bir kayınvalide vakası daha:(

Kendimi olduğum gibi anlatabilmek ve beni anlıyor olmanız gerçekten beni mutlu etti.Vicdanım kendi duruşum ve onlara yaklaşımım konusunda çok rahat.Hayatta saygı benim için çok önemlidir.Ben tavırlarıma dikkat edip de karşı taraftan bunu görmeyince çok üzülüyorum ve yıpranıyorum.Ben baba evinden kendi yuvamı kurmaya gittiğimin farkına vararak çıktım ve dediğiniz gibi önceliği ikimize verdim.Ama bu demek değil ki kendi ailemi ya da eşimin ailesini yok saydım,ben sadece herkesin ayrımını yapacak kadar olgundum.Herkes anladı beni bir eşim ve ailesi anlayamadı

Bu denli üzmeyin kendinizi sınav öncesi... İnanın bu insanların
tavrı sizin üzüntünüzle değişmez. Onlara göre hayat, kendi
gördükleri, yaşadıkları, hissettikleri kadar...

Acaba farklı bir semte taşınsanız nasıl olur?? Bir de sınavda
iyi bir puan alsanız farklı bir şehre gitmeniz sorun olur mu
eşiniz açısından? Yani o sizinle birlikte hareket edebilecek mi
öyle birşey olursa?

canım herseyden once sınava odaklan.. sana oglumun parasıyla gezıyorsun dıyemesın... koca gelır gecer meslek bakı kalır... sınav gecsın herturlu kılıfını buluruz burda:) kocana da soyle sınavım var moralımı bozma fılan gıbısınden.. genelde kocasıyla gecınmeyen kaynanalar ogluna duskun oluyor... ulan senın kocan baska bu benım kocam dıyesı gelıyor ınsanın

Hiç tanımadığım insanların destek olması sınav için bana moral verdi,teşekkürler.Farklı bir semte taşınma konusunu ciddi ciddi düşünüyorum ama eşimin kabul edeceğini sanmıyorum.O her zaman kendi ailesiyle olmak istiyor.Sizce bunu nasıl ifade edebilirim?
Diyelim ki taşınmaya karar verdik eşimin ailesi oğullarını onlardan kopartıyormuşum gibi beni suçlayacaklar.Eşim iş yüzünden olduğumuz şehrin dışına çıkamaz.Ona göre bir erkek ailesine yakın oturmalıymış,bunun hastalığı vs. varmış.

Zaten devlete atamam olmazsa özel düşüneceğim sırf onlardan uzaklaşmak için.Yine bu konudan dolayı bir gerginlik anımda sınava kadar bu konu hakkında kimseyle konuşmak istemiyorum demiştim.Bana sesini yükseltti yine sen benim ailemle sınava kadar görüşmeyecek misin,görüşmek zorundasın diye.
İyi ki varsınız teşekkür ederim.

Durumu yaşamayınca karşıdan konuşmak kolay bize... Erkek ailesine bakmakla
yükümlü de kız değil mi??? Bizleri evlat saymayan, birşeyleri kotaracağımıza
inanmayan bu kıt zihni kınıyorum ben ya... Ben de, siz de ya da buradaki
herhangi bir bayan da ailesini en az onun kadar seviyor. Neden onlar bağımlılıklarını
görev addediyorlar ki... Çok ucuz bu numaralar. Öyle dogmatik tavırlarına özgü
dogmatik düşncelerini kendilerine saklasınlar. Siz ne denli kahrolup üzülüyorsunuz
yuvanız için. O da zorundalık bahanesi ile kendi isteklerini diretiyor...

1 yıllık evliliğinizde yaşadığınız sorunların kaynağının aile karmaşası olduğunu
algılamasını sağlayın. Saygıyı yitirmemek için bazı önlemler almak gerektğini
söyleyin. Tabi onunla nasıl konuşacağınızı siz daha iyi bilirsiniz ama ters
düşmemeye özen gösterin. Yumuşak bir dille gerçekten çözüm aradığınızı
hissettirin. Bence herşeyden önce mutlaka bir iş bulun. Hatta sonra işten
arta kalan zamanlara spor veya hobi kursları gibi faaliyetler ekleyerek zamanı
kendinize harcayın...

Bence en iisi sizin uzak bir şehre taşınmanız. Eşimde ailesine çok bağlı, k.validem sizinki kadar düşkün olmasada eşime düşkün. 1 saatlik mesafede oturuyoruz, evlendiğimizden beri neredeyse her haftasonumuz eşimin memleketinde geçiyor. Bazı şeyler görgü meselesi, hep derler ya kızlar annesinden kopamıyor buda sorun yaratıyor, olay bu değil aslında. Anneler kızlarından yada oğullarından kopamıyor birtürlü. Birazda kültür olayı. Bunu eşimin ailesini küçümsemek amaçlı söylemiyorum ama yaşadıkları yer küçük bir şehir, çevreleri dar, akrabalar hep aynı şehirden gelin almış, gördükleri başka şey yok. Onlara göre kız gelin gider, oğlan gelin getirir. Eşim yavaş yavaş sıkılmaya başladı ailesinin bazı huylarından ama annesi babası olduğu için bişide diyemiyor. Ben şikayet ettiğim zaman haklı olsam bile haklısın diyemiyor. Sanıyorki bana haklısın derse ailesine saygısızlık etmiş olacak.
Sizde eğer tavırlarınızdan saygınızdan eminseniz ve bu böyle gidecekse ben yokum diyebiliyorsanız tavrınızı net bir şekilde koyun. Ama kayınvalidenizle konuşamanız, sorununuza onuda ortak etmeniz bence doğru değil. Tamam sorun çıkaran o ama sorunu çözecek kişi o değil. Kadın bu yaştan sonra değişecekmi. Belliki psikolojik sorunları var ve bunu farkında değil. Sorunu eşinizin ve sizin tavırlarınız çözecek.

Beddua almaktan korkuyor demişsiniz, bir arkadaş çok doğru söylemiş o bedduayı haketmedikten sonra beddua sahibine geri döner. Bence araya mesafe koymakta fayda var.

Birde biz ne desek boş. Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve hangi davranışınıza ne tepki vereceğini en iyi siz bilirsiniz. Allah hakkkınızda hayırlısını versin.

Kesinlikle annesinin dünyasında kendimi köreltmeye niyetim yok.Annesine yakın olmak bana daha fazla zarar getiriyor çünkü bunu bir yıl içerisinde defalarca gördüm.Eşimin mutluluk anlayışı ailesini mutlu etmekten geçiyor ama ben onun bana bu şekilde sunduğu hayatı yaşamak istemiyorum.Dediğiniz gibi bundan sonra tüm zamanımı kendime harcayacağım.İlk iş annesini kafamda bitirmekle olacak.

Siz de benzer şeyleri yaşıyorsunuz Allah sizin de hakkınızda hayırlısını versin.
Çok doğru demişsiniz araya mesafe koymamak bana ve evliliğime zarar veriyor.Eşim ilk evlendiğimde annesinin arkadaşım gibi olmasını,sürekli onunla vakit geçirmemi beklemişti benden.Kendimi anlatabilmek, annesiyle zıt karakterler olduğumzu gösterebilmek için çok çabaladım.Mesela eşimin birlikte kutlayacağımız ilk doğum gününde ben ona özel bir akşam hazırlamak istemiştim.Bunu dile getirdiğimde biz yıllardır doğum günlerinde bir pasta keseriz olur biter,hem benim o gece ailemsiz nasıl mutlu olacağımı düşünürsün diye bana çok sert tepki göstermişti.Bir yıl da geldiğimiz nokta bu ya ben eşimi doğru yola çekmek için kendimden,ömrümden ödün vereceğim ya da bu iş bitecek.

halbukı ınsan esıyle beraber kutlamak ıstıyor bu ozel gunu dımı
butun herseyı mahvetmıs annesını de karıstırarak
butun yazdıkalrınızı hep okudum cok sabırlısınzı olgunsunuz ben sızın gıbı davranırmıyıdm bılemıyorum ama sıze masallah

Bir yıldır yaşadıklarımı kimseyle paylaşamadım.Burada hiç arkadaşım,kendi aile çevremden birileri yok.Kaç defa düşündüm buraya konu açmayı ama nedense hep öteledim.İnanın derdimi sizinle paylaşmak bir nebze de olsa rahatlattı beni.En azından ben onların gözündeki gibi kötü,saygısız,terbiyesiz biri değilim bunu sizin gözünüzden bir kez daha gördüm.Hayatımın her döneminde sessiz, olaylara fevri yaklaşmama tutumu içerisinde olmaya çalıştım ama artık bu durumu kullanmaya kalktı karşıdaki kişiler,canım acımaya başladı.Hayat sadece onların istekleriyle donatılmış bir hayat değil benim için.Artık ne düşünürlerse düşünsünler ilk önce kendim diyeceğim!

ahhh ahhh canım senın yasadıgında bır sey mı benmkini bir dınlesen roman olur artık.şöyle söylım bız altlı ustu oturuyorduk ama ınannın dunyayı zından ettı kovdu evden bizi esyaları bile vermıyor herseyı kendı yaptı sanıyor ama en önemlisi esının sana sahıp cıkması benımkı benim yanımda ve yani bır hayat kurduk. diyorum ya esının sahıp cıkamsı gerısı yalan..

Tabi herkes yaşadığını bilir,beterin beteri de vardır.Size de bundan sonrası için mutluluklar diliyorum umarım sıkıntılarınızı bir an önce unutursunuz.

Yanlış anlamazsan, (hani sormuşsun ya) böyle bir evliliği sürdüremem. Ben birileri lütfediyor diye değil, aile olmak için evleniyorum. O annesiyle bir aile, sen ise onunla sadece evli olan birisin. En ufak bir sorunda göndermenin imasını bile yapması ne demek...

Eşimin o tavrından daolayı ona çok kırgın ve güvensizim zaten.Annesiyle beni mukayese edecek konuma getirdi resmen.Oysa ben ne annesi olabilirim ne de annesi ben olabilir.Burada yapılan yorumların da desteklediği gibi ailesinin mutluluğu üzerine kurulmuş bir hayatı benimsiyor eşim.Artık evlendi öncelikleri değişti eşimin bunu anlaması için yıllar geçmesi ya da ona bir çocuk vermem gerekmiyor.Eşimin ve benim aile yapılarımız,büyütülme şekillerimiz gerçekten çok farklı.Bu noktada keskin çizgiler var aramızda.Bu sorunu da bu yüzden çözeemiyoruz sanırım.

Bencede yetiştirme tarzındaki farklılıklardan sebep böyle sorunlar yaşanıyor. Dün dedim ya benim eşimde ailesine düşkün. Benim ailem biraz daha bağımsız yetiştirme tarzını benimsemiş. Hani sokağa saldım değilde, yalnız kaldıımda işleri halledebileceğim şekilde. Kaldıki yapısal olarak bende çok baskıya gelemem, inat bir yapım vardır. Bunları biraz törpüledim. Bizim avantajımız 1 saat bile olsa ayrı bir şehirde yaşıyor oluşumuz. Eşimin ailesinde panik had safhada, herkesin herşeyini bilme, çocuklarına karışma, her dediğinin yapılmasını isteme. Bunlar onlara normal geliyor. En basitinden gittiğimiz her hafta lafı döndürüp dolaştırıp çocuğa getirebiliyorlar veya gitmediğimiz bir hafta ya bu haftada gelmediniz niye gelmediniz diye soruyorlar. yani biz yeni evliyiz ve başbaşa vakit geçirmek istiyoruz, kimsenin umuru değil. Benim ailemde böyle değildir ama. Gelen gelir, gelmeyene de niye gelmiyorsun diye sorulmaz herzaman. bunlar onların suçumu? Bence değil. Gördükleri şey bu. Burda suç eşimde, dengeyi bir türlü sağlayamadı. Artık evlendiğini, ayrı bir evi olduğunu, kendince planlar yapabileceğini anlatmadı. Bnm herşeyime karışmamaları gerektiğini söylemek yerine onlar cahil, bilmiyorlar, gönülleri kırılmasın, ters bişi söyleme diye diye beni soğuttu onlardan. Bana sinirlendiği zamanda onları benden soğuttu. Şimdi birkaç hafta gitmesek benden biliyorlar. Oğlum nasıl istiyorsa öyle olsun, onlar mutlu huzurlu olsun değil yani olay, bizim yanımızda olsunlar mutlu olmayı burda becersinler.

Benim bir aklım var, bazı şeylerde yanlış da yapsam sonuçta belli bir yaştayım ve sonradan hayatıma giren birilerinin her dediğini yapamam. Eşim bunun farkına varmaya başladı. Sonuçta onun gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum, ama bu demek diildirki k.validemin, k.pederimin gönlünüde hoş tutmak zorundayım.

Dün de dediğim gibi eşinizin tavrını siz biliyorsunuz. Mesela bende anlatsam burdaki birçok kişi tavrını koy, başta nasıl olursa öyle yürür diyecektir. Ama benim eşim tavırdan, inattan anlamıyor, bunlar işi daha çıkmaza sokuyor. Eşim tatlı dilden anlıyor, bende öyle yapmaya çalışıyorum, güzellikle anlatıyorum bazen onu etkileyeceğini bildiğim şeyleri söylüyorum. Başta böyle davranmak onu kandırmak gibi geliyordu ama anladığı buysa ve benim evliliğim bu şekilde yürüyecekse bende bunları yaparım.

Düşüncelerine harfiyen katılıyorum.Benim ailemin ve onun ailesinin yapısı aynı sizinki gibi.Verdiğiniz örnekler,yaşadığınız durum benim yaşadığım şeylerle çok benzer.Onlarda da sürekli bir panik hali,her şeyi biz biliriz tavırları,annesinin herkesin onun etrafında dönmesini istmesi,eşimin ailesine hayır derse ailesinin ona cephe alacağı algısı,daha ne diyeyim aynı senin karşılaştığın durumlarla ben de karşı karşıyayım.Farklı bir yere taşınmak ben de istiyorum çünkü göz önünde olunca gitmedin,gelmedin,çağırmadın,ilgilenmedin muhabbetleri yapılıyor.Bakalım ileriki zamanlar bize ne yaşatacak.

İnşallah Rabbim hayırlısıyla uzak biryere taşınmayı nasip eder size ve bizede. Açıkçası yaşadığım şehrin insanlarınıda çok sevmediğim için gitmek istiyorum. Eşim bazen eninde sonunda memleketinde yaşamak istediğini söylüyor ama şuan için duam Allahım hayırlısıyla gideceksekde çok ileriki zamanlarda olsun. Bende ailemi seviyorum özlüyorum ama benim için öncelik kendi ailemdir. Annemlerde saolsun ne kadar özleselerde siz mutlu olun yeter diebiliyor. Ben şuan gözlemliyorum eşimi, bakalım ben söylemeden nezaman götürecek beni annemlerin yanına. Tam 1 ay oldu bugün en son göreli. Ama haftasonu k.validemlerdeydik. Bazen diyorum kendi kızlarıda var, onda görsünler diye ama sonra anlayan şimdide anlardı diye boşuna o kızda çeksin istemiyorum. Yani kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum, kavgamızda tartışamamızda karışmazlar, eşim bana ailem için senden vazgeçerim gibi cümleler kullanmadı ama annesi yada babasıyla ilgili birşey söylediğimde, belki benim söyleme şeklimdendir, silahlarını kuşanır. O yüzden çok fazla şikayet etmemeye çalışıyorum. Benim tek derdim gittiğimiz zamanla yetinmeleri değilde, hep gelmemizi istemeleri.

Bu sebepten çok kavgam oldu. O yüzden evleneceklere tavsiyem mümkünse 6-7 saatlik uzakta yaşayın. Kimseye haksızlık olmasın 2 taraftanda. Ozaman birbirinize muhtaç oluyorsunuz, evlilik ozaman tam oluyormuş gibi geliyor. Eşimle nişanlıyken gezi planları yapardık, herhafta sonu biyerlere gidecektik, şimdi dönüp 1 seneme baktığım zaman bir 3gende geçmiş. %80 onun ailesi yanında. Bazen benim ailemde, bazende hiçbiyere gitmeden. Görümcem yaz tatili planlarını bizle yapıyordu. Ona sesimi çıkarmadım ama eşimle yalnız kaldığımız anda güzel bir dille bir tatilim var ondada onlarla gitmem dedim. Ama büyük konuştum galiba, görümcem kasım ayında evlenecek bizim izinde onun ev yerleştirmesinde geçecek. Olsun ama biz yinede bir tatil planlayıp başbaşa yine bişiler yaparız inşallah.

cok sevmıs olabılırsın vazgecemıyor da olabılırsın
ama hıcbırsey senın hayatından hıssettıklerınden onemlı degıl ,
gereken sartları saglayamıyorlarsa sana mutsuzsan hıc durma
ayrılırken bır kere uzulursun bu sekılde hergun yenı bır olayla karsı karsıyasın
sana da yazık

birde imkanınız varsa bir uzmandan yardım almayı deneyin. İstanbulda yaşıyorsunuz sanırım, öncelikle kendiniz gidin daha sonrada eşinizle beraber gidersiniz. Bu olayın çözümü kayınvalideniz değil ondan emin olun. O yaştaki kadını değiştiremezsiniz, ama eğer çözüm istiyorsanız siz ve eşiniz bir şekilde bakış açınızı değiştireceksiniz. Tavırlarınızı değiştireceksiniz. Uzman konusunda internetten araştırırsanız birçok kişiyi bulursunuz. İmkanınız varsa deneyin derim. Boşanmak bir çözüm değildir. Sadece çıkış kapısıdır. Çocuk olayını zaten ertelemişsiniz, bu sorunları halletmeden zaten düşünmeyin sonuçta eşinizin bir vukuatı var. Demekki yardıma ihtiyacı var.

İnsanlar evlendikleri zaman birinin yerine birini koyması gerektiğini düşünüyor. Bizim ailede eşim için geçerli bu olay, bazılarında kadınlar için bazılarında anneler için. Evlenmek demek kişinin ailesini hayatından çıkarmak demek değil. Annesinin kardeşinin yerine eşini koymak değil. Hepsinin yeri ayrı, dengeyi sağlayanlar mutlu sağlayamayanlar ise mutsuz. Allahım dengeyi sağlayanlardan eylesin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…