- 14 Mayıs 2013
- 1.489
- 2.117
- 103
cnm senin durum normal..1. kalite olsun 1 tane olsun yeter3-4 yumurtanda olabilir buda normal
ama pkolularda bazen 30-40 civarını buluyor yumurta sayısı ve bunlar birbirlerine baskı yaptıkları için folikül halinde kalıyor hiç biri büyümüyor çatlamıyor adet zamanı vücuttan atılıyor yada kist şeklinde vücutta kaldığıda oluyor.. pko yüzünden ameliyat olanlarda var
bizde fazla yumoş olduğu için iğneyle ilaçla büyütülüp çatlatılınca 1. yada 2. kalite yumoşlar oluyor..bazen 1 tanesi gelişiyor bazen 5-6 yumurta bazende hepsi gelişebiliyor..istenmeyen çoğul gebeliklere yol açabilir bu yüzden doktorlar tedaviyi iptal edebiliyor.. tek avantajı tüp bebekte çok işe yarıyor.. ikiz veya üçüz gebeliği olan bebişlerini kucağına alan arkadaşlarım var ama bebeklerini kaybeden arkadaşlarımda çok var..her zaman doktorlar çoğul gebelikleri riskli görürler ondan kaynaklı yani..
mesela hiç sorunu olmayan normal yumurtlayan bi arkadaşımın klomenle 2 yumurtası geliştirilmişti ikize hamiş kalmıştı..ama her zaman hayırlısını dilemek lazım 2 kesedede bebek gelişmedi boştu keseler ve kürtaj oldu maalesef..
bendede klomen yetersiz kalıyor..göbekten iğne yapıyorum gonal-f çok pahalı ve çok etkili bi iğne yüksek doz kullandım sadece 1 tane gelişmişti... Allahın işi belli olmuyor iştee canım
inşallah bend e çatlamta iğnesine gerek kalmaz...tru yarın yarın buyuk gun doktra gıtcm...
bilgilendirme için sağol canım geçmiş olsun inşallah yakın zamanda bebişlerimize kavuşuruz.
hayırlı haberlerle gidin gelin inşallah..burayada yazın herşeyii..inşallah gerek kalmaz canımm
yumurta tembelliği için nasıl bir tedavi yapıyorlar?
benim de adetler düzensiz bende de mi var acaba :44:
of belirsizlik ne zor
kasıklarında aşırı sancı var mı bir de ne kadar gecikiyor ben 3 ay hiç adet görmedim ilaçla oluyorum
inşalah koçişim işte olcak ben yalnız gidicem yalnız gitmem de iyi doktorun alttn uayne edeceğini öğrenınce kuplere bınıyo :):):)
yok canım aşırı sancım olmaz hafiften olur
benim 40-45 günde oluyor
kocam sağlıkçı olduğu için geniş bu konularda ama ben utangacım ne kadına ne erkeğe açamam diyodum...ama burada göstermediğim doktor kalmadı.. hele hsg çeken doktor dedem yaşındaydı yanındada 2 hemşire vardı..kürtajdayken ameliyathanede 6-7 kişi vardı..eee rutin kontrollerde 3 ayrı doktora açtım.. bağımlılık yaptı bendee açmadan duramaz oldum dermişimm
2 yıldır evliyim ve hiç korunmadık.bebiş istiyoruz.yaşımız 30.şubat ayında kimyasal gebelik yaşadım ve hemen hamile kaldım mayıs ayındada 2 aylıkken bebeğin kalp atışları durduğundan kürtaj ile son buldu.bu iki gebeliktede klomen kullandım. Geçen ay korunma sürem bittiği için tekrar klomen kullandım ama doktora sormadan yaptım.artık doktora gitmek istemiyorum ve o koltuğa tekrar oturmak istemiyorum.sitede o kadar çok şey okudum ki kafam çok karıştı. Kan pıhtılaşması .... Filan kafamı karıştırdı. Ne yapıcağımı bilmiyorum. Benim gibi olan varmı ne yapmalıyım bebiş için. Anne olmak istiyorum artık.
canım zaten pkonun en büyük belirtisi adet düzensizliği,aşırı tüylenme,insülin direnci oluyor ve ani kilo alımları... inşallah sende yoktur
bazı pkolularda yumurtlama gerçekleşiyo,hamişte kalıyor ama dikkat etmeyince pko ilerleyince herşey zorlaşıyor..doktora adetinin 3. günü git hormon tahlili yaptır fsh, lh oranından belli oluyor zaten ultrasyonda bir sürü folikül gözüküyo doktorun en iyi bilgiyi verir
kocam sağlıkçı olduğu için geniş bu konularda ama ben utangacım ne kadına ne erkeğe açamam diyodum...ama burada göstermediğim doktor kalmadı.. hele hsg çeken doktor dedem yaşındaydı yanındada 2 hemşire vardı..kürtajdayken ameliyathanede 6-7 kişi vardı..eee rutin kontrollerde 3 ayrı doktora açtım.. bağımlılık yaptı bendee açmadan duramaz oldum dermişimm
canım hemen kötüye yormayalım bazı insanların düzeni böyle oluyormuşş ama bence mutlaka bir muayene ol hadii herkezz bi csaret toplasın...bebişinin peşine düşsünn napak evde oturuyoz olmuyoryok canım aşırı sancım olmaz hafiften olur
benim 40-45 günde oluyor
adamlar göre göre normal geliyor.benim doktorum bakmadı ama ilk gittiğimde altındakileri çıkar dedi hemşire bende niye çıkaram ya dedim ne yapcaksanız dedim.alttan muayene edecek doktor bey dedi ben gidiyorum dedim ama gidemedim parasını ödemiştim ve hastaydım mecburrrrrrrrr kuzu kuzu geçtim
zannetmiyorum ama kontrolun bir faydası var tabi ben olamıyorum bir de genelde soguk aldıgında veya ters bir harekette kasıklarımma aşırı bir sancı girer kıprdayıp nefes bile alamam eğer kistin varsa seninki ondan da olabilr
ivettt bide prolaktin sorunu var adetin gecikmesini sağlayan inşallah belirtilerin pko değildir..prolaktini aşmak daha kolaydüzensizlik var bende bahsettiklerinden.
dediğin gibi daha önce vermiştim adet gününde kan.bende prolaktin yüksek çıkmıştı.
başka bir şey çıkmamıştı.
hayıt tohumum dolapta hatta şu an,uzun zamandır içmedim düzenli içme olayı yok bende
en son ultrasonda kadın doktor pco olabilir dedi
başka bir doktorun özeline gittim
yumoşların normal görünüyorlar dedi içime su serpti
ama işte bu adet düzensizliği benim kafamı çok kurcalıyor
belki de sadece prolaktinden bilmiyorum.
bu ay negatif olursa doktor yolları bana da gözükecek
güldürdün beni
2 erkek 1 kadın doktor ben de alıştım artık
canım hemen kötüye yormayalım bazı insanların düzeni böyle oluyormuşş ama bence mutlaka bir muayene ol hadii herkezz bi csaret toplasın...bebişinin peşine düşsünn napak evde oturuyoz olmuyor
altındakileri çıkarr haa ooof kadın olmak çok zorr
canım hoşgeldin..öncelikle kendi başına evde ilaç kullanma canım olaki yumurtan gelişir ve çatlamazsa kist olur..ve bende bu durum oldu kist içimde patladı ve ben acil servise kaldırıldım..çok sakıncalı bunu bilmeni isterim.. Durumumuz benziyo birbirine bende 2 gebelik 1 kimyasal 1 kürtaj yaşadım..
Evet kan pıhtılaşması için üniv.hastanelerin genetik bölümünde bu testler yapılıyor.en az 2 veya 3 kayıbın olması gerekiyormuş..bende yalan söyleyerek 3 kaybım var diyerek bu testi yaptırmayı düşünüyorum..eğer sorun pıhtılaşmaysa bir bebeğimi daha kaybetmeyi aynı şeyleri yaşamayı göze alamam.. Kan sulandırıcı iğne, asprin vs. Ile çözümü basit...
Maalesef kimse doktor yüzü görmek istemiyor ama gitmek zorundayız canım hem kendi sağlığımız hemde bebek için..anlayışlı iyi bir doktor bul psikolojini topla yeniden tedavine sağlam adımlarla başla..
3-4 tane yumoş görmüştüm ben en son doktora gittiğimde
ne kadar sevimliler dimi
içimizde neler oluyor
insan vücudunu tanımak ne zor
ah bebişler ah çok bekletmeyin bizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?