bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Benimde 4 yaşında oğlum var markete genelde beraber gidiyoruz inanın bir alışverişte 3-4 kez kasaya gittiğim oluyordur
Bişey istiyor hayır diyemiyorum ama alıp parasını ödedikten sonra istediğini yesin markette
Tabiki ağlayıp kendini yerlere attığı çok oluyor ama bazı şeyleri de öğrenmesi lazım hatta manav personeli çocuğu ağlatma abla alsın yesin diyorlar ama asla izin vermiyorum belki de ben katıyım bilemiyorum
O muzun parasını ödedikten sonra açıp yeseydiniz daha hoş olurdu

Hic de rezil olmamisiniz, zamaninda bende yapiyordum.. Yurt disindada yapiyordum.. Bu yazinda yaptim hata.. Yigenim durmadi paketi actim yigenime verdim.. Kasa da da ödemimi yaptim.. Bir cinse takilmisin.. Cocugun daha "parasini ödecegiz ondan sonra yiye bilirsin" cumlesini anliyamiyorsa vere bilirsin diye düşünüyorum.

Ne var bunda yani bazen çocuklar sabırsızlanıyor daha kasaya gelmeden yemek istiyorlar cocuk yemis icmisse de pakette barkod yine okunuyor sonuçta elin memleketi derdini de anlatamiyorsun

Domuz gibiler vicdansizlar (

Ne var bunda yani bazen çocuklar sabırsızlanıyor daha kasaya gelmeden yemek istiyorlar cocuk yemis icmisse de pakette barkod yine okunuyor sonuçta elin memleketi derdini de anlatamiyorsun
Paketli gıda ile "tartılarak satılan" gıda arasında fark var.
Etik anlayışı olan biri gram dahi olsa hakkı geçsin istemezdi. Olması gereken budur. Muzun kabuğunu gösterecekmişmiş konu sahibi. Gramajı aynı mı olur?

ben sizi hatalı buldum.Sonuçta çalışan işini yapmış o da bilemez heralde kimin hırsızlık yapacağını ya da yapmayacağını di mi hem muz paket ürünler gibi değil onun bir gramı ona göre de fiyatı var her muz gramı gramına aynı mı ki aslında çocuğunuza da iyi örnek olmamışsınız o bunu hırsızlık vs değil normal olarak görür o gidip başka bir şeyi de açıp yiyebilir.Emin olun zor olmazdı altı üstü kasadan geçirip ödeyene kadar bekleyecekti bu çocuk da olsa koca adam da olsa geçerli bir kural hele çalışana laf etmeniz hiç doğru değil işi bu adamın.

"Boğazından haram lokma geçmemek" deyişindeki haram lokma tam da bu oluyor sanırım. 10 gr da olsa, 10 kilo da olsa. Hassaslık güzel şey vesselam. Çocuğunuza ne yedirdiğinize dikkat edin. Kendi davranışlarınızla örnek olun. Dini inancınız varsa "hak, haram" yoksa "Etik" ne demek öğretin. Tabii önce kendiniz öğrenin.

Son düzenleme:
1 muz için değmezmiş. Tek alıp parasını ödeyip faturasınıda cebinize koyup, öyle verseydiniz çocuğa keşke.

Çok üzücü bir olay yaşamışsınız. Bence herşeyden önce Almanca öğrenmeniz gerekiyor. Kolay bir değil ancak Almanya'da yaşıyorsanız, Almanca kendinizi ifade edememenin zorlukları sizi daha çok yıpratır. Markettekilerin tavrı ağır olabilir çünkü kurallara göre sağduyusuz davranabiliyorlar, ancak siz de dil bilmediğinizden dolayı kendinizi savunamadığınız için de daha çok içerlemişsinizdir. Eğer Türkçe bilen kişiler orada olmasaydı, daha da zor bir durumda kalırdınız.
Ağaç yaşken eğilir. Çocuğunuz uygun bir dille anlatıldığı taktirde, parası ödenmemiş bir muzun haram lokma olduğunu ve marketteki herkesin önce parasını ödeyip sonra gıdaları yediğini söyleyebilirsiniz. Çocuk da olsa sabretmesi gerektiğini o da öğrenmeli.

bu ne densiz görevliymiş yahu çocuk bu kızım 2 yaşında markette bazen ağlar çikolata kek o anda açarım çünkü alışverişimiz uzun sürer ürün kağıdını sepete koyarım kasada geçirmek için şimdiye kadar kimse bir şey de demedi çok üzüldüm bi de kaç yıldır ordasın almanca öğrensen iyi olur en azından derdini rahat anlatırsın

haram lokma sanki muzu almış ödemeden marketten mi çıkmış çocuk bu ağlar belki baş edemedi kasada ödeyecekti sonunda niye haram olsun

Domuz gibiler vicdansizlar (

O ne demek ya ? Kurallara bağlı olmak vicdansızlık mı oluyor ?

Haksızsınız konu sahibi.Yaptığınız davranış burada da hoş görmezdi bu arada,Almanya ile bir ilgisi yok.Canı mı çekti önce tartın,ödeyin,sonra verin.Kimse sizi ödediğiniz şey için uyarmaz dünyanın hiçbir yerinde.

Hanımlar,
lütfen üsluplara dikkat ediniz, dini yorumlar yapmayınız.

Bu konudada önce yemeden poşetlersin sonra gramini ölcersin sonra cocugun eline verirsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…