Bir Komşu Sorunu da Benden

Israrla anlamıyorsunuz. 6 yaşında da olsa yalan söyleyerek vurdu diyerek sonra da onunla konuşmayacaksınız diyen çocuğun larıyla da hareket edilmez.6 yaşında olunca hep haklı olmuyorsunuz
Her davranışın da bir sonucu vardır. Birinin topunu alıp geri istediğinde ağlarsanız, 6 yaşında sa olsa haksız olursunuz. 6 yaş doğru ve yanlışın ayırt edildiği bir yastır. Vuramadığı halde vurdu diye sizin çocuğunuz suclanirsa siz karşı tarafa hak verirsiniz.

Bu arada itişme yok.

Yok benim gibi davranmasını beklemiyorum 6 yaş gibi davranmamalı diyorum.
Ama 6 yaşındaki çocukta, çevresini rahatsız eden, oyunlarını bozacak hakkı kendinde bulan, haklı çıkmak için iftira atıp, yalan söyleyebilen bir çocuk. Babada ona uyup bir çocuğu yapmadığı bir şey için suçlamış.
12 yaşındaki çocuğun ailesi öfke kontrolünü uzman yardımıyla çözebilir, çözmelide.
Ama kız çocuğunun davranışı çevresindekiler için daha zararlı bence.Hatta ona dur demeyen anne baba içinde. İftira atmaktan korkmayan, hakkı olamayan şeylere bile müdahele eden bir yetişkini düşünsenize.

6 yaş herşeyi anlayabileceğimiz bir yaş ama 12 yaş , 6 yaşındaki çocuğa bağırıp korkutmayı bilmek zorunda olmadığımız bir yaş. kız ona bağırdıysa susmalıydı, neticede kız çocuğu . topu alınan çocuk saldırabilir incitebilir, dünyada çocuklarımız ne isterse o an o olmalıdır. asla sınanmamalılar yoksa sonuç böyle olur. erkek çocuk da olsa yaşlı da olsa işine gelmiyorsa bağırır bin yıllık sistemi değiştirmek benim için mümkün değil. kadın haketmiştir illa ki bir terbiyesiz haraketi vardı. kızın şımarık uyumsuz vs olduğunu iddia edende sizsiniz ? belki öyle değil belki sizin oğlunuz onu rahatsız ediyor. yani öyle haklsınız ki ve dinlediğimiz tek taraf sizsiniz. siz kız tüü kaka diyorsunuz biz mecburen öyle kabul ediyoruz.

Hakkını savunmuş, susup yapmadığı bir şeyi kabul etseydi, yada siz ona inanmayıp sert davransaydınız sorun var derdim.
Ben bir akraba çocuğu ile yaşamıştım benzer sorun. Oğlum o zamanlar 8-9 karşı taraf 4-5 yaşlarında ama dediğim dedik, her şey benim yapısında, sürekli bağıran, ağlayan bir çocuktu. Çok içim rahat söyleyebiliyorum oğlum asla vurmaz 13 yaşında bir çocuk bir defa bile kimse bu konuda şikayete gelmedi. Bizimkinin sabrı taşınca bağırdı diye annesi ama o küçük sen idare et diye tembih ediyor oğlumu. Üstelik kafasına elindekine de fıtlatmıştı küçük olan. “E tamam dedim benimki büyük büyüklüğünü bilsinde, seninkinde küçüklüğünü bilsin madem. Dediğim dedik olursa sen çekersin ileride “ dedim. Haklıydım da

oğlum sadece haksızlık vs karşısında tepkisini kontrolsüzce ortaya koyuyor. Ama ben onun huyu bu kabulum demedim. Çözüm arıyoruz azaldi fakat tamamen sona ermedi dedim.
Sadece bu olaydaki problem doğruca haksız etiketinin yapistirilmasi.
Oyun terapisini de araştıracağım.

Ta siz ne diyorsunuz ?!! Kızı annesi özür diledi diyorum. Her neyse siz bu şekilde davranın sizin görüşünüz. Hakli haksız bakmadan adalet gözetmeden davranin. Çocuğunuz var mı bilmem. Başınıza gelmesini ve dediginiz gibi davranabilmeinzi dilerim.

Benim oğlumun da vurduguna dair hiç bugüne kadar bir olay yaşamadık. Ama olur ya vurur bilemem. Ama olmadı. Zaten oğlumu görseniz. Çok mahsun bir çocuk. Öyle şımarık bor çocuk değil. Çok hisli. Biri bir şey deyince gözleri hemen dolar. Ama daha sakin olmalı.Sabır göstermeyi öğrenmesi gerek.
Bu durum dışında bir sıkıntımız yok.

Bizzat yaşadım, hatta mağdur olan değil mağdur edendi. Ama pişmanım herkesin çocuğu çok kıymetli benim de aman ne var o da edebiyle dursaymış , benim çocuğumu idare edeceksiniz demem gerekiyormuş. Biz psikologla konuştuk neden bunu yaptığını öğrenmek istedik ve neden tek bir kişiye yaptığını öğrenmek istedik. Çocuğumuzun iyiliği için çözdük.Karşı tarafı da asla mağdur etmedik, çocuğumuza da iki ağladı diye, tamam sen haklısın o çirkef demedik. Karşı taraf 4 yaşında bir fesat yalancı düzenbaz sahtekar diye yaftalamadık. Kaldı ki bir öfken sorunu da yok çocuğun. Öyle diyerek kurtulmak en kolayıymış halbuki bu konuda öğrendim. Bizim çocuğun suçu yokmuş karşı taraf sinirini bozmasaymış haketmiş. Sizin çocuğunuz gün sonunda ne öğrendi ? ben her zaman haklıyım öfke sorunum olabilir ama bağırırım haklıyım çünkü. herkes beni idare edecek ailem bu ortamı sağlar. 10 sene sonra pişman olmayın.

Kadınlar erkektir sinirlerin sağısolu belli olmaz bi kadın olarak yerimizi bilmeliyiz kafası 20 yaşında bir anda oluşmuyor arkadaşlar. Bu yaşlarda aileler bu hissi veriyor erkek çocuklarına, sonra ben her zaman her koşulda haklıyım. Canımı sıkan sabrımı sınayan olursa onu büyüklüğümle ağırlığımla bağırarak psikolojik şiddet ile bertaraf ederim. böyle de kalmaz söyleyeyim şiddete döner. çünkü sinirini bozacak gittikçe karşıda istemediği davranışlar gördükçe. aile de şiddet ok muhtemelen şu an şiddet yolunu bilmiyor. Ergenlikteki haksızlıkları nasıl göğüsleyecek okulda olan haksızlıklar adaletsizlikler onlarda da kimleri suçlayacaksınız. Tüm dünyayı mı ? bu dünyanın haksızlığı adaletsizliği bitiyor mu ? Sonra kadınlara şu bu yapılıyor diye hikayeden konular açılıyor burada. 6 yaşında kız çocuğu iftiracı dolandırıcı sahtekar oldu, chucky mübarek. Hayır bizimkinin de suçu var diyemez mi insan yok. biraz sorunumuz var ama yani idare edilmeli. 12 yaş diye kıyamıyoruz ama milletin 6 yazıyla altı yaşındaki bebesi fettan diyebiliyorsunuz , pes.

Siz olayı sanırım yasadiklarınızın etkisi ile yorumluyorsunuz sanırım. Çocuğun canına tak demiş artık ve bu nedenle bağırmış. Anladım ki siz kendi çocuğunuz haksız gordugunuz için bu konuya da öyle yaklaşıyorsunuz. Siz de o zaman çocuğunuzu yalan söylese de kapısına gidip insanlara bağırma hakkınız olduğunu düşünerek büyütün. Ama siz de 10 sene sonra pişman olmayın

Asil size pess. Kadın erkek mevzusu yok burada. Insanlar doğru davranmalı. Kız da olsa erkek de olsa. Oğlum sen erkeksin istediğini yap diyen oldu sanki. Olayı çarpıtıyorsunuz ve hiç sağlıklı bir bakış açısı değil. Yani size göre çocuğunuz erkek olunca tüm kız çocukları ona karşı istediği gibi davranabilir, vurdu diye yalan da söyleyebilir, eşyasını da alabilir. Ve çocuğunuz erkekse buna son radde de olsa
ses çıkaramaz.
Siz anladım ki kadın şiddetine çevirmek istiyorsunuz olayı ama biraz boş kalıyor söyledikleriniz. Olayın erkek çocuk kuz çocuk olması ile ilgisi yok. Olay burada bir babanın olmayan bir durumdan bağırarak kapıya gelmesi ve küçük çocuğu bundan cesaret alması. Küçük de olsa büyük de olsa herkes doğru ve yanlışı bilmeli. Benim oglum da o çocuk da.

Anlamadım kapınıza gelmelerini mi savundum ? nerede yazmışım bunu ben sizin hala oğlum o kadar iyidir ki , harikadır ( elbette herkese evladı öyle ) aslaa hata yapmaz. işte yani , bunlar geldi başımıza tavrınıza takıldım. Kapınıza gelen de sizin gibi bir anne baba , sizin nasıl canınızsa suçlu olmasına rağmen hala masum görüyorsanız. o da kocaman erkek çocuğu yarı yaşında kız çocuğundan ne istemiş de azarlamış diyebiliyor. ki onu da demeye hakkı yok size göre. üslubu iyidir kötüdür onu bağlar asla savunmam.

Tamam iki yaşıt erkek çocuğu tartışsaydı bambaşka bir yorum yapardı. Sizin ki bebek değil hanımefedi bugün gördüğüm bir dosyada 12 yaşında çocuk kısmen tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs ediyordu. 6 yaşında çocuk yapabilir mi bunu ? beyin gelişiminden bahsediyorum. 12 yaş ile 6 yaşı nasıl bir tutuyorsunuz aklım fikrim almıyor. burada kilitleniyorum.

Bu olayda oğlumun tek suçu bağırmak. Adama kusura bakmayın biz konuşuruz dedik. Kadınla da güzelce konuştum. Kadın kendisi özür diledi. E cocugumuzla da konuştuk. Burada ben sadece bir kere yaftalaninca hep haksız görülüyor dedim. Çocuğumun ezilmesini de istemiyorum denge saglayamamaktsn korkuyorum dedim. Çocuğumun hep sorun çıkaran edepsiz olmadığını anlatmak.icin de çocuğumun özelliklerini anlattım. Çocuğumun bu olayda bağırmak dışında sucu yok. O da artik son haddine gelerek. Vurma yok itme yok dedikleri gibi. E şimdi diğer çocuk gelip müdahale ediyor. Git dediği halde gitmiyor. Keşke yine de bağırmasaydı ama bu da bir çocuk!
Üslubu kapıya gelişi bağırışı hepsini yorumluyorum tabi ki adamın. Yani adam çocuğuma vurdu diye bağırarak kapıya geliyor. Kız 5 dk sonra aşağıda kimse onunla konuşmayacak diyor. Parka girmeyecek diyor. Ama size göre benim tepkim su olmalı " evet çocuğum vurmamış olabilir, kiz çocuğu doğruyu söylememiş olabilir, babası da bağırmış olabilir ama ben üslubunu boş verip, bağırmasını görmezden gelip sadece oglum bağırdığı için onu uyarmaliyim onu haksız görmeliyim"

Eşit değiller ama 6 yaşında da olsa doğru olmayan bir sözü ile olumlu sonuç elde etmemeli. Doğru ve yanlışı çocuklar 6 yaşında kavrayabilirler. Yalan söylemenin yanlış olduğunu, aglayarak her istediklerinin olmayacagini bilebilirler. Ha benim cocugumun da o cocugu onemsememeyi bilmesi gerekiyor.
Cinayete filan gelince 12 yaşındaki çocuğun cinayet tasarlaması özel bir durumdur. Aynı şekilde 6 yaşında katil olan çocuklar vardır. Yani buradan bir şeye varamayız.

Yahu 6 yaşında kız parka girmeyecek dese ne olur girsin izin veriyorum dese ne olur zaten 6 yaşında olmasa böyle saçma çocukça konuşmaz ki , kısır döngü 6 yaşında. 12 yaşında çocuk oyun kurar grup kurar etkindir , kaldı ki erkek o kıza mecbur bile değil. Eminim oyun arkadaşı olarak umrunda bile değildir oğlunuzun o kız. yani kaybetmekten vs korkmaz. benim anlatmak istediğim şu ki aşırı korumacısınız her cümlenizden bu çıkıyor, sürekli oğlunuzun ne kadar mağdur olduğunu anlatıyorsunuz. ve yaptığı sizce tek hata için sabrını sınamış diyorsunuz, çünkü karşısındaki 6 yaşında çocuk . ben 12 yaşındayken 6 yaşındakileri adam yerine koyup oynamazdım bile. 6 yaşında kız çocuğunu mahallenin alikıranbaşkeseni yaptınız, sizce de komik değil mi ? abartmıyor musunuz ? kızın annesi özür dilemiştir muhtemelen baba çok saygısızdı, ben de olsam bende dilerdim. Ya özür dilerim bizim kız haddini yaşını aşmış olgun davranmamış sizin oğlana hadsizlik yapmış bizi affedin mi dedi ? sizin kadar hassas bir anne olarak kızın annesi olsaydınız düşünemiyorum bile olacak olanları...

Tesekkur ederim. Haklisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…