bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Baş edememek bir mazeret değildir. Çocuk sabretmesi gerektiğini gayet de güzel öğrenebilir, yeter ki ebeveynler tarafından güzelce anlatılsın. Bir süre sonra çocuk, parası ödemeden yiyecekleri tüketebileceğini normal olacağını düşünebilir.
haram lokma sanki muzu almış ödemeden marketten mi çıkmış çocuk bu ağlar belki baş edemedi kasada ödeyecekti sonunda niye haram olsun

haklısın da çocuğun yaşı da önemli benim 2 yaşında ikna edemiyorum: ) ama haklısın çocuk anlayacak yaştaysa beklemeyi öğrenmeli

bende yurtdisindayim olayi memleket olayina cevirmekten hic hoslanmiyorum.
burda cocuklari cok seviyorlar ve pazarcilar cocuklara baktigini görünce hemen uzatiyor.israr ederek almiyoruz uzaklasiyoruz yada parasini oduyoruz.
her yerde var boyle insanlar denk geliriz ve ya gelmeyiz.
once tartirmak sonra yedimek lazim.cocugada bunu gostermek lazim aslinda.
anlamaz demek yerine adim adim ne zaman yemesi gerektigini beklemesi gerektigini gostermek lazim.yoksa her alisveriste ayni seyi yapar.
belki bu tür konularda ben kati bir anneyim bilemiyorum.
sıkmayin caninizi artik olan olmus.bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

haklısın da çocuğun yaşı da önemli benim 2 yaşında ikna edemiyorum: ) ama haklısın çocuk anlayacak yaştaysa beklemeyi öğrenmeli
(Genelleme yapmak istemem, en azından çevremde gördüğümden aktarayım.) Size gülünç gelebilir ama Almanya'daki çoğu küçük çocuk, bizim çocuklarımızla kıyaslarsak mum gibi. Bir ağlıyor, iki ağlıyor sonra anne babasını kontrol edemeyeceğini fark edince mızmızlanmayı bırakıyor. Ya da çocuk diretirse, aile çocuğa bu davranışın sonucu olarak (sırf istediğini yaptırmak için ağlaması), mesela o gün ona sevdiği çikolatayı vermiyor. Küçük cezalarla disiplin ediyorlar. Tabii bu bizim kültürümüzde çok görülmüş bir şey değildir. Yalnızca biz kıyasla daha az toleranslılar çocukların ağlamayı kontrol amaçlı kullanmasına.

Yabancı çocuklarla kiyaslayinca bizimkiler cidden şımarık. istedikleri bir şey olmayınca ciyak ciyak bağırmaya başlıyorlar .türk anne babaların Avrupalılar dan öğreneceği çok şey var. Turkler biraz yabancı anne babalari gozlemleyip onları örnek almali.onların çocukları nerede nasıl davranacaklari konusunda çok daha terbiyeliler.istedikleri olmayınca ortalığı birbirine katmiyorlar

Bazi marketlerde musteri kendi tartar.. icinden sonrasinda alip yedirebilir bunda bisey yok gibi gozukebilir.. ama daha suphe cekici olur bencede.. tartmadan mi verdin tartipta mi verdin? Gibisinden ama paketli urunde oyle degil durum.

hee yenir tabi.. bizim muz cumhuriyetinde böyle şeyler normal tabi elin avrupasında afallıyoruz sonra sende haklısın
Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmem

Nasıl yiyorsunuz gr ile satılan ürünü tarttırmadan tutarı belli olmadan nasıl ödeme yapacaksınız
Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmem

Tarttırmamış ki zaten kabuğunu koymuş poşete bir çok market kasada tartıyor zaten ayrı bir terazisi Yok bu durumda çocuk istedi aman yesin diyemeyiz

Tarttırmamış ki zaten kabuğunu koymuş poşete bir çok market kasada tartıyor zaten ayrı bir terazisi Yok bu durumda çocuk istedi aman yesin diyemeyiz
Orasını bilemiyorum genelde aliyorz tarttrp sepete atyrz oyle dusundm

Muz taneyle satılmayıp kasada tartılıyorsa siz haksızsınız üzgünüm.

Herkesin yaklaşımı farklı olabiliyor..Ben market görevlilerinde ekstra bir kötü muamele görmedim gerekeni yapmışlar kendilerince.Yani kendi fikrimi belirtiyim,ödenmeyen şeyi orda vermem için çok acil hayati birşey olması lazım ki çocuğun istemesini bırakın,kendini yerlere atıp bağırması bile bana göre yeterli bir neden değildir ..Hele yurtdışında olsam daha özenli davranırım imaj zedelememek adına..
Ülkemiz insanı gerçekten vicdanlı ve vericidir.Bize Urfa’da her dükkanın önünde tatlısından çerezinden bir sürü şey ikram eden esnaf oldu inanılmaz cömertler ama bu rıza işidir kural uygulayana da neden diye sorulmamalı...

Çocuk eğitmek zor ahkam kesmek de doğru değil ama nasıl bir çocukluk geçirdiğinizi bilmiyorum ama genelde biz küçükken yok dediklerinde anlıyorduk. Israr edemiyorduk. Evet çocuk için imkanlarınızı zorlayabilirsiniz ama her istediğiniz her an yaparak, hergün yediği muzu bi gün yemediğinde üzülmek bu işi dramatize etmeye varıyor artık. Merhamer duygumuz çocuğa zarar verecek noktalara varıyor ve farkedemiyoruz. Dün bir konu vardı. 2 aydır anaokulunun kapısında bekleyen anne, kızı gitme diyormuş diye 2 aydır bekliyormuş, ne kadar yanlış bir durumsa, sizinki de bir o kadar yanlış geldi bana. Marketteki olayı unutup, çocuk eğitimi konusuna yoğunlaşın bence , 2. çocuk da geliyor çok ihtiyacınız olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…