bir minubus vakasi..

Çocuğunuz hastaymış, o yüzden sizden bağımsız olarak yazıyorum bunu yanlış anlamayın.

Ben otobüste minibüste çocuğunu oturtan insanlara acayip uyuz oluyorum. Genelde de iki çift laf ediyorum. Hele bir de parasını ödedik falan filan dediler mi açıyorum ağzımı yumuyorum gözümü. Sanki ayaktaki o kadar insan bedavaya yolculuk ediyor. Çocuk kucakta seyahat edebilir, kucağa sığmayacak durumdaysa ayakta durabilir. Onların yerine yaşlı ya da hasta veya yorgun insanların ayakta durmasına katlanamıyorum. Görgü kuralıdır bu yahu. Hoşgörü hoşgörü derken sizlerin hoşgörüsü nereye gidiyor?

Dogrudur.. Aynen katiliyorum. Iki cocugumu onume alip yer acmaya calistigim cok zaman olmustur fakat ogun istisnai bir durumdu velhasil birkutuge denk geldik..

kızım ameliyat olmuştu burdan istanbula götürdüm kontrole dikişleri falan alındı pataloji raporu çıktı zaten sinir stres evden sabah 6da çıknışım 54857438759387 otobüs minibüs değiştirerek gitmişim biraz da gezdirdim miniatürk eminönü falan kafası dağılsın diye gece saat olmuş 1 minibüsteyiz eve dönüyoruz artık bi kadınla genç kızı bindi kadın bi yere kondu kızı ayakta kızıma dönüp dönüp bakıyolar fısıldaşıyolar ben yorgun argın stresli delircem artık o an yeğenim aradı kızımın durumunu sordu telde anlatırken dikişler alındı falan diye anladılar çocuk hasta da sustular

böyle durumlarda hep aklıma gelir eskiden burdakilerin tevellütü yetmez sen bilirsin belki =))) dikkat programları vardı bugünün kamu spotları genç bir çocuk otobüste oturuyordu iki yaşlı kadın da kafasında bık bık edip duruyor onu ayıplıyorlardı çocuk sonunda koltuğun altından koltuk değneklerini çıkarıp değneklere dayanıp kadınlara yer vermişti 25 sene oldu belki hiç unutmam
eşek değiliz heralde biz de biliriz gerektiğinde gerekeni yapmayı yapmıyorsak bir sebebi vardır insanlar bir düşünseler

Son düzenleme:
nasrettin hocanın durumu gibi oldu bunda da haklısın aslında
ama çocuk var çocuk var
bebeği 2-3 yaşında çocuğu alırsın kucağına ama 10 yaşındaki danaları almamızı bekleyenler de oluyor
kızım zaten ben söylemeden kalkıyor bu durumda ama hastaysa yorgunsa onu oturtuyorum ben kalkıyorum genelde
büyük şehirlerde zordur gerçi ama küçük güzergahı belli yerlerde minibüsü tıka basa doldurup sonra da yoldakileri tepemize yığıyorlar aslında yaptıkları da yasak ve tehlikeli buna bir çözün bulmak lazım belki en başta

En iyisi her seferinde iki kişilik ücret verip, çocuğunuzu da yanınızdaki koltuğa oturtmak. Ben 1,5 yaşındaki kuzenimi hep gezdirirdim. Ne zaman otobüse, minibüse binsem, ona da para verir veya kart basardım. Kimse de ses edemezdi doğal olarak. Siz de öyle yaparsınız bundan sonra.

Hasta olur yorgun olur ayrı mesele dantecim. Ama 10 yaşındaki danacık ayakta durabilir bir müddet.
Ördekçiler diyorum ben o minibüslere. Her sokağa girip 300 metrede bir durup ördek topluyorlar yollardan.

Ayaktaki insanlar ücret vermeden seyahat ediyor herhalde. Ücret verenler oturabiliyor sadece. 1.5 yaşındaki çocuğun bir yetişkinin yerini gasp etmeye hakkı yok kusura bakmayın.

kızım ameliyat olmuştu burdan ..............................
eşek değiliz heralde biz de biliriz gerektiğinde gerekeni yapmayı yapmıyorsak bir sebebi vardır insanlar bir düşünseler

öncelikle kızına geçmiş olsun çok, umarım atlatmıştır rahatsızlıkları tamamen
kırmızı ile işaretlediğim cümle içinse:

Benim arkadaşımdabebek arabasıyla minubuse bindiği için 2 kişilik ucret odemiş. Aksi taktirde arabadan indireceğini bildirmiş şoför.. Ne yszıkki bir kişiye daha yer açılsın bir iki lira daha cebine girsin diye kimileri insanlıktan çıkıyor..

Ayaktaki insanlar ücret vermeden seyahat ediyor herhalde. Ücret verenler oturabiliyor sadece. 1.5 yaşındaki çocuğun bir yetişkinin yerini gasp etmeye hakkı yok kusura bakmayın.
soylediğinize katılıyorum ancak konu sahibinin ki gibi istisnalar haricinde

Ben şoförlerin, çocuğuna ücret vermeyenlere karşı tavrını çok iyi bildiğim için yapıyorum bunu. Ayrıca yaşlı,çocuklu, hamile ve engellilerin yerine hiç bir zaman ne kendim, ne de yanımdaki çocuğu oturtmam. Çocuklu olduğum halde onlara özel ayrılan yerlere bir çocuğu oturtmam. Otobüs boşken ve çocuğa ücret vermişken neden oturtmayayım bunu söyler misiniz? Ayrıca önce gelmişsem, kimsenin yerini gasp etmiyorsam ve ayakta yaşlı, engelli ve hamile biri yoksa çok da güzel otururum da oturturum da. Kimse de buna bir şey diyemez.

Araç boşsa kimse sizden ücret istemez. Hiç bir yolculukta denk gelmedim buna. Araç doluysa çocuk için para ödemiş olmak da bişey değiştirmez. Hasta yaşlı hamile olmasına gerek yok. 20 yaşında tek bir insan bile ayaktaysa ve kucağa alınabilecek bir çocuk orda oruruyorsa gasp etmektir bu. Büyüklere yer vermek görgü kuralıdır. para vermek bir şey değiştirmez. Ayaktaki onca insan da para veriyor.

bence bu durum yaş veya irilik haddiyle sınırlı
eğer çocuk biraz büyümüş, kalçasındaki kuş kemikleri diye tabir edilen kemikler ebeveynin bacaklarına bacaklarına batmaya başlamışsa
20 yaşındaki birine yer vermem, çocuğumu yanıma oturturum
haaa, yaşlı - çocuklu - hamile - hasta varsa ayrı
o zaman hem çocuğumu kaldırırım, hem de gerekirse ben kalkarım

Orda belirttim muzurum zaten "kucağa alınabilecek bir çocuk" diye. İriciklerinizi almayın annem otursun yanda. Ama 1.5 yaşındaki çocuk da bir kişilik yer kaplamasın mümkünse. İnsanların zaten canı burnunda oluyor, kavga çıkar mazallah. Benim gibi bir deliye denk gelirse karakolu bile boylarız toptan.

Onlar istemesin, ben her zaman veriyorum. Yapım bu. Ne olur ne olmaz, o minibüse genç biri biner, hanım, al çocuğu oradan der şoför. Bu bir prensip meselesi. Siz minibüse bindiğinizde koltukta oturanları kaldırabiliyor musunuz? Hayır! O halde kimse benim çocuğumu oradan kaldıramaz. Ben parasını verdiğime ve önce geldiğime göre, özel durumlar için ayrılan yerlere oturmadığıma ve çocuğu oturtmadığıma göre, kimse de o çocuğu oradan kaldıramaz.O şoför de yolcu da sesini çıkaramaz bu duruma. Minibüse ayakta yolcu almak yasak. Bunu herkes biliyor. Alan işgüzar, almayacak. Binen de dolu olduğunu göre göre binmiş. Ben paramı vermişim. Erkenden gelip oturmuşum neden kaldırayım çocuğu yani? Ayrıca kimseye düşüncelerim yüzünden hesap vermek zorunda olmadığımı da belirterek şunu da yazıyorum, savunma için değil. Ben zaten yolcuların yoğun olduğu saatlerde otobüse minibüse metroya binmiyorum Ankara'da... Saat 10.30'dan 12'ye kadar bir boşluk oluyor. Saat 14.00 ve 15.30 arası da aynı şekilde. Özellikle bu saatleri seçtiğim için bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım çok şükür.

biliyorum canım, okudum zaten
ben sana cevaben karşıt görüş yazmadım, sana cevaben kendi fikrimi de yazdım

Bakış açılarımız çok farklı. Bizim çocuklar kucağa oturunca incileri dökülmüyordu. Bizim de kucağa oturduğumuz zamanlarda dökülmedi. Sizinkiler altın varaklı falan herhalde.

İyi de şöyle bir durum var. Benim kuzenim zaten otobüse minibüse metroya sadece benimle binmiş bir çocuk. Kucağa alayım dursunvari bir şey değil ki. Ağlayıp zırlıyor. Karşısında sürekli şebeklik yapman, konuşman gerekiyor. Ben o sırada öğrenci olduğum için zaten her yere otobüsle gidip gelen, az çok yoğunluk saatini bilen biriyim. Gidip de mesai başlangıç saatinde ya da bitiş saatinde çocuğu alıp dışarıya çıkarmıyordum ki. Siz durumu anlamadan kavga çıkar falan diyorsunuz ama haklı bir taraf göremedim kendimce. Hanımefendinin çocuğu sorun çıkarmış, şoför sorun çıkarmış. Çocuğun da parasını verseydi sorun çıkmazdı diye dedim. Sonuçta çocuğu için hakkından feragat etmiş orada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…