bir küçük düğün meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bendekidurumlar

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2015
1.276
821
123
biz düğün için tarih almıştık ama ben en başından beri virüsten dolayı düğün istemiyordum. nişanlımsa (artık eşim) düğün yapmayı çok istiyodu ama son zamanlarda çevremizden duyduğumuz virüs haberleri arttı, ve o da düğünü seneye ertelemeye karar vermişti. (ayrıca 1 saat sınırlamasından sonra vazgeçti diyebiliriz) biz nikahımızı yaptık bir kaç gün içinde eve geçecektik.

şimdi tekrar karar değişmiş düğün yapalım bence diyor, seneye de ne olacağı belli değil ki ya hiç düğün yapamazsak dedi. akşama tekrar konuşucaz ama ben ne diyeceğim artık bilmiyorum istemediğimi biliyor.

bu arada kayınvalidemin seneye ertelersek aynı eve geçtiğinizi söylemeyiz dediğini duydum. bundan çekiniyor ailesi. sanırım evlendikten sonra düğün yapmak onlara göre ayıp geliyor. onlarda bu sene yapmak istiyor. sanırım eşimin kararını ailesi etkiliyor olabilir.

Aile içinde yemekli bi kutlama yapsanız fotoğraf çekilseniz diş mekanda foto çekilip albüm olustursaniz yetmez mi acaba bence esinizle konuşun son zamanlarda buraya açılan konulardan anladim ki aileler düğün olmadan yani evlilik ilan edilmeden ayni evde yasanilmasi durumuna sicak bakmıyor

Geçen hafta açtığınız konuda yeterince tepki almadığınızı düşünüp tekrar konu açtınız galiba?
Madem yaptınız nikah gidin oturun evinize seneye kutlama mi düğün mü adına ne derseniz onu yapın.
Sınırlamalar geliyor, cumhurbaşkanı bile şu düğünden vazgeçin diyor milletimiz hala düğün yapsak mı yapmasak mı derdinde. 🤷🏼‍♀️

Çok mu önemli yahu? Valla sürekli bir düğün konuları almış başını gidiyor, vakaların katlanarak artmasına şaşırmamak lazım. Ben Ağustos'taki düğünümü iptal ettim, nikahımızı yapıp geçtik evimize, hiçbir şey de olmadı. Sağlığınızı riske atmaya değecek bir şey değil, akrabalarını kıramadıkları için düğünlere katılıp covidten ölen insanlar var.

Geçen hafta açtığınız konuda yeterince tepki almadığınızı düşünüp tekrar konu açtınız galiba?
Madem yaptınız nikah gidin oturun evinize seneye kutlama mi düğün mü adına ne derseniz onu yapın.
zaten bende onu diyorum bana niye kızıyorsunuz 😁 ben eşime kızıyorum iki de bir fikir değişiyor

Çok mu önemli yahu? Valla sürekli bir düğün konuları almış başını gidiyor, vakaların katlanarak artmasına şaşırmamak lazım. Ben Ağustos'taki düğünümü iptal ettim, nikahımızı yapıp geçtik evimize, hiçbir şey de olmadı. Sağlığınızı riske atmaya değecek bir şey değil, akrabalarını kıramadıkları için düğünlere katılıp covidten ölen insanlar var.

bende böyle istiyorum tam eşimle aynı fikirdeyiz diye seviniyordum biz seneye yapacaktık öyle konuştuk şimdi yine fikrini değiştirmiş

bende böyle istiyorum tam eşimle aynı fikirdeyiz diye seviniyordum biz seneye yapacaktık öyle konuştuk şimdi yine fikrini değiştirmiş

Kendi kendine yapsın madem. "Ben kimsenin vebalini almak istemiyorum, düğünümüz yüzünden birisi virüs kapıp hastalanır ölürse bunun vicdan azabıyla baş edemem" deyin. Ben sırf bu yüzden iptal ettim. Çalıştığım iş yerinde bir memur, akrabasının düğününe onu kıramadığı için katılmış, orada da virüs kapıp vefat etmiş. 45 yaşında, daha gencecik. Böyle bir şey benim düğünümde olsaydı çekeceğim vicdan azabını kaldıramazdım.

zaten bende onu diyorum bana niye kızıyorsunuz 😁 ben eşime kızıyorum iki de bir fikir değişiyor

işte o fikir değiştirme nedenini bulun

şimdi çevre ya da büyükler diyelim

nikahı yaptılar aynı eve girdiler

gelin hamile falan kalır seneye de düğün olmaz giden altınlar gelmez derdinde

biz düğünü yapalım gelen gelir gelmeyen hediyeyi gönderir mod

aslında bunu nikahı davetlilerle birlikte yaparak halledebilirdiniz ama o aşama geçmiş

şimdi aman gönlü olsun yapın diyeceğim de kimse gelmezse ne olacak ya da işte ayıp olur diye hala dayı amca teyze bunların çocukları derken birisine bir şey olursa

açıkçası şu süreçte kimin düğününe "mecburen" giderim galiba sadece kardeşlerin yani benim ya da eşimin kardeşinin

Düğün konuları yorucu cidden en fazla bir saate izin var ateş almaya mı gideceksiniz
Millet görsün durumu aman aman aklımız kalmasın
Vallaha sağlıkları da kalabilir

ben o değil de düğüne davet edilip giden insanlara da şaşırıyorum
En çok düğün cenaze gibi etkınlıklerden bulaşıyor bu durum

altın beklentisi mi var nedir yani ya

altın beklentisi mi var nedir yani ya

Tabi ki. :) Yani altınını hediyesini vermek isteyen insan bir şekilde veriyor. Arkadaşlarımız bizden IBAN istediler, oraya yolladılar mesela. Altın getirmek istemeyen de ister düğün yap ister yapma getirmiyor yani; virüsü bahane edip gelmiyor yine. Gelecek olan zaten hediyesini gelmese de yolluyor, sana ulaştırıyor bir şekilde. Kıramadığından gelecek insanları riske atmanın ne gereği var? Maskeyle dans edeceğin, diken üstünde olduğun bir düğün yapmaktansa hiç yapmamak daha iyi bence.

Evlilikte baz alinan nikahtir dugun degil. Ayni eve gecmenizden neden cekiniyorlar anlamadim. Zaten akli olan bu donemde dugune mugune gitmez.
Ben normalde de nefret ederdim böyle merasimlerden. Ama corona zamani sanki herkes evlenmiş her gün farkli birinin düğün storysini görüyorum

Tabi ki. :) Yani altınını hediyesini vermek isteyen insan bir şekilde veriyor. Arkadaşlarımız bizden IBAN istediler, oraya yolladılar mesela. Altın getirmek istemeyen de ister düğün yap ister yapma getirmiyor yani; virüsü bahane edip gelmiyor yine. Gelecek olan zaten hediyesini gelmese de yolluyor, sana ulaştırıyor bir şekilde. Kıramadığından gelecek insanları riske atmanın ne gereği var? Maskeyle dans edeceğin, diken üstünde olduğun bir düğün yapmaktansa hiç yapmamak daha iyi bence.
Bir de ben bu beklentiyi saçma buluyorum
Yanlış anlamayın ama altın olmus bilmem kaç daha kendime yardım edemiyorum almam mesela şuan

Hediye zaten illa alınmak zorunda da değil
Candan daha kıymetli mi bunu yogun bakım odasında sorgular artık herkes

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X