bir gün bende hayalimi gerçekleştirecegim :)

gıda zor haklısın hem çalışan olursa bırakıp giderse konusu cok hassas öyle bir şey olamalı ben o işçiye bağımlı olmamalıyım.
tatil kısmına gelince ben zaten tatil yerinde oturuyorum. bana 7/24 tatil.
tereyag diye aldığınız bazı yağlar bildiğin margarin tadında kokusunda çıkabiliyor. ve bazı süper zeki aşçılar takılmışlar margarine hala margarinsiz yemek olmaz diretenlerde var...ıyy ağızlarının ortasına çakasım geliyor...

hahaha biliyoruım.. pis adamlar ya..
Çinde yıllar önce topraksız ve asma ağacı gibi saracı üzüm gibi salkım salkım domates veren ağacını cinsini görsen şaşırırsın. domates ağacı resmen.. bir toplamada cok ciddi kg da domates alıyorlarmış. ben cok araştırmıştım onu da. acaba böyle bir sistem yapıp sera usulü çoklu domates satış ve salca bende fikir cok.. olmadı fikirlerimi satayım. daha kolay patentlerini alıp alıp..

teneke vita yi ben bile sonunndann yakaladım sen nasıl gördün 80 doğumluyum. ablam daha cok yemiş benden.
hele annem hayatının yarısı vita ile geçmiş.
benimkide pilavımı beğenmez onun usulü gibi yapamıyor muşum. bakıyorum pilavıma tane tane pişmişligi de iyi..adam sevmiyor.
eşimin şekli: pirinci suda bekletmez sadece yıkar şehriyeleri yağda kızartıyor (o yag yanıyor tabii) ve o yanık yag ile birde pirinci kavuruyor. sonra suyu-tuz ilava ediyor. harlı ateşde kaynatıp sonra kısıyor. 1-2 veya 1-1,5 su koyuyor.

benim şeklim : pirinci bekletirim (nişastası çıkan pirinç tane tane olur) şehriyeleri yağsız tavada kavururum. pirinci zeytinyağı ile kavurur en son üzerine koksun diye terayag eklerim su+tuz koyarım karıştırırım. en üstüne de şehriyeleri atarım. kısık ateşte pişiriyorum. ben 1-1 su koyarım.
pilav cok karışık bir iş yaa..

Küçük bir kasaba da lüks bir dükkan değilde, İstanbul'da sevimli bir dükkan açarsanız olur.
Annemin orada, sokak arasında böyle bir yer var. 3-4 kadın döndürüyor sanırım. Küçücük bir yer, ama sabah gidersen güzel bir kahvaltı, öğlen yine ev yemekleri, ayrıca sipariş üzeri börek, sarma, kek ne istersen yapıyorlar. Yıllardır aynı yerde, iyi kazanıyor olsalar gerek. Ne yersen evde annen yapmış tarzında.
Küçük kasabalarda zaten insanlarn anneleri yapıyor bunları. İstanbul'da çalışan insan arıyor bu tarz yerler.

güzel bence kasabaya değil şehire lazım:))
ya da sahil kasabası olacak ki böyle turistlere de hitap etsin:)
sahil kasabası burası zaten :) şehire de hiç gelmem vallahi orada cok insan var cok çeşit var. beni birileri bulana kadar acımdan ölürüm be ya
burada 5. yılımız. artık istanbula sene de 2 belllki 3 anca gidiyorum.annemi ablamı yeğenlerim için gidiyirım. onlarda olmazsa hiç gitmem
belki izmir

Benimde hayalimdi bu. Hatta gittim Bayim Olurmusun franchise fuarına kafama yatan bir firma varmı diye baktım ama sonra gıda sektöründen vazgeçtim.
Sizin bahsettiğiniz tarzda İstinye'de taze mutfak var tabi onlar daha çok satışa yönelik yapıyorlar bu işi kafe tarzı değil ama ürünleri muazzam. Gidincede güzel ağırlanıyorsunuz ,ikramlar eşliğinde.
Bu iş için İstanbul'un pahali,elit semtlerinden biri gayet uygun olur gibi geliyor bana. Daha fazla talep olur diye düşünüyorum zira insanlar taze,ev yapımi,temiz gıdayı herdaim bulamıyorlar burada.
Ben internet üzerinden alıyorum ,tereyağı,kaşar vs bahsettiğim yerden gidemesemde. Bu sebeple internet satışınızda muhakkak olmalı diye düşünüyorum zira böylelikle oturup müşteri beklemekten daha fazla müşteri edinebilirsiniz kaliteniz ve servis hızınız yeterliyse.
Kolay gelsin. Başarılar dilerim şimdiden.

lokasyonu iyi tutttudunuz :))) ikisinin birleştiği nokta.

Nar ve Muz deyince aklıma Dalaman geldi, oralarda bir yerde misiniz?
İnşallah nasip olur, çocukluğumda benimde hayalimdi hala isterim ama o enerjiyi kendimde bulamıyorum.
Allah gönlünüze göre versin inşallah hayalinize kavuşursunuz, hemde bu kadar becerikliyken.
Birde ev ürünleri yapıyorsanız alırım, bilginize.
Salça, tarhana, pekmez v.s.

Kesinlikle kolaydır ama ev işi ya da yemek yaparak büyümeyince,bir de ne dedilerse onu yaptım ama el alışkanlığı da gerekiyor demek ki,caanım 20 kg zeytin çöpe gitti.Millet yapıyor taşş gibi, benimkiler beni yeme nolur diye yalvarıyorlardı.
Ama koltuk kahve ikilisi gibi de yok şimdi beyaa
Aslında reçel,zeytin vs anne ya da anneanne ev yapımı ürünleri gider gibime geliyor.Hayırlısı olsun inşallah.

franchise cok zor ve gereksiz. mesuliyeti cok. asla girmem.sende iyi karar vermişsin franchise yapmamak ile.
internetten satışı hiç düşünmedim. ben olan müşteriye 1 e 1 yapıp satayım istiyorum. ama netten ne gider reçel gider, ot mot zor gidene kadar çürüyebilir ? ne dersin..mesela annemlere gecen sene muz gönderdim gidene kadar kararmış.

burada ki durum tam senin bahsettigin gibi değil...az biraz daha farklı...
ama önerin için teşekkür ederim.

Birde geçen akşam yine chokyywhokkydoodah izlerken gördüm,yeni bir çikolata, kek vs yaptıklarında ilk etapta sokağa çıkıp yoldan geçenlere tadım yaptıriyorlar,beğenilere göre kullanıyorlar yada kullanmıyorlar. Kendi işimi kursam bu konuda kesinlikle bunu yapardım,sizede fikir olsun.
(Bu arada ben hala vazgeçmemişim,içimde uhdeymiş,şimdi anladim,hala yapardım,ederdim dediğime göre )

Evet kargolarda bekliyor baya. Bir kere kargoda işimiz vardı kasa kasa muzlar öyle ortalıkta ustunde sinekler felan. Bir de orda çalışanlar paso muz yiyordu biz işlem yapana kadar baya goturduler :)) Artık gönderen yiyebilirsiniz mi dedi bilemem orasını. Kargoyla zor taze gıda. Ama turşu, reçel, yeşil zeytin olur.

Benim hayatta yapamayacağım bir iş ama çok iyi bir müşteriyimdir:) Heyecanınız bana bile geçti, ne güzel böyle hayaller kurmak. Ben inanıyorum ki insan bir şeyin hayalini kurarsa o hayalin gerçekleşmesi için en büyük adımı atmış demektir.Benim bu şekilde çok işim halloldu Sadece en büyük hayalim ve henüz gerçekleşmemiş ufak tefek hayallerim var ama onlar için de yeterince uğraşmıyorum ki.

Franchise çok pahalı gerçekten, birde sürekli ödüyorsun falan,aklıma yatmadı,son anda vazgeçtim ki Little Ceasars ile genel müdürlüklerinde pazarlık dahi yaptım.
Netten satabileceģin seyler belli canım. Reçel satarsın,kurabiye satarsın hatta kurabiye hamuru karışımı dahi satabilirsin,içine yumurta yağ ekleyip (atıyorum) hazirlanabilecek tarzda. Öyle çok alternatif var ki. Turşu ,sucuk dahi satılır emin ol. Bir moto kuryeye bakar. Ufaktan kargo sirketiyle başlarsın,sonra işler büyüyünce kendin dagıtım yapabilirsin. Mesela Aysun the sütçü var sütleri muazzam,haftayı bölmüş her gün farklı bir bölgeye dağıtım yapıyor. Bunun gibi.

Ay valla gördüm ben vita yağını. 84 lüyüm çok kısa bir an sanırım ama gördüm.
Pirinci ben de uzun süre bekletirim suda. Adamlar o yanık konusunu seviyorlar işte. Ama benimkine yap desem mutfaktan kırk kere sesleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…