- 2 Kasım 2011
- 17.360
- 158
- 88
- 35
- Konu Sahibi autumnleaf
-
Aynen dediğin gibi.Çok sıkıntıdayım.Bir yıldır hep aynı şeyler yaşanıyor.Nasıl devam etmem konusunda zerre kadar fikrim yok.
Teşekkür ederim.
acaba anneleri için 10 tanesini boşayınca kıymetlimi oluyolarmış ne saçma bir zihniyet bu yaa oğlu o kadar kıymetliyse evlendirmeseymiş anası o kadar kıymetliyse evlenmeseymiş hemde 2 kere biriyle olmadı ayrıldı bidaha evlenmeseymiş alllahım insanlara akıl ver dengesiz kadın düşünsene bi oğlumun yüzü birinden gülmedi bundan gülsün diye insan 2 kat daha değer verir gelinine kaynananda kendini gösterme ispat etme takıntısı var galiba aynısı bizimkindede var oğluna geçen gün soruyodu gelini kabul etmesem razı gelmesem napardın diye bende eşim cevap vermeden verdim neden istemediğine bakardı mantıklıysa vazgecerdi ama değilse diretirdi evlencem diye dedim oda yoookkk bana karşı gelmezdi hiçbir durumda dedi oğluna sordu oğluda benim dediğimi onayladı yersiz bi kıskançlıksa neden vazgeceyim dedi bizimki dumur oldu :))) o sanıyoki ben ne dersem oğlum yapar alma dersem oğlum almaz[
Düşündüklerimi dile getirmişsin canım.Sözlerine,davranışlarına daha çok dikkat etmesi gereken yerde daha da tuhaf davranıyor.Zaten anneme demiş laf arasında oğullarım beni çok önemserler, benim onaylamadığım kişilerle asla evlenmezler demiş.kesinlikle kendini gösterme,ıspat etme çabası var.Bence profesyonel bir yardım alması gerekiyor.Böyle giderse oğullarının hayatını mahvedecek.Ben diyorum zaten eşime kardeşinin aklı varsa evlenmez.Çocuk zaten görüyor olup biteni korkuyor resmen evlenmekten.Evlenince abisi gibi davranırsa eşi ve annesi karşısında o da daha çok boşanır.
ınsanları degıstırmek cok zor ne yazıkkı
yakınken dönmeyi tercıh edenlerdenım bende
hemde hıc uzulmeden
hıcbırsey senden kıymetlı degıl bunu unutma
senin adına sevidim canım en azından şimdi mutlusun,Allah mutluluğunuzu daim etsin.
Evet aynen söylediğin gibi benim annem.Babam da sessiz sakin biridir.Benim arkamda kimse yok zannettiler.Biz terbiyesizlik etmemek için bu zaman kadar sustuk.Annesi hep bizimle gitsin gezsin istiyor.Eşim ve ben benim memleketime gidecektik annesi zaten hemen atladı.Annesi de benimle aynı memleketten tamam araba var sırtımda götürmüyorum ama gelince de herkesten özel muamele bekliyor.Beni çıkdırtan da bu.Neyse o gittiğimiz gün de benim arkadaşımın mevlütü vardı eşyalarımı bırakıp çıkacaktım hemen.Benim annem de çalışan bir bayan o hafta hazırlık yapamamış her zaman yemeğinden tatlısına pasta böreğe kadar hazırlanır.Geçtik bize ben çıkmaya hazırlanıyorum(annem de gelecekti benimle k.v düşüncesiz olunca kaldı öyle)bir sinirlendi bağırıyor. Eşime kalk kalk ...X dedi.Götür beni zaten kayınvalideler ölsün diye bağırmaya başladı apartmanın içinde.Alınmış k.vdem ben onu çağırmamışım hem mevlüte hem de benim amcamın oğlunun düğünü vardı ertesi gün.Arkasından anneme telefon açtı ama yine bağırınıyor.Senin kızın şöyle böyle terbiyesiz diye.Ben bütün gün yatıyormuşum.Evet ben gezmeyi çok fazla sevmiyorum onun gibi ben her gün bir yerlerde değilim.Evimin işini asla aksatmam,Düzenli,tertipliyimdir,İstesem eve yardımcı bir kadın bile alabilirim maddi anlamda buna gücümüz var.Ama ben daha bir defa temizlik için birini çağırdım.Yani onun gözündeki gibi yiyip içip para harcayıp yatan biri değilim.Anneme dönmüş sonra demiş siz nasıl insanlarsınız sizin koycak bir tas çorbanızda mı yok demiş.Annem şok oldu ağzını açamadı bir çirkef ki ancak onun gibi biri lazım onun hakkından gelmek için.Sonra hastalanmış akrabalarında yatıyor.Herkes duymuş anneme bağırışlarını.Sonra eşim beni aldı gittik yanına bana neler yaptı yüzüme bakmıyor,özür diledim o aksam yine hastalanır diye onun yanında kaldık.Ertesi sabah da amcamın oğlunun düğününe gidemeden geri geldik.Herkesi elinde oynatmak istiyor.Bizi de sessiz sakin gördü iyice tepemize çıktı.Ama artık annem de anladı çirkefliğini.Eşim sabah annemi aradığında annem demiş üzerine yürümüşşün ailen söz konusu olduğunda gözün dönüyor demiş eşime,eşim de anneme benim için döverim bile demiş.Annem de o dakika kızım geri gelir demiş.Madem benim kızım bu kadar kötü gelsin geri demiş.Sonra annemi tekrar arayıp siz beni yanlış anladınız demiş.Sonra eşim eve geldi özür diliyor beni sevdiğini söylüyor.Bu ne biçim sevgi.Her gün huzursuzluk.
Eşiniz.. Çok terbiyesiz... 39 yaşında birine hiç yakıştıramadım... 19 olsaydı bile, yakıştırmaya zorlanacaktım...
Bu beyden evlad yapmak, yetiştirmek, kültürüne göre büyütmek istediğinize emin misiniz?
Ben yerinizde olsam.. sadece bunu düşünürüm...
Selamlar,
canim Allah yardimcin olsun, es dedigin insan once sana sahip cikacak annesinden ziyade...kaldiki bu sekilde olsa annesini bas uzeri tasirsin ister istemez. insanlari degistiremezsin heleki 39 yasina gelmis kazik kadar olmus herif. sanirim dahada cok uzuleceksin bu adamin yanindacanım bu yüzden evliliğim biterse vicdanım çok rahat olacak.Çünkü onu tanıyanlar da biliyor nasıl kişilikte olduklarını,beni tanıyanlarda biliyor.Kendi akrabalarının gözü önünde yaşandı her şey.
canim Allah yardimcin olsun, es dedigin insan once sana sahip cikacak annesinden ziyade...kaldiki bu sekilde olsa annesini bas uzeri tasirsin ister istemez. insanlari degistiremezsin heleki 39 yasina gelmis kazik kadar olmus herif. sanirim dahada cok uzuleceksin bu adamin yaninda
ne tuhaf bu erkekler neden hep kadınlar ödün vermek zorunda onlar için anneleri herşey ya bizim için,
bizim içinde annelerimiz herşey ama bunu onlar kadar neden yoğun yaşatamıyoruz mecburmuyuz bu duruma katlanmaya sanki? açıkcası eşlerimizin aileleriyle görüşmek konusunda her zaman bir seviye olmalı herkes yerini bilmeli onlar anneleri bizlerde eşleriyiz hayat arkadaşlarıyız...
Hislerime tercüman olmuşsunuz.Küçüklükten sen erkeksin ayrıcalıklısın tarzında yetiştirilirse bir çocuk ileride böyle hüküm sürmeye çalışması kaçınılmaz oluyor zaten.Herkesin annesi babası var ama erkek tarafı kendini ayrıcalıklı görüyor her daim özel ilgi ve alaka bekliyorlar.Benim ailem evliliğime nasıl müdahale etmiyorsa doğal olarak ben de aynısını karşı taraftan bekliyorum.
Konu kaynana meselesine gelince nedense hep bir tarafımda mutsuzluk duyuyorum.sanki neden insanlar birbirlerine bu denli saygısızlaşırki anlamıyorum.bün kaynanamın kaynatama söylediği bir lafı duydum gece hatta kalktığımda bile ona gülüyordum.şükür ne saygısız oldum nede saygısızlıga ugradım fakat abimin karısında gelin nasıl beter olurmuş onu gördüm 7.8 yıllık evliliğinde koca bir nufusa tabiri caisse kan kusturuyor neden sanki neden.elimizden geleni yapıyoruz ailecek ona gelin olduk köle olduk oldukda olduk gene yaranamadık genede yaranamıyoruz.senin kaynanan gibi olamadı masum annecim olamadım öyle cadalozbir görümce olamadım yapamadık kaynanan gibi keşke az biraz tavır koyabilseydik .ya ezeceksin ya ezileceksin öylemidir kural acaba.oysa insanlar oğullarını veya kızlarını onun içinmi büyütüyor elinki alsında bize günümüzü göstersin diyemi yada veriyoruzda kızı görsün gününü diyemi?o nişanda atılan sahte gülücükler o düğündeki mutlu simalar evlenince hep iblisi bir tavır takınıyor.allahım sen ne zulmetmeyi nede zulme ugramaktan koru.
öf nedir bu durumlar ya
kadın manyak,ben söyliyeyim..
bnce herkese karşı tavrını koy,eşine bile.
eeeh yeter be! diyip çık bi ortaya ya
bak bakalım o zaman kim sana surat asabilecek kim sana bağırıp çağıracak
ne bu kendinizi ezdirmeleriniz ya??
canım ya..düzelmez ..kasarak düzelse de başına kakar valla oda burnundan gelir.anası için 10 tane boşmadan rahat etmicek level atlaycaak bonusları toplayacak heralde.ama olan sana olmasın..boşanmalsın.demedi deme..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?