bir kayınvalide vakası daha:(

ben en çok sizin annenizi arayıp şikayet etmesine kızdım. ne hakla boyle birşey yapar ya. ikinizin arasında olanı ne hakla kalkar annene anlatır. anne sözünden çıkmayan bir koca bebek daha.
yuvanızı hemen dağıtmayın derim ama "ben bir anne için on kadın boşarım" diyen adamlada yanyana kalın demek bile yanlış gibime geliyor

Okurken içim daraldı, bunlar nasıl insanlar.
Bu noktada senin yapacağıon şey bence önce kendi maddi özgürlüğünü kazanıp işini gücünü ayarlaman.
Çünkü boşanacak kadının önce kendi ayakları üzerinde durabiliyor olması önemli maalesef günümüzdee.
Öte yandan hemen ayrıl boşan demek de yanlış. Eşinle güzel konus, fevri olma, biraz alttan alarak durumu anlat.
Eşin için vazgeçilmez olmaya çalış ki seni öyle hemen gözden çıkaramasın. Ayrıca bence yapacağın en yanlış şey çocuk yapmak olur. eşinden ve evliliğinden emin olana kadar çocuk yapma bence.
Hakkında hayırlısı, dua et de kaynanan çabuk ölsün

gerçekten zor.
annenizi arayıp o şekilde bağırması çok terbiyesizce.
annem için seni boşarım da ne demek.
ne kadar ağır laflar bunlar...
anladığım kadarıyla kayınvalıdeyle altlı üstlü yada yakın oturuyorsunuz...
eşinizde bu akıl k.v bu çene olduğu sürece çocukta yokken hani yol yakınken diyorumm.:44:

Evet bende başlarda herkesin zamana ihtiyacı olduğunu düşünmüştüm.Ama bir yıldır bir şekilde bu sorun hala var.Aslında tek suçlu tabiki kayınvalidem değil.Eşim bana hak veriyor yaşanılanlarda fakat anne baba intizarı almamak için annesine of bile demez.Ailesiyle konuştu hatta ben de konuştum rahatsızlıklarımı dile getirdim.Kayınvalidem öyle politika yapıyor ki eşimin yanında benden özür bile diliyor ama sonrasında tavırları hep aşağılayıcı bir günü diğerine uymuyor.İki aylık bebeğim alındığında bile bana diyor ki sen eşini teselli et o çok üzülüyor.Annem geldi yanımda kalıyor o dönem.Kayınvalideminde beli tutulmuş hareket edemiyormuş.Kürtaj olduğum gün ben arıyorum nasıl oldun anne diye.Bana diyor ki en azından senin ağrın sızın yok.Annem sağ olsun yanımda ilgileniyor dedim.Diyor ki annen gelmişken camlarını siler.Bu kadar düşüncesiz ve görgüsüz bir kadın varken hayatımda eşimin iyi olması evliliğin sürmesine yeterli olmuyor.

canım,şu anda bunları kafana takma.önce sınavına gir.daha sonra başta kocanla çöz problemini

katılıyorum eşim 39 yaşında hala aklı başına gelmemiş.Diğer oğlu da 35 yaşında bekar.Diyor ki aslında kız çok ama benim oğlum beğenmiyor.Kendilerini kaf dağında görüyor.Sonradan görme olmak böyle bir şeymiş,anladım.

Eşiniz annenizi arayıp da bağırma hakkını nereden buluyor?
Bu sizin aranızda ki mesele... Terbiyesizliğe bak... Hiç kusura bakmayın..
Eminim anneniz, sessiz, sakin, anlayışlı, güler yüzlü bir bayan.. Ve sırf böyle olduğu için zaten bunları hakettiği düşünülüyor ya.. Azıcık kayınvalideniz gibi olsa, sıkardı aramak...
Ailenize yaptığı başka bir terbiyesizlik var mı, onu düşünmeniz gerekiyor... Zira, eğer varsa... Bu durumda eşiniz "anne hürmetini bildiği için" değil... Tamamiyle "Anne tarafından kumanda edildiği için" annesine sahip çıkıyor...
Sizinle ilgili bir sorunda eşiniz annenizi arayıp "X bana böyle yapıyor anne.. çare bulamıyorum.. sen konuşsan mı bir de.." dese.. anlayacağım... Belki buraya bir şeyler de yazmak isteyeceğim... Ama kendi annesiyle ilgili bir durum için, senin anneni arayıp haşlayamaz...
Tavrını koy... "Bir daha anneme bu şekilde dönersen... Bak ben sana neler yapıyorum o zaman" de... Gözünü korkut.. Sinme... Uzatma da.. bunu söyle, konuşmasına tartışmasına fırsat vermeden gir banyoya, duşunu al... Kendi düşünsün senin neler yapabileceğini... Ailene kalkan ol.. Aranızda ne geçerse geçsin, sabır et istersen, istersen güçlü ol, istersen alttan al... Ama ailene uzattırma eşinin elini... Uzatırsa da, kır... O nasıl yapıyorsa, sen de öyle yap...

Allah yardımcın olsun,

evet ben de bunu merak ettim. boşanma nedeni önemli. ve sen bu insanı ne kadar süre tanıdıktan sonra evlenmeye karar verdin? bir de tavsiyem hemen çocuk sahibi olma.

Temelinde bu problem varmış ben şimdi anlıyorum ve öğreniyorum.inasanın ailesine bağlı olması tabiki güzel bir olgu ama bağımlılık dercesindeymiş onlarınkisi.Kesinlikle çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bu evlilik böyle gitti sürece.

annnem için boşarım annem istemese beğenmeseydi vs. seninle evlenmezdim gibi salakça laflar erkeklerin ezberlediği nekadr kırıcı oldugunu dusunmeden sarfettıgı boş laflar nişanlıyken ailesi sebebiyle çıkan bir kavgada benzer bişiy eşimde söylemişti ama ben çok sert bir biçimde tavrımı koydum hatta ileriye giderek ben anneni istemiyorum ozmn bu iş burda bittiyor demiştim ama sular durulduktan sonra birdaha ne eşim ailesi hakkında öyle laflar etti nede ben yanı bu laf soylenınce sıkı bır tepkı koymazsan gercekten durum öyle olmasa bıle erkek mılletı bu lafı agzına sakız edıp sık sık söylüyor ve sinir bozuyor

Cok uzuldum cnm senin adina.
Rabbim sana kolaylik, esine de akil fikir versin.
Boyle davranmaya devam ederse kendisi, 10 tanesini bosamak surda dursun, onu binlercesi bosar.
Aklim almiyor erkeklerin bu anne duskunlugu, annelerinde bunu kullaniyor olmasini.

bende bunu diyorum eşime senin beni anlamış olman bir şeyi değiştirmiyor.sorunun asıl kaynağı annen.Annesiyle konuştuğunu söylüyor ama kadında asla değişme yok.kişiliği bana o kadar ters ki anlatamam.Ben çok sıkıntılar çektim artık yaşayacağım oğullarım da beni yaşatacak felsefesi var kadında.Benim annem ben mutluysam sesini çıkartmaz ama kayınvalidem de asla böyle bir anlayış yok,çok bencil.

Çocuk sahibi olduğunuzda daha fazla başınıza çöker,sizi küçümseyip sen bakamazsın,sen anlamazsın ben bakarım havalarına girer bu kadın bence....

Ayrıca eşinizin tavırları da hoş değil..Erkek dediğin eşini ezdirmez,onare eder...............Annesi ile sizin aranızdaki dengeyi tarafları kırmadan sağlayabilmek becersinde olması gerek...

Ben duymazsam, görmezsem ,annesini mutlu edersem benden iyisi olmuyor zaten.Kayınvalidem herkese istediği gibi davranıyor mesela o gün sinirlimi acısını benden çıkartabilme hakkını görüyor kendinde ama ben aynı şekilde ona davranmam her daim saygılı,güler yüzülü olmam gerekiyor.

Canım zaten böyle davranabilsem kayınvalidem sinirden ölür herhalde.Her zaman eşime ben seni herkesten çok seviyorum,düşünüyorum izlenimi veriyor.konuşmalarını bir görsen sanarsın ki küçük bir çocukla konuşuyor.

Zaten bu anlayışta devam ederse eşim evet boşanmak en zoru ama yapacak başka bir seçenek bırakmayacak bana.

sen duy gor eşin duyup gormesın sadece..
saygıyı elden bırakmadan kayınvalıdene yerı geldıgınde konuş..
ogluna şıkayette bulundıgunda,soyleyecegın sozun tepkı verecek olcude olmasın yeterkı..

canım bunlar dilimin döndüğünce anlattıklarım daha neler neler var.Eşim benden boşanmayı göze alamıyor zaten.Boşanamzsın diyor.Çünkü benim yanlış olmadığı annesiyle kimsenin geçinemeyeceğini biliyor.Ama çözmek için kesin bir adım da atmıyor.Aramızda 10 dakiklık yürüme mesafesi var.Acaba başka semtlerde olsak daha az mı problem yaşarız?Eşimle her şekilde konuştum yine de olmuyor.O kadar geriliyorum ki ailesinin yanında görev gibi gidip geliyorum.Kadın her şeyi kendisinin dört dörtlük yaptığını söylüyor.Herkesi eleştiriyor.İnanın geçinilmesi çok zor bir kadın.Çocuk konusunu kesinlikle istemiyorum çok doğru hata üzerine hata yapmak olur.

kımını duy kımını gor..
ama eşin azıda olsa duymasın gormesın senden..
karşı taraftan gormesı duyması zaman gectıkce anlam ıfade etmeyecek..
sabırlı ol sakın ol..
huzur yarat ortamda aılece aılesız..

kesınlıkle canım
bır tarafı mutlu edeyım derken dıger tarafı uzmemek gerekır ıkı taraftada aynı dengeyı kurmak lazım

ama ıste bunu yapabılmek buyuk basarı olsa gerek
coguda bunu basaramıyor malesef

başından beri bana bu hissi verdi aileme verdiğin kadar sana değer veririm.Bir de olayları ben büyütür oldum her lafı annesine geitirir oldum.yakın oturuyoruz k.v ile.Bana diyor eşim evin barkın ayrı ama kadında bu zihniyet olduğu sürece her yere yetişiyor.Zaten aynı evde olsaydık şimdiye kadar çoktan ayrılmıştık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…