Bir kadın bu kadar onursuz olabir mi?

Kadını ilk tanıdığımda o kadar namuslu ayaklarındaydı ki, kaynımın önceki birlikte yaşadığı bayanı tanımadığım halde bu kadını ilk duyduğumda ben çok tepki göstermiştim nasıl o kadını terkeder diye ama bana önceki bayanın da iyi olmadığını en azından bunun bir anne ve aile kadını olduğunu söylemişlerdi açıkçası tanıdığımda bende öyle zannetmiştim. Hatta kızımı oradan kurtarmam lazım ya değilse kızımı kötü yola düşürecekler diye çırpınıyordu meğerse niyeti başkaymış, iyi oynuyormuş. O kadar çok yalanı çıktı ki ortaya anlatamam.

bu gece ne olacak?

eski konunuzuda okudum.. çok sakindiniz, hemen hemen hiç tepki göstermeden olayı kapatmaya çalışmıştınız ama noldu, kapandımı, hayır, tam tersine sorunlarınız katlanarak çoğaldı..

bence çok hatalısınız, sırf çocuklarım için katlanıyorum, eşimi de seviyorum diyorsunuz ya, yok canım seven kadın kesinlikle bunu kabul etmez, değil başka biriyle birlikte olmasını yan gözle bakmasını bile hazmedemez.. adam etrafa 2 evli olduğunu, diğer karısının sağlam olduğunu, onun genç ve güzel olduğunu rahatlıkla söylüyor, sizde bunları duyuyor, biliyorsunuz... nasıl sessiz kalabiliyorsunuz bu kadar olaya...

diyorsunuz ya benim ondan başka kimsem yok, size bunları yaşatıp, her fırsatta takacaksa boynuzları olmayıversin böyle koca, paranız, eviniz, arabanız, iki güzel çocuğunuz var daha ne olsun, korkmayın siz onsuzda pekala devam edersiniz hayatınıza, sizin ona değil, onun size ihtiyacı var, bırakın bu adamı kendi pisliğinde boğulsun, eltinizi, eltinizin kızını ve kayınvalidenizi suçlamayı da bırakın, tek suçlu KOCANIZ ... bugün eltinizin kızı yarın başka biri...

niye her yalanına gözünüz kapalı inanıyorsunuz, kocanız hasta falanda değil bence, sadece bunun arkasına sığınıp size istediklerini yaptırmaya çalışan bir gözü açık, düşmeyin bu tuzağa... haa eğer gerçekten hastaysada yatırın bir hastaneye olsun bitsin, niye uğraşıyorsunuz

neden ayrılmıyorsunuz anlamıyorum, çocuklar için diyorsunuzda siz sanıyormusunuzki çocuklarınız hiç bir şeyin farkında değil... her şeyi biliyor ve çok üzgündürler eminim.. hem bu hayata devam ettiğiniz sürece onlarında psikolojileri bozulup, yarın aynı hayatı yaşamak istemeyecekleri ne malum... kendinizi düşünmüyorsanız çocuklarınızı düşünün, bu çarpık ilişkilerden uzak tutmak için ayrılın..

bak bu gün kayınvalidenizi ikna etmişler yakında sizide ikna ederler, korkarım bundan sonraki konunuzda ''kumamla anlaşamıyorum'' olur

kusura bakmayın ama eşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum ben, sevseydiniz başka biriyle paylaşmaya tahammül edemez, çoktan ayrılırdınız

böyle illet kadınlar var..adamın kuyruğunu tuttumu bırakmayan..anneside kızını peşkeş çekmiş eşine..kocan istemesede bu karı bırakmaz peşini..musallat olmuş kara bulut gibi çöreklenmiş senin yuvanın üstüne..resmen kuma olmak istiyor..şehir değiştir dicem,zor bu internet var telefon var o da olmadı uçar bulur sizi..bazı erkekler vardır kadına musallat olan..kadın evli olsada yakasını bırakmaz..böyle aşk olmaz..bunlar yuva yıkmak için vardırlar..

bu gece ne olacak?

Eşimi ablası çağırmıştı güya konuşacakları varmış, eşim gitmiş ama ablası doğru dürüst birşey söylememiş, yok kızın isteyeni varmış, yok annelerine iyi bakıyorlarmışta falan, eşim ablamı inandırıcı bulmadım lafı kıvırdı dedi, sonra ablası aradı tekrar, işte masumuma söyle beni yanlış anlamasın, sanki ara buluyormuş gibi olmayayım, sen oraya giderken beni ara, bende kadını arayıp haber vericem kızı evden gönderecek dedi, bende ben asla razı olmuyorum o eve gidemezsin, ilk kez verdiğin bir sözde dur dedim, oda sinirlendi işte oradaki annem onuda görmeyeyim mi, eğer bana güvenmiyorsan yarın getir Kuran'a basıcam benim bundan sonra ne o kızla nede başkasıyla işim olmaz dedi bende sana değil onlara güvenmiyorum ve gitmeni istemiyorum dedim. Oda tamam gitmiycem dedi ama bayağı bir söylendi. Güya abisi evde olacakmış, buda yanında başka bir yengesini götürecekmiş. Birde annesi çocuklarımı istemiş bende onları asla göndermem dedim, eşimde zaten götürmem dedi. Şimdilik gitmiyor ama ben gitmeyeceğine inanmıyorum.

olaylar şaka gibi okurken farkında olmadan kastım kendimi,kaşlarımı çatıp dişlerimi sıktım. sen nasıl dayanıyorsun. Allah sabır versin.
diyecek laf bulamadım. Allah'a havale et karaktersiz insanları (insan demeyede 1000 şahit lazım)

Haklısınız önce sakindim ama şoktaydım, kızın hakkında şüphelerim vardı ama emin değildim, eşim şüphelerimi hiç olmayan bir kızın üstüne çekmeye çalışmıştı ben pes etmedim ve 3 ay boyunca onları takip ettim elimde kesin delilim olana kadar sessiz kaldım. Sonra ise ortalığı ayağa kaldırdım. ayrılamıyorum ve zannetmeyinki böyle mutluyum asla, belki ayrılmamamın nedeni eskisi kadar güçlü hissetmiyorum kendimi, ben hayatla mücadeleye 16 yaşında başladım, annesiz babasız ve hep dedim ki ben bunuda aşarım, artık bunu diyecek gücüm kalmadı. tükendim, belki sizlere saçma gelecek ama yeni bir hayata başlamaya korkuyorum. Yaşadıklarım karakterime de, hayata bakış açıma da ters işte bu yüzden çok yıpranıyorum. Dr.umda sormuştu neden ayrılmıyorsun diye bende ona şöyle demiştim bilemiyorum, gitmek mi zor, kalmak mı işte ben o ince çizgiyi kesip atamıyorum. K.validemi ikna ettiler çünkü onun için oğullarının rahatı önemli, para önemli ama Allahın izniyle beni böyle birşeye ikna edemezler, eşime bugün söyledim artık aile bireylerinle görüşmek istemiyorum, anneni yeniden evime almak istemiyorum dedim. Artık huzurumu kimsenin bozmasına izin vermeyeceğim inşallah.

kimse için değmez, çok çabalıyorsunuz düzelmesi için ama üzgünüm, sanırım çabalarınız sonuçsuz kalacak...
gitmek mi zor kalmak mı, demişsiniz ya bana göre kalmak zor... sizde zoru seçmişsiniz, kim için değmeyecek bir adam, değmeyecek bir aile için, yazık, hem size hem çocuklarınıza...

hayata erken başlamak kötü bir şey değil ki ne güzel işte fazlasıyla tecrübe edinmişsinizdir... çalıştınız, çocuklarınız oldu, emekli oldunuz... sizin bitirdiklerinize daha başlayamayanlar var... her anne-babası olan güçlü diye bir şey yok, ne aileler var keşke olmasa dedirten, yalnız başına neleri başarmışsınız, şanslı sayın kendinizi, yani hayata karşı galipsiniz bana göre...

yılmayın, vaz geçmeyin..

beni ikna edemez diyorsunuz ya, ikna etmeye çalışması bile büyük bir problem değil mi?

belki sözlerim biraz sizi incitti, kusura bakmayın, sadece siz ve çocuklarınız için çok üzüldüğümden yazdım bunları

umarım girdiğiniz bu çıkmaz yoldan bir an önce dönersiniz, Allah yardımcınız olsun

Canim sakin yanlis anlama ben olsam her gün ölmketense,bir gün ölürüm o yarali parmagi keser atarim..ama tabi ki durumun cok zor...bir yandan da düsünüyorum bu seferde ayrilinca onlarin ekmegine yag sürülecek..
ama bence insanin özgür olmasi daha güzel..neyse yolun zor..allah sana sabir versin demeyecegim cünkü böyle detlerin devami isteniyormus..o yüzden diyorum allah sana cözüm versin canim..hayirlisini versin senin ve cocuklarin icin.

Güzel dileklerin için sağol canım asla incinmedim. Doğru olan her söz kabulümdür. Evet zoru seçtim ve değmeyeceğinide biliyorum, söylediklerinin her kelimesine katılıyorum.

Cok kaba olacak fakat bu ayni soru sizede sorulabilir. Benim icin aldatilmisken esini af etmek, kadin olarak kendi gururunu ayak altina almaktir. Sizce siz esinizi aldatmis olsaydiniz, esinizi sizinle geri barisirmiydi?

Herkes kendi hayatini kendisi yasiyor. O kizin yaptigi dogrumu? Hayir, ama kim bilir hayat sartlarindan, egitim seviyesi ve sayre derken kendine göre nedenleri vardir. Siz öylecene ahkam kesiyorsunuz ve daha cok o kizi suçlamak istiyorsunuz bu aldatma durumundan.

Kusura bakma ama önce bir kendi hayatini, kendi kararlarini iyicene bir gözden gecir, baskalarini kinamadan önce!

Eşimi affetmenin ne onursuzluk, nede gurursuzluk olduğunu düşünüyorum. O kızın geçmişini, hayat şartlarını eğitim seviyesini de gayet iyi biliyorum, evli, 2 çocuklu ağbi dediği adamla üstelik daha bir kaç kez gördüğü birisi ile birlikte olmakla, sırf eşim için benim hizmetçim olmayı kabul etmekle, benim yaptığım arasında dağlar kadar fark var. Ahlaksızlık başka birşey yuva için uğraşmak başka birşeydir. Siz beni o kızla aynı kefeye koyamazsınız. Ayrıca ben bu olayda en son kızı suçluyorum. Bana göre 1. suçlu annesi, 2.suçlu kocam, kız en sonuncusu, şunuda söyleyeyim, evli 1 kız çocuğu annesi genç bir kadının daha ilk görüşte aşık olduğu evli adamla olabilmek için, kocasını boşaması, bizimle samimi olması ve eşimi elde edebilmek için planlar kurmasıda cabası bütün bunlara göre kızın sebepleri var değil mi, Bu yorumunuza yazacak çook şey var ama gerek görmüyorum.

Son düzenleme:
Bu hayat sizin eşinize bu konuda sizi bir daha hayal kırıklığına uğratmayacağından eminseniz şans vermek istiyorsanız verirsiniz ki ,karşı taraf kadar eşinizinde bu konuda hatalı olduğu kesin ama eşiniz sizden bir şans daha istiyorsa niye olmasın ,yoksa diğer taraftaki sürüngen insanlar nelere razı olmuşlar da eşinizi affederek suçlu sizmisiniz yani?,sürünsün kalt.k kimseye prim vermeyin kv yi ikna etmişler felanda kimin ne haddine evliliğinize şans vermek istiyorsanız verin ilerde niye vermedim demezsiniz en azından,sevgiler.....

Insan yuva için tek basina çabalamaz. Eger esiniz, sadakatli, ahlakli, sizi sevmis olsaydi, o kiz ne yaparsa yapsin, esiniz asla ve asla sizi aldatmazdi, kuma icin ikna etmezdi ve bunu öneren insanlarla (annesi olsa bile) asla konusmak istemez. Demek istedigim, önemli olan o kizin esinize göz dikmesi degil, önemli olan esinizin rahatsiz olmamasi, ve hatta yanit vermesi.

Önceki yorumu yazdigimda daha henüz bütün konuyu okumamistim, simdi son sayfalari okudum ve anladigim kadariyla esiniz annesinin yanina gitmek istiyormus, kizin oldugu yere. Siz kiza güvenmediginizi söylüyorsunuz fakat bence siz asil esinize güvenmiyorsunuz. Karsindaki insana güvendikten sonra, hangi ortami girdigi önemli degil.

Sunuda söylemek isterim, cocuklarin kaç yasinda oldugunu bilmiyorum fakat çocuklar herseyi biliyorlar. Sizin evliliginiz onlar için örnek olacak. Sizin esiniz onlar için baba ve erkek olarak örnek olacak. Siz çocuklarinin böyle örneklerlemi büyümesini istiyorsuniz? Korkutmak istemem fakat böyle ailelerden gelen cocuklar genelikle (mesela kiz cocuklari) yine babalari gibi biriyle evleniyorlar ve ayni evlilikleri yasiyorlar.

Yipranmis, tükenmisseniz, cocuklariniz için yapin, ve ayrilin. Cocuklarinda sizin mutsuz oldugunu seziyorlar. Onlarinda huzurlu bir yuva, mutlu ve birbirini seven anne babaya haklari var.

acaba kaç yaşındasınız?

ya bu konu cok uzdu beni
esi icin cabalayan bir kadin ve o kadinin hayatini mahv etmeye calisan bir yuzsuz terbiyyesiz bir ara bozan
nasil evli birini seve biliyorlar? dusunmuyormuki o namussuz her kimse bilmiyorum, bu adam hergun esini opuyor onun yaninda yatiyor onu seviyo bir yatiyo bir kalkiyo
evli birini sevmek bence bir kadinin en buyuk oyunlarindan yalanlarindan biri

bazi kadinlar yaninda olani bile zor seviyo, sevemiyorum esimi diyenler cok ve sevmiyib ayrilanlarda cok
bu kadin yaninda olmayan birini baskasinin kokusunu duyan birini nasil seve bilirki

hepsi oyun yalan, dunyada erkekmi kalmadi bekarda evlilere goz koydular cok merak ediyorum
erkeklerin hepsi ayni evli ve ya bekar ne fark ederki? git bekar birini sev demek gerek o yuzsuz ev yikan kadina
ay nasil sinirlendim ya

soze bak sen "ben kuma olmaya hazirim demis" nasil millet icine cikar bu zamanda cok hayret ediyorum
o kadini benim elime verseler surum surum sururum onu saclarindan tutub tum sokaklarda

Masumum,
Eşinden ayrılıp ayrılmamak senin vereceğin bir karar.eşini affettin diye de onursuz gurursuz olmazsın.
Ancak bu konunda ve daha önceki konunda ,yazdıklarında apaçık sırıtan bi gerçek var.Eşinin hataları.
Öncelikle eşinde ara suçu.Kızın annesini ,kızı filan niye ön plana çıkarıyosun.
Eşin yüz vermese,izin vermese bu çirkinlikler yaşanırmıydı,dürüst ol lütfen.
Anladım yuvan yıkılmasın istiyosun,kısa yoldan herşey kapansın,hayatımıza devam edelim diyorsun.
Peki bu defter kapanınca eşinin başka defterler açmayacağına eminmisin.
Eminsen sorun yok.Eşin en kısa sürede bu kişilerle irtibatını kessin.İlla o eve gitmek zorunda değil.Annesi ile başka şekilde görüşemiyor mu Allah aşkına.Tavrını senden ve yuvasından yana koysun.
İnanma bu palavralara.Kalbin inanmak istiyor ama azıcık ta mantığınla hareket et ki ilerde daha büyük acılar yaşamayasın.
Eşini suçluyoruz diye de alınganlık gösterme.Dediğim gibi bu senin cümlelerinden ortaya çıkan bir gerçek-tabi anlayabildiğimiz kadarıyla.
Yukardaki mesajda ayrılmaktan korktuğunu yazmışsın.haklısın gayet insani bir duygu bunda utanılacak bişey yok.
Ancak eşin ve o çevre ,biz ne yaparsak yapalım bu kadın yutuyor ,kabul ediyor noktasına gelirse veya çoktan geldiyse işin çok zor gerçekten.
Böyle bir durumda eşinin hataları hiç bitmeyecektir malesef.
E

Arkadaşım o evde sen yaşıyorsun ve sen daha iyi bilirsin ama ne olur çocuklarını düşün. Onlar ne kadar etkileniyor bunu düşün. Yaşadığımız gördüğümüz şeyler normallerimizi değiştiriyor. Çocuklarının normali bu olmasın. Çünkü öğrenicekler öyle yada böyle. Kendin umrunda değilse bile çocukların için hareket et. Boşanmazsan evliliğin için çabalarsan saygı duyarım demek isterdim ama saygı duymaya çalışırım diyelim. Ama başka bir yere taşınmayı bile istememene kusura bakma hiç saygı duyamıyorum. Sıfırdan tek başıma başlangıçlar yapmaktan korkuyorumu anlarım. Gerçekten hayat yoruyor. Hele hayata 16 yaşında atılmış bir insan artık durulmak sevilmek şımartılmak bağlanmak kökler oluşturmak istiyor. Ordan oraya savrulmak istemiyor. Ama bu başlangıcı eşin ve çocuklarınla yaparsın. Bu gücü onlar verir sana.
Sen korkmuyor musun peki bu kadınların çocuklarına büyü yapmasından. Benim teyzem böyle biri yüzünden evladından oluyordu. Yıllarca küs kaldılar. İntikam için senin çocuklarını kötü yollara teşvik etmeyeceğini nerden biliyorsun? Arabanıza evinize yasak madde koyarız planlarına kafası çalışan birinden bahsediyoruz. Ben çocukların için çok korkuyorum açıkçası. Bir anne çocukları için gerekli kuvveti kendinde bulur.
Sen tabiki de diğer kızdan daha onurlusun ama seni temin ederim bu bir meziyet değil. Zaten diplerde olan birinden daha onurlu olmak çok ahım şahım değil. Ve ayrıca diyemem ki eşim o kızdan daha onurlu. Bence değil.
Birde Kur'an'a el basıcam laflarına hiç kulak asma eşini aldatmış zina yapmış bir adam yeminin bozmaktan mı çekinmeyecek. Şehvet öyle bir duygu ki gözü dönüverir insanın sonra tevbe eder kendi vicdanını temizler sözde. Ha bu arada o eve gitmesi illa o kızı görcek bir yakınlaşma olacak şeklinde yorumlanmamalı. Belki eşin cidden asla ama asla böyle bir şey yapmayacak ama sana kendini affettirmek için ya da sana saygısından artık seni böyle durumlarla muhatap etmemeli. Gerçekten pişman olsa bir insan seni öyle pamuklara sarmalar ki seni bunlardan, bütün pisliklerinden arındırır. Gerekirse tüm ailesine resti çeker. Anne hakkı var evet ama Rabbim bu konuda bence affeder.
Tamam eşini affettin ama biraz ağırlığın olsun. Bazı konularda artık senin dediğin olsun. Bi de söyleniyormuş gitme diyinceo eve. Allah büzüvericek o ağzını görecek. Senin bu eşin seni affemiş. Yeniden adam yerine koca yerine koymuş. Sen de bir adam ol artık. Sen de şu kadını bir el üstünde tut artık. Gitme diyosa üzül ben ona gitme dedirttim diye zaten yapmamam gereken bir şeyi ona söylettim diye. Ama nerdeeee.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…