normalde bana 2 yaş çok erken geliyor kreş türü yerler için.tekrar basin sag olsun canim...anliyorum boyle bir acin varken...cocuk dusunmezsin hemen...
dedigin gibi genede yas ilerledikce kadinin dogurganligi zorlasiyor..hani 34 yasli degil dedigim gibi...ama erken yas demek daha erken dogurabilirsin demek...o yuzden eger gercekten istiyorsan hani araligada birsey kalmadi bir kac ay..o zaman ilk ayda hamile kalmis olabilirsin ama belki suan hem yasadigin stres ve ister istemez yas vs vs etkiler bunyeyi...genede sen bilirsin tabiiki. oglum 2 yasinda sayilir...haftada bir gun gidecegi bir kres ayarliycam 2 yasindan sonra kismetse...olmazsada 2,5 yasta olabilir..ben 2. si dogmadan alissin diye 2 yasinda gitsin istiyorum tabii. ama o da nasib.
cok sagol canim, Rabbim tum isteyenlere sana versin ve hamile olanlarada banada kolay saglikli dogumlar nasib etsin.
normalde bana 2 yaş çok erken geliyor kreş türü yerler için.
hani çalışıp da bakacak biri yoksa mecbur kalınabilir ama bakan biri varsa çocuğun sosyalleşmesi açısından yarım gün diyorum ben en çok. Benim kıızm 4,5 yaşında tam gün vermedim. Evine doysun diye, iki sene sonra zaten okuma maratonunun içine girecek diye. Öğlenci yaptım. 13:30 da ders başlıyor, 17:30 da bitiyor. Geri kalan zamanda annem bakıyor. Senin gerçi yeni bebekle zor olur ama AVM lerin bedava oyun parkları var ya hani çocuğu bırakıp gezebileceğin oralara bile sık sık götürsen faydasını görürsün. Ama telaş yapma küçük daha.
bunun tam cevabı bende tontriko.geçen sene ilk kez anaokuluna verdim kızımı 3 yaşındaydı. Evde, dışarıda son derece iyi olan çocuk okulda sessiz kalıyordu. Bir ritm yaklayamadık anlamadım neden.Okula gidince böyle atmaca gibi olan çocukları görünce üzülüyordum benimki neden böyle değil diye. gitmek de istemiyordu okula..bende zaten haftada bir gun derken yarim gun vermeyi dusundum...bende calisan bir anneyim o yuzden zor olacak..evde olsam farkederimde. calisinca farketmezsin...bazi cocuklar cok girisken olur ya...benim oglum cok utangac..kendinden 5 yas buyuk bi cocuga bile sever oksar...hahaha komik geliyor bu halleri bana...oyun parklarina filan goturuyoruz onu ama ordada utangacligi pek gecmiyor...aslinda ben pek dert etmiyorum...esim bana hep "bu cocugu sen hep boyle yapiyon" diyor..klasik baba lafidir tabii...cok fazla uzerine titriyormusumm..kendiside farkli degil halbuki
hayirlisi olsun canim...su akiyor yolunu buluyor eninde sonunda.
ipek burda kreş var 9 dan 5e istersek 12 ..5 gönderebilirmiyiz acaba ger konuşucaz ama..normalde bana 2 yaş çok erken geliyor kreş türü yerler için.
hani çalışıp da bakacak biri yoksa mecbur kalınabilir ama bakan biri varsa çocuğun sosyalleşmesi açısından yarım gün diyorum ben en çok. Benim kıızm 4,5 yaşında tam gün vermedim. Evine doysun diye, iki sene sonra zaten okuma maratonunun içine girecek diye. Öğlenci yaptım. 13:30 da ders başlıyor, 17:30 da bitiyor. Geri kalan zamanda annem bakıyor. Senin gerçi yeni bebekle zor olur ama AVM lerin bedava oyun parkları var ya hani çocuğu bırakıp gezebileceğin oralara bile sık sık götürsen faydasını görürsün. Ama telaş yapma küçük daha.
Canım senin dediğin tam gün kadrosu ise olmaz bence. Çünkü sınıfta ona göre aktivite yaparlar. Mesela sabah bir çanta yapmaya başlarlar öğlen devam eder gibi. Bu durumda senin çocuğun geri kalır. Ama yarım gün olanlar mutlaka vardır.ipek burda kreş var 9 dan 5e istersek 12 ..5 gönderebilirmiyiz acaba ger konuşucaz ama..
saol canım araştırıcam..Canım senin dediğin tam gün kadrosu ise olmaz bence. Çünkü sınıfta ona göre aktivite yaparlar. Mesela sabah bir çanta yapmaya başlarlar öğlen devam eder gibi. Bu durumda senin çocuğun geri kalır. Ama yarım gün olanlar mutlaka vardır.
Etraftan duyduğum sözler hep birbirine benziyor. "Sen mi körsün, etrafındaki erkekler mi? Niye hala sevgilin yok? Niye hala evlenmedin? Böyle nereye kadar gidecek?"...
Bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu, ben sevmeden bir adamın elini bile tutamam!...
İyi bir işim, güzel bir hayatım var. Mutluyum. Sevdiğim ve sevildiğimi hissettiğim bir ilişkimin olmasını elbette istiyorum ama tabir yerindeyse yok diye de "Aranmıyorum". Herkesin sevgilisi mi olmak zorunda? Sevgilisi veya kocası olmayan kadın "Eksik" kadın mı? Şu hayatta nasip, kısmet ve hayırlısı diye bir şey yok mu? Tanıştığım her erkeğe "Müstakbel" gözüyle mi bakmalıyım? Varsayalım ki aradığım gibi birini bulamayıp hiç evlenmezsem, yarın öbür gün illa mutsuz ve yalnız mı öleceğim? Bilmem kaç tane çocuğu olup da, yapayalnız kalan, yaşayan insanlar yok mu? Evlenip de mutsuz olan bu kadar kadın başka bir galaksiden mi? 'Sevebileceğim gibi biri çıkarsa ancak' demek bu kadar mı yanlış? Hayat illa belli formüllerle mi yaşanmalı ve mutluluk illa o formüllere mi bağlı?
Offf diyorum artık sadece. Offf...
Etraftan duyduğum sözler hep birbirine benziyor. "Sen mi körsün, etrafındaki erkekler mi? Niye hala sevgilin yok? Niye hala evlenmedin? Böyle nereye kadar gidecek?"...
Bilmiyorum. Bildiğim tek şey şu, ben sevmeden bir adamın elini bile tutamam!...
İyi bir işim, güzel bir hayatım var. Mutluyum. Sevdiğim ve sevildiğimi hissettiğim bir ilişkimin olmasını elbette istiyorum ama tabir yerindeyse yok diye de "Aranmıyorum". Herkesin sevgilisi mi olmak zorunda? Sevgilisi veya kocası olmayan kadın "Eksik" kadın mı? Şu hayatta nasip, kısmet ve hayırlısı diye bir şey yok mu? Tanıştığım her erkeğe "Müstakbel" gözüyle mi bakmalıyım? Varsayalım ki aradığım gibi birini bulamayıp hiç evlenmezsem, yarın öbür gün illa mutsuz ve yalnız mı öleceğim? Bilmem kaç tane çocuğu olup da, yapayalnız kalan, yaşayan insanlar yok mu? Evlenip de mutsuz olan bu kadar kadın başka bir galaksiden mi? 'Sevebileceğim gibi biri çıkarsa ancak' demek bu kadar mı yanlış? Hayat illa belli formüllerle mi yaşanmalı ve mutluluk illa o formüllere mi bağlı?
Offf diyorum artık sadece. Offf...
''kocanın evinde ne bok yersen ye, burda benim düdüğüm öter''kızlar bir şey soracağım size..Türkiyede genelde erkek yada akadın özgür olmak içinde evlenmiyormu
''kocanın evinde ne bok yersen ye, burda benim düdüğüm öter''
görüşünü benimseyen aileler sayesinde...
ay ne güzel kafalar bunlar!
evet evet erkekler öcüdür,
kadınlar ise melektir...
gerçekten o kadar tatlıyız ki.. di mi ?
saçmalamasak mı ?
yok efendim neymiş, erkekler kadınları öldürüyormuş, dövüyormuş, neden evlenilsinmişş..
baba evinde, baban tarafından öldürülmeyeceğinin garantisi var mı ?
not : bu yorum konu sahibine değil, 4-5 sayfa okuduğum genel yorumlardan bazılarınadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?