- 26 Aralık 2007
- 22.146
- 12.092
- 498
- Konu Sahibi autumnleaf
-
aynen banada oldu eşim tansiyon şeker çıkınca senin yüzünden oldu dedi ogluma sucuk yumurta yedirdin dedi
iyide anacım ben evlendigimde eşim şişmandı hep düzensiz beslenmiş kadın tepsi tepsi hamur kızartma yediriyodu evlendikte adamın hayatı düzene girdi acayip bişey bu kaynanalar ya ben çözemedim işin sırrını ama işlerin hepsi eşlerimizde bitiyor ben bunu bilir bunu söylerim
Kayınvalidenizin haklı olmadığı ortada.Ben sizin eşinize toz kondurmamanıza hayret ettim.Eşiniz size zerre kadar hak verseydi sizin annenizi arayıp bağıramazdı,veya ailem için 10 kere gene boşanırım diyemezdi.
Bıtırmek te zor boyle devam etmekte zor
hakkında hayırlısı neyse o olsun tatlım...
Evet canım annesinin bedduasını almaktan korkuyor.Çünkü annesi her seferinde ben çok üzüldüm,çok yıprandım,sizi dörtdörtlük yetiştirdim,sizi her an düşünüyorum,ilgileniyorum diyor.Eşim her sabah annesini arar başlarda benim de aramamı istiyordu.Annesinin önünde akan sular durur onun için.Benim annem de benim kıymetlimdir.K.v den daha çok sııntı çekmiş ve hala da çekiyor.Annem emekliliği dolmasına rağmen hala çalışıyor.Neden çünkü çalışmak zorunda babam ve annemin de ayrı sorunları var.K.v min şu an tek derdi gezmek tozmak.Kapının önünde araba var kayınpederimin.Onu gezdirmiyor onun isteklerini karşılamıyor diye başkası olsa bu adamı boşardı diyor.
meraba canım ilk evlendigim dönemlerde bende kayınvalidem ve görumcemle anlaşamıyordumm süreklii olay halindelerdi ama eşim hep benim tarafımda idi çocugum oldugu için şimdi iyiler çok şükür kayın validem ve görumcem bana laf gelmemesi için ellerinden geleni yaparlar bana laf edenlerin laflarını verirler birde ben beraber oturuyorum kayınvalidemle tam 9 senedir allah yardımcın olsun diyorum inşllh eşin senin degerini en kısa zamanda anlar..merhaba arkadaşalar,
sizin fikirlerinizi almak istediğim bir konu var.kısaca sorunumdan bahsetmek istiyorum.ben bir yıllık evliyim,çocuğum yok,eşimin ikinci evliliği benim ise birinci evliliğim.eşimle onların akrabalarından birinin vesilesiyle tanışıp evlendik.eşim özünde iyi,saygılı,ahlaklı,evine bakan biri ama iş ailesine özellikle annesine gelince bambaşka biri oluyor.onun ailesine verdiğim değer kadar bana değer veriyor,her seferinde ben annemi sana tercih ederim hissi uyandırıyor.(annesi nişanlıyken bana demişti ki eğer bu evde huzurlu olmak istiyorsan benimle iyi geçineceksin.o zaman ne demek istediğini şimdi tam anlıyorum.)bir yıldır sürekli ailem için ben on tanesini boşarım dedi.bu güne kadar daha çok şey yaşandı.annesiyle nişanlıyken sorun yaşamadım ya da ben kadının nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu sorgulamadım,görmezden geldim.evlendikten sonra beni eşimden kıskandığını iyice belli etmeye başladı.(dünyada iki kişiyi seviyorum.onlarda oğullarım diyor.kayınpederim var ama onunla anlaşamıyor)oğlunu evlendirdiği için çok mutlu gözükürken aslında oğlunun hayatında kendisinden başka bir kadının varlığını kabullenemiyor.kendine öyle bir dünya yaratmış ki oğullarından başka iyi,düzgün insan yok.oğlunun beni yemeğe çıkarmasını bile benim için büyük bir ayrıcalık gibi görüyor.yani oğlu beni tabiri caizse yaşatıyor ama ben oğlunu hiçbir şekilde mutlu etmiyorum gibi düşünüyor.daha üç aylık evliyim kardeşim bana gezmeye geldi 2 günlüğüne beraber alışverişe gidecektik kayınvalidem sırf gezmek olsun diye bizim o gün gezip yorulacaağımızı kendisinin de bize engel olacağını bilerek bizimle geldi.tabi ben de bu duruma hosnutsuz olduğumu sanırım belli ettim.ertesi sabah aradım gelmiyor musun kahvaltıya diye(kendisi her seyden alındığı,ben ailelemle,arkadasımla her seyi onunla yapmak zorundaymışım gibi düşüncede olduğu için)bana öyle bir bağırmaya başladı ki balkondan kuzenim sesine geldi."sen beni istmedin,sen kimsin de bana böyle davranıyorsun,o evde oturuyorsan kocanın sayesinde,gezmeye gidiyorsan kocanın parasıyla gidiyorsun"dedi.eşime bunu söyleyince o sizin aranızdaki mesele ben karışmam dedi. Anlatılacak çok şey var kayınvalidemle ilgili fakat en son yaşanana geleyim.cumartesi günü kpss sınavına gireceğim.dün akşam eşim ve dedi ki pazar günü bizimkileri kahvaltıya alalım.ben de dedim ki ben bir nefes alayım haftaya çağırırız.sonra tavırlarını değiştirdi eşim gece boyunca surat astı,benimle konuşmak istemediği havasını yarattı.bende dedim ki bu konu için böyle davranmana gerek yok.sonra biz tabi en başa döndük bana bağırmaya başladı.sen benim ailemi istemiyorsun,aklını başına al kadın dedi bana.1 senede benim ailem toplasan üç kez evime gelmiştir.onları geldiklerinde dışarıya çıkarmamı bile gözü götürmedi.sürekli ailesinden sonra ben fikrinden o kadar çok sıkıldım ki artık evliğimizin çıkmaza girdiğini düşünüyorum.sabah evden çıktı benim annemi aramış öyle bir bağırmış ki telefonda kahvaltıya çağırdım annemleri kızın istemiyor, sen de suçlusun kızına bağırmıyorsun demiş.bu zamana kadar ailem tek laf etmedi onlara hatta hep benim alttan almamı kayınvalidemin dengesiz hareketlerini görmezden gelmemi söylediler.ben 28 yaşımdayım nerde nasıl davranmam gerektiğini gayet iyi biliyorum ama eşim ailesi söz konusu olunca beni görmezden geliyor ve lafı kırıp bacağını oturmazsan geri gidersine getiriyor.aradan süre geçince de yaptıklarına pişman oluyor ve ben seni bırakmam diyor.inanın bir senedir yaşadıklarımdan dolayı kendimi yeni evli gibi hissetmiyorum.eğer empati yapacak olursanız bu evliliği sürdürür müydünüz? Ya da nasıl bir tavır takınırdınız?
Zaman ayırıp derdime ortak olan herkese çok teşekkür ederim.
Evet aynen söylediğin gibi benim annem.Babam da sessiz sakin biridir.Benim arkamda kimse yok zannettiler.Biz terbiyesizlik etmemek için bu zaman kadar sustuk.Annesi hep bizimle gitsin gezsin istiyor.Eşim ve ben benim memleketime gidecektik annesi zaten hemen atladı.Annesi de benimle aynı memleketten tamam araba var sırtımda götürmüyorum ama gelince de herkesten özel muamele bekliyor.Beni çıkdırtan da bu.Neyse o gittiğimiz gün de benim arkadaşımın mevlütü vardı eşyalarımı bırakıp çıkacaktım hemen.Benim annem de çalışan bir bayan o hafta hazırlık yapamamış her zaman yemeğinden tatlısına pasta böreğe kadar hazırlanır.Geçtik bize ben çıkmaya hazırlanıyorum(annem de gelecekti benimle k.v düşüncesiz olunca kaldı öyle)bir sinirlendi bağırıyor. Eşime kalk kalk ...X dedi.Götür beni zaten kayınvalideler ölsün diye bağırmaya başladı apartmanın içinde.Alınmış k.vdem ben onu çağırmamışım hem mevlüte hem de benim amcamın oğlunun düğünü vardı ertesi gün.Arkasından anneme telefon açtı ama yine bağırınıyor.Senin kızın şöyle böyle terbiyesiz diye.Ben bütün gün yatıyormuşum.Evet ben gezmeyi çok fazla sevmiyorum onun gibi ben her gün bir yerlerde değilim.Evimin işini asla aksatmam,Düzenli,tertipliyimdir,İstesem eve yardımcı bir kadın bile alabilirim maddi anlamda buna gücümüz var.Ama ben daha bir defa temizlik için birini çağırdım.Yani onun gözündeki gibi yiyip içip para harcayıp yatan biri değilim.Anneme dönmüş sonra demiş siz nasıl insanlarsınız sizin koycak bir tas çorbanızda mı yok demiş.Annem şok oldu ağzını açamadı bir çirkef ki ancak onun gibi biri lazım onun hakkından gelmek için.Sonra hastalanmış akrabalarında yatıyor.Herkes duymuş anneme bağırışlarını.Sonra eşim beni aldı gittik yanına bana neler yaptı yüzüme bakmıyor,özür diledim o aksam yine hastalanır diye onun yanında kaldık.Ertesi sabah da amcamın oğlunun düğününe gidemeden geri geldik.Herkesi elinde oynatmak istiyor.Bizi de sessiz sakin gördü iyice tepemize çıktı.Ama artık annem de anladı çirkefliğini.Eşim sabah annemi aradığında annem demiş üzerine yürümüşşün ailen söz konusu olduğunda gözün dönüyor demiş eşime,eşim de anneme benim için döverim bile demiş.Annem de o dakika kızım geri gelir demiş.Madem benim kızım bu kadar kötü gelsin geri demiş.Sonra annemi tekrar arayıp siz beni yanlış anladınız demiş.Sonra eşim eve geldi özür diliyor beni sevdiğini söylüyor.Bu ne biçim sevgi.Her gün huzursuzluk.
ıyıde beddua haklıysan tutar
kım ne sebeple olursa olsun kımsenın yuvasını yıkma huzurunu bozma hakkına sahıp degıldır
hıcbır cocuk kolay buyumuyor helekı eskıden annelerımzı daha zorluklarla buyutmus
ama bunu sureklı evladının yuzune vurup ıstedıklerını yaptıramazsın kı
ustelık bıraz dusunse oglu evınde mutlu olsa onuda mutlu eder ama kaynanannın mutluluk anlayısı butun ılgının kendınde olması her dedıgının yapılması
ıyı bosasın kocasını oglunuda alsın mutlu mesut yasasınlar
meraba canım ilk evlendigim dönemlerde bende kayınvalidem ve görumcemle anlaşamıyordumm süreklii olay halindelerdi ama eşim hep benim tarafımda idi çocugum oldugu için şimdi iyiler çok şükür kayın validem ve görumcem bana laf gelmemesi için ellerinden geleni yaparlar bana laf edenlerin laflarını verirler birde ben beraber oturuyorum kayınvalidemle tam 9 senedir allah yardımcın olsun diyorum inşllh eşin senin degerini en kısa zamanda anlar..
Siz inandınız mı onun hastalandığına, onun gibi çirkeflere hiçbirşey olmaz, kesin herkesi kendine acındırmak için ve özellikle de siz düğüne gidemeyin diye hasta numarası yapmıştır. Keşke de gitseydin düğüne o zaman gerçekten hastalansaydı :):)
eşim benim uzaktan akrabam şöyle söyleyeyim annemin kızlık soyadını aldım kaynanamı çokk severdim yüzük takıldı kadına bi haller oldu onun istedigi gelinlik onun istedigi takı falan filan ama eşimi çok sevdim nişanlıyken bile ondan ayrılınca aglıyodum o derece hiç bişey gözümde yoktu evlendikten sonra bu arada küçük de evlendim bişey bilmiyodum kadından dayak bile yedim ya ama aileme bildirmedim onlar başkalarından duymuş çok kötü laflar söyledi bana bu arada çocugumda olmadı pcos rahatsızlıgım var bu kadar sıkıntıda üstüne tuz biber oldu bu arada dayak yedigimden eşimin haberi yoktu sonra ögrenince üstüne yürüdü bogarım dedi deli ye döndü benim böyle şeyler yaşadıgımı duyunca böbregimi verdim yine kadın mırın kırın ediyo çok büyük kavga ettim 9 yılın birikimi var çıldırdım ondan sonra bidaha sesini çıkaramadı baktı cadı gelin oldum
Seni çok iyi anlıyorum canım Çünkü ben bunları yaşadım ve yaşıyorum. Ama benimkisi biraz daha içinden çıkılmaz durumda. Dul bir kaynana anne hayranı ve beni beğenmeyen ve sürekli hakaret eden alaya alan bir oğul. 2 tane çocuk ve şimdide aynı çatı altında zorla yaşamaya şartlandırıldım. Benim sana tavsiyelerim sakın şimdilik çocuk yapma. Kocanı keşfet onu tanı bağımlı olmadan kıskanmadan sadece davranışlarını takip et. Cümleler çok önemli. Baştan zaten anneyi sana tercih ederim diyorsa inanki aralarına girip kocanın senin eşin olması hayatı paylaştığın kişi olması çoooook zor. Bizimkide 1 numara kiim annem sen kisin zurnanaın son deliğisin gibi saçma sapan cümleler kurardı. 10 yılda Ne değişti hiç bir şey. Ben bu durumu anladığımda annesi ile süper bir ilişkim olursa eşimlede olur dedim, sessiz kalırsam problem olmaz dedim... Sakın kendini aileni ezdirme küsen küssün. Boşver senin hayata küsmenden önemlimi canım. 1 gün üzülürsün 2 gün üzülürsün sonra hayat devam ediyor. Sınavlarına çalış, kazan. Adam böyle ise bide anasını çekmek zorunda isen seni önemsemiyorsa koyarsın tekmeyi gider. Bende tekmeyi basmak üzereyim az kaldı. Yolun yakın yaşın genç. Şanslısın bu durumu şimdi farketmekle.. Şükret öpüyorum.
esinde anasida kafayi yemis kusura bakma tatlim, isleri is degil
isin acigi esinin neden 2. evliligi oldugu cok acik ve net..kimse bunlarin kahrini cekmez...boyle hayat mi gecer?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?