bir garip MUZ olayi ve bana hırsizlik suçlaması..

Kızınıza o muzu vermeniz masum gibi görünebilir ama market te bir eğitim bence çocuğunuza şimdi bir muz soyup verdiniz o çocuk onun normal bir davranış olduğunu algıladı ve bunu belkide büyüyünce de alışkanlık haline getirecek
Çocuk ta olsa malesef herşeyin bir kuralı ve adabı var başkasına ait bir malı alıp yiyemeyeceğiniz gibi o muzu da kasadan sonra vermeliydiniz kızınıza

Kisica şöyle anlatayım( almanyada avukatim)
Kanunlara göre yaptığınız hirsizlik...
"Mundraub" artik almanyada yok.
Muzu gramina göre ödüyorsunuz ve kabuğu poşete koyunca gram alarak az ödemiş olacaksiniz...

Gelelim insanlık konusuna...
Market çalışanlarının yapdığı gercekden abartı olmuş...

Ama dediğim gibi hak konusunda elemanlar hakli. Malesef

Ayy ben de hep yapiyorum bunu. Ama meyve degilde paketli seyler. Benimde almancam pek iyi degil umarim bende böyle bir durumla karsilasmam

Bir muz için kaç kişi geldi diyorsunuz da. Siz bir muz alırsınız öteki bir şeftali öteki bir domates... Ben Almanya'da yaşadım. Orada böyle birşey yapmak asla aklıma gelmezdi. Şu an Türkiye'de yaşıyorum ve burada da kızıma markette parasını vermediğim birşeyi yedirmem. Öğrendi o da parasını verelim öyle yiyelim diyor. Tabi bir kaç kere ağlayıp tutturduğu oldu ama aştık bir şekilde. Muz gramla satılan birşeydir. Öyle 1-2 Euro fazla vereyimle olmuyor. Hele Almanya gibi Cent'in hesabı yapıldığı bir yerde hiç olmaz.

Bende markette su veya soğuk içecek içiyorum kasada boş şiseyi yada diger şişe x2 olarak ödüyorum
Bu bana anormal gelmiyor ama gramajlı ürünlerde sorun olabilir
Ben manavda önce meyvenin tadına bakmak için bir tane yenilmesine de karşıyım

Neyse bir dahakine dikkat edersiniz birazda almanlar kuralcı ya o yüzden büyümüş olay

Marketlere giren çıkan belli.. Hadi diyelim 30 gr birşey olmadı ama bir günde 10 kişi yapsa kasa bu şekilde açık çıksa orda çalışanların maaşından kesilecek büyük ihtimal bizim buradaki marketlerde böyle şişe su değil ki belli fiyatı olsun büyük bir ihtimal bunu düşünemediniz.. Çalışanlar ekmeğinin peşinde olarak haklı, siz ise ana yüreği ama bir yerde çocuğunuza da zarar veriyorsunuz eminim sakinleşince bu durumu daha iyi anlarsınız. Rezil olmak değil de kuralı büyük bir ders alarak öğrenmişsiniz

Aman sakin cocuklariniza sabirli olmasini ogretmeyin.. cani ne zaman ne isterse o an verin eline.. hayir bir de yaptiginiz cok dogru bir seymis gibi ne var bunda diyorsunuz.. astim ilaci degil bu konu sahibi, muz.. iyi olmus, gelecek sefer parasini odemediginiz seyleri yemezsiniz.. olmadi kurban oldugunuz memleketinize gelin, burada yer cikarsiniz bile kimse iplemiyor evet.. o yuzden paketli urunlerde hep ikiser ucer eksik cikiyor aldiklarim.. aynen boyle devam edin..

parasını ödemeden vermen yanlış seni hakkı bulamadım

Cocugun orada illa ki muzu yemesi hayat memat meselesi degildi. Cocugunuza beklemeyi ve sabirli olmayi baska ne zaman ogreteceksiniz ki. Market calisanlarini hakli buldum. Ayrica "cocugum cok onemli" sendromu avrupada pek yaygin olmadigi icin bu onlari iki kere hakli yapar.

Haklılar kusura bakma ama.Senide anlıyorum anne yüreği bende susadigim da falan acarım ama biliyorsun Almanya yı.Yeri geliyor bir muz alıp çıkıyoruz yada tek elma.Gram hesabı yapıyoruz. Onların da işi o .Sıkma canini boşver hamileymişsin zaten

Cocugunuza parasini odemediginiz seyi yiyemeyecegini soylemeliydiniz.

Sizin icin olay "bir muz alti ustu ne buyuttu yaaa" olabilir.
Bir market gorevlisinin ne kadar maas aldigini ve eksik cikan her seyin onlarin maasindan kesildigini hic dusundunuz mu?

Esim gecen yil bir ay 37 tl maas aldi. Aralikta yillik giren cikan hesaplaniyor.
Normalde 5100 tl olan maas 37 tl ye dustu. Yol parasi bile cikmiyor.
Hem de tam dogum yaptigim zamanlardi. Kabus gibi gecirdik o ayi.
Reyon veya kasa gorevlileri maaslari yetmedigi icin gelecek seneye borclu girdiler. Allahtan bize borc kalmadi.

Niyetiniz hirsizlik olmayabilir. Ama calisanlar da kendilerini dusunmek zorunda. Nerden bilsinler ki?

Bir daha dusunun.

Cocugunuza istedigi seyi saniyesinde temin etmek zorunda degilsiniz. Hatta bu onun iyiligine olur. Sabir er ya da gec ogrenmesi gereken bir kavram.

Konu sizin veririz 2 euro sussunlar demenizle cozulemez malesef. Orda cikan fazla para da baslarina bela cunku.
Gecen gun anakasamda 20 tl fazla para var diye sirketin kayip onleme departmani sabaha kadar kameralari izledi durdu.

Yanlis anlamayin sizin kotu niyetli oldugunuzu dusunmuyorum. Ama isin ic yuzunu bilmediginiz icin size basit geliyor. Insanlari yok yere suclamayin.

ben de size hak veremedim. iki cocugum var, biri 4 yasinda biri 8. su disinda paketli urunleri bile yedirmem. Birsey olacagindan degil, sonucta paketli ama alissin. oradaki urunlerin baskasina ait oldugunu bilsin diye. daha kucuklerken dit yapacak ve oyle yiyeceksin derdim. simdi kucuk olan da parayi biliyor ve bekliyor.

Çocukken markette aşırı susadigim için babama şişeden içip icemeyecegimi sormuştum. Sonuçta şişeyi kasada okutabilirdik boş haliyle. İzin vermedi ve bana "kasaya gidene kadar başımıza bir şey gelebilir. Ölebilir ya da yaralanabiliriz. Ve sen parasını odemedigin bir suyu içmiş hakka girmiş olacaksın " dedi. Çok küçük olmama rağmen bu soyledigi o kadar etkiledi ki beni, parasını ödemediğim hiçbir ürünü yiyip içmedim. Şimdi bir evlat buyutuyorum. Susuz da kalsa o kasadan geçmeden su icirmiyorum. Muz vermek nedir yahu. Yerine koyduğunuz muz yedigiyle aynı ağırlıkta mi? Bundan nasıl emin olacaksınız.

Aferin böyle yetiştirin çocuklarınızı. Dayanamaz çünkü yemesi lazım o anda muzu. Aman sabretmeyi ogrenmesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…