dedim. Bana oğlumun evi varken nerede kalacağım gibi laflar etti. Alala acaba bende mi tuhaflık var dedim, çevreye sormaya da utanıyorum yahu, rezillik geliyor bana.
Hic cekinmeyin mesafe koyun ki. Yaptiklari ayibi anlasinlar once. Para maas icin oylemi yasanir. Hangi devirde yasiyoruz. Ben hepsini gectim. Esinizin yerine koydum kendimide babam bir kadinla imam nikahi kiyip yasiyor herkes biliyor ben bilmiyorum. Cok cokk zoruma giderdi.O daha da beter. Aylardır yaşıyorlar, herkes biliyor. Kalmalı iş olunca birden oğlum oluyor. Öncesinde otursa konuşsa neyse. Eşim de çok hassas annesi konusunda. Babası hiç çalışmamış, annesi hemşireymiş. Vardiyaya kalarak, fazla mesaiyle iki çocuk büyütmüş, okutmuş. Kadın kanser oldu, mecburen emekli oldu. İkramiyesini maaşını da babası yiyor işte.
Seni aradığı zaman , şuan uygun değilim ,daha sonra görüşelim mi yada bu konuların muhatabı ben değilim,diyip (evlilik meselesi seni ilgilendirmez der ,bir sorun olsa) direkt pasla. .seni aşmış bu konu .. esin karar versin, babasını evine kabul etmek istemeyen o .. epeyce de haklı ..Ya adam beni aradı eşimden önce, telefonda ben bilmiyorum x'le konuş baba, müsait olmayabilirz o tarihte dedim. Bana oğlumun evi varken nerede kalacağım gibi laflar etti. Alala acaba bende mi tuhaflık var dedim, çevreye sormaya da utanıyorum yahu, rezillik geliyor bana.
tavriniz sacma onkarin hayati adam esini kaybetmis kimseye yuk degil neyin tavri buArkadaşlar merhaba, fikirlerinize çok ihtiyacım var, çok saçma bir durumun içindeyim.
Eşim annesini kaybedeli 7 sene oluyor. Kurban bayramında babasını ziyarete gittik. Tam yatacağız, yatak açıyoruz, elimde yastık kılıfı, eşiminkinde yorgan varken adam birden "bir hanım arkadaşım var" dedi. E olabilir dedik. O sırada eşimin ablası girdi içeri. İmam nikahını da söyledin mi dedi. Bunlar imam nikahı kıymışlar, evliyiz diyorlarmış. Tabi birlikte yaşıyorlar artık. E eşimin haberi bile yok. Aylar geçmiş bunlar olalı. Haftada bir kere konuşuyoruz, adam söylemedi bile. Bütün akrabalar, eş dost biliyormuş, tabi ablası da. Bir tek eşimin haberi yok. Annem yapsa bunu çok ağırıma gider. Eşimin de gitti, babasını kırk yılda bir aramaya, iki dakika konuşup kapatmaya başladı.
Neyse işte kadın ablasıyla tanışmış, konuşmuş etmiş. Biz görmedik hiç. Hafta sonu bir akrabalarının düğünü var. Babası da gelecek. Bu hanımı da getirmek istiyor beraberinde. Ama eşim eve kabul etmek istemiyor. Açıkçası ben de istemiyorum. Çünkü ikisi de eşlerini kaybetmiş ve eşlerinden aldıkları maaşlar kesilmesin diye resmi nikah kıymıyorlar. Bana çok çirkin geliyor. Birlikte yaşıyoruz deseler dürüstçe çok güzel ama imam nikahı evlilik birliği sağlamıyor bana göre. Hatta dini böyle bir şeye alet etmeleri daha da yakışıksız geliyor.
Eşim akşam arayıp baba otelde kal, o kadın evime giremez diyeceğim diyor, ben şu ana kadar sessiz kaldım, ne yadırgadığımı ne ayıpladığımı belli ettim. Bu kalma konusunda da bir şey demedim. Bu arada geldiklerinde 5 gün kalmak istiyorlar. Ben işe gideceğim, hiç tanımadığım, daha önce hiç görmediğim bir kadının evimde olma düşüncesi de rahatsız ediyor. Bilmiyorum ne düşünmeliyim, oğlu varken başka yerde kalması ayıp olacak bir yandan ama oğlunu yok sayarak aylardır evlilik yaşıyormuş, bu kırgınlığı da eşim atamıyor. Bana fikrimi soracak, ne diyeceğim, içim hiç rahat değil. Daha önce yanımda yöremde hiç bir tane sadece imam nikahıyla yaşayan insan görmemiştim. Çok tuhaf geliyor bu durum bana. Siz ne yapardınız?
Şikayet edin SGK'ya
keşke bilmiyorum baba x kabul ederse başımın üstünde yeriniz var deseydiniz.
gerisi artık baba oğul meselesi.
tavriniz sacma onkarin hayati adam esini kaybetmis kimseye yuk degil neyin tavri bu
7 yil olmus abartmasin babasini kendi elleriyle evlendirenler biliyorumTavır benim değil eşimin. Ben eşim fikrimi sorduğunda ne demeliyim, gerçek fikrimi söyleyeyim mi diye soruyorum. Evlenmekte bir tuhaflık yok zaten, kimse yalnız kalmasın, bir nefes olsun yanında ama aylardır süregelen durumdan herkesin haberi varken oğluna hiç bahsetmemiş bile. Doğal olarak annesini kaybetmiş birine ağır geliyor bu. Ayrıca imam nikahı meselesi benim de hoşuma giden bir mesele değil.
Sıkıntı ettiğiniz şey maaş almak için evlenmemeleri ise Sgk ya şikayet edin.
Asıl sıkıntı o değilse insanları kendi hayatlarını yaşamaya bırakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?