Bana gore herkes salak

Vallahi...cok sinir bozucu ama cogu zaman boyle hissediyorum.
Mesela hayatinda bir ulke gormemis ,tatilde antalyaya memlekete gitmek disinda sehir gezmemis insanlar iphone bilmem kaca 8 bin veriyor ya. "Salak" diyesim geliyor. Oysa bana ne? Onun onceligi farkli belki...
Ya da "parami anneme veriyorum o biriktiriyor" diyen arkadasima "salak" diyesim geliyor. kendi parani kendin idare etmeyi bilmeden bir omur yasamayi mi düşünüyorsun?
Ya da çocuğunu TV 'nin buyutmesine izin verene,alisveris disinda anlatacak birseyi olmayana, sevgilisine inanmayip goruntulu aramak isteyene-bu seye iliski diyene - cocugunun yaninda sigara icene-hala 8 sene onceki sınavdaki siralamasiyla övünene-bir ömrünü elalemin sirketini zengin etmek icin harcamaya beis gormeyene.... sen salaksin , sen de , sen de , sen de , hele sen zamsalaksin
Diye gezesim var :)
He , ben cok mu akilliyim? Bana gore oyleyim .
Ama baska bakis acisindan bakan birine sorsan bes kurus etmem belki

Herkesin "zeki" kriteri farklidir.
benim son sevgilim bilgisayar muhendisiydi. Yuksek lisansi zamazingosu var,genc yasta ev almis... tırt. Bana gore bir gram onemi yok. Ama kendine 30. yas hediyesi olarak is yeriyle anlaştı. Bilgisayardan calismaya basladi-yari maasla. Ve bir seneye yakin turkiye dahil bir suru ulkede yasadi durdu. Mesela bu onu akilli görmeme sebep oldu. Dedim "masallah zeka var bu cocukta,askim benim

"
Herkesin zekadan anladigi sey farklidir.
Benim tubitakta muhendis bir flortum vardi. Cocuk bilimadami (kendince). Ama gercekten iki lafi bir araya getiremezdi. Birlikte operaya tiyatroya giderdik. Nasildi derdim,guzel disinda bir yorumda bulunmazdi, ne yapalim sorusuna "farketmez" disinda bir yanit veremezdi... yani baksan adam tubitakli ama tirt benim icin