- Konu Sahibi autumnleaf
-
Zaten bu anlayışta devam ederse eşim evet boşanmak en zoru ama yapacak başka bir seçenek bırakmayacak bana.
katılıyorum eşim 39 yaşında hala aklı başına gelmemiş.Diğer oğlu da 35 yaşında bekar.Diyor ki aslında kız çok ama benim oğlum beğenmiyor.Kendilerini kaf dağında görüyor.Sonradan görme olmak böyle bir şeymiş,anladım.
Eşiniz annenizi arayıp da bağırma hakkını nereden buluyor?
Bu sizin aranızda ki mesele... Terbiyesizliğe bak... Hiç kusura bakmayın..
Eminim anneniz, sessiz, sakin, anlayışlı, güler yüzlü bir bayan.. Ve sırf böyle olduğu için zaten bunları hakettiği düşünülüyor ya.. Azıcık kayınvalideniz gibi olsa, sıkardı aramak...
Ailenize yaptığı başka bir terbiyesizlik var mı, onu düşünmeniz gerekiyor... Zira, eğer varsa... Bu durumda eşiniz "anne hürmetini bildiği için" değil... Tamamiyle "Anne tarafından kumanda edildiği için" annesine sahip çıkıyor...
Sizinle ilgili bir sorunda eşiniz annenizi arayıp "X bana böyle yapıyor anne.. çare bulamıyorum.. sen konuşsan mı bir de.." dese.. anlayacağım... Belki buraya bir şeyler de yazmak isteyeceğim... Ama kendi annesiyle ilgili bir durum için, senin anneni arayıp haşlayamaz...
Tavrını koy... "Bir daha anneme bu şekilde dönersen... Bak ben sana neler yapıyorum o zaman" de... Gözünü korkut.. Sinme... Uzatma da.. bunu söyle, konuşmasına tartışmasına fırsat vermeden gir banyoya, duşunu al... Kendi düşünsün senin neler yapabileceğini... Ailene kalkan ol.. Aranızda ne geçerse geçsin, sabır et istersen, istersen güçlü ol, istersen alttan al... Ama ailene uzattırma eşinin elini... Uzatırsa da, kır... O nasıl yapıyorsa, sen de öyle yap...
Allah yardımcın olsun,
Cok uzuldum cnm senin adina.
Rabbim sana kolaylik, esine de akil fikir versin.
Boyle davranmaya devam ederse kendisi, 10 tanesini bosamak surda dursun, onu binlercesi bosar.
Aklim almiyor erkeklerin bu anne duskunlugu, annelerinde bunu kullaniyor olmasini.
İnşaallah kayınvalide belasından tez zamanda kurtulursun, ama ola ki boşanmanın eşiğine geldin o zaman eşine söyleyeceğin şu olsun;
"bak ailem için 10 tane boşarım demiştin gitti ikiiiii, geriye kaldı 8, sen de bu ana varken değil 8, 18 tane bile boşarsın" dersin. Hatta boşanma olmadan da bir tartışma anında söyleyebilirsin çünkü o sana utanmadam ailem için 10 tane bile boşarım diyebilmiş terbiyesiz.
bende aynı şeyleri 8 yılboyunca yaşadım sabır ettim çok zor geçti ama eşim sonunda herşeyi fark etti 10 yıl doldu evleneli ve artık rahatım çok şükür canım eşin seni sevip ve onda umut görüyosan sabret
buarada biz böbrek nakli olduk eşime böbregimi verince hiç sesi çıkmıyor 2 yıldır
kesınlıkle canım
bır tarafı mutlu edeyım derken dıger tarafı uzmemek gerekır ıkı taraftada aynı dengeyı kurmak lazım
ama ıste bunu yapabılmek buyuk basarı olsa gerek
coguda bunu basaramıyor malesef
Üzgünüm ama 39 yaşındaki adam,bundan sonra zor değişir.
Bu yaşta bu kadar anneci olmak normal değil.Kayınvaliden fazla baskın,diğer oğlunu da zaptetmiş,bunlardan hayır gelmez.
Sınavını verip oradan kurtulsan daha iyi edersin bence.
Son bir kez resti çekip,bu şekilde devam edemeyeceğini söylesen faydası olur mu bilemiyorum.
Ama çocuk konusunda lütfen çok tedbirli ol.Elini verip kolunu kaptırmış olursun.
bende aynı şeyleri 8 yılboyunca yaşadım sabır ettim çok zor geçti ama eşim sonunda herşeyi fark etti 10 yıl doldu evleneli ve artık rahatım çok şükür canım eşin seni sevip ve onda umut görüyosan sabret
Canım ama 20 lerinde olsa neyse ,39 yaşına gelmiş bir adamın bunları akıl edebilmesi lazım..Bunca hayat tecrubesi,geçmişten alınan dersler boşa o zaman....Ya da hiç ders almamış o zaman diyeyim..
Ayrıca 39 yaşına gelmiş biri de kolay kolay değişmez..Kişiliği oturmuştur iyice.....
buarada biz böbrek nakli olduk eşime böbregimi verince hiç sesi çıkmıyor 2 yıldır
Evet bende başlarda herkesin zamana ihtiyacı olduğunu düşünmüştüm.Ama bir yıldır bir şekilde bu sorun hala var.Aslında tek suçlu tabiki kayınvalidem değil.Eşim bana hak veriyor yaşanılanlarda fakat anne baba intizarı almamak için annesine of bile demez.Ailesiyle konuştu hatta ben de konuştum rahatsızlıklarımı dile getirdim.Kayınvalidem öyle politika yapıyor ki eşimin yanında benden özür bile diliyor ama sonrasında tavırları hep aşağılayıcı bir günü diğerine uymuyor.İki aylık bebeğim alındığında bile bana diyor ki sen eşini teselli et o çok üzülüyor.Annem geldi yanımda kalıyor o dönem.Kayınvalideminde beli tutulmuş hareket edemiyormuş.Kürtaj olduğum gün ben arıyorum nasıl oldun anne diye.Bana diyor ki en azından senin ağrın sızın yok.Annem sağ olsun yanımda ilgileniyor dedim.Diyor ki annen gelmişken camlarını siler.Bu kadar düşüncesiz ve görgüsüz bir kadın varken hayatımda eşimin iyi olması evliliğin sürmesine yeterli olmuyor.
Canım ama 20 lerinde olsa neyse ,39 yaşına gelmiş bir adamın bunları akıl edebilmesi lazım..Bunca hayat tecrubesi,geçmişten alınan dersler boşa o zaman....Ya da hiç ders almamış o zaman diyeyim..
Ayrıca 39 yaşına gelmiş biri de kolay kolay değişmez..Kişiliği oturmuştur iyice.....
ben çok sevdim o olmadan nefes bile alamıyorum ne böbrek nede kaynana durduramaz beni
Ben artık korkuyorum eşimin başına kötü bir şey gelse senin yüzünden oldu diyecek.Sapkınlık derecesinde eşime yaklaşımı.Ben çevremden asla böyle bir şey görmedim.Tuhaf çok tuhafff.
evet basından ustelık 1 evlılık gecmıs ve evlılıgıde bu yuzden bıtmıs
daha bılgılı olmalı bu konuda
bırde anneye veye esıne kımseyı gormeyecek kadar koru korune baglı olmayı anlayamıyorum
hepımız annemızı yada esımız sevıyoruz ama ıkısınınde yanlısını gorebılıyoruz
aslında arkadasın dedıgıne gore yanlıslarını kabul edıyor
ama uygulamaya gecemıyor
acaba onceden yasadıgı zorluklarmı gelıyor aklına annesı cok mu zor buyutmus onları
oyle bıle olsa orta yolu bulabılrı aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?