Bir kadın 30 yaşından sonra istediği gibi bir evlilik yapabilir mi?

29 yaşındayım. 2 kez evliliğin kıyısından döndüm. Umudumu yitirmedim. Ama hemen de evlilik düşünmüyorum. Biraz kafa dinleyip kendime vakit ayıracağım.
Bu konuda laf söz eden biri olursa da "evlenmek için evlenilmez nasip kısmet" de kapat ağızlarını. Bir iki lüzumsuz öyle konuşmuştu. Ben de "İstesem şu dk evkenirim; ama evlilik kararı hiçe sayılmayacak kadar önemli. Hem bütün evliler de mutlu mesut yaşamıyor. Evlilik çok zor" falan dedim. Karşımdaki haklısın ya evlilik de şöyle zor, eşim şöyle böyle diye dökülmeye başladı. Yani diyeceğim o ki her evli mutlu değil. Evlilik sorumluluğu ağır bir müessese. Hayatın her türlü zorluğunu beraber göğüsleyemeyeceğin biri evlilik için yanlış bir tercih oluyor. O yüzden nikah memurları iyi günde kötü günde diyor. Evlilik gül bahçesi sunmuyor yani. Onu güzelleştirecek insanlar gerekiyor.
En yakın iki arkadaşım da 30'unu geçkin aşık olarak evlendi. Biri 31 yaşında eşi de 32 idi. Diğeri 33 yaşında eşi de 37 idi.
Otuza girdim aşık olamam,mutlu olamam ya da iyi bir evlilik yapamam diye bir şey yok. Gerçekten nasip bu işler. Bir bakarsın 35'inde aşık olarak evlenirsin 25'inde evlenenden çok mutlu olursun Umudunu kaybetme lütfen . Bak ben umutluyum :)

30lu yaşlar iyidir
Hem paran hem fiyakan hem gençliğin güzelliğin var
Hayatı kendinize zindan etmeyin, yaşayın

10 yıl sonra da ben valla Demet Şener stili yaşamak isterim. 40 yaşında, güzel, genç ama deneyimli, dingin bir duruşu var. 2 de güzel çocuğu var. 40ı geçtim diye salmamış giyimi kuşamı hala yerinde.

Haha sen ben misin acaba

Valla acele etme derim. Görümcemi 23 yasında evlendirmiş ailesi. Bir de çalışan insanlarmış bunlar. Kızımız bir an önce vakti geçmeden evlensin diye. Şimdi çok pişman evlendiğine boşanma adamasında eşi ile. 2 tane de kızı var. Aklım olsa erken evlenmezdim diyor. Sağlıklı kararlar alınamıyor o yaslarda çünkü. Bir de kadrolu işinden çıkarmış eşi evlenmeden evvel. Şimdi çok pişman . İyice düşünüp öyle karar verin derim

Ben 23 yaşımda evlendim eşim 28di. Okulum bitmişti öğretmenlikte ilk senemde tanıştık evlendik.

Çok şükür mutluyum fakat bebek olayını erteledim hep :)) 10 aydır filan deneme içindeyiz.

Hep 30 da evlenmeyi hayal etmiştim. Şu an 28 im ve kararlarım, hayatım 23 e göre çok daha net. Çok şükür eşimle anlaşıyoruz mutluyuz ama bence kumardı 23 de böyle karar vermek ki işim var okulum bitmiş, ayaklarımın üstünde duruyorum buna rağmen kumardı :)) benle aynı dönem evlenen 3 arkadaşımda boşandı. Elbette kimse boşanmak için evlenmez Allah korusun bahane vermiyorum evlenmek kadar boşanmakta doğal ama belki 30 yaşında bu kararı alsalar daha sağlıklı olacaktı. O eşleri seçmeyeceklerdi belki.

30 yaşıma 2 sene kaldı bence 30 candır ya :)) umarım gönlünüze göre olur ve bence doğru yaş, doğru zaman.

Belki bulursun belkide bulamazsın biz nerden bilelim .
Hayat bu
Yaşla ilgisi yok bence
Gençlere daha çık talip oluyor erkekler ama aklı başında yaşına uygun bir kadın arayanda vardır.
Ne bu genç merakı zaten.koskoca adamlar yanında kızı gibi duran kızlar hoş değil

Sevgili olmadığınız kişiyle evlenme düşüncesine mi giriyorsunuz. Eğer öyleyse sizin sorununuz zaten yaş değil ilişkiye bakış açınız

Biri bana kart dese hele benim yaşımdaki sen aynaya bak öyle konuş derdim. Ağzının payını ver herkese ki hadlerini bilsinler.
Ben de sessiz sakin biriydim. Şimdi haklı isem susmam. O tipler zaten başka şeylerin peşinde evlilik öyle birşey değil. Çok çok mutlu olmanı diliyorum.

Niye bu kadar kızdınız ki? Doğru, bilemeyiz biz onun evleneceği yaşı ama o da tahmin istememiş bizden. 30’undan sonra düzgün birini bulma ihtimalim düşük mü olur sizce, deneyimleriniz nelerdir minvalinde sormuş. Böyle terslenecek bir durum göremedim ben.

Ben evlendigimde 30 yasindaydim. Artik evlilik yasi da ilerledi cunku kariyer yapicam para kazanacagim kendi ayaklarimin uzerinde duracagim derken evlilikler 30 yasini gecebiliyor. 30 cok gec degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…