Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

milenaJesenska ve @cryptic 'nin yorumlarini begenmekten helak oldum. :)
Arkadasin dusunceleri inanilmaz sig ve kendisi fazlasiyla sabit fikirli. O nedenle kendisine bir sey anlatamayacagimizi dusunuyorum.

Konu sahibi, ben bazi insanlarin dogasinda evlilige yatkinlik olmadigina inanirim.

Yalniz olculup tartilip gerceklestirilmis saglam bir evliligin de cok guzel bir sey oldugunun farkindayim. Yasadigim icin. Ben evlenmeden once esimi didik didik ettim, her anini gozlemledim. Cok fazla dikkat ettim. Ve sonuc basarili. Evlenmeden once neyse simdi de o esim. Ustelik nikah gunumden itibaren cok kotu, incitici seyler yasadigimiz halde esim cok cok iyi geldi bana.

Evlenmek icin evlenen var midir bilmiyorum ama bir kadin veya erkek kendisini evlenmeden once cok net bir sekilde gosteriyor. O karisini oldurenlere, aldatanlara bakin, kocasini aldatanlara bakin, gecmislerine bir gidin. Mutlaka evlendikten sonra gelecegi halin demosunu gostermistir gecmisinde. Ama kadin veya erkek bunu gormek istememis ya da evlenince degisir'e siginmistir. Halbuki neyse odur, "ben bu ozelligini simdi de kabul ettim, evlenince de degismeyecegini biliyorum ve kabul ediyorum." diyorsaniz evlenin. Bir insanin temel degerleri degismez. Mesela daginik bir adam evlenince duzenli bir insana donusebilir fakat cimri, sapik... vs bir insan evlenince duzelmez. Kendimizi kandirmadan karsimizdaki bize ne veriyorsa onu o sekilde algilarsak yolumuzu daha iyi cizebiliriz.

Konu sahibi, isterim ki karsiniza sizi her anlamda tatmin eden biri ciksin. Mutluluklar...
 
Benimde yalnız yaşayan arkadaşım var ve yaşı 38
belli alışkanlıklarından asla ödün vermiyor

planlı

kalvaltı saati, meyve yemek saati
yürüyüş saati , öğlen yemek yeme saati

hiç bu kadar planlı yaşayamadım çocuğumdan dolayı veya eşimden dolayı

artık istesede evlenemez hiç bir erkek onun planına uymaz , acaip takıntıları var ,beraber bir erkekle yaşamayı beceremez ,o yalnız yaşamaya kendini artık istesede evlenemez hiç bir erkek onun planına uymaz , acaip takıntıları var ,beraber bir erkekle yaşamayı beceremez ,o yalnız yaşamaya kendini artık istesede evlenemez hiç bir erkek onun planına uymaz , acaip takıntıları var ,bera
 
aşık olabileceğin birini tanısan onu kazanmaya çabalamazmıydın?
Hayır.
O beni kazanmaya çalışsın, ekstra çaba göstereceksem ne anlamı kalıyor ki. Beni isteyen zaten gelir yanıma..
Yalnızım, huzurum yerinde bu saatten sonra huzuruma huzur katacak, bana arka çıkabilecek, beni rahat ettirecek ve yeri gelince de benim onu rahat ettirebileceğim biri ile hayatımı birleştirmek isterim.
Bu kriterler konusunda ortak paydada buluşamadığımız için sevgilimden ayrıldım..
 
'Bir elmanın iki yarısı' tanımlamasının 'çift olma, çift olmadan eksiksin' dayatmasını içten içe işlediği bir toplumda yalnız bir insanın mutlu olması mümkün mü?

Aslında teorik olarak mümkün ama dediğin gibi pratikte bunu izin verilmiyor.
 

ema1 , copy paste yapmaktan yorgun düşeceksin. Belki bir yerlerde birebir arkadaşın gibi yaşayan bir erkek vardır ve gün gelir birbirlerini bulurlar. Nedir bu peşin hüküm ?
 
benim bir arkadaşım vardı üniden ev arkadaşımdı
ben okuldan hemen sonra evlendim hiç çalışma hayatım olmadan,çocukta yaptım hala işe başlamamıştım
arkadaşım thydan sınavı kazanıp kabin amiri olmuştu:)ve bana dediki ``acaba sen mi doğru yaptın yagmur ben mi?sen okuldan sonra hemen evlendin,çocuk yaptın kariyerini umursamadın,,,bense çalıştım kazandım şu kadar maaş alıyorum hayatımı kurtardım dedi.beni küçümsedi yani
bende:)emin ol şu an bana 20binlira maaşlı iş verseler evladımın tırnagına değişmem dedim.ben kazandım bence dedim...
şu an 30lu yaşlarında ülke ülke geziyor belki ama mutsuz ve yalnız parasını harcayacak bir arkadaşı bile yok
bense kızım 1 yaşına geldiğinde başladım çalışma hayatıma mutluyum huzurluyum en güzeli ANNEYİM
 
zxshermine
:)
,öptüm canım seni
sistemden bütün yazdıklarımın yarısı çıkıyor
 
36 yaşında yalnız yaşayan bi kadınım.
ne öyle planım var ne bir şeyim. evimi canım istediğinde temizliyorum, canım istediğinde misafir ağırlar, canım istediğinde arkadasımda kalır, canım istediğinde tatile gider, canım istediği zaman istediğimi yaparım.
Aynı apartmanda evli-cocuklu komsularım bana gıpta ettiklerini söylüyorlar, hayatımın dümeni bende çünkü.
Evlenmeye de karşı değilim oldukça sıcak bakıyorum, hatta bir ara evlenmeyi düşündüğüm biri de oldu ama anlaşamadık.
Çünkü oldukça seçici davranıyorum yalan değil, ama bu değil ki bi erkek benimle mutsuz olur, sanmam. aksine çok mutlu olur bence
 
kesinlikle,karşıklılı olmalı sevgi saygı,destek,tek taraflı olamaz zaten..
 

E_LANORA, arkadaşınızın sizi küçümsediğini hissetmedim açıkçası , kurulan cümleler bunlar ise. O , daha ziyade kendi muhasebesini yapıyormuş , sizinle paylaşmış. Belki bu cümleleri söylerken bir yandan da kızınıza imrenerek bakıyordu.

Allah herkesin evladını korusun , arkadaşınıza kırıldığınız için "şu an 30lu yaşlarında ülke ülke geziyor belki ama mutsuz ve yalnız parasını harcayacak bir arkadaşı bile yok bense kızım 1 yaşına geldiğinde başladım çalışma hayatıma mutluyum huzurluyum en güzeli ANNEYİM" bu cümleyi kurduğunuzu düşünüyorum.

Ne mutlu size , ömrünüzü geçirmek istediğiniz hayat eşinizi bulmuşsunuz. Darısı tüm isteyenlerin başına :)
 
bazı insanlar kariyere önem veriyor..maddi kurtarayım bir kendimi diyor..alt kattaki komşum bankacı işte evimi alayım kariyer sahibi bir eşim olsun diye düşünmüş..eşide pilottu 60 yaşındaymış dediğim kadın 40 yaşında..adamın ikinci evliliği..adam çocuk istememiş zaten..kadındada kist vs..çıkmış rahmi alınmış..eşi vefaat etti..ondanda bir şeyler kaldı..şu an öyle tek başına ..
 
Aslında arkadaşı bence çok masumca bir soru sorarak kendi iç muhasebesini yapmış gibi geldi bana. En nihayetinde 2 uç nokta, biri okul biter bitmez evlenen biri, biri iyi bir işte çalışıp evliliği öteleyen biri. Arkadaşı şu an evli mi o ayrıntı açık kalmış ama evli olsaydı E_Lanora kendi kızına şükrünü dile getirmezdi diye düşünüyorum. Aslında biraz şans, biraz kader, biraz kendi seçimlerimiz. Kabin memuru olmak evliliğin yasaklandığı mesleklerden değil. Hostes,pliot vs olup da okul biter bitmez evlenen insanlar da vardır eminim. Bu biraz da yazgı meselesi.
O zaman E_Lanora doğru diyemeyiz bence. elbette çocuklarımız sonsuz şükrümüz. Ama Allah korusun ya evlendiği insan doğru kişi olmasaydı? Ya Allah çocuk nasip etmeseydi ve tüm bunlar onu psikolojik sorunlara götürseydi çalışma
Hayatı olmasaydı. O zaman da E_Lanora doğru diyebilir miydik?

Ben de okul bitince bir süre çalıştım. Evliliğe açık ya da kapalı değildim ama işimi önemsedim. Allah’ın nasip ettiği vakit gelince de evlendim. Elbette çocuğumu dünyalara değişmem ama bu durum da kabin memurunun yanlış yaptığını göstermez. Belki uçakta bir ateşe ile bir iş adamı ile tanışacak evlenecekti. Bu durumda hem kariyer, hem evlilik yapıp E_Lanora’dan x2 doğru yapmış olmayacaktı. Ben haksız bir eleştiri buldum E_Lanora’nın o mesajında.
 


Valla tam bunlari yazacaktim :)
 
bunu bilemezsin ki, belki kadın istedi gençken ama olmadı, bir şey engel oldu. belki çok kez direkten döndü.. Yaşanmışlıklar ve onların arkasındaki duygular iç duvarlarda saklıdır.
 
O söz ettiğim arkadaşıda çok severim bekar olunca epey birlikte
zaman geçiriyoruz evli olsa sanırım kendini eşine ,çocuğuna adardı böyle kadınlarıda sevmiyorum mutlaka arkadaşı olacak bir ömür sadece erkeğe feda edilmez
 
bunu bilemezsin ki, belki kadın istedi gençken ama olmadı, bir şey engel oldu. belki çok kez direkten döndü.. Yaşanmışlıklar ve onların arkasındaki duygular iç duvarlarda saklıdır.
maalesef ipekçim..kariyer önem veren bir hanım..kocası illa emekli sandığından emekli olmalıymış öyle düşünmüş..
 
maalesef ipekçim..kariyer önem veren bir hanım..kocası illa emekli sandığından emekli olmalıymış öyle düşünmüş..
Kendi kariyerine ve karşındaki insanın kariyerine önem vermiş. Çok fazla seçmiş yani. Şimdi pişmandır ama geçmişteki esaretlerinin cezasını çekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…