bir minubus vakasi..

ben sizin yerinizde olsam iki kişilik ücret verir çocuumla oturarak paşa paşa giderdim.kimseyede laf ettirmezdim.

5 yaşındaki bi çocuğunda yetişkin kadar oturmaya hakkı vardır. kimse kusura bakmasın hamile,bebekli veya engelli dışındakiler ayakta bekleyebilir. yer varsa çocuğumuda oturturum parasınıda veririm kendimde kalkamam. sırf eli kolu tutan birileri yaşları büyük die otursun çocuklar ayakta sallanana sallana seyehat mi etsin daha tutunmayı bilmezler bi frende düşerler.

Ayaktaki insanlar ücret vermeden seyahat ediyor herhalde. Ücret verenler oturabiliyor sadece. 1.5 yaşındaki çocuğun bir yetişkinin yerini gasp etmeye hakkı yok kusura bakmayın.

1.5 yaşındaki çocuk minibüse bindiğinde yer varsa ücretide ödenmişse keinlikle oturarak gitmelidir. yetişkinden ziyade güvenlik açısından onun oturmaya hakkı vardır bence

neden indin otobüsten sen paranı vermişsin ister çocuğunu oturtursun ister çantanı koyarsın.şoför buna karışamaz!

istanbulda çok var bu tür hikayeler.birgün işten dönüyorum öyle yorgunum ki bir yer bulup oturdum sonra süslenmiş püslenmiş altın gününü yapmış evine dönmekte olan iki hanım abla bana doğru yaklaşmaya başladılar birisi diğerine benim oturduğum yeri göstererek canım gel otur bak burası boş dedi,ben tabii şok

döndüm karşımda oturan kişiye,bi şey soracağım siz beni görüyorsunuz değil mi dedim? adam da şok hahaha :) e tabii görüyorum iyi misiniz dedi.

sonra ablaya döndüm ablacım bak boş dediğin yer doluymuş ben oturuyormuşum duydun mu dedim kadın bişey demedi önlere doğru yeni bir koltuk sevdasına yol aldı :)

öncelikle kızına geçmiş olsun çok, umarım atlatmıştır rahatsızlıkları tamamen
kırmızı ile işaretlediğim cümle içinse:
saol canım 3 sene oldu iyi huylu bir tumördü neyse ki geçti gitti
mesajları okuyorum da herkes kendince haklı aslında canım
alıntıladım ama çıkmamış diğer arkadaşın da ayakta yolcu meselesine katılıyorum
tamamen ayakta yolcu yasak mı bilmiyorum veya belirli bir sayı kısıtlaması mı var
ama şoförler genelde çocukları adam yerine koymayıp yolcudan saymayıp özellikle onlar kaldırılsın diye ayakta yolcu alıyor
bu durumda ayaktaki de çocuğu oturan da şoföre tepki verirse belki düzelir durum
ama tabi yine söylüyorum büyük şehir için imkansız durum

ahahahha
artik o altin gunlerinde ne yiyip ictilerse

başlığı görünce korkanlardanım bende..

ay aynen. bir iş arkadaşım aynen halk otobüsüne bitince bağırmıştı. "yahu bir erken çıkın bak yorgun argın eve dönüyorum, sizde yediniz mantıları börekleri siz oturuyorsunuz ben ayaktayım" demişti. adam haklı yani. şu gün saati çıkışlarını iş saatlerine denk getirmeseler ne iyi olur. hadi ben masa başı çalışıyorum, ama işçilere yazık...

amaaaan en iyisi gidip araba almak heralde

Eğer hamile ve çooook yaşlı değilse hiç kimseye yer vermiyorum.. onlar da bana vermesinler.. insanların işine geldiği zaman aktif hale gelen görgü kurallarından da nefret ediyorum zaten.. otobüse binerken birileri çıkmadan binilmeyeceğini bilmeyen insanların sıra yer istemeye gelince "girgi kırılı" demesi de beni benden alıyor.. görgü ne arar la İstanbul'da..

ben yerinizde olsam o minibüsten inmezdim, bakalım ne kadar bekleyecekti..

Numarasını alıp hem bunun için hemde ayakta yılcu aldığı için şikayet etseydinizde aklı başına gelseydi

Dün uzun zamandır kullanmadıģım toplu tasimayı kullanayım dedim, akbilim olmadıgı için minibüse bindim , gideceğim yer park sorunu olan bir semtti, dedim şimdi park stresi yaşamayayım, biniyim tin tin giderim ve büyük şok yaşadım çünkü oturmaya yer yoktu minibüste, cam kenarında ilk sıra ikili koltuk ve en sonda 4lü koltuk vardı, onun dışında her sırada tek koltuk, bildiğin ayakta durmak için tasarlanmış minibüsler şu an yorumları okuduğumda, minibüse bindiğim ilk andaki şaşkınlığı yaşıyorum. Oturmaya yeri nasıl buldunuz ki tartışıyorsunuz, baya ayakta seyahat için düzenlenmiş minibüsler.
Her semtte böylemidir bilmem ama giderkende dönerkende aynı şekildeydi minibüsler , eskiden daha fazla koltuk oluyordu diye hatırlıyorum, sanki hep 2li koltuklar vardı.

çocuğu zorla alsan kucağına bağırtısına da karışırdı şöför kesin.

vallahi bende kızmıştım bir gün gittikleri evde yapılan yemekleri eleştiriyorlardı birde utanmadan..ablacım madem güne gittin sesini çıkarma sesini çıkarıyorsun madem gıybet yapma,yemişsin i,çmişsin burda şeceresini tutuyorsun ayıp akşama kadar bayıldık çalışmaktan ayıptır yahu ,madem güne gidiyon ya erken çık ya da mesai bitiminden sonra çıkta bizlerde evimize insan gibi gidelim el insaf yol bi saat.kadın hala suratıma bakıp gülüp birde o evden paket yaptığı börekten ikram etmeye kalkmaz mı

minibüs ve otobüslerde ayakta yolcu kotası var.

işin garibi il dışına giderken de ayakta durmak yasak

hadi onu geçtim minibüs yada otobüste ayakta gidebiliyorsunuz ama neden otomobilde emniyet kemeri kullanmak zorundayız, kafa karıştırıcı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…