Bir kadın yalnız da mutlu olamaz mı?

normalde bana 2 yaş çok erken geliyor kreş türü yerler için.
hani çalışıp da bakacak biri yoksa mecbur kalınabilir ama bakan biri varsa çocuğun sosyalleşmesi açısından yarım gün diyorum ben en çok. Benim kıızm 4,5 yaşında tam gün vermedim. Evine doysun diye, iki sene sonra zaten okuma maratonunun içine girecek diye. Öğlenci yaptım. 13:30 da ders başlıyor, 17:30 da bitiyor. Geri kalan zamanda annem bakıyor. Senin gerçi yeni bebekle zor olur ama AVM lerin bedava oyun parkları var ya hani çocuğu bırakıp gezebileceğin oralara bile sık sık götürsen faydasını görürsün. Ama telaş yapma küçük daha.

bende zaten haftada bir gun derken yarim gun vermeyi dusundum...bende calisan bir anneyim o yuzden zor olacak..evde olsam farkederimde. calisinca farketmezsin...bazi cocuklar cok girisken olur ya...benim oglum cok utangac..kendinden 5 yas buyuk bi cocuga bile sever oksar...hahaha komik geliyor bu halleri bana...oyun parklarina filan goturuyoruz onu ama ordada utangacligi pek gecmiyor...aslinda ben pek dert etmiyorum...esim bana hep "bu cocugu sen hep boyle yapiyon" diyor..klasik baba lafidir tabii...cok fazla uzerine titriyormusumm..kendiside farkli degil halbuki

hayirlisi olsun canim...su akiyor yolunu buluyor eninde sonunda.

bunun tam cevabı bende tontriko.geçen sene ilk kez anaokuluna verdim kızımı 3 yaşındaydı. Evde, dışarıda son derece iyi olan çocuk okulda sessiz kalıyordu. Bir ritm yaklayamadık anlamadım neden.Okula gidince böyle atmaca gibi olan çocukları görünce üzülüyordum benimki neden böyle değil diye. gitmek de istemiyordu okula..
Bu yaz sürekli değişik ortamlara götürdüm. Çok gezdirdim, beyni genişlesin diye onun da faydası oldu sanırım.
Bu sene okul açılacağı zaman 15 gün kala bana afaganlar basmaya başladı acaba nasıl olacak diye..
İnanamadım, ilk günden çok güzel uyum sağladı. okul saati gelmeden gidip bahçede falan oynuyor, annem almaya gittiği zaman en son çıkıyormuş. Benim kızım açıldığına göre senin oğlun da açılır, hiç canını sıkma. Ben de çok üzüldüm bu konudan dolayı üzüldüklerim yanıma kar kaldı.

ipek burda kreş var 9 dan 5e istersek 12 ..5 gönderebilirmiyiz acaba ger konuşucaz ama..

ipek burda kreş var 9 dan 5e istersek 12 ..5 gönderebilirmiyiz acaba ger konuşucaz ama..
Canım senin dediğin tam gün kadrosu ise olmaz bence. Çünkü sınıfta ona göre aktivite yaparlar. Mesela sabah bir çanta yapmaya başlarlar öğlen devam eder gibi. Bu durumda senin çocuğun geri kalır. Ama yarım gün olanlar mutlaka vardır.

saol canım araştırıcam..

Evlenmemiş kadına erkeklerden ziyade kendi hem cinsleri ucube gibi bakar...

Kusurlu mu, geçimsiz mi, terk edilmiş mi, kimse beğenmemiş mi, vs vs...

Daha ilkokul kademelerinde kızlar erkek arkadaşlarıyla övünürler...

Sevgilisi olan kızlar kendilerini ayrıcalıklı, olmayanlar ezik hissederler...

Çünkü kaç yaşında olursa olsun kadın ancak bir erkek tarafından tercih edilmişse "olmuştur" bir çoğuna göre...

Sevgilisi olan kızlar sevgili bulamayan arkadaşlarına acırlar, birilerini ayarlamaya çalışırlar ki kusur kalmasın.

Şu desteği, baskıyı bilimde, ilim irfanda göstersek bilim kadınlarımız dünyada sükse yapardı.

Ama en büyük eksiğimiz erkek olduğu için kezban, koca meraklısı vs sıfatlarımız alıp yürümüş.

Burada bile yalnızlığı savunanlara kimseyi bulamamış da kendini avutuyor gibi bakanlar olmuş.

Kadın evliliği de yalnızlığı da kendi seçtiyse mutludur.

Kendi istemediği halde yalnız kaldıysa da evlendiyse de mutsuzdur...

Mutluluk yalnız ya da evli olmaya değil tercihini yaşama hakkına saygı duyulmasına bağlıdır.

konu sahibi bütün sayfaları okuyamadım çünkü tartışmalar almış başını yürümüş. ama kendini o kadar güzel anlatmışsın ki çok sevdim. okuduklarımda bi kaç yıl önceki kendimi gördüm ve eminim evlenirsen de çok güzel bir birlikteliğin olucak çünkü çok doğru bi yoldasın. yani basamakları sırasıyla çıkıyorsun. bi kadın kesinlikle acılarından mutsuzluğundan kaçmak için ya da kendi ayakları üzerinde duramadığı için ya da çok aşığım lafına sığınarak evlenmemeli. bir de evlilik delileri var..alem nederciler..bi koca bulayımda evlendim diyeyim.hatta burda adama üstüne para verenleri bile okuduk. bi kaç sene sonrası yine çok mutsuzum konuları.. ben de 30 umda evlendim.evlenene kadar tabi ki sevgililerim oldu ama evlenicek kadar deildi.yazdıklarından anlıyorum ki sen de kendine emek vermiş kadınlardansın.bi kadın tabiri caizse beyninin çapını ne kadar genişletirse oraya uyacak erkek bulmakta sonra bir o kadar zorlanıyor. kimisinin gülüşü kimisinin konuşması kimisinin psikopat tavırları ,dünyadan bi haber oluşları,senin sevdiğin yazara o kim ki bakışları derken derken bi bakıyorsun 30 olmuşsun. hep derdim izmirin en güzel yerinde yalnız yaşadığım huzurlu evim iyi bir işim özgür bi hayatım geniş arkadaş çevremle mutluyum bu vasat adamlarla vasat sevgiye eyvallah diyip hayatımı karartacağıma bu güzel hayatı yaşarım deli miyim?..ama hiçbir zaman bay mükemmele algılarımı kapatmadım bigün gelir ümidim hep vardı. derken ümidimin iyice azaldığı 30 umda : ) beni buldu... ( ben de onu karşılıklı ) izmiri o güzel hayatımı bıraktım onun için. pişman mıyım hiç değilim. evlenmeden önce çok mutluydum iyi bir hayatım vardı.. bay mükemmeli buldum şimdi çooook daha mutluyum. evlilik burda okuduklarımız gibi değil inan. masallardaki prensler gibi kusursuz erkekler var.ama gerçekten çoook azlar ve çoook şanslıysan kolay bulursun ya da benim gibi çok arayarak:) dediğim gibi bir kadın evlenmeden önce de mutluysa kaçmak için ya da toplum baskısından evlenmiyorsa onun evliliği çok güzel olur ( her zaman istisnalar vardır)... seni takdir ediyorum vasat a eyvallah demeyen bi kadın olduğun için. kimseye kulak asma.. 'O' nu bulursan evlen..(kusur bulayım ama neresine dediğinde bile birşey bulamamaktır bence bu) yoksa hayat yalnız da çok güzel emin ol..o mutsuz teyze örneklerine de hiç takılma..ben de burda evlenmemiş ve mutlu bir sürü hocamı örnek verebilirim. sabırla okuduysan ne mutlu sevgiler.

Kadın yanlız daha mutlu oluyor . Kim ne derse desin evlilik zor zenaat vesselam . Hele bu zamanda . Mutlu insan diğerlerinin egosuna zarar veriyor , sen mutlu olursun ama mutlu etmemek için hertür suçlama , psklojık taciz ...aşağılama sana kendini kötü hissettirmek için büyükküçük herkes elinden geleni yapar hatta tecrit ederler vebalı muamelesi görürsün . Manüplasyon yaparak kafanı karıştırmaya uğraşırlar , eğer kendi düşünce yapınca arkadaş sosyal çevren varsa , gelirin iyiyse , ailen sağsa yanlızlık dadından yinmez . Öyle olmasa ' kocam evde yok , rahatım beyde yok ' atasözü çıkarmıydı . Hem ne yanlızlığı , madem kalabalık ve mutlular burada ne işleri var

Bir kadin her canli gibi yalniz kalabilmeli. Gerektiginde kendi istegiyle yalniz kalmali hatta. Henuz kendine uygun biriyle karsilasmadiysa yalniz kalmasi, ona uygun olmadigini bildigi bir insanla sirf yalniz kalmamak icin kendini yipratmasindan daha mantiklidir cunku. Hayatin yordugu bir kadin yalniz kalmali çünkü bir iliskiyi yurutemeyeceginin altindan kalkamayacaginin ve belki bi insani yok yere uzebileceginin farkindadir. Kotu bir iliskinin baskalastirdigi bir kadin ayrildiktan sonra bir sure yalniz kalmali cunku dinlenip tekrar kendini bulmasi gerektiginin bilincindedir. Bu boyle uzar gider. Kisacasi bir kadin yalnizlik onun sartlarina daha uygunsa yalniz kalmali, kalabilmeli. Ama tabii bu da o kadinin gucuyle dogru orantili.

bir sevgilim var.. 3 yıldır beraberiz.. kavga dövüş gidiyor işte.. ama kimse bunu bilmiyor.. özellikle söylemedim.. çünkü duydukalrı anda insanların ilk lafı ee evlenin o zaman..düğün ne zaman.. şimdide birisi olduğunu bilmedikleri için sevgilin yok mu, niye yok, evlen artık, yaşın geçiyor, kimse beğenmez bak seni, sen inatçısın ondan kimse istemiyora kadar vardı konuşmalar.. sevgilin olsa da olmasa da herkes illa ki konuşuyor.. tek başına mutlu olmaya o kadar uzak ki insanlar illa yanlarında onları koruyacak bir erkek istiyorlar.. benim seviglim kaptan yılda toplasan 4 ay yan yanayız geri kalan zamanda denizde, arkadaşlarım bile bu duruma bir başına ömür mü geçireceksin diye yaklaşıyor.. annem dese hadi kadının yaşı yetişmesi diycem ama sanıyorum ki biz kadınların hücrelerine işlemiş bu durum..

Hayatta en güven duyamadığım insanlar yalnız(partnersiz) kalamayan kadınlar ve erkeklerdir.

Yalnız oldukları dönemi hep depresif geçiren, arkadaşlarıyla oldukları bir ortamda sırf ilgi duydukları/onlara ilgi duyan biri yok diye sıkıldıklarını belli eden, sürekli girdikleri ortamlarda ve gruplarda insan arayan, böyle bir etkileşimi yakaladıkları an sürekli o ortama girmeye çalışan, kısaca kendi başına bir hayatı olmayan insanlar yazarken bile yüzümü ekşitiyor.

Mutsuz evliliklerin de yalnız kalamayan veya kalmaya cesaret edemeyen genellikle kadınlar/bazen erkekler yüzünden devam ettiğini düşününce yalnızken mutlu olabilmenin turnusol kağıdı işlevi gördüğünü düşünüyorum insanlar için. Yalnız olduğu haliyle diğer haliyle arasında dağlar kadar fark mı var, at çöpe gitsin.

Mutluluk anlayışı bireyseldir ,herkese göre farklılık gösterir . Benim dusuncem karşı cinsten biriyle duygusal yakinlik insanı göklere çıkarılabilir mutluluktan . Ben yalnız mutlu olamıyorum maalesef illa biri olmalı bence ama kafama uyan biri öyle yoldan geçen biri değil tabi

İnsanlar o kadar sığ ve dar kafalı ki inanın iliskiniz olsaydı evlilik ve cocuk icin baskı görüyor olacaktınız.
Bu zihniyet Türklere mi has bilmiyorum ama insanlar sürekli açık arama ve dedikodu peşinde.
Kesinlikle umursamayın ve evet bir kadın yalnız da mutlu olabilir.

Evliyim ama mutsuzum
Su an tek olsam daha mutlu olurdum
Bende bosaninca tek anne nasil olunur onlari dusunuyorum cunku coxugum olsa esimin ailesi ile akraba kalicam bir sekilde
Bu konuyla ilgili bilgisi olan biri var mi

ay ne güzel kafalar bunlar!
evet evet erkekler öcüdür,
kadınlar ise melektir...
gerçekten o kadar tatlıyız ki.. di mi ?
saçmalamasak mı ?
yok efendim neymiş, erkekler kadınları öldürüyormuş, dövüyormuş, neden evlenilsinmişş..
baba evinde, baban tarafından öldürülmeyeceğinin garantisi var mı ?

not : bu yorum konu sahibine değil, 4-5 sayfa okuduğum genel yorumlardan bazılarınadır.

şaka mı yapıyorsun, ben buradaki yorumları okuduktan sonra iyi ki erkek değilim diyorum allah korusun "mikemmel, kariyerli(!), gereksiz özgüven deposu" birileri beni de bulabilirdi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…