• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hayati bitirmek uzereyiz.

anladim canim
yani hic büyük olarak annesi arayip sormuyor demek, cünkü kendisinde sorun görmüyor. burnundan kil aldirmayan tip demek.
bosver kurtulduguna sevin.
ogluna es degil de kendisine hizmetci arasin
hic kendisinde sorun görmedi , hic arayıp sormadı , hic anlaşıyor musunuz demedi ,
Tüp bebek yaptırdık ilk gün geldi geri kalan 10 günlük sürede bir kere aramadı , sonuç olumsuz oldu aramadı , oturup 1 ay evde ağlıyordum sonuç icin , sonra kin tutmadan , hic bisey olmamış gibi evlerine gidiyordum eşim üzülmesin diye , çünkü o da durumun farkındaydı .
Bir kere dedim annen neden aranıyor bisey mi yaptim bu normal degil , ben de farkindayim gelmediğinin sorun nedir ben de bilmiyorum , evde okulda hep aklımda diyordu ama bir kere dur arayayım ya da gideyim sorayım demedi , çünkü yan binamızda kalıyordu .
Akil erdiremiyordum, meğerse insan değillermiş , vicdan yoksunu insanlarmış

Aynı şeyleri yaşamıştım seninle bundan 3 sene önce... Hala aklıma gelince içim cız eder... Bana yapılanlar canımı yakar...
Hiç üzme kendini, benimde canım babam hep yanımdaydı, varlıkları yeter.
Şimdi mi?
10 ay oldu yeniden evlendim, bu kez gerçek karşılıklı aşk... kendimi feda etmiyorum bu sefer, karşımdaki de bundan kar elde etmiyor, yani fedakarlık Yok. Beni el üstünde tutan, benim de el üstünde tuttuğum bir adam var.
Her günüm huzur içinde mutluluk işinde... çok şükür Allah inşallah daha güzellerini sana nasip etsin, sıkma canını her şey düzelecek sadece zaman... zamanla toparlayacak zamanla başına gelen bu şeyin seni hayatındaki en güzel mertebeye eriştirmek için bir sınav olduğunu göreceksin ve o zaman şimdi keşkelerinin yerini iyi kiler alacak.
Allah yardımcın olsun, yalnız değilsin, bu ilk senin başına gelmiyor ve hikayen de eninde sonunda seni hakeden bir adamla mutlu sonla bitecek:) seviyoruz seni
canim benim mesajını yeni gördüm umut oldun bana :)) allahım seni hep mutlu kılsın , ayni şeyleri bir daha yasatmasin inşallah .
Hayatin donuna geldim sanki , kimseye bit daha fedakarlık yapmamam gerekiyor sanki , bir daha iyi insanlarla yolum kesişmez herkes onlar gibi olacak sanıyorum , iyi dileklerin yüzümü güldürdü , kimse benim kadar özverili olmadı inanmıyorum , bir insanin yapabileceğinden fazlasını yaptigima inanıyorum .

ailesiyle olmadı hicbir şekilde onlar tarafından düzeltemedi bunu da kaldıramadı . Çoğu zaman bana diyordu böyle bir evlilik hayal etmemistim , ailem ve eşimin can ciğer olduğu bir evlilik istiyorum . Sizin ve yengelerinizinki gibi bir iletişim .
Oraya gelip ordaki kaynaşmayı görünce neden bizimki de öyle degil diye üzülüyorum diyordu .
Aile de arkada bizim aramız iyi degil herkesi sevdi bir bizi sevmedi , çocuğunuz da olmuyor , evde huzurunda yok en iyidi bitir işkence etme kendine diyordu . Neden huzuru yoktu çünkü sürekli aklında ailesi vardi nasıl duzeltirim diye düzeltmeyince de hayata küskün bir şekilde yaşıyordu .

Boyle insanlar ufak hatalari buyuk hayal kirikligi gibi yasar. Yaptiginiz ufak bir yanlis mi oldu?

Bu sözünüz çok dikkatimi çekti. Konu sahibi bilir epey dertleşiriz benzer sorun benim başımda da var ve eşim aynen dediğiniz gibi ufak bir hatada (gerçi bana göre ufak ailesi ile sıkıntılar yaşadım ona göre çok büyük hata bu) hemen dünyanın sonu gelmiş gibi, mutluluğu unutmuş biz aile olamıyormuşuz vs vs bunun sebebi nedir sizce? Dışardan göze çok ihtiyacı oluyor insanın böyle durumlarda inanın ben karşımdaki insanı 5 dk da çözümlerken eşimi çözümleyemiyorum çünkü işin içine duygular giriyor...Lütfen bu cümlenizi biraz açar mısınız ?
Şimdi sevgili konu sahibi arkadaşım sizi en başında istememişler herhalde, sebebi ne olabilir acaba?
Size de tabii ki yardımcı olmaya çalışayım G greengirll , böyle insanlar maalesef çocuk yaşta çok sorumluluk almak zorunda kalırlar ya da ailelerinden memnun olmazlar. Hep çevreyi sorumlu tutarlar ve mükemmelliyetçi olurlar. Hakikaten de sorumluluk konusunda oldukça özverili olurlar ama bu kadar motomot davranmaktan duygularıyla hareket etmeyi unuturlar. Tam da bu yüzden karşı tarafın özverisi, çabası sanki yapılması gereken birşeymiş gibi düşünülür, sıradanlaştırır. O size bunca sorumluluğu yerine getirerek iş yükünüzü(hayata dair) azaltırken sizin ona karşı yaptığınız ufak bir düşüncesizlik küfür gibi gelir. Çünkü sizin dışınızda sizden evvel yeteri saygıyı, kıymeti bulamamış zorlanmıştır, sizin de onun gibi kusursuz olmanızı bekler ki hayatı kolaylaşsın. Aksi halde karaları bağlayıp geçmişi hatırlar

Babanızın davranışını okurken gözlerim doldu vallahi çok şanslısınız böyle bir babanız var.
Inanın güzel günlere, sizin gururunuzu tuzla buz yapan bu adama karşı hiç birşey hissetmeyeceksiniz zamanla. Herkes aynı değil iyi güzel insanlarda var.

Arkanızda aileniz var ne mutlu + çocuk olmaması avantaj
Bende şuan annemdeyim iki ay olacak.cocugum var yanlış karar almak istemiyorum yoksa çoktan bosanmistim..aile aile değil bosancam diyince büyük gorumcem tutuştu aradı.kaynanamdan çıt yok aklım almıyor..yazını okuyunca insan değiller mis gerçekten,sahiplenmemisler..kendimde yaşadıklarından benzer şeyleri gördüm tek fark bende çocuk var..o yüzden çok şanslısın hiç üzülme emin ol hayatın daha güzel olacak

Şimdi sevgili konu sahibi arkadaşım sizi en başında istememişler herhalde, sebebi ne olabilir acaba?
Size de tabii ki yardımcı olmaya çalışayım G greengirll , böyle insanlar maalesef çocuk yaşta çok sorumluluk almak zorunda kalırlar ya da ailelerinden memnun olmazlar. Hep çevreyi sorumlu tutarlar ve mükemmelliyetçi olurlar. Hakikaten de sorumluluk konusunda oldukça özverili olurlar ama bu kadar motomot davranmaktan duygularıyla hareket etmeyi unuturlar. Tam da bu yüzden karşı tarafın özverisi, çabası sanki yapılması gereken birşeymiş gibi düşünülür, sıradanlaştırır. O size bunca sorumluluğu yerine getirerek iş yükünüzü(hayata dair) azaltırken sizin ona karşı yaptığınız ufak bir düşüncesizlik küfür gibi gelir. Çünkü sizin dışınızda sizden evvel yeteri saygıyı, kıymeti bulamamış zorlanmıştır, sizin de onun gibi kusursuz olmanızı bekler ki hayatı kolaylaşsın. Aksi halde karaları bağlayıp geçmişi hatırlar
yok canim istediler ama şöyle anlatım , simdi bunlar zaten 5 kişilik bir sile , dışa kapalı ne bir akraba ne arkadaş , iletişimsizlik kendi içlerinde bile hat safhadaydı .
Eşimle giderdik sadece tv izlerlerdi , büyük bir mesele var diyelim kızlarıyla ilgili kimse konuşmaz , o derde derman aranmaz Eee zamanla bu bize de sıçradı .
Zaten tek bir muhabbet yapılmıyor ben ne kadar çabalasam boş .
Gezmeler , kahvaltılar, piknikler ayarlamalar yeter ki kaynasilsin hayır hiç bir şekilde olmuyor .
Ben de pes ettim bir zaman yine tekrar çabaladım ama en sonunda ben de onlar gibi davrandım , kolayına kaçtılar bu defa bizi sevmedi , benimsemedi kaynaşmak istemedi vs,
Ben yoruldum artik hem eşim hem ailem bütün yükü omzuma yüklemişti . Ben asosyal olsaydım onların küçücük merkezinde o kadar arkadaşım olmazdı onların aksine.
Kvdeden görmediğim ilgiyi , onlar vererek bana yardımcı oluyorlardı , bir de böyle insanlar vardi çıkarsız ilişkiler ..

Selam kizlar , bilenler biliyor 1 hafta oldu boşanma aşamasına geçtim , ben bile ne olduğunu bilemeden kendimi burda buldum esim ve ailesi planlamış sadece bana ne zaman söyleyecekleri kalmıştı .

1 hafta ağladım aralıksız dün yani çarşamba haftam bitti , başka şehirde yaşıyorum kalktım gittim çeyizlerimi aldim , 3.5 yildir ortak parayla alınan hicbir eşyayayi almadım hepsini bıraktım .
Ben ve babam almama taraftarıydık annem ve ablam alma.
Ve biz galip gelip almadık bıraktım süslerimi , bardaklarımı , tablolarımı vs.

Giderken babam orda sakin ağlama dedi , dik dur dedi .
Eve girdik ev bir tertipli , düzenli ki babam soyle bir eve baktı sonra gelip sarıldı bana" sana bundan daha güzel bir ev yapacam tez zamanda hic üzülme , yeter ki bir an önce çıkalım burdan ." Dedi .
Saatler içinde alıp çıktık , eşim olacak adam hesaplarını yapmış 10 tlnin bile hesabını yapıyordu telefonda şaşırdım kaldım .
Bitsin diye öyle acele ediyor ki sanki durursa tekrar başa geri dönecekmiş gibi acele ediyor çok üzüldüm bu duruma . Ben bizim için 3.5 yıl maddi manevi destek verirken o annesinin ağzına bakıyormuş .
Son olarak durumuna sunu yazmış"ne olursa olsun içimden geleni yapacağım ,kimin ne düşündüğü zerre umrumda degil " bunu okuyunca sildim gözyaşlarımı çünkü hep annesinin etkisinde diyordum , sonradan hayati berbat olacak , eski sefil hayatini yaşayacak , bunları düşündükçe onun icin üzülüyordum .

Anladim ki hic bir etki insani bu kadar zalim yapmaz . Ne yazık ki tanıyamamışım 4 yıllık eşimi .
Siz siz olun sakin alttan almayın , sakin benim gibi bu kadar aşırı verici olmayın , yuvayı kurtarmak sadece bayanin görevi değildir ,
Çocuğumuz olsun diye 3.5 yıl yemedigim, icmedigim , araştırmadigim doktor , gitmediğim lokman hekim kalmadı , düşünüyorum da hepsine bir başıma aman eşimin başı ağrımasın ben yapayım diye atlamışım, ona bebekler gibi bakmışım yemeği , çayı , suyu , hep önündeydi , isten gelirdim o evde olurdu ben mutfağa girer 4 çeşit yemek yapardım .
Yine de yaranamamışım , yine takdir girmemişim şimdi anlıyorum .
Meğerse sırtımdaki kalburdan , yükten ben kurtulmuşum ve sanırım o imzayı attıktan sonra benim düğünüm başlayacak eşimin de yasi ,
o ayrılmayı sadece ikimizin evi terk etmesi zannetti ama bilmiyordu ki herşey paramparça olacak , anılarımız bile evi kapladı , bütün fotoları bıraktım neden ben onların çaresine bakacaktım ki , kendisi halledecekti Bakalim nasıl yapacak .
.
nolur bana dua edin çok ihtiyacım var .
Arkanda duran bir baban ve ailen var cok sanslisin bosanma sebebiniz neydi bilmiyorum ama evet su an için çok acıyor belki zamanla herseyi yoluna girer sabırlı ol sakinliğini koru bu süre icinde

Arkanda duran bir baban ve ailen var cok sanslisin bosanma sebebiniz neydi bilmiyorum ama evet su an için çok acıyor belki zamanla herseyi yoluna girer sabırlı ol sakinliğini koru bu süre icinde
sakinlik mi ?donuk bir şekilde yaşıyorum , hala başıma geldiğine inanamıyorum . Uyurken rüya zannedip uyanmaya çalışıyorum ve gerçeğin tekrar farkına varıyorum , burası neresi , bu neydi derken evet boşanmak icin çıkmışım o evden hatırlayıp ağlıyorum gece yarısı.
Böyle bir aci yaşamadım bir parçam kesilmiş gibi , bir yarım yok gibi , canımı lime lime kesiyorlar gibi...

Babanızın davranışını okurken gözlerim doldu vallahi çok şanslısınız böyle bir babanız var.
Inanın güzel günlere, sizin gururunuzu tuzla buz yapan bu adama karşı hiç birşey hissetmeyeceksiniz zamanla. Herkes aynı değil iyi güzel insanlarda var.
hem de nasıl tuzla buz yaptı , nasıl ayaklar altına aldı gururumu .
Zalimlik bu zalimlik başka bisey degil .
Bıktırarak, bezdirerek ayrılmak ne demek ya , 2 yıldır yapıyormuş ve ben fark edememişim , çocuk için bu halde derken, o beni evden kacirtmanin hesaplarını yapıyormuş

Ben senin yerinde olsam bunun gibi bencil adama daha bencil olurdumm eşyalarımı her şeyimi alırdım. O kadar emeğime rağmen bana bunu reva gören adamın rahat bir şekilde boşanmasına müsade etmezdim. Ben adamı evde kovdum. Sadece kendi özel esyalarini alması için fırsat verdim. Aldığı gün esyalarini kilidi değiştirip onu bir daha o evin içine sokmadim. Sen belki bu sekilde olmasini istedin olabilir ama sonradsn hirslanma keske onu pisman etseydim diye. Bu arada baban yönünden de çok sanslisin. Keşke benim de babam yaşasaydı da arkamda tek o olsaydı. Allah mutlu erdi seni bundan sonra. Ben çok ama çok mutluyum.

Seni hak etmeyen bir adam için bir tek gözyaşına bile çok yazık ,yada ağla insaniz sonuçta ne kadar içinde biritirdiklerin varsa konuş bağır çağiır haykır ağla ve bu hayal kırıklıklarını al topla göm at bir çukura ve bitir seni bitirmeye çalışanları onlarida at içine o çukurun ve ört git oradan ve dönme 1 daha bundan sonrada geriye dönüp baktığında onlar için akıtacak bir tek yaşın olmasın unut gitsin neler unutulmuyorki bu yaşadıklarında unutulur sana hayatın boyunca mutlu olmanı ve inşallah seni hak edeni dengini bulur ve cok mutlu olmanı yüce Rabbimizden dilerim amin

Ben senin yerinde olsam bunun gibi bencil adama daha bencil olurdumm eşyalarımı her şeyimi alırdım. O kadar emeğime rağmen bana bunu reva gören adamın rahat bir şekilde boşanmasına müsade etmezdim. Ben adamı evde kovdum. Sadece kendi özel esyalarini alması için fırsat verdim. Aldığı gün esyalarini kilidi değiştirip onu bir daha o evin içine sokmadim. Sen belki bu sekilde olmasini istedin olabilir ama sonradsn hirslanma keske onu pisman etseydim diye. Bu arada baban yönünden de çok sanslisin. Keşke benim de babam yaşasaydı da arkamda tek o olsaydı. Allah mutlu erdi seni bundan sonra. Ben çok ama çok mutluyum.
canim ben de istedim öyle yapmayı , o istiyor diye ben evi terk etmeyecektim sonuçta orda çalışacaktım .
Gidecektim onu evden kovacaktım tek başıma kalıp tayin zamanına kadar onu süründurecektim , ben ve abim bunu istedik babam ce erkek kardeşim biran önce bitsin yolumuza Bakalim dedim . Böyle bir insana değmeyeceğini , elindeki herşeyi alıp bitirme taraftarı olduklarını söylediler . Böylece ben de bir daha gitmedim sadece gidip çeyizi aldim geldim .
Bize zaman ver bayramdan sonraya kadar , acımıştım ama şimdi düşününce rezil olsun istiyorum , bir an önce bitirip yoluma bakmak istiyorum .
Siz mutlu musunuz pişmanlık yok degil mi .
Ben de iyiki diyebilecek miyim ayrılırsam bu kadar sevmeme rağmen .

Seni hak etmeyen bir adam için bir tek gözyaşına bile çok yazık ,yada ağla insaniz sonuçta ne kadar içinde biritirdiklerin varsa konuş bağır çağiır haykır ağla ve bu hayal kırıklıklarını al topla göm at bir çukura ve bitir seni bitirmeye çalışanları onlarida at içine o çukurun ve ört git oradan ve dönme 1 daha bundan sonrada geriye dönüp baktığında onlar için akıtacak bir tek yaşın olmasın unut gitsin neler unutulmuyorki bu yaşadıklarında unutulur sana hayatın boyunca mutlu olmanı ve inşallah seni hak edeni dengini bulur ve cok mutlu olmanı yüce Rabbimizden dilerim amin
amin canim guzel dileklerin icin . Onları gömmem gerek bir daha çıkarmamak üzere benim hayatımı boyle bitiren bir adam .
Ne zaman bizi bitirdi ne zaman vazgeçti benden , ne zamandan bu kadar eziyet etmeye basladi ,ne zamandan beni bezdirip evden gitmeye zorluyordu , düşündükçe kafayı yiyiyorum .
Ben ne zamandır bunların işkencelerini , suratlarını , tavırlarını çekiyordum ?

yok canim istediler ama şöyle anlatım , simdi bunlar zaten 5 kişilik bir sile , dışa kapalı ne bir akraba ne arkadaş , iletişimsizlik kendi içlerinde bile hat safhadaydı .
Eşimle giderdik sadece tv izlerlerdi , büyük bir mesele var diyelim kızlarıyla ilgili kimse konuşmaz , o derde derman aranmaz Eee zamanla bu bize de sıçradı .
Zaten tek bir muhabbet yapılmıyor ben ne kadar çabalasam boş .
Gezmeler , kahvaltılar, piknikler ayarlamalar yeter ki kaynasilsin hayır hiç bir şekilde olmuyor .
Ben de pes ettim bir zaman yine tekrar çabaladım ama en sonunda ben de onlar gibi davrandım , kolayına kaçtılar bu defa bizi sevmedi , benimsemedi kaynaşmak istemedi vs,
Ben yoruldum artik hem eşim hem ailem bütün yükü omzuma yüklemişti . Ben asosyal olsaydım onların küçücük merkezinde o kadar arkadaşım olmazdı onların aksine.
Kvdeden görmediğim ilgiyi , onlar vererek bana yardımcı oluyorlardı , bir de böyle insanlar vardi çıkarsız ilişkiler ..
Bu insanlar şizofren o zaman, ne çabuk unutuyorlar kendilerini,tavırlarını. Bence susmayın hala size aynı argümanla geldiklerinde. Tutmanın anlamı yok artık içinizde, biraz bencil olun size de yazık

Bu insanlar şizofren o zaman, ne çabuk unutuyorlar kendilerini,tavırlarını. Bence susmayın hala size aynı argümanla geldiklerinde. Tutmanın anlamı yok artık içinizde, biraz bencil olun size de yazık
artik ömrüm boyunca karşı karsiya gelmeyecem , bitti .
İstemiyorum dediği gün benim icin bitmişti ve bu beni son görüşün diyip kalkmıştım .
Artik avukatım aracı olacak , onların ne adını ne sanını duymak istemiyorum .
Evet hala her saniyemizi düşünüyorum nasıl bu asamaya geldim diye düşünüyorum ,ama geçecek zannediyorum .
Elbet ki unuturum , bana galiba biraz zaman ve eski düzenim lazım .

artik ömrüm boyunca karşı karsiya gelmeyecem , bitti .
İstemiyorum dediği gün benim icin bitmişti ve bu beni son görüşün diyip kalkmıştım .
Artik avukatım aracı olacak , onların ne adını ne sanını duymak istemiyorum .
Evet hala her saniyemizi düşünüyorum nasıl bu asamaya geldim diye düşünüyorum ,ama geçecek zannediyorum .
Elbet ki unuturum , bana galiba biraz zaman ve eski düzenim lazım .
Açıkcası çok korkmuştum, "gelse yine dayanamam affederim sanırım" tarzında konuştuğunuz zaman. Fazla duygusaldınız, şu kadar zaman içerisinde bile aklınız duygularınıza galip gelmeye başladıysa bence siz her şeyin üstesinden gelirsiniz. Her şey çok güzel olsun, umarım çok mutlu olursunuz

Açıkcası çok korkmuştum, "gelse yine dayanamam affederim sanırım" tarzında konuştuğunuz zaman. Fazla duygusaldınız, şu kadar zaman içerisinde bile aklınız duygularınıza galip gelmeye başladıysa bence siz her şeyin üstesinden gelirsiniz. Her şey çok güzel olsun, umarım çok mutlu olursunuz
teşekürler inşallah , her şey daha güzel olacak .

Back
X