Bir insanin zekasini nasil anlariz?

Yalancı İsviçreliler :KK70: :KK70:

Kizimiz olayi cozmus. :KK70:Hep derim kadinlar daha zekidir diye. :KK8:

Konu icin , ben bir erkegin kalitesini konustugu konulardan , abuk subuk sosyal medya hesaplarinda cirit atmamasindan, marka duskunu olmamasindan , kitap okuyup okumamasindan, imla hatasi yapip yapmamasindan sigara icip icmemesinden vs vs. bir cok seyden anlarim.

1574356786264.png

Bu da dert mi demeyin 24 yasimdayim karsima cikan insanlari eş olarak degerlendiriyorum. Bence bu zeka genetik. Ilerde cocugumun da zeki olma ihtimalini artirmak istiyorum. Bu yuzden esimin zeki olmasini isterim.

Ya ne biliyim insanlarin zekasini anlamiyorum genelde gerizekaliysa anlayabiliyorum. (Demekki kendimden zeki insanlari anlamiyorum ve cogu insanin zekasini kestiremiyorum) su aralar kendimi aptal gibi hissetigim icin doktora gittim vitaminlere baktirdim bisey yok diyip yolladi.

Kendinizi ne zaman zeki hissedirsiniz? Iste bu yuzden zekiyim dediginiz durumlar var mi? Varsa nedir?

Yeni tanistiginiz insanin zekasini nasil anliyorsunuz?

Size gore Ozellikle erkeklerin zeki oldugunu gosteren belirtecler nelerdir?

Ozellikle instagramdaki takip ettiklerine bakiyorum hep unlu kisiler vs takip ediyorlar bana hep salakca gelmistir. Hani sevdigin bir iki sanatci olurda tum kadin oyunculari takip etmek nedir? Hele bikinili foto begenen tum erkekleri listemden sildim (tabi bu zeka belirteci degildir ama yine salakca bulup sildim ) Tabi bana gore instagram kullanip fotolarini internette paylasmak da gereksiz geliyor.
ben anlamıyorum etrafımdaki herkes kendisini zeki diye düşünüyor ben de kabul ettim ayırt edilebilecek bi şey belki ama bilemedim

sokrata birgün dönemin en güzel kadınlarından biri bir teklif ile gelir
derki
sokrat sen zeki bende güzelim
gel evlenelim
doğacak çocuklarımız
senin gibi zeki benim gibi güzel olur
bu teklife sokratın cevabı
ya zekası sana sıfatı bana benzerse ne olacak

ben anlamıyorum etrafımdaki herkes kendisini zeki diye düşünüyor ben de kabul ettim ayırt edilebilecek bi şey belki ama bilemedim

hiç sormayın kim konuşmaya başlasa zekiyim, zekiyim...
bir de artık herkesin kendini komedyen sanması sorunu var..
iyi ki iki lokma sosyal medya kullanımı başladı, birbirinin aynı sözler, espriler, trendler vs.
orjinal olan, mutevazi olan kimse kalmadı.
herkes mi cem yılmaz olmuş?
her olay ustune, cinayet ustune bile bir espri kasıyolar.
zaten şu hayatta kendini zeki bulmayana denk gelmedim.
fen lisesi zekası vardı ya eskiden, hem zeki, hem eğlenceli bir suru genç insan vardı...

Haklisiniz emin olamayiz. Zeka madde degildir. Beyinsel islevlerin yansimasidir olcmek zordur.

Aslinda bununla ilgili olarak da soru sormustum kendinizi zeki hissetiginiz durumlar neler diye. Sanirim herkes cocuk kisminda takildigi icin o soruyu gormuyor ya da kendi zekiliklerini ifsa etmek istemiyorlar. Ya da pass gecme haklarini kullaniyorlar. Belki bende zekiyimdir ve hissetmiyorumdur. (Gerci boyle bisey olsa soyler heral sonuc da guzelsin diyorlar annem bile guzel kizim derken zeki kizim dedigini hic duymadim. Hos zeki deseler ne olacak zekama zeka mi katacak. Belki iki ego tatmini o kadar.)
Ben mesela kendını zeki sanan aptalın tekiyim. Evet o kısma bende dikkat etmedim cocuga takıldım.

Genetik olarak zeka geni anneden geçiyormuş. O yüzden damızlık olarak iyi bir baba olacak bir kişiliğe sahip olması kriterine göre yönlendirin araştırmalarınız.

Oturmasindan, kalkmqsindan, konusmasindan, dinlemwsinden, halinden, hareketinden, verdigi hertürlü tepkiden, bakisindan...vb
Yani herseyiyle zeki bir insani anlayabilirsin.

Tabiki bunlari anlaybilmen icin seninde zeki olman gerekir. :-)

Baksaniza forumdakiler bile hayatini idare edecek zekasi olsun yeter modunda takiliyor. Belki zeki adamin kriteri zeka degildir benim zekam ikimize de yeter diye dusunuyordur.

Evet haklisiniz teoride her erkek zeki kadin ister ama pratikte...... Bir fikra ile cevap vermek istiyorum.

Bir adamın 4 ayrı kız arkadaşı varmış. Bu kadınların her biri adamın evlilik teklifine "evet" diyecek kadar içten bir sevgiyle baglılarmış. Ancak adam aşktan cok mantık evliligi yapmak istiyormuş, bu nedenle kadınları teste tabi tutmaya karar vermiş.. Kadınların her birine harcamaları üzere 1000 dolar para vermiş ve yaptıgınız harcamaları bana anlatmanızı istiyorum demiş.. 1. Kadın, bu parayla kendine en güzel elbiseleri ve en iyi kozmetikleri almış, kuaföre gitmiş, bakımını yaptırmış ve en kaliteli parfümü sıkınarak adamın yanına gelmiş " Bak hayatım, bana verdigin para ile sana daima güzel ve bakımlı görünmek için kendime bunları aldım" demiş 2. Kadın, kendisine verilen 1000 dolarla sevgilisinin en begendigi cd, dvd ve bilgisayar oyunlarını almış, ayrıca sevgilisine 1 ay yetecek kadar da bira alıp parayı ne sekilde harcadıgını anlatmış..3. Kadın ise, 1000 doları borsaya yatırmış, kısa sürede borsada kazanıp para birkaç kat olunca sevgilisine getirip " bak sevgilim bu parayı yatırım amaçlı kullandım, gelecegimiz için teminatımız olur" cevabını vermiş 4. Kadın sevgilisinden aldıgı paranın bir kısmı ile fakir fukaraya yemek ziyafeti vermiş, diger kısmı ile de ceşitli kitaplar satın alarak sevgilisi için kendi kültürünü geliştirmeyi hedeflemiş.. Adam, 4 kadının da harcamalarını gözden geçirmiş. Düşünmüş.. Düşünmüş.. Ve yine Düşünmüş.. Sonunda, içlerinden en iri göğüslü olanı ile evlenmeye karar vermiş

Yok canim ya, erkekler sandığımız kadar pipi beyinli değiller.
Eş secimi icin tabiki dış görünüş büyük bir etken ama kalkip göğüsleri iri diye beyninde pasat rüzgarı eseni alani görmedim.

Bu işler genelde dengi dengine oluyor (benim gözlemim).

Çare tüp bebekte şöyle biraz avrupalı biraz amerikalı profesörlerden karışık sperm alın ama bunlar pahalıdır söyleyeyim al sana genius bir bebek :KK70:

Beyin bölüm bölüm,yer damar damar demiş şair:))
Bazen bir bölüm diger bölüme hukmeder:))

Bir one night stand için olabilir ama kalkip, isteme, söz, nişan, nikah, düğün vs. derken o ünlü meme faktöründen eser kalmaz.
çoğu kadin nasil sadece Penis boyutuna bakmiyorsa erkeklerde ayni şekilde fazla takmıyorlar.

kız olursa zekiye oğlan olursa zeki koyarsın. ve zeki mürende görecek.

Bana gore herkes salak :KK66:
Vallahi...cok sinir bozucu ama cogu zaman boyle hissediyorum.
Mesela hayatinda bir ulke gormemis ,tatilde antalyaya memlekete gitmek disinda sehir gezmemis insanlar iphone bilmem kaca 8 bin veriyor ya. "Salak" diyesim geliyor. Oysa bana ne? Onun onceligi farkli belki...
Ya da "parami anneme veriyorum o biriktiriyor" diyen arkadasima "salak" diyesim geliyor. kendi parani kendin idare etmeyi bilmeden bir omur yasamayi mi düşünüyorsun?
Ya da çocuğunu TV 'nin buyutmesine izin verene,alisveris disinda anlatacak birseyi olmayana, sevgilisine inanmayip goruntulu aramak isteyene-bu seye iliski diyene - cocugunun yaninda sigara icene-hala 8 sene onceki sınavdaki siralamasiyla övünene-bir ömrünü elalemin sirketini zengin etmek icin harcamaya beis gormeyene.... sen salaksin , sen de , sen de , sen de , hele sen zamsalaksin
Diye gezesim var :)
He , ben cok mu akilliyim? Bana gore oyleyim .
Ama baska bakis acisindan bakan birine sorsan bes kurus etmem belki :KK75:
Herkesin "zeki" kriteri farklidir.
benim son sevgilim bilgisayar muhendisiydi. Yuksek lisansi zamazingosu var,genc yasta ev almis... tırt. Bana gore bir gram onemi yok. Ama kendine 30. yas hediyesi olarak is yeriyle anlaştı. Bilgisayardan calismaya basladi-yari maasla. Ve bir seneye yakin turkiye dahil bir suru ulkede yasadi durdu. Mesela bu onu akilli görmeme sebep oldu. Dedim "masallah zeka var bu cocukta,askim benim:confused:"
Herkesin zekadan anladigi sey farklidir.
Benim tubitakta muhendis bir flortum vardi. Cocuk bilimadami (kendince). Ama gercekten iki lafi bir araya getiremezdi. Birlikte operaya tiyatroya giderdik. Nasildi derdim,guzel disinda bir yorumda bulunmazdi, ne yapalim sorusuna "farketmez" disinda bir yanit veremezdi... yani baksan adam tubitakli ama tirt benim icin :p

Yanlis anlamayin ama zeki insan zaten karsisindakinin zekasini anliyor , ama bence sizin karsinizdakini anlamamniz tecrubesizliginizden kaynaklaniyor , yasiniz kac?
Ben size su forumda yorumlarini okudugum kadinlarin bile ( kendilerini gormeden) zeka seviyelerini soyleyebilirim , zeka tek basina cok ise yaramaz tecrubeyle katmerlenerek artar
Zekam ordan nasil görünüyor milena :KK53:
Nerelerdesin bi görünüp kayboluyorsun ihmal ettin buraları özlüyorum yorumlarını gözüm arıyor kiz nasil dil konusu nasil gidiyor biraz daha ilerleme var mi ?

Dikkat edin bunların " zeki ama çalışmıyor " modelleri çıktı şimdi.. hem zeki hem çalışkan olsun zira diğer modeller ilerde başınızı ağrıtabilir..:))

Bu arada bende oyumu ince bir espriden yana kullanıyorum..

Yandaki iq değerlerini görüyor musun?

• Nathan Leopold IQ 210
  • Richard Lobe IQ 169
  • Ted Kaczynski, IQ 167
  • Charlene Williams, IQ 160
  • Kristen Gilbert, IQ 152
  • Andrew Cunanan, IQ 147
  • Jeffrey Dahmer, IQ 145
  • Dr Harold Shipman, IQ 140
  • Rodney Alcala, IQ 135
  • Edmund Kempner, IQ 136 & 145
  • Ted Bundy (136)
  • Joel Rifkin (129)
  • Raymond Morris (120)

Bunlar seri katil-katil ve tecavüzcüler.
Zekaya değil, aklını nasıl kullandığına, vicdanına, insan ilişkilerine filan bak.
Bunları düşünüp bulup buraya yazabilmek te ayrı bir zeka kimin aklına gelir çok doğru bir tespit

Back
X