- 24 Temmuz 2016
- 658
- 1.520
- 63
haram lokma sanki muzu almış ödemeden marketten mi çıkmış çocuk bu ağlar belki baş edemedi kasada ödeyecekti sonunda niye haram olsun
haklısın da çocuğun yaşı da önemli benim 2 yaşında ikna edemiyorum: ) ama haklısın çocuk anlayacak yaştaysa beklemeyi öğrenmeliBaş edememek bir mazeret değildir. Çocuk sabretmesi gerektiğini gayet de güzel öğrenebilir, yeter ki ebeveynler tarafından güzelce anlatılsın. Bir süre sonra çocuk, parası ödemeden yiyecekleri tüketebileceğini normal olacağını düşünebilir.
Ne alakası var yenir ne var bundaKilo ile tartılan ürünlerde Türkiye de bile açıp yemeniz olmaz her yerin bir kuralı vardır. Önce ödemeyi yapıp sonra yedirseydiniz.
(Genelleme yapmak istemem, en azından çevremde gördüğümden aktarayım.) Size gülünç gelebilir ama Almanya'daki çoğu küçük çocuk, bizim çocuklarımızla kıyaslarsak mum gibi. Bir ağlıyor, iki ağlıyor sonra anne babasını kontrol edemeyeceğini fark edince mızmızlanmayı bırakıyor. Ya da çocuk diretirse, aile çocuğa bu davranışın sonucu olarak (sırf istediğini yaptırmak için ağlaması), mesela o gün ona sevdiği çikolatayı vermiyor. Küçük cezalarla disiplin ediyorlar. Tabii bu bizim kültürümüzde çok görülmüş bir şey değildir. Yalnızca biz kıyasla daha az toleranslılar çocukların ağlamayı kontrol amaçlı kullanmasına.haklısın da çocuğun yaşı da önemli benim 2 yaşında ikna edemiyorum: ) ama haklısın çocuk anlayacak yaştaysa beklemeyi öğrenmeli
(Genelleme yapmak istemem, en azından çevremde gördüğümden aktarayım.) Size gülünç gelebilir ama Almanya'daki çoğu küçük çocuk, bizim çocuklarımızla kıyaslarsak mum gibi. Bir ağlıyor, iki ağlıyor sonra anne babasını kontrol edemeyeceğini fark edince mızmızlanmayı bırakıyor. Ya da çocuk diretirse, aile çocuğa bu davranışın sonucu olarak (sırf istediğini yaptırmak için ağlaması), mesela o gün ona sevdiği çikolatayı vermiyor. Küçük cezalarla disiplin ediyorlar. Tabii bu bizim kültürümüzde çok görülmüş bir şey değildir. Yalnızca biz kıyasla daha az toleranslılar çocukların ağlamayı kontrol amaçlı kullanmasına.
Ne alakası var yenir ne var bunda
Bazi marketlerde musteri kendi tartar.. icinden sonrasinda alip yedirebilir bunda bisey yok gibi gozukebilir.. ama daha suphe cekici olur bencede.. tartmadan mi verdin tartipta mi verdin? Gibisinden ama paketli urunde oyle degil durum.Market görevlisi haklı sadece tutumu yanlış. Sonuçta orada çalışan biri olarak marketin sahibine karşı sorumlu. Muz yendikten sonra tartılamayacağına göre parasını nasıl ödemeyi düşündünüz? En çok bunu merak ettim.
Nasıl yiyorsunuz gr ile satılan ürünü tarttırmadan tutarı belli olmadan nasıl ödeme yapacaksınızNe alakası var yenir ne var bunda
Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmemhee yenir tabi.. bizim muz cumhuriyetinde böyle şeyler normal tabi elin avrupasında afallıyoruz sonra sende haklısın
Tarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmemNasıl yiyorsunuz gr ile satılan ürünü tarttırmadan tutarı belli olmadan nasıl ödeme yapacaksınız
Tarttırmamış ki zaten kabuğunu koymuş poşete bir çok market kasada tartıyor zaten ayrı bir terazisi Yok bu durumda çocuk istedi aman yesin diyemeyizTarttrmssn parasını ödeyeceksin canın çekmiş alışverişe devam ederken yiyorsun bunda abes olan ne anlamadım. Parasını odemeyip uyanıklık yapılacaksa orasını bilmem
Orasını bilemiyorum genelde aliyorz tarttrp sepete atyrz oyle dusundmTarttırmamış ki zaten kabuğunu koymuş poşete bir çok market kasada tartıyor zaten ayrı bir terazisi Yok bu durumda çocuk istedi aman yesin diyemeyiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?