Bir Gün Bende Anne Olacagim (INSALLAH) Diyenler Buyrun...

Hoşbuldum :) evet bende katıldım 2 aydır kervana
tabiki isterim hemen mesajı atıyorum
İnşallh uğurlu geliriz birbirimize
ü

inş :)
incir kürünü yapmaya yeltendim 2.gün unuttum
ben de arada kuru inciri çerez gibi güpletiyorum napim

kızlar selma nasılsınz ilk sayfalarda buralardaydım hatırlarsnız umarım evimde olmadığım için giremiyorum nete nasılsınz hayat nasıl gidiyor varmı müjdeler.....

aaa babam dede olsun sendin dimi :)))
hoş geldin canımcım

ürktüm ben bu işten :18::18:
röntgen çekmek gibi bişi mi bu

Rahim filminden mi bahsediyorsunuz :26: onu cektirdikten sonra hamile kalan cok var

hihihihi bitter kuzu hee röntgen gibi diyelimde korkmaa

**Jinekolojik muayene pozisyonundayken rahim ağzını görüntülemek için vajinaya alet yerleştirilir. Daha sonra rahme kanül adı verilen bir diğer alet yerleştirilir. Kanüle tutturulan enjektörden birkaç aşamada basınç uygulanarak kontrast madde (ilaçlı madde) verilir. Bu sıvı röntgen filminde bulunduğu yerlerde ışını geçirmediğinden beyaz bir görünüm kazandırır. Sıvı verilmesi esnasında ya belli aralıklarla röntgen filmleri alınır veya floroskopi adı verilen yöntem kullanılarak ekrandan sıvının geçişi sürekli olarak izlenir ve kaydedilir.

Böylelikle rahmin iç yapısı, kanalların açık olup olmadığı ve yapıları değerlendirilir.

HSG, röntgen ışınları yardımıyla gerçekleştirilen bir teknik olmasına karşın verilen ışın dozu yüksek değildir.

**Rahim filmi çekilmesi ağrılı bir işlem midir?

Kadınlar arasında genellikle rahim filminin çok ağrılı olduğuna dair yaygın bir kanı vardır. Ancak kibar ve dikkatli bir uygulamayla yapıldığında aslında HSG karında biraz batma ve gerilme hissi yaratan ve dayanılacak kadar az ağrı veren bir işlemdir.

Bu nedenle genellikle işlem genel anestezi altında uygulanmaz. Ancak normal jinekolojik muayeneyi bile zor tolere eden, ağrı eşiği düşük ve çok hassas bayanlarda anestezili olarak da çekilebilir.

**Hastaların çok büyük bir kısmında işlemden 30-60 dakika önce alınacak olan basit bir ağrı kesici işlemin rahat ve sorunsuz geçmesini sağlar.

**HSG çekilmesi sonrası kendiliğinden oluşan gebeliklerde bir miktar artış gözlenmektedir. Bunun nedeni olarak ise tüplerdeki hafif yapışıklıkların basınçla verilen ilaç nedeni ile açılması şeklinde açıklanmaktadır. Bir de eğer kısırlığa bir sebep olarak mikrobik bir olay varsa verilen ilacın antimikrobial özellikleri de tedavi edici olabilir.

Bilgi için tşkler canım :)

yara yaktıran birisi olaraktan böyle bir şeye de dayanabilirim kanımca
ama Allah yaşatmaz inş

bakalım bana ne diyecek doktorum rahim filmi sonrası çatlama iğnesi yada yumurtlama takibi yaptırır diye düşünüyorum yada kistim için operasyon önerecektir ve bende hemen kabul edicem tabi ki

bakalım bana ne diyecek doktorum rahim filmi sonrası çatlama iğnesi yada yumurtlama takibi yaptırır diye düşünüyorum yada kistim için operasyon önerecektir ve bende hemen kabul edicem tabi ki

Hayirlisi olsun INSALLAH sonuc guzel olur

ne kisti var canım
folikülse ilaçla eriyor
canım ne kisti bilmiyorum doktor söylemişti unuttum ama normal kist olduğunu biliyorum zararsız yani 1 tane var oda 6cm civarı en son dr yağlı kist bu demişti d.k.h la gitmez demişti ameliyatla alalım demişti ama ben bi daha gitmedim doktora

kan değerlerine bakmış mıydı? baktı ki olumsuz bişi dememiş
çünkü 5 cmden sonrasına iyi gözle bakmıyorlar
bende de en son 5.5 cm çıkmıştı dkh ile yok oldu
en azından 1 paket kullandırsaydı sonuca göre bakardı duruma
sen de ihmal etme ne olur ne olmaz

pko bu yumurtalıkta kist miyom gibi bişi mi oluyo

bunun içinde soğan kürünnü duymuştum yaptınmı bilmiyoırum

işine yarayan çok kişi var , saraçoğlunun sitesinde yazıyo hep, bi bak istersen

bak bakk kimlerde gelmişşşş buraya...hoşgeldinn bacımmm
canım benim yerim seni rabbimsanada salıklı bebişler verir inşallah

sen artıık bizim topiği ter eyledinnn kuzu yaaa

bittercim doktor bana hapla gitmez demesine rağmen ben o dr muayenesinden sonra ki ay 1 kutu d.k.h kullandım ama sonradan tekrar muayeneye gitmedim..
adetim bitmek üzere durum ne bilmiyorum hiç.
kistle hamile kalanda çok ama ben kalamadım işte ne zormuş bu işler yaa
bakalım belkide tüplerdedir sıkıntı allah korusun tabide
neyim var bilmiyorum hiç kist dışında hayırlısı artık

Kiz isyan topikten adammi caliyon sen bakiyim..

asla çalmamm bacımmm...
o mesele farklı bebişimmmm..
bizim eski topiğimiz vardı orayı unuttu..kulağını çektim sadece..
kızım bende burdanım..burdan adam çalanınn kafasını kırarımmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…