• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir garip tatil sorunu...

1 gün geç görse özleminden ölmez
O bence ailesi bir gün geç gelmiş olmasına bozuk atacak diye biran önce gitmek istiyor
Biraz o söz konusu, biraz da babayı özledi. Duygusal yönden girdiği için konuya sanırım bu sefer R yapmak bana düşecek.

Canım bence hiç huzurunu bozma git direk eşinin ailesinin yanına dönüştede kalın senin ailenin yanında yap alısverişinide rahat rahat dön evine mutlu mesut.Erkeklerde önce benim aileme gidilecek olayı geleneğe dönmüş durumda onun için durma üstünde.
Benim derdim aileleri görüp görmemek değil aslında, ben gördüm ailemi, ama 1 yıl olacak nerdeyse görmeyeli, içim elvermese de bu sefer istediğini yapacağım, bi dahaki tatilde annenlere gideriz ilk önce nerde olurlarsa dedi (şu an ailem memlekette ve havalimanına indiğimiz yerdeki annemlerin evinde sadece kardeşim var) yani ilk oraya ya da buraya gitmek değil onun da derdi aslında. İnatlaştık uzadı gitti konu.

Annem buraya geldi önce, sonra ben annemle beraber gittim.
Burası öyle tatil beldesi değil ki aklıma estikçe yollara düşeyim, can güvenliği yok, terörün en yoğun olduğu yerdeyim maalesef. Birileri 60 saniyelik bi haber izleyip ardından günlük yaşamına geri dönüyor, biz dönemiyoruz maalesef.

Karşımdaki insan bana nasılsa ben de ona öyle olurum, eşim zamanında bir şeyleri alttan aldı ve değeri var ki bayramda bi başına kalmasın diye bırakmadım, biz çiftiz, birlik ve beraberliğe en ihtiyaç duyduğumuz yer burası, can güvenliği yok, evden çıktıktan sonra döneceğinin garantisi yok çünkü, ben bunları göze alarak evlendim onunla tabiiki.

Ben de aileme çok düşkünüm ama o 1 yıldır görmüyor, aileci biri değil ama babasına düşkün, ailesini gördükten sonra normal bi şekilde tatilimize geri döneceğiz, ailem de ailem diye tutturmaz, uzun zamandır ilk defa bi noktada tıkandık ve destek istedim, haklı haksız kim, görmek istedim ve buraya yazdım, eleştirinin de dozu olmalı.

Pardon eleştiride kaçan bir doz mu var ?

Eşinizin daha önce sizin ailenizi gidilip daha sonra onun ailesine gidildiği kpin laf söylediğini siz yazdınız alıntılamıycam siz yazdığınızı bende okuduğumu biliyorum.
Siz birkaç gün ailenize gidip alışveriş yapsanız o yine ailesini görücek tekbir farkla babasından çocuk gibi yine azar işiticek.

Ben sizi tanımıyorum sizde beni ama bir erkek ailesinin böyle yapıp eşinde buna uyduğunda sonuçlarını hepimiz biliyoruz hep öncelik erkek ailesi oluyo tatil izin bayram vs .

Zira eşinizin önceliği ailesi değil siz olmalısınız siz bekarken o şehirde mi yaşıyodunuz? eşiniz olmasa orada mı yaşıycaktınız? sizin için mi ordasınız eşiniz için mi ? Hiçbirinin cevabı sizle ilgili değil .

Eşinizin ailesi tatil bölgesindeyse ve siz alışveriş yapamıycağınız biyerdeysrniz ve alışveriş yapmak istiyosanız " hayatım tabiki önce senin ailene gidelim sen alışverişini yap " demeli

Eşiniz 1 yıldır ailesini görmeyebilir bu sizden mi kaynaklı ? Inun işinden ve ysşadığı yerden kaynaklı . Neden ailesi gelip kalmadı geldikerde kovdunuz mu ? Can güvenliği yok demişsiniz şuan nerede var ? Anneniz gelmiş pekala onlarda gelebilirdi .

Canim sen 1 saat bile kalalım desen esin kalmaz. Çünkü o ilk kendi ailesine gitmek istiyor kirilmasinlar diye. Bu yüzden kabul etmiyor bulduğun yolları.

Taviz vermeyin gerisi gelir. Dayanamiyorsa madem onceden gitsin o ailesinin yanina sizde kendi ailenizin yanina sonra sizde dahil olursunuz onlara

Taviz vermeyin gerisi gelir. Dayanamiyorsa madem onceden gitsin o ailesinin yanina sizde kendi ailenizin yanina sonra sizde dahil olursunuz onlara
Mesele aile değil, ailem çoook uzakta, memlekete gitti onlar.
Ay bunaldım valla, gitmeyi kabul etmesem benden iyisi yoktu.

Pardon eleştiride kaçan bir doz mu var ?

Eşinizin daha önce sizin ailenizi gidilip daha sonra onun ailesine gidildiği kpin laf söylediğini siz yazdınız alıntılamıycam siz yazdığınızı bende okuduğumu biliyorum.
Siz birkaç gün ailenize gidip alışveriş yapsanız o yine ailesini görücek tekbir farkla babasından çocuk gibi yine azar işiticek.

Ben sizi tanımıyorum sizde beni ama bir erkek ailesinin böyle yapıp eşinde buna uyduğunda sonuçlarını hepimiz biliyoruz hep öncelik erkek ailesi oluyo tatil izin bayram vs .

Zira eşinizin önceliği ailesi değil siz olmalısınız siz bekarken o şehirde mi yaşıyodunuz? eşiniz olmasa orada mı yaşıycaktınız? sizin için mi ordasınız eşiniz için mi ? Hiçbirinin cevabı sizle ilgili değil .

Eşinizin ailesi tatil bölgesindeyse ve siz alışveriş yapamıycağınız biyerdeysrniz ve alışveriş yapmak istiyosanız " hayatım tabiki önce senin ailene gidelim sen alışverişini yap " demeli

Eşiniz 1 yıldır ailesini görmeyebilir bu sizden mi kaynaklı ? Inun işinden ve ysşadığı yerden kaynaklı . Neden ailesi gelip kalmadı geldikerde kovdunuz mu ? Can güvenliği yok demişsiniz şuan nerede var ? Anneniz gelmiş pekala onlarda gelebilirdi .
Gelmediler, bunu ben de koz olarak kullandım, annem kadın başına korka korka yüreği ağzında geldi ama, sonuç olarak geldi.

Ay bilmiyorum, işten geldi, bugün biraz sancım vardı yemek falan yaptı, bana ilaç almaya gitti, çok fena patlayacağım adama şimdi o olacak.

Gelmediler, bunu ben de koz olarak kullandım, annem kadın başına korka korka yüreği ağzında geldi ama, sonuç olarak geldi.

Ay bilmiyorum, işten geldi, bugün biraz sancım vardı yemek falan yaptı, bana ilaç almaya gitti, çok fena patlayacağım adama şimdi o olacak.

Bakın özlem karşılıklı oldu mu güzeldir herşey gibi .
Koz olarak kullanmanıza gerek yok gelmek isteselerdi yani özleselerdi gelirlerdi bukadar basit.
Aileniz evinde değilmiş kardeşinizi görmüş olursunuz hemde alışverişinizi yaparsınız sizin istediğiniz alışveriş yapmak değil mi ? Yapın alışverişinizi eşiniz tek geçsin siz sonra alışverişiniz bitince birgün ikigün sonra neyse gidin herkesin gönlü olsun.
Yalnız eşiniz klasik türk erkeği ise onların laflarından sitemlerinden etkilenip gittiğinizde çok değişik davranabilir.
Siz ouniçin hayatınızın tüm standartını değiştirmişsiniz bir alışverişide istediğiniz zaman yapın

Ne varmış önce sizin ailenizin yanına gidilse? Ne kadar saçma düşünceler bunlar. Babası kırılmışmış niye kırılıyor? Önce onlara gitmek zorunda değilsiniz. Bu işin sırası olmaz. Onunki anne babada sizinkiler değilmi? Nefret ediyorum böyle ayrımcılıklardan. Erkeklerinde ailelerinde kendilerini üstün görmelerinden. Buna izin vermeyin.

bir oğlakta bende var. aynı kafa
Çocuğu çok istedi mi eşin ? Benimki çok istiyor çocuk beş yılı devirdik gerçi ben de isitprım ama o kalabalık gelen giden curcuna derdinde , millete gösterişe bayılır , ben kendi halinde olmayı severim , millet beni ilgilendirmez derim , vs vs , öyle kafasına esen olmalı eşimin , bazen öyle zorluyor ki beni içim çürüyor sinirden gibi hissediyorum , sen ne bırcusun

Acaba neden türk aile yapısında böyle bi saçmalık var ki ?
Neden evlenildi diye yapışık ikiz gibi gezmek zorunda ki çiftler?
Mesela siz ayrı tatilinizi yapsanız o ayrı herkes kendi ailesiyle vakit geçirse falan allahım çok mu ütopik konuştum acaba ?

Kızlar merhabalar, birkaç kişi bu da dert mi diyebilir, fakat kafama takıldı ve sormak istedim size.

Biz neredeyse 1 senedir tatile çıkamıyoruz, Doğuda görev yapıyoruz. Evleneli de 1 sene olacak nerdeyse, bizim havalimına ineceğimiz yerde annemlerin evi var, annemler şu an memlekette ve evde de kardeşim var. Annemlerin evi merkezi bi yerde ve alışveriş yapma imkanı oldukça bol olan bi yer. Eşimin ailesi ise annemlerin evinden yaklaşık 6-7 saat uzaklıkta ve alışveriş imkanım sıfır.
E malum 1 yıldır burdayım alışveriş yapamıyorum, eşim direkt annesinin evine gitmekten yana. Ben de cevap olarak, en azından 1 gün annemin evinde kalırız alışverişimi güzelce yapar, öyle giderim dedim, laf son olarak benim ona karşı düşünceli olmadığım konusunu geldi tabiiki...
Annesini babasını özlemiş, direkt onları görmek istiyormuş falan...
Ben kabul ediyorum biraz sert çıkıştım, ben de lafı sen beni önemsemiyorsuna getirdim.
İnatlaştık biraz.

Şimdi size sormak istiyorum, ben haksız mıyım? Alışverişi boşverip direkt, evet haklısın gidelim mi demeliydim? Biraz da kırgınım, ona göre yorum yaparsanız sevinirim.

Okuyan herkese teşekkürler...
Tamamen haklısınız. Eşiniz sadece annesinin "Aaa bak geldiler de gelinin annesine gittiler. Oğlum ilkte buraya gelmedi" diye düşünecek olmasından çekinip size psikolojik baskı yapmış :) biraz önce profilimde tamda bununla ilgili bir söz paylaşmıştım..

Bu biraz ego meselesi olmuş eşiniz için.. Senin ailen mi, benim ailem mi mevzusuna dönmüş. Aslında kimse yarış peşinde değil. İşinize gelen şekilde hareket etmeniz lazım.

Kızlar merhabalar, birkaç kişi bu da dert mi diyebilir, fakat kafama takıldı ve sormak istedim size.

Biz neredeyse 1 senedir tatile çıkamıyoruz, Doğuda görev yapıyoruz. Evleneli de 1 sene olacak nerdeyse, bizim havalimına ineceğimiz yerde annemlerin evi var, annemler şu an memlekette ve evde de kardeşim var. Annemlerin evi merkezi bi yerde ve alışveriş yapma imkanı oldukça bol olan bi yer. Eşimin ailesi ise annemlerin evinden yaklaşık 6-7 saat uzaklıkta ve alışveriş imkanım sıfır.
E malum 1 yıldır burdayım alışveriş yapamıyorum, eşim direkt annesinin evine gitmekten yana. Ben de cevap olarak, en azından 1 gün annemin evinde kalırız alışverişimi güzelce yapar, öyle giderim dedim, laf son olarak benim ona karşı düşünceli olmadığım konusunu geldi tabiiki...
Ben kabul ediyorum biraz sert çıkıştım, ben de lafı sen beni önemsemiyorsuna getirdim.
İnatlaştık biraz.

Şimdi size sormak istiyorum, ben haksız mıyım? Alışverişi boşverip direkt, evet haklısın gidelim mi demeliydim? Biraz da kırgınım, ona göre yorum yaparsanız sevinirim.

Siz simdi ucaktan inip kardesinizi gormeden esinizin ailesine mi gideceksiniz ? Ayni sehir diyorsunuz yani alisveris olmasa bile oraya ugramadan gitmek biraz garip. Benim ailem merkezde oturuyor esimin ailesi de ilcede. Biz ilk bizimkilere gideriz. Sonra esimin ailesine geceriz. Bir defasinda babasi yoldayken aradi esim bize gectigimizi soyleyince suratina kapatti bozulup. Ama esim hic orali olmadi. Durum neyi gerektiyorsa o olmali bence. ilk yilinizmis zaman gectikce oturur diye dusunuyorum. Ama bastan taviz verince oyle gidiyor. Bu kez kabul etseniz bile bunun hep boyle olmayacagini konusmalisiniz.

Alışverişi yapıp, sonra onun ailesine gitsen
Yani, eşin direkt ailesine gitsin, sen seninkilere.

2 gün rötarla gitsen o aileye?

Belki küçük hediye alıp o tarafın da gönlünü alırsın gecikme için.

ay nedense hepsi anakuzusu şaşırmadım evlendikten sonra anlayış bekleme egoistleşiyorlar ama her istediğine boyun eğme nasıl baştan alışırsa öyle devam eder

İnatlaştık biraz.

O anne babasını özledide sen seninlileri özlemedinmi?

Back
X