Bir Komşu Sorunu da Benden

Kızım apartmandaki en büyük çocuk( 9yaşında ) Geri kalanları birer ikişer üçer yaş derken daha küçük çocuklar. Bir çoğuyla birlikte büyüdü, sonra diğer saydığım çocukların da kardeşleri oldu vs vs
Yakın zamanda benzer bir sorun yaşadık. Bahçede oynayan çocuğun yaşı 4. Gruba katılmak istiyor sürekli ama huysuz bir çocuk yani tanıyoruz sonuçta. Annesi şikayete geldi, diğer çocuklar ona sürekli bağırıyormuş, en çok da benim kızım dışlıyormuş.
Kadına kızımla konuşacağımı söyledim , gönderdim. Kızıma sorduğumda ağlayarak anlattı. Çocuğun gelip sürekli oyunlarını bozduğunu, yapma , topumuzu alıp kaçma vs dediklerinde ağlayarak annesine şikayete gittiğini, annesinin de ortamdaki en büyük çocuk olduğu için sürekli gelip kızıma kızdığını söyledi. Aslında diğer çocuklar daha çok bağırıyorlar ama ben büyüğüm diye hep ben azarlanıyorum dedi. Önce can, sonra canan. Bana sorarsanız benim kızım haklı, kadına sorsanız onunki.
Çözüm olarak bir daha bu durum yaşanırsa gidip çocuğun annesine durumu anlatmasını , Çok huzursuzluk çıkarsa da ortamdan ayrılıp eve gelmesini , kavgalara karışmamasını Söyledim. Şu an herkes memnun halinden.
SiZe göre doğru olmayabilir, ama ben 9 yaş ve 4 yaşın birlikte oynamasını mantıklı bulmuyorum. Aynı 12 ve 6 yaşı mantıklı bulmadığım gibi. Ablalık, abilik edebilirler, onları oynatabilirler ana ortak bir oyunda iki taraf da birden keyif alarak oynayamazlar. Sonuçlar hoş olmuyor çünkü.

Siz de annesiniz baya tarafli bakiyorsunuz anliyorum ama.
Direk gidip cocugunuzla konussa mesela adamin hareketi o zaman cok yanlis olurdu.
Sizin cocugunuz da cocuk ama 6 yasindaki bir kiz cocuguyla kiyaslanamayacak kadar da buyuk.

Ayrica sizin burdaki bakis aciniz gelsin cocugunun basinda dursun o zaman seklinde olamaz, ( bence de durmali,ben de 4 yasindaki oglumu 12 yasindaki yegenimle yalniz birakmiyorum, cunku o da agresif bir cocuk ) ayni seyi siz okulda da yada bir kursta da yasayabilirdiniz.
Herkes cocugunu sizin oglunuzun tepkilerinden koruyamaz ki.
Bunu halledecek olan sizsiniz.

O cocugun ailesi de o zaman ogullarinin basinda dursunlar diyebilir anlatabiliyor muyum..

Umarim cozersiniz kolaylikla,bunlar yine cocuk oyunu boyutunda.
Onemli olan oglunuzun yetiskinlik hayatina yansimamasi.

Ben bu bahsettiğiniz olayda çocuğunuz için uzmana ihtiyaç duyacağınız bir durum göremedim. Küçük çocuk oğlunuzun önüne geçmiş onun oyununa müdahale etmiş onu kışkırtmış. Eee sizin oğlunuzda bir çocuk. Küçüğe de bahsedildiği gibi vurmamış bağırmış. Asıl 6 yaşında küçük bir çocuğun kendinden o kadar büyük çocuklara kafa tutması başedemeyince de ailesine kadar gidip olayı büyüterek "vurdu" diyerek anlatması bana daha sorunlu bir davranış gibi geldi.

Kendi yaşıtlarıyla takılırsa sorun çözülür bence, 12 yaşındaki çocukla 6 yaşındaki çocuğun fikirleri çatışır oyun oynarlarken çok zıtlaşırlar. O büyük olduğu için sözüm dinlensin ister 6 yaşındaki çocuk özgür olmak... Dediğim gibi akranlarıyla takılsın.

Eşim kusura bakmayın ben konuşurum dedi. Evet ben de uzaklaşmasını söylüyorum.

Ben oglunuzu hakli buldum.Kiz belli ki yaygaraci ve yaygaraya devam edecek.Her vurdu diyene inanmayin.Şu an anne babam bana degil komsuya inandi duygusu icinde.Bu histen kurtulmasi icin hakkinda soylenen her seye direkt dogru muamelesi yapmayin bundan sonra.Tekrarini yapmayin ,yasatmayın ona da.

Benim oğlum da aynı sizin oğlunuza benziyor. Güzellikle hatalarını görmesini sağlamaktan ve uzman yardımı almaktan başka çare göremiyorum. Bu karakterde bir çocuğa çok sınır koyulursa pisirik ezik birisi olur.

Hakkını yedirmemek yanlış bir davranış değildir, bağırmak hatalı bir davranıştır. Çocuk zamanla bu olayları tecrübe ederek bu ayırımı yapacaktır bence.

6 yaşındaki çocuk problem çıkardığı için velisinin gözetiminde olmalı dedim. Haklisiniz da işte benim çocuğum yaşıtları ile oynarken bu küçük çocuk o gruba dahil oluyor. Istediği olmayınca bağırıyor veya ağlıyor. Özellikle oğluma ismiyle hitap ederek istediğini yaptırmaya çalışıyor. Diğer çocuklara da sordum. Hepsi şikayetçi. Ama benimki kendini kontrol edemeyip sesini yükseltiyor diye suçlu oluyor. Tamamen de masum değil zaten. Ama dayanamıyorum anne benden küçük ama bana bağırıp duruyor diyo

Ben de buna çok üzüldüm iste. Haklisiniz

Haklisiniz işte bu dengeyi koruyamamak5an korkuyorum. Yardım almaya devam edeceğiz inşallah.

Yaşıtım bir erkek bana bağırsa çağırsa ne hissederim diye düşünün. Kendinizi 6 yaşında düşünün sizden iki kat büyük birinin size bağırdığını düşünün. Bunu saldırı olarak algılarsınız. Ve bu kişinin bu hususta sıkıntıları olduğunu düşünün. Konuda sanki sizden taraf hiç sorun yokmuş gibi anlatıyorsunuz. Oğlum böyle ne yapayım diyorsunuz. Ee o kızda şımarık diyelim ne yapalım. Yani böyle bir çözüm olabilir mi ? Sinirli elden gelen bişey yok 12 yaşında sorun olur 24 yaşında bir kazaya kurban gider Allah korusun. Kendinden ufaklara davranışlarını kontrol edebilecek kadar büyük. Yani amann 6 yaşındaki afedersiniz salakla mı uğraşacağım der normal şartlarda o yaşta bir çocuk. toplum bizim idare etsin kafasını anlamıyorum. iki taraf için de bu yorumum.

Neuro format yafa nero eft duymuşsunuzdur belki ama kısaca önceden üzüldüğü onu sinirlendiren durumları ortaya döküp konuşturun konuşarak halletsin geçmişten gelen bir şeyler olabilir bazen sadece önceden yaşadığı onu etkileyen olay yada tramvayı hatırlayarak da iyi olabilir abdullah canıtez bir araştırın

Hayır oğlumun hatası yok demiyorum. Zaten kendini kontrol edememesi bir problem. Çünkü kendini haklıyken haksız konuma düşürüyor.
Burada babanın o sinirle kapıma gelip çocuğuna vurdu diye yaygara yapması da onlar için büyük hata. Çünkü baba böyle yaptığı için kız aşağıya inip kimse onunla konuşmayacak o bir daha buraya gelmeyecek diye bağırabiliyor.
Ben kadın olarak bana bastırılmasını istemiyorsam ben de bağırmam. Ben kadınım diye bağırayım ama kimse bana bir şey demesin demem.

Araştıracağım teşekkür ederim.

Hanımefendi 12 yaşında iki erkek çocuk itişmesi değil bu.Karşıdaki çocuk 6 yaşında , hala nasıl denk görüyorsunuz ? Ben 36 yaşındayım 18 yaşında bir ergen bana atar gider yapsa, onunla bir mi olacağım ? benden beklenen nedir aa salak diyerek çekip gitmemdir. Toplumda her haksızlığa uğradığında bu yönteme mi başvuracak oğlunuz, kız bir örnek yarın taşınır çeker giderler. Çocuk sizin çocuğunuz... 24 yaşında ama ama benim oğlum haklı diyerek peşinde gezemezsiniz. Her cümleniz oğlunuzun haklı olduğuna çıkıyor.

O küçük, sizin ki idare edecek fikrine asla katılmıyorum. Küçük kızda haklı çıkabilmek adına yalan söylemiş oluyor bu durumda. O annenin yerinde olsam, kızımın neden ilgi çekmek için yalan söylediğini araştırırdım. Ergenlikte aynı davranışı ailesine de yapacak, hatta büyüyünce işlerini böyle çözebildiği için iş hayatında, aile hayatında birilerinin hakkına girecek.

Oğlunuz sinirli olabilir tamam, ama topunu alan, oyununu yarıda kesen, rahat vermeyen bir kaç yaş küçük çocuğa çiçek uzatacak yada onu idare edecek yaşta değil henüz. Vurmamış, küfür etmemiş sadece sesini yükseltmiş, o yaş için beklenebilecek bir tepki. Bence kızın annesi ile konuşun oda çocuğunu uyarsın.

Siz 12 yaşında bir çocuğun sizin gibi davranması gerektiğini mi savunuyorsunuz?
Bırakında öyle olmasın ki yaşınızın, yaşanmışlıklarınızın size kattığı fark ortaya çıksın.

Evet belki taraflı bakıyor olabilirim. Ben de artık daha kontrolde olacağım. Ama çocuğun babasından aldığı güçle diğer çocuklara onunla konuşmayacaksınız demesi beni çok üzdü. Benim oglum da anne yemin ederim vurmadı eye ağlamaya başladı. Bu beni çok üzdü. Sonra da akşama dogru bunlar hic olmamis gibi gidip onların topunu alması ve geri isteyince ağlamasını gördüm.
Yani yaşi küçük de olsa ben istediğimi yaparım şeklinde davrandı.
Çocuğum bağırdığı için ona kızdım ama haksızlığa uğradığını düşünmesine uzuldum
ve benim de acaba çocuğunma haksızlık mi ettim diye düşünmem uykum kaçti gece

Konustum kadın da zaten kusura bakmayın dedi hak verdi. Ama ben oğlumun bu sekilde kendini düzgünce ifade edemediği ve bağırdığı için doğrudan haksız durumuna düşmesini ve yemin ederek anne ben yapmadim demesinden çok etkilendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…