Arkadaşlar hepinizin bana yardımcı olmak istediğinizi görüyorum, hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çevremde bunu paylaşabileceğim hiç kimsem yok, o yüzden zaten burada paylaşıp fikirlerinizi almak istedim. Yapılan yorumlara genel olarak yazıyorum. Eşimi hiç masum görmedim. Eşim evlendiğimizden beri hep zayıf karakterli bir insandı. Kendisi bunu hastalık olarak yorumlasada ben bunun doğru olmadığını biliyorum. Çünkü ailenin diğer erkeklerinde de var bu. Yıllardır onu çekip çeviren ben oldum. Başka bir şehire taşınma fikrine sıcak bakmayışımda en çok bu yüzden, orada da böyle bir şey yaşarsam oradan nereye taşınacağım diye düşündüm. Eşime bir daha asla güvenemem. 12 yıllık evliliğim süresince ona bir kez güvendim. Maddi manevi bütün olanakları onun eline bıraktım sonuç bugünkü yaşadıklarım. Elbette çocuklarım herşeyin farkında yalnız onlar babalarının bir ilişki yaşadığını değil, kızın babalarına ilgi duyduğunu zannediyorlar. 11 yaşındaki çocuk artık birçok şeyi anlayabiliyor tabi. Benim tek istediğim onların yıpranmamaları elbette.
Eşimi ablası çağırmıştı güya konuşacakları varmış, eşim gitmiş ama ablası doğru dürüst birşey söylememiş, yok kızın isteyeni varmış, yok annelerine iyi bakıyorlarmışta falan, eşim ablamı inandırıcı bulmadım lafı kıvırdı dedi, sonra ablası aradı tekrar, işte masumuma söyle beni yanlış anlamasın, sanki ara buluyormuş gibi olmayayım, sen oraya giderken beni ara, bende kadını arayıp haber vericem kızı evden gönderecek dedi, bende ben asla razı olmuyorum o eve gidemezsin, ilk kez verdiğin bir sözde dur dedim, oda sinirlendi işte oradaki annem onuda görmeyeyim mi, eğer bana güvenmiyorsan yarın getir Kuran'a basıcam benim bundan sonra ne o kızla nede başkasıyla işim olmaz dedi bende sana değil onlara güvenmiyorum ve gitmeni istemiyorum dedim. Oda tamam gitmiycem dedi ama bayağı bir söylendi. Güya abisi evde olacakmış, buda yanında başka bir yengesini götürecekmiş. Birde annesi çocuklarımı istemiş bende onları asla göndermem dedim, eşimde zaten götürmem dedi. Şimdilik gitmiyor ama ben gitmeyeceğine inanmıyorum.
bence kayınvalidenizi de yanınıza alın bakalm o zman ne bulacak bahane olarak. bu ne sacma iştir ya, o nasıl bi ev merak etmeye basladm yani.
Siz herseyi gayet iyi biliyorsunuz, tek sorun korkmaniz. Siz bir yeni hayattan korkuyorsunuz. Hayatinzda ilk sefer siz kontrolu ele alacaksiniz, siz kararlar vereceksiniz,.. ve bunlar hepsi sizi sanirim korkutuyor. O kadar cok zaman iyisiyle, ve özelikle kötüsiyle esiniz ve cocuklarinzla beraber yasamisinizki, baska bir yasam türü size tuhaf ve korkutucu geliyor.
Ayrilmak tabiki hiç bir zaman güzel ve kolay degildir. Hiçkimse mutlu olmaz ayrilmaktan fakat bazen bu gerekebilir, özelikle çoçuklarini düsündünüzde. Bak kendiniz diyorsunuz, kiziniz baze seyleri seziyor diye, yarin birgün esiniz zorla o diger kadini kuma olarak getirirse ve kiziniz buna sahit olursa ne yapacaginiz? Kiziniz bu erken yasta erkeklere karsi güveni sarsabilir ve kaybedebilir.
Önemli olan kendine deger vermeniz. Siz erken yasta hayatta atilmisiniz ve bunlarin hicbirini hak etmemisiniz. Siz kim bilir o yasta yapilan secimlerde söz hakki yada kontrol almayabilirdiniz, ama su an o hak sizde var ve ben kullanmaniz gerektigini düsünüyorum.
Yazdıklarının her kelimesine katılıyorum canım evet ben sadece korkuyorum bütün sorunum bu. Çünkü ben evlenmeden önce tam 14 yıl yalnız yaşadım. Sorumluluklarımdan kurtulmak için evlendim yoksa asla evlenmeyi düşünmüyordum. Şimdi yeniden hayata silbaştan başlamaya korkuyorum. Bu defa birde çocuklarımın sorumluluğu olacak onlara yetememekten korkuyorum. Çocuklarımla her fırsatta konuşuyorum hayata dair umarım etkili olur. Eşim o kızı getiremez çünkü böyle bir şeyi asla kabul etmeyeceğimi biliyor. Ben ona bunu kesin bir dille anlattım. Bu yaşadıklarımızın tekrarı olursa bana hiç birşey söyleme eşyalarını al git dedim. Bakalım hakkımızda hayırlısı inşallah.
kayinvalidenin yasi 87 esiniz kac yasinda
bu kadar yasli oldugunu bilmiyordum kaynananizin
cok affedersiniz bir mahsuru yoksa sizinde yasinizi ogrenmek isterdim
14 sene yalniz yasadim diyorsunuz ve 11 yasinda cocugum var diyorsunuz
40'li yaslarda oldugunuzu tahmin ediyorum
aslinda cok guclu ve tam bir aile kadinisiniz
kendinize olan guveninizi inancinizi kaybetmeyin
yoruldum diye diye negatif enerji vermeyin kendinize
tazelenmeye bakin sinirlari zorlayin
cocuklariniz icin endiselenebilirsiniz ama birazda kendiniz icin endiselenin
bilmiyorum
cok kotu insanlarla ic icesiniz
Çok şey yazdım sildim, kırıcı olmamak için. Ama şunu söylemem lazım : Kendine saygısı olan hiçbir insan böyle bir yapının içinde barınmaz.
Bu arkadaşa harfi harfine katılıyorum.
Çocuklarım için boşanmadım diyorsun da, çocuklarına iyi örnek olacak bir baba göremiyorum ortada. İkiyüzlü karı budalası, uçkur belalısı bir adam görüyorum. Babaanne, amcalar falan da ondan daha beter. Eeee? Daha ne ailesi be kadın aç gözünü?
Ortada aile falan yok zaten. Çarpık ilişkiler yuvası bir ortam var. Kendi öz kızını kaynına peşkef çeken bir anne var. Buna hayır demeyen kayınvalide var. Ve buna dünden razı olan bir eş! var.
Biraz acı konuşuyorum ama ancak ifade edebiliyorum durumun vehametini.
Olacaklar şunlar: Eşin o kızla yine görüşmeye devam edecek. Diğerleri bu sayede çok mutlu olacak. Sonra kocan dellenip o kızla beraber sizin evinize kurulacak. Sende hala nasıl oldu inanamıyorum Tanrım hallerinde ortalarda dolaşıyor olacaksın.
Bunların olmasını istiyor musun?
Bir de şu var bu kadın neden illa eşine kızını vermeye çalışıyor. Eşin varlıklı mı ya da çok mu yakışıklı nedir yani bu keramet? Bulunmaz hint kumaşı mı?
Kadının kızını illada vermek istemesinin nedeni şu, evet eşim çok yakışıklı ve beni eşime layık görmüyorlar, bütün neden bu. Oysa ne bir eğitimi var nede kariyeri.
Çok haklısın canım aylardır, yaşadığım travmayı atlatmaya çalışırken, bir zamanlar elti dediğim insan müsvettesini görünce yeniden başa döndüm ve dağıldım,
Aslında sıkıntı buradan başlıyor, k.validem şu an onlarda kalıyor, ben eşimi göndermiyordum ama annesi hergün arayıp ağlıyor gel diye, bende ya kızla karşılaşırsan dediğimde değil kız annem bile istese, Allah korusun gene aynı hataya düşmem zaten yeterince sana ve Allaha karşı mahcubum diyor ama o insanlara güvenemiyorum. Çünkü onları ziyarete giden bir diğer eltim, benim en kısa zamanda savcılığa başvurmamı istedi. bende ortada somut bir delil yokken başvurmak istemedim.
tüm cevapları okumadım ama bu ''kız'' ile annesi kaç yaşında???
bana pek büyümemiş gibi geldiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?