- 3 Nisan 2010
- 16.019
- 5.086
- 448
- Konu Sahibi champagneshimmer
-
gıda zor haklısın hem çalışan olursa bırakıp giderse konusu cok hassas öyle bir şey olamalı ben o işçiye bağımlı olmamalıyım.çeşitin fazla olursa tatil yapma oranınızda aynı ölçüde ihtimalsiz olur...
işyeri açmak gerçekten zor
işçiniz tatiline ayarlayıp gidebilir siz işleri yoluna koymadan gidemezsiniz
biz sürekli dışarıda yiyoruz mesela yemekleri
margarin kullandığını farkeden bir kadın oldu yemekçide (pilavdı ben pilav yemiyorum) hangi devirdeyiz bu zararlı şeyi niye kullanıyorsunuz diye söylendi ama diğer masada bir adam güzel olmuş dedi...
ben mesela analı kızlı beğenip yiyorum başkası bunların normalde küçük olması lazım diyor...
ben sarımsaklı yemiyorum bir ev yemekleri yapan yerde geneli sarımsaklı biz ofiste kokar diye yiyemiyoruz kadında bu şekilde beğeniliyor ama diyor (gitmiyoruz oraya zorda kalmadıkça (yakın olduğu içinzorda dedim))
birde gıda tekstile benzemiyor çok riskli sen çok dikkat edersin bir gün yemekten kıl çıkar kesilir müşterin..
hahaha biliyoruım.. pis adamlar ya..Domates deyip geçme Çin'de meyve olarak yeniyor.
Geçenlerde haberlerde izledim iki memur bayan kosgeb ve hibe kredisiyle kendi işlerini kurup başarılı olmuşlar. Ben de bilmiyorum detayını sermayen yoksa araştır bence.
teneke vita yi ben bile sonunndann yakaladım sen nasıl gördünKesinlikle katılıyorum. Evlendiğimizden beri kocama pilavı beğendiremiyorum. Halbuki yenmeyecek gibi değil.
İki seferdir tereyağının yanına çok az becel tereyağlı ekliyorum adam o şekilde beğeniyor. Margarin kokusunu arıyor demek ki bünye. Teneke vita yağıyla büyümüş nesiliz biz.
Bana yapacak başka bir şey kalmıyor.
Küçük bir kasaba da lüks bir dükkan değilde, İstanbul'da sevimli bir dükkan açarsanız olur.benim mutfağım cok iyidir. en cok tatlı işlerini severim. pasta, kurabiyeler, tartlar, şerbetli tatlılar ve reçeller gibi...
ve hayalim bulunduğum küçük kasabada (lüks bir kasaba) bir butik gıda işletmesi açmak.
dükkanda satışa hazır birşeyler olacak ama daha cok istek üzerine çalışılacak.
mesela; isteyene eve yemek (hazırladığım menüden seçerek ) isteyene pasta (yaşgünü veya değil fark etmez) isteyene kurabiye, isteyene açma poca, ekmek, isteyene reçel...
böyle bir işletme için siz ne düşünürdünüz? tepkiniz ne olur du? tercih eder miydiniz? ne beklerdiniz? yada sizce nasıl olmalı ? ,
bilgi: 2.konum ve cok heyecanlıyım
sahil kasabası burası zaten :) şehire de hiç gelmem vallahi orada cok insan var cok çeşit var. beni birileri bulana kadar acımdan ölürüm be yagüzel bence kasabaya değil şehire lazım:))
ya da sahil kasabası olacak ki böyle turistlere de hitap etsin:)
lokasyonu iyi tutttudunuz :))) ikisinin birleştiği nokta.Bulunduğunuz yere göre değişir.
Lüks bir kasaba dediğinize göre EGE ya da Akdeniz gibime geldi.
Oralarda tatile gelene insanlar çok meraklı böyle şeylere.
Bence tutar.
Hem insanlar hayallerinin peşinden gitmeli.
Bildiğim kadarıyla devlet kadın girişimciye destek de oluyor.
inşallah :)
korku ve endişlerim var. cok iyi düşünüp iyi karar vermek istiyorum. evde de disiplin kaçıyor bendebirşeye başlıyorum bakıyorum kanape kahve bana bakıyor yarın yaparım diyip karpuz buyutmeye geçiyorum
hahaha kocanızı işe almam buranın kızları yerler adamı. sonra bana kızarsın...
zeytini nasıl çürüttün yaw..dünyanın en kolay işihani böyle oo zeytin filan yada ooo bilmem ne diyorsunuz ya en kolay işler o oooooo dediğiniz işler: D
Biz sankim yakınız birbirimizelokasyonu iyi tutttudunuz :))) ikisinin birleştiği nokta.
franchise cok zor ve gereksiz. mesuliyeti cok. asla girmem.sende iyi karar vermişsin franchise yapmamak ile.Benimde hayalimdi bu. Hatta gittim Bayim Olurmusun franchise fuarına kafama yatan bir firma varmı diye baktım ama sonra gıda sektöründen vazgeçtim.
Sizin bahsettiğiniz tarzda İstinye'de taze mutfak var tabi onlar daha çok satışa yönelik yapıyorlar bu işi kafe tarzı değil ama ürünleri muazzam. Gidincede güzel ağırlanıyorsunuz ,ikramlar eşliğinde.
Bu iş için İstanbul'un pahali,elit semtlerinden biri gayet uygun olur gibi geliyor bana. Daha fazla talep olur diye düşünüyorum zira insanlar taze,ev yapımi,temiz gıdayı herdaim bulamıyorlar burada.
Ben internet üzerinden alıyorum ,tereyağı,kaşar vs bahsettiğim yerden gidemesemde. Bu sebeple internet satışınızda muhakkak olmalı diye düşünüyorum zira böylelikle oturup müşteri beklemekten daha fazla müşteri edinebilirsiniz kaliteniz ve servis hızınız yeterliyse.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim şimdiden.
burada ki durum tam senin bahsettigin gibi değil...az biraz daha farklı...Küçük bir kasaba da lüks bir dükkan değilde, İstanbul'da sevimli bir dükkan açarsanız olur.
Annemin orada, sokak arasında böyle bir yer var. 3-4 kadın döndürüyor sanırım. Küçücük bir yer, ama sabah gidersen güzel bir kahvaltı, öğlen yine ev yemekleri, ayrıca sipariş üzeri börek, sarma, kek ne istersen yapıyorlar. Yıllardır aynı yerde, iyi kazanıyor olsalar gerek. Ne yersen evde annen yapmış tarzında.
Küçük kasabalarda zaten insanlarn anneleri yapıyor bunları. İstanbul'da çalışan insan arıyor bu tarz yerler.
muglanın bir sahil kasabası :) ama bodrum deeel..Biz sankim yakınız birbirimize
Aç bacım o tükanı geliyom benn
Evet kargolarda bekliyor baya. Bir kere kargoda işimiz vardı kasa kasa muzlar öyle ortalıkta ustunde sinekler felan. Bir de orda çalışanlar paso muz yiyordu biz işlem yapana kadar baya goturduler :)) Artık gönderen yiyebilirsiniz mi dedi bilemem orasını. Kargoyla zor taze gıda. Ama turşu, reçel, yeşil zeytin olur.franchise cok zor ve gereksiz. mesuliyeti cok. asla girmem.sende iyi karar vermişsin franchise yapmamak ile.
internetten satışı hiç düşünmedim. ben olan müşteriye 1 e 1 yapıp satayım istiyorum. ama netten ne gider reçel gider, ot mot zor gidene kadar çürüyebilir ? ne dersin..mesela annemlere gecen sene muz gönderdim gidene kadar kararmış.
Benimki de Bodrum deel :))muglanın bir sahil kasabası :) ama bodrum deeel..
Franchise çok pahalı gerçekten, birde sürekli ödüyorsun falan,aklıma yatmadı,son anda vazgeçtim ki Little Ceasars ile genel müdürlüklerinde pazarlık dahi yaptım.franchise cok zor ve gereksiz. mesuliyeti cok. asla girmem.sende iyi karar vermişsin franchise yapmamak ile.
internetten satışı hiç düşünmedim. ben olan müşteriye 1 e 1 yapıp satayım istiyorum. ama netten ne gider reçel gider, ot mot zor gidene kadar çürüyebilir ? ne dersin..mesela annemlere gecen sene muz gönderdim gidene kadar kararmış.
teneke vita yi ben bile sonunndann yakaladım sen nasıl gördün80 doğumluyum. ablam daha cok yemiş benden.
hele annem hayatının yarısı vita ile geçmiş.
benimkide pilavımı beğenmez onun usulü gibi yapamıyor muşum. bakıyorum pilavıma tane tane pişmişligi de iyi..adam sevmiyor.
eşimin şekli: pirinci suda bekletmez sadece yıkar şehriyeleri yağda kızartıyor (o yag yanıyor tabii) ve o yanık yag ile birde pirinci kavuruyor. sonra suyu-tuz ilava ediyor. harlı ateşde kaynatıp sonra kısıyor. 1-2 veya 1-1,5 su koyuyor.
benim şeklim : pirinci bekletirim (nişastası çıkan pirinç tane tane olur) şehriyeleri yağsız tavada kavururum. pirinci zeytinyağı ile kavurur en son üzerine koksun diye terayag eklerim su+tuz koyarım karıştırırım. en üstüne de şehriyeleri atarım. kısık ateşte pişiriyorum. ben 1-1 su koyarım.
pilav cok karışık bir iş yaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?