• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir hayati bitirmek uzereyiz.

Selam kizlar , bilenler biliyor 1 hafta oldu boşanma aşamasına geçtim , ben bile ne olduğunu bilemeden kendimi burda buldum esim ve ailesi planlamış sadece bana ne zaman söyleyecekleri kalmıştı .

1 hafta ağladım aralıksız dün yani çarşamba haftam bitti , başka şehirde yaşıyorum kalktım gittim çeyizlerimi aldim , 3.5 yildir ortak parayla alınan hicbir eşyayayi almadım hepsini bıraktım .
Ben ve babam almama taraftarıydık annem ve ablam alma.
Ve biz galip gelip almadık bıraktım süslerimi , bardaklarımı , tablolarımı vs.

Giderken babam orda sakin ağlama dedi , dik dur dedi .
Eve girdik ev bir tertipli , düzenli ki babam soyle bir eve baktı sonra gelip sarıldı bana" sana bundan daha güzel bir ev yapacam tez zamanda hic üzülme , yeter ki bir an önce çıkalım burdan ." Dedi .
Saatler içinde alıp çıktık , eşim olacak adam hesaplarını yapmış 10 tlnin bile hesabını yapıyordu telefonda şaşırdım kaldım .
Bitsin diye öyle acele ediyor ki sanki durursa tekrar başa geri dönecekmiş gibi acele ediyor çok üzüldüm bu duruma . Ben bizim için 3.5 yıl maddi manevi destek verirken o annesinin ağzına bakıyormuş .
Son olarak durumuna sunu yazmış"ne olursa olsun içimden geleni yapacağım ,kimin ne düşündüğü zerre umrumda degil " bunu okuyunca sildim gözyaşlarımı çünkü hep annesinin etkisinde diyordum , sonradan hayati berbat olacak , eski sefil hayatini yaşayacak , bunları düşündükçe onun icin üzülüyordum .

Anladim ki hic bir etki insani bu kadar zalim yapmaz . Ne yazık ki tanıyamamışım 4 yıllık eşimi .
Siz siz olun sakin alttan almayın , sakin benim gibi bu kadar aşırı verici olmayın , yuvayı kurtarmak sadece bayanin görevi değildir ,
Çocuğumuz olsun diye 3.5 yıl yemedigim, icmedigim , araştırmadigim doktor , gitmediğim lokman hekim kalmadı , düşünüyorum da hepsine bir başıma aman eşimin başı ağrımasın ben yapayım diye atlamışım, ona bebekler gibi bakmışım yemeği , çayı , suyu , hep önündeydi , isten gelirdim o evde olurdu ben mutfağa girer 4 çeşit yemek yapardım .
Yine de yaranamamışım , yine takdir girmemişim şimdi anlıyorum .
Meğerse sırtımdaki kalburdan , yükten ben kurtulmuşum ve sanırım o imzayı attıktan sonra benim düğünüm başlayacak eşimin de yasi ,
o ayrılmayı sadece ikimizin evi terk etmesi zannetti ama bilmiyordu ki herşey paramparça olacak , anılarımız bile evi kapladı , bütün fotoları bıraktım neden ben onların çaresine bakacaktım ki , kendisi halledecekti Bakalim nasıl yapacak .
.
nolur bana dua edin çok ihtiyacım var .
Sırf size yorum yapmak için giriş yaptım . Yaşayan bilir . Şu an içinizde hiç geçmeyecek zannettiğiz acı zamanla hiç kalmayacak. Ben bu yaşadıklarımı ailemin sayesinde atlattım . Aile çok önemli o da sizde var . Tek ihtiyacınız olan şey zaman sabır ve dua . Yaşanan hiç bir sey sebepsiz değil . Ben düşük yapmıştım . O gün dünya Başıma yıkılmıştı ama bugun şükrediyorum . Kimbilir nelerden kurtuldunuz.

beni örnek al
ben eşim olmadam ölürüm sanıyordum
birkaç gun evvel sana burda da yazmıstım
bak 4 yıl olacak yenıden evlendım, hem de çok iyi bir insanla

boşandıgımda sokakte herkesın alyansına bakrdım içim cız ederdi, sankı bırdaha kıms ebenı eski eşim gbi sevemeyecek derdim,
o beni hiç sevmemiş şimdi anlıyorum sevilmeyi.

boşan kafanı dağıt , gel gitler yasayacaksın ama hepsı gececek
inşallah canim inşallah , tecrübelerinden yararlanıyorum , hele ki alyans konusu benim en hassas olduğum konu , aşkımızı temsil ederdi bayılırdım takmaya , onu takınca ayrı mutlu olurdum .
Simdi koca bir eksiklik var parmagimda
Geçer inşallah Bakalim

Sırf size yorum yapmak için giriş yaptım . Yaşayan bilir . Şu an içinizde hiç geçmeyecek zannettiğiz acı zamanla hiç kalmayacak. Ben bu yaşadıklarımı ailemin sayesinde atlattım . Aile çok önemli o da sizde var . Tek ihtiyacınız olan şey zaman sabır ve dua . Yaşanan hiç bir sey sebepsiz değil . Ben düşük yapmıştım . O gün dünya Başıma yıkılmıştı ama bugun şükrediyorum . Kimbilir nelerden kurtuldunuz.
allah razi olsun sizden ," kimbilir nelerden kurtuldum" evet haklisiniz .
Biraz daha kalsaydım sanırım sağlıklı bir insan olarak kalamazdım zira adam beni bezdirip evliliği öyle bitirme derdine düşmüş .
Bu haldeyiz bu sağlıklı bir evlilik degil dediğimde büyütüyorsun herkesin evliliği boyle , kafanda kuruyorsun diyordu , ben de oturup tekrar düşünüyordum .
Evet demek ki ben büyütüyorum , eşim evliliği kurtarıyor ben habire tartışma çıkarıp evliliğimizi zedeliyorum diyordum kendime.
Meğerse adam bana akil oyunları oynuyormuş

inşallah canim inşallah , tecrübelerinden yararlanıyorum , hele ki alyans konusu benim en hassas olduğum konu , aşkımızı temsil ederdi bayılırdım takmaya , onu takınca ayrı mutlu olurdum .
Simdi koca bir eksiklik var parmagimda
Geçer inşallah Bakalim
ben alyanımı evi boşaltırken camdan aşağı fırlatmıstım sinirden :)
yaşım geçti bu yastan sonra kiminle tanısacagım , tanıyacagım da evleneceğim derdim.
yaşım 30 du bosandıgımda :)
34 de çok enteresan bir şekilde eşimi tanıdım.

üme kendini gercekten geçip gidiyor hepsi

Basina ne gelirse gelsin boyle bir baban varken sirtin yere gelmez. Kendisine saygilar buradan. Allah yolunu acik etsin. Uzulme her sey bir gun gecmis olacak, biliyorsun zaten. Bu sureci en kolay haliyle atlatmani dilerim.

Neyseki boyle bi baban var canim, umursamaz bi es olsaydin bunlar olmazdi.. ne kadar fedakarlik yaparsan o kadar b.ktan durumlar yasiyosun maalesef kural bu

Selam kizlar , bilenler biliyor 1 hafta oldu boşanma aşamasına geçtim , ben bile ne olduğunu bilemeden kendimi burda buldum esim ve ailesi planlamış sadece bana ne zaman söyleyecekleri kalmıştı .

1 hafta ağladım aralıksız dün yani çarşamba haftam bitti , başka şehirde yaşıyorum kalktım gittim çeyizlerimi aldim , 3.5 yildir ortak parayla alınan hicbir eşyayayi almadım hepsini bıraktım .
Ben ve babam almama taraftarıydık annem ve ablam alma.
Ve biz galip gelip almadık bıraktım süslerimi , bardaklarımı , tablolarımı vs.

Giderken babam orda sakin ağlama dedi , dik dur dedi .
Eve girdik ev bir tertipli , düzenli ki babam soyle bir eve baktı sonra gelip sarıldı bana" sana bundan daha güzel bir ev yapacam tez zamanda hic üzülme , yeter ki bir an önce çıkalım burdan ." Dedi .
Saatler içinde alıp çıktık , eşim olacak adam hesaplarını yapmış 10 tlnin bile hesabını yapıyordu telefonda şaşırdım kaldım .
Bitsin diye öyle acele ediyor ki sanki durursa tekrar başa geri dönecekmiş gibi acele ediyor çok üzüldüm bu duruma . Ben bizim için 3.5 yıl maddi manevi destek verirken o annesinin ağzına bakıyormuş .
Son olarak durumuna sunu yazmış"ne olursa olsun içimden geleni yapacağım ,kimin ne düşündüğü zerre umrumda degil " bunu okuyunca sildim gözyaşlarımı çünkü hep annesinin etkisinde diyordum , sonradan hayati berbat olacak , eski sefil hayatini yaşayacak , bunları düşündükçe onun icin üzülüyordum .

Anladim ki hic bir etki insani bu kadar zalim yapmaz . Ne yazık ki tanıyamamışım 4 yıllık eşimi .
Siz siz olun sakin alttan almayın , sakin benim gibi bu kadar aşırı verici olmayın , yuvayı kurtarmak sadece bayanin görevi değildir ,
Çocuğumuz olsun diye 3.5 yıl yemedigim, icmedigim , araştırmadigim doktor , gitmediğim lokman hekim kalmadı , düşünüyorum da hepsine bir başıma aman eşimin başı ağrımasın ben yapayım diye atlamışım, ona bebekler gibi bakmışım yemeği , çayı , suyu , hep önündeydi , isten gelirdim o evde olurdu ben mutfağa girer 4 çeşit yemek yapardım .
Yine de yaranamamışım , yine takdir girmemişim şimdi anlıyorum .
Meğerse sırtımdaki kalburdan , yükten ben kurtulmuşum ve sanırım o imzayı attıktan sonra benim düğünüm başlayacak eşimin de yasi ,
o ayrılmayı sadece ikimizin evi terk etmesi zannetti ama bilmiyordu ki herşey paramparça olacak , anılarımız bile evi kapladı , bütün fotoları bıraktım neden ben onların çaresine bakacaktım ki , kendisi halledecekti Bakalim nasıl yapacak .
.
nolur bana dua edin çok ihtiyacım var .
Hakkınız da hayırlısı olsun çok mutlu olursunuz inş.iyiki çocuk yokmuş neden boşanma kararı ne sebepten onu anlamadım.benim 1 yaşında bir oğlum var ve bugün gittim evden eşime hbr bile vermedim bir mektup bıraktım.artik naparsa yapsın.allahin bir bildiği elbet vardır.cok mutlu oluruz kim bilir

babanıza bayıldım, hakkınızda hayırlısı olsun.
üzülüyorsunuz biliyorum ama, geçecek atlatacaksınız sadece kendinize zaman tanıyın. arkanızda böyle sağlam bir aileniz var. dilerim ki çabuk atlatırsınız.
ayrılık depresyonumu atlatırken burayı okumak bana yardımcı olmuştu.

amin inşallah, bakmamaya çalışıyorum ama canim çok yanıyor sanki onsuz bir daha gülemeyecekmisim gibi geliyor , onunla bir ömür yaşayacaktım şimdi bunları düşününce üzülüyorum ,
Bensiz nefes alabilecek mi diyorum pekala alabilir ama nedense hala buna inanmak istemiyorum .
Ahhh ahhh ciğerim paramparça , bensiz bile bu boşanma işlerini hallediyor ya kimbilir simdi ne kadar yoruluyordur diyorum ve üzülüyorum .
Biliyorum bu düşünce saçma ama şuan kendime değil ona daha çok üzülüyorum :KK43:(
Bu saçma düşünceden kurtulmalısın.dünya bu kadar iyi olanlar için çok zor.silah zoruylamı ayrılıyorda boşanırken yoruluyodur diye ona üzülüyorsun silkelen kendine gel.bende yaşadım aynı şeyleri zor anlıyorum ama senin hala bukadar iyi niyetli düşünmen işini dahada zorlaştırır.üstelik karşındaki insan bunu haketmiyor.bi süre sonra dışardaki hayatın güzelliklerini anladıgında tekrar nefes almaya başladığında eziyet çekiyormusum iyiki bitmiş diyeceksin.bu süreçte spora başla asla duygusal şarkılar dinleme hep sana enerji verecek şeyler dinle yap.inan bunlar bile psikolojini toparlamana yardımcı oluyor.ben çok genç yaşta evlenmiştim 3 sene sürdü ayrıldım yedi sene oluyor ayrılalı İnan aklıma bile gelmiyor sanki hiç yaşanmamış o günler.öyle geçip gidiyor işte zamanla sen yeterki dik dur

Sizi tebrik ederim alnınız açık başınız dik çıkıp gitmişsiniz eş olarak yapabileceklerinizin en güzelini yapmışsınız çok şükür ki arkanızda dağ gibi aileniz var keşke böyle olmasaymış ama olmuş, hakkınızda hayırlısını diliyorum

Neyseki boyle bi baban var canim, umursamaz bi es olsaydin bunlar olmazdi.. ne kadar fedakarlik yaparsan o kadar b.ktan durumlar yasiyosun maalesef kural bu
aynen haklisiniz umursamaz olsaydım etekleri tutuşan eşim olurdu ve benim bu tüm yaptıklarımı o yapacaktı .
Ama bütün yükü ben sırtladım , onun hayatı bundan sonra başlıyor , ben olmayınca anlayacak asıl durumu

Hakkınız da hayırlısı olsun çok mutlu olursunuz inş.iyiki çocuk yokmuş neden boşanma kararı ne sebepten onu anlamadım.benim 1 yaşında bir oğlum var ve bugün gittim evden eşime hbr bile vermedim bir mektup bıraktım.artik naparsa yapsın.allahin bir bildiği elbet vardır.cok mutlu oluruz kim bilir
hakkımızda hayırlısı olsun , çok mutlu olun inşallah , sakin pes etmeyin bu adımı kendiniz icin attiniz devam edin

sebep çok basit canim evlenince , kvde ve kızları bana ısınamadı tabi eşime biz istiyoruz o bize yanaşmıyor şeklinde hep yansıttılar , tabi esim öyle olmadığını biliyordu ama zamanla onlara uymaya basladi, sonuçta ailesiydi etkilenmemesi imkansızdı .
Üstüne çocuğumuzun olamayacağını öğrendik tüp bebek yaptık , tutmadi ondan sonra olanlar oldu aklına girmişler bize olmuyor zaten çocuk da yok boşan ondan sonra evde zehir saçan bir adamla karşılaştım .
Enisteme demiş 2 yıldır bitirdim kafamda yani ilk olumsuz tüpten donra demek istiyor .
Ne diyim bir yılanla yaşamışım 4 yıldır
şu yazdıklarını okuduktan sonra, boşver hiç üzülme, değmez. ailenin de kıymetini bil. inşallah çok mutlu olursun..

sebep çok basit canim evlenince , kvde ve kızları bana ısınamadı tabi eşime biz istiyoruz o bize yanaşmıyor şeklinde hep yansıttılar , tabi esim öyle olmadığını biliyordu ama zamanla onlara uymaya basladi, sonuçta ailesiydi etkilenmemesi imkansızdı .
Üstüne çocuğumuzun olamayacağını öğrendik tüp bebek yaptık , tutmadi ondan sonra olanlar oldu aklına girmişler bize olmuyor zaten çocuk da yok boşan ondan sonra evde zehir saçan bir adamla karşılaştım .
Enisteme demiş 2 yıldır bitirdim kafamda yani ilk olumsuz tüpten donra demek istiyor .
Ne diyim bir yılanla yaşamışım 4 yıldır
Vallahi kanım dondu canım seni o kadar iyi anliyorumki 5 yil sonra dunyaya geldi oğlum sen tek başına göğüs germişsin.
Insallah evlenir ve hemen bebek sahibi olursun o mikrop eski kocanda öyle kalır inşallah vicdan yoksunu insanlar...

Bende severek ayrılmıştım, o yüzden sindirmesi de daha zor severken çok iyi anlıyorum sizi. Herkes birsürü şey söyler ama inanmak istemezsiniz ne kadar karaktersiz olduğu ile ilgili :) Aslına bakarsanız herkes önce kendine bakmalı, benim düşünceme göre kimse kimseyi eleştirebilecek kadar kusursuz değil. Bir eş de ailesi ile eşi arasındaki dengeyi sağlıklı kurmakla sorumludur. Erkekler bunu beceremiyor, olan biz kadınlara oluyor malesef, sonra da kadın dırdırcı, geçimsiz vs oluyor. Bu hayattaki herşeyin bir sebebi var, bize gelince.. Eşimi hala seviyorum, o da aynı şekilde beni. Zaten bundan emin olmasam yeniden bir düzen kuramazdık,ailem ısrar etse bile dönmezdim. Eşime gelince şöyle düşündüm, evliliğin ilk yılları gerçekten çok zor.. Oturması, dengenin kurulması, insanların becerisi kişiden kişiye farklılık gösterir. Pişman olması, özür dilemesi,gerçekleri kabul etmesi.. Bunlar da eşim gibi bir insan için büyük şeyler, o sebepten affetmiş gibi yaptım diyelim yuvam dağılmasın boş boş sebepler yüzünden diye.. Fakat ailesine gelince hala laf konduramıyor, demekki bazı insanlar da böyle çok da takılıp hayatı kendine zehir etmemek lazım. Kimse olduğu gibi kabullenmiyor değiştiremeyeceği şeyleri, o yüzden de toplum olarak çok mutsuzuz. Ailesi ile ilgili evde pek bişey konuşmadığımız için, çok da sorun çıkmıyor ama konusu rastgele açıldığında hala savunuyor hala laf söyletmiyor şakayla karışık bende sokuyorum laflarımı :) Bir kadın her zaman tetikte,herzaman dikkatli olmalı, ben ailesinden elimi eteğimi çektim. Şuan daha sağlıklı ve daha mutluyum, umarım sizde kendi adınıza çok mutlu olursunuz en kısa zamanda.

Vallahi kanım dondu canım seni o kadar iyi anliyorumki 5 yil sonra dunyaya geldi oğlum sen tek başına göğüs germişsin.
Insallah evlenir ve hemen bebek sahibi olursun o mikrop eski kocanda öyle kalır inşallah vicdan yoksunu insanlar...
gerçekten vicdan yoksunu insanlardı , teşekkürler canim , mutlu ol ailenle

Back
X