- Konu Sahibi autumnleaf
-
Anne sevgisi ile eş sevgisini neden hep aynı terazide tartmak
istiyorlar ki??? Yerleri çok farklı... Duruşunuz ve saygınız, konuyu
anlatışınızdan bile belli oluyor. Siz oldukça makul davranıyorsunuz
ama onlardan uzun bir süre karşılık göremezseniz mutsuz olacaksınız...
İnşallah eşiniz adil olmayı öğrenir. Artık kendi yuvasını kurduğunun
farkına varır ve aile olarak önceliği İKİNİZE verir. Annesine saygısını
onun için boşayacağı 10 kadınla kanıtlayacaksa vah haline...
Bu denli üzmeyin kendinizi sınav öncesi... İnanın bu insanların
tavrı sizin üzüntünüzle değişmez. Onlara göre hayat, kendi
gördükleri, yaşadıkları, hissettikleri kadar...
Acaba farklı bir semte taşınsanız nasıl olur?? Bir de sınavda
iyi bir puan alsanız farklı bir şehre gitmeniz sorun olur mu
eşiniz açısından? Yani o sizinle birlikte hareket edebilecek mi
öyle birşey olursa?
canım herseyden once sınava odaklan.. sana oglumun parasıyla gezıyorsun dıyemesın... koca gelır gecer meslek bakı kalır... sınav gecsın herturlu kılıfını buluruz burda:) kocana da soyle sınavım var moralımı bozma fılan gıbısınden.. genelde kocasıyla gecınmeyen kaynanalar ogluna duskun oluyor... ulan senın kocan baska bu benım kocam dıyesı gelıyor ınsanın
Hiç tanımadığım insanların destek olması sınav için bana moral verdi,teşekkürler.Farklı bir semte taşınma konusunu ciddi ciddi düşünüyorum ama eşimin kabul edeceğini sanmıyorum.O her zaman kendi ailesiyle olmak istiyor.Sizce bunu nasıl ifade edebilirim?
Diyelim ki taşınmaya karar verdik eşimin ailesi oğullarını onlardan kopartıyormuşum gibi beni suçlayacaklar.Eşim iş yüzünden olduğumuz şehrin dışına çıkamaz.Ona göre bir erkek ailesine yakın oturmalıymış,bunun hastalığı vs. varmış.
Hiç tanımadığım insanların destek olması sınav için bana moral verdi,teşekkürler.Farklı bir semte taşınma konusunu ciddi ciddi düşünüyorum ama eşimin kabul edeceğini sanmıyorum.O her zaman kendi ailesiyle olmak istiyor.Sizce bunu nasıl ifade edebilirim?
Diyelim ki taşınmaya karar verdik eşimin ailesi oğullarını onlardan kopartıyormuşum gibi beni suçlayacaklar.Eşim iş yüzünden olduğumuz şehrin dışına çıkamaz.Ona göre bir erkek ailesine yakın oturmalıymış,bunun hastalığı vs. varmış.
Durumu yaşamayınca karşıdan konuşmak kolay bize... Erkek ailesine bakmakla
yükümlü de kız değil mi??? Bizleri evlat saymayan, birşeyleri kotaracağımıza
inanmayan bu kıt zihni kınıyorum ben ya... Ben de, siz de ya da buradaki
herhangi bir bayan da ailesini en az onun kadar seviyor. Neden onlar bağımlılıklarını
görev addediyorlar ki... Çok ucuz bu numaralar. Öyle dogmatik tavırlarına özgü
dogmatik düşncelerini kendilerine saklasınlar. Siz ne denli kahrolup üzülüyorsunuz
yuvanız için. O da zorundalık bahanesi ile kendi isteklerini diretiyor...
1 yıllık evliliğinizde yaşadığınız sorunların kaynağının aile karmaşası olduğunu
algılamasını sağlayın. Saygıyı yitirmemek için bazı önlemler almak gerektğini
söyleyin. Tabi onunla nasıl konuşacağınızı siz daha iyi bilirsiniz ama ters
düşmemeye özen gösterin. Yumuşak bir dille gerçekten çözüm aradığınızı
hissettirin. Bence herşeyden önce mutlaka bir iş bulun. Hatta sonra işten
arta kalan zamanlara spor veya hobi kursları gibi faaliyetler ekleyerek zamanı
kendinize harcayın...
Bence en iisi sizin uzak bir şehre taşınmanız. Eşimde ailesine çok bağlı, k.validem sizinki kadar düşkün olmasada eşime düşkün. 1 saatlik mesafede oturuyoruz, evlendiğimizden beri neredeyse her haftasonumuz eşimin memleketinde geçiyor. Bazı şeyler görgü meselesi, hep derler ya kızlar annesinden kopamıyor buda sorun yaratıyor, olay bu değil aslında. Anneler kızlarından yada oğullarından kopamıyor birtürlü. Birazda kültür olayı. Bunu eşimin ailesini küçümsemek amaçlı söylemiyorum ama yaşadıkları yer küçük bir şehir, çevreleri dar, akrabalar hep aynı şehirden gelin almış, gördükleri başka şey yok. Onlara göre kız gelin gider, oğlan gelin getirir. Eşim yavaş yavaş sıkılmaya başladı ailesinin bazı huylarından ama annesi babası olduğu için bişide diyemiyor. Ben şikayet ettiğim zaman haklı olsam bile haklısın diyemiyor. Sanıyorki bana haklısın derse ailesine saygısızlık etmiş olacak.
Sizde eğer tavırlarınızdan saygınızdan eminseniz ve bu böyle gidecekse ben yokum diyebiliyorsanız tavrınızı net bir şekilde koyun. Ama kayınvalidenizle konuşamanız, sorununuza onuda ortak etmeniz bence doğru değil. Tamam sorun çıkaran o ama sorunu çözecek kişi o değil. Kadın bu yaştan sonra değişecekmi. Belliki psikolojik sorunları var ve bunu farkında değil. Sorunu eşinizin ve sizin tavırlarınız çözecek.
Beddua almaktan korkuyor demişsiniz, bir arkadaş çok doğru söylemiş o bedduayı haketmedikten sonra beddua sahibine geri döner. Bence araya mesafe koymakta fayda var.
Birde biz ne desek boş. Eşinizi en iyi siz tanıyorsunuz ve hangi davranışınıza ne tepki vereceğini en iyi siz bilirsiniz. Allah hakkkınızda hayırlısını versin.
Siz de benzer şeyleri yaşıyorsunuz Allah sizin de hakkınızda hayırlısını versin.
Çok doğru demişsiniz araya mesafe koymamak bana ve evliliğime zarar veriyor.Eşim ilk evlendiğimde annesinin arkadaşım gibi olmasını,sürekli onunla vakit geçirmemi beklemişti benden.Kendimi anlatabilmek, annesiyle zıt karakterler olduğumzu gösterebilmek için çok çabaladım.Mesela eşimin birlikte kutlayacağımız ilk doğum gününde ben ona özel bir akşam hazırlamak istemiştim.Bunu dile getirdiğimde biz yıllardır doğum günlerinde bir pasta keseriz olur biter,hem benim o gece ailemsiz nasıl mutlu olacağımı düşünürsün diye bana çok sert tepki göstermişti.Bir yıl da geldiğimiz nokta buya ben eşimi doğru yola çekmek için kendimden,ömrümden ödün vereceğim ya da bu iş bitecek.
halbukı ınsan esıyle beraber kutlamak ıstıyor bu ozel gunu dımı
butun herseyı mahvetmıs annesını de karıstırarak
butun yazdıkalrınızı hep okudum cok sabırlısınzı olgunsunuz ben sızın gıbı davranırmıyıdm bılemıyorum ama sıze masallah
ahhh ahhh canım senın yasadıgında bır sey mı benmkini bir dınlesen roman olur artık.şöyle söylım bız altlı ustu oturuyorduk ama ınannın dunyayı zından ettı kovdu evden bizi esyaları bile vermıyor herseyı kendı yaptı sanıyor ama en önemlisi esının sana sahıp cıkması benımkı benim yanımda ve yani bır hayat kurduk. diyorum ya esının sahıp cıkamsı gerısı yalan..
Yanlış anlamazsan, (hani sormuşsun ya) böyle bir evliliği sürdüremem. Ben birileri lütfediyor diye değil, aile olmak için evleniyorum. O annesiyle bir aile, sen ise onunla sadece evli olan birisin. En ufak bir sorunda göndermenin imasını bile yapması ne demek...
Eşimin o tavrından daolayı ona çok kırgın ve güvensizim zaten.Annesiyle beni mukayese edecek konuma getirdi resmen.Oysa ben ne annesi olabilirim ne de annesi ben olabilir.Burada yapılan yorumların da desteklediği gibi ailesinin mutluluğu üzerine kurulmuş bir hayatı benimsiyor eşim.Artık evlendi öncelikleri değişti eşimin bunu anlaması için yıllar geçmesi ya da ona bir çocuk vermem gerekmiyor.Eşimin ve benim aile yapılarımız,büyütülme şekillerimiz gerçekten çok farklı.Bu noktada keskin çizgiler var aramızda.Bu sorunu da bu yüzden çözeemiyoruz sanırım.
Bencede yetiştirme tarzındaki farklılıklardan sebep böyle sorunlar yaşanıyor. Dün dedim ya benim eşimde ailesine düşkün. Benim ailem biraz daha bağımsız yetiştirme tarzını benimsemiş. Hani sokağa saldım değilde, yalnız kaldıımda işleri halledebileceğim şekilde. Kaldıki yapısal olarak bende çok baskıya gelemem, inat bir yapım vardır. Bunları biraz törpüledim. Bizim avantajımız 1 saat bile olsa ayrı bir şehirde yaşıyor oluşumuz. Eşimin ailesinde panik had safhada, herkesin herşeyini bilme, çocuklarına karışma, her dediğinin yapılmasını isteme. Bunlar onlara normal geliyor. En basitinden gittiğimiz her hafta lafı döndürüp dolaştırıp çocuğa getirebiliyorlar veya gitmediğimiz bir hafta ya bu haftada gelmediniz niye gelmediniz diye soruyorlar. yani biz yeni evliyiz ve başbaşa vakit geçirmek istiyoruz, kimsenin umuru değil. Benim ailemde böyle değildir ama. Gelen gelir, gelmeyene de niye gelmiyorsun diye sorulmaz herzaman. bunlar onların suçumu? Bence değil. Gördükleri şey bu. Burda suç eşimde, dengeyi bir türlü sağlayamadı. Artık evlendiğini, ayrı bir evi olduğunu, kendince planlar yapabileceğini anlatmadı. Bnm herşeyime karışmamaları gerektiğini söylemek yerine onlar cahil, bilmiyorlar, gönülleri kırılmasın, ters bişi söyleme diye diye beni soğuttu onlardan. Bana sinirlendiği zamanda onları benden soğuttu. Şimdi birkaç hafta gitmesek benden biliyorlar. Oğlum nasıl istiyorsa öyle olsun, onlar mutlu huzurlu olsun değil yani olay, bizim yanımızda olsunlar mutlu olmayı burda becersinler.
Benim bir aklım var, bazı şeylerde yanlış da yapsam sonuçta belli bir yaştayım ve sonradan hayatıma giren birilerinin her dediğini yapamam. Eşim bunun farkına varmaya başladı. Sonuçta onun gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum, ama bu demek diildirki k.validemin, k.pederimin gönlünüde hoş tutmak zorundayım.
Düşüncelerine harfiyen katılıyorum.Benim ailemin ve onun ailesinin yapısı aynı sizinki gibi.Verdiğiniz örnekler,yaşadığınız durum benim yaşadığım şeylerle çok benzer.Onlarda da sürekli bir panik hali,her şeyi biz biliriz tavırları,annesinin herkesin onun etrafında dönmesini istmesi,eşimin ailesine hayır derse ailesinin ona cephe alacağı algısı,daha ne diyeyim aynı senin karşılaştığın durumlarla ben de karşı karşıyayım.Farklı bir yere taşınmak ben de istiyorum çünkü göz önünde olunca gitmedin,gelmedin,çağırmadın,ilgilenmedin muhabbetleri yapılıyor.Bakalım ileriki zamanlar bize ne yaşatacak.
Teşekkür ederim desteğin için.Aynı şekilde düşünüyorum onların bana direttiği bir hayatı yaşamak zorunda değilim.Önce ben mutlu olayım ki çevremdekileri de mutlu edeyim.Ben sağlıklı bir evlilik istiyorum,çocuk sahibi olmak istiyorum.Eğer eşim bu tavırlarını sürdürürse kendime yeni bir yol çizeceğim.
Düşüncelerine harfiyen katılıyorum.Benim ailemin ve onun ailesinin yapısı aynı sizinki gibi.Verdiğiniz örnekler,yaşadığınız durum benim yaşadığım şeylerle çok benzer.Onlarda da sürekli bir panik hali,her şeyi biz biliriz tavırları,annesinin herkesin onun etrafında dönmesini istmesi,eşimin ailesine hayır derse ailesinin ona cephe alacağı algısı,daha ne diyeyim aynı senin karşılaştığın durumlarla ben de karşı karşıyayım.Farklı bir yere taşınmak ben de istiyorum çünkü göz önünde olunca gitmedin,gelmedin,çağırmadın,ilgilenmedin muhabbetleri yapılıyor.Bakalım ileriki zamanlar bize ne yaşatacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?