Bır sen sahıddın rabbım,bır de ben.

nice1985

Başka dallara tutunmak yerine, kendime ağaç oldum.
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
3.182
3.067
448
bu gun olan olayi en sonunda anlatacagim.once yasadiklarim.cocuklugumda cok fakirdik.catisi akan birev,ekmek hic yok.saguk oda aglayan anne ve kardesler.bir gun artik acliktan kusacaktim.anne komsudan ekmek istiyimmi dedim.o da anladiki cok kotuyum.git iste kizim dedi.komsumda kupkuruu tas olan ekmegi verdi.ve hemen biter mi ekmek.simdi iki gunde bitmiyor.

Okula giderdim,yirtik ayakkabi ama tertemizdik.annem cok temizdi.montum hic olmadi.kirmizi hani onunde kurdela olan parlak ayakkabilar verdiya hep hayalettim.okula giderken her aksam yirtilan ayakkabimi dikmekten ayakkabim sandelede donmustu.

Her kez tenefuste simit kola yiyince icimden derdim ki allahim bir gun bende yiyebilicemmii...ama ben yesem annemler yiyebilir mi.okulda findikici dagitirlardi,her kez acar hemen yerdi.ben eve gotururdum.mahallede dugun olunca kurupasta dagitilirdi ben kardeslerime goturup kosa kosa tekrar dugune giderdim.
Bir gece acliktan uyuyorum annem kalk kizim makarna getirdi baban dedii.firladimm yerimden.her kez oglen yemeginde eve gider ve ne yedigini anlatirdibense hep ic cekerdim.arkadaslar biz etsiz yemek yemeyiz derdi.bizse annem peynir fazla gitmesin die icine margarin koyar ezer cokelek gibi yapardiyerdik.cunku yoktu.derslerim cok iyidi ama acliktan bazen dinliyemezdim

Evde belki bes senede bir tavuk alinirdi.onun derilerini yerdimki doyayim hemde annemler kardeslerim yesin.annemler derdi ki o cok sever.ama ben hic sevmedimm.ben yokluktan sevdim ,diyemedim.ve simdi agliyorum.

Bayramdan bayrama oldu giysilerimiz.o da bir sene borcunu oderdik.pazara gitmek hic yok.ve sonra cok duzeldi durumumuz...herseyimiz oldu.evlendim.esimle sikinti yasdik.her seyi al bastan....ama anlatamadim aileme.uzulmesinler diee.tam ise girmistim calisacaktim esim calistirmadi.izin vermedi.
Ve bir gun bir dua..rabbim sen sahitsinbir de ben.cok cektim ben.cok ac kaldim cok yokluk gordum.artik yeter rabbim.banada ev is ver dedim...ve bir sene icinde baska bir eve ciktik iki sene sonra ev aldik araaba.diger ev.herseyim var.yolda yururken cocuklarin ayakkabilarinda gozum.kimin yirtiksa aliyorum.kim fakirse yanindayim.komsular bir yardim toplayinca ona gidelim der.bilmezlercektigimiama verecegimi bilirler.

Ve asil konu.arefe gunu revani yaptim.esimede dedimki annem istedi bunu gotururmusun.
Annenemi....nie yapion.benim anneme yapiyonmu....
Durdum baktim.ve sana hic bir aciklama yapmiyacagim .sana layik bir sozum bile yok dedim vesustum.

Esimin ailesine her istediklerinde yapmisimdir.gecen sene kv.bayramda pasta yaptimbeni aradi kizim oyle dua ettimkii sana.allah razi olsunn.gelenler bayildiii..ve beni arayip tarif isteyenlerde oldu.gecen gorumcemin esi bir yere gidecekti aradibana o pastadan uctane yap malz.yolliyimdedim.olurmu ole yaparim dedim.ve yaptim esim goturdu.bu ne die sormadi.gecen kayinpederim koyden geldi gerigidecekti.babana harclik verseydin dedim.biletinialdim dedi.iyi yapmissin dedim.gune gireriz kayin v.asla gun parasini almam.ama ben veririm.her koye gittiklerinde market yParimesimelimden bile alir yerine koyar ne geregi var der.ben israr ederim.bunlar gercek arkadaslar.insanburaya yalan yazar mi?

Neyse ben kustum.ve tekrar konustuk.dun kardesim gelmisti bende onun sevdigi tulum peyniri vardi tam bir avucumuzun ici kadar dolu dolu yani.o kadar .verdim.gordu.ve sabah sordu o neydi verdin.tulumpeyniri.nie verdin bana sordun mu.sanami sorucam dedim.evet bana soracaksin dedi.sen dengesiz ve terbiyessizsin dedim odadan ciktim.agla agla.halen gozlerim sis.ucsaat sonra geldi ...sarildiii ne yapionn neye trip yapionn..hadi odaya gel sevslimm.dediii.ayaginida ustumeatmisti bende hip hizli ittirdim..sizlandi mizlandi.odadanciktim..on dak.sonra geldi ve bu evden bir igne bile cikmiyacak.benim haberim olmadancikmiyacak.bende kardesime diyicem geri yollazin bak gor ariycam solucemm.goreceksinn..ve defolup cikti..
Kizlar ailem bana olesine dort milyar para on sene once verdi...onbesmilyarda evalirken.halenparasinivermedi..yoklugumda ailem yanimdaydi.....bunlarida duymak bana aci veriyor...bir yakinima anlattim bu olayi direkk ben senin onun ailesi icin neler yaptigini biliyorumm.terbiyesiz dedi..dusununn....cok kotu.evliyim ama muhtacim.bu dunyada sahip oldugum hic bir syim yok.siginti oldugumu ogretti bana ya.allaha havale ediyorum.

Son düzenleme:
En basindan yoklugu anlatmamin sebebi..annemle cok yoklukcektik.ve simdi guzel bir sey yapsam onunla paylasmak istememdir.cok sukur annemlerin durumu cok iyi.

Of icim karardı...Cok fena...İnsan bunların lafını eder mi...Kaldı ki ailesine de içtenlikle yapmıssın ne yapıyorsan. Simdi böyle ayırt ettigini gördügünden sen de onun ailesine cephe alacaksın...Ne kıt zekalı bu adamlar ya..Durduk yere kin beslettirecek sana...

Evli değilim ancak yazmadan edemedim. Eşinize çok kızdım. Kusura bakmayın ama yaptığı tam bir terbiyesizlik. Bana göre evden çıkan hiç bir şeyin hesabı sorulmaz. Kaldı ki siz bunları ailenize yolluyorsunuz. Sizi bugünlere getirmiş insanlar onlar. Hiç bir lafının altında kalmayın. Bir de bir iş bulup çalışmak istemez misiniz?

Çok ayıp etmiş eşiniz. Çok üzüldüm sizin adınıza. Ayrica sizi de bu iyi niyet ve cömertlik için tebrik ederim. Çok büyük sevap.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Cnm yazmadan edemedim. Kesinlikle esin hatali, ne olursa olsun bugune kadar sen ona hesap sordunmu ki o sana evden neyin cikip neyin cikmayacaginin hesabini soruyo. Bence esinle konusmalisin duzgunce bu sekilde devam ederse de kendini garantiye almaya calis canimmm

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

işte bu yüzden işe girdiğin zaman çıkmayacaktın
kocan olacak odun parçasının da ağzına lafları tıkacaktın
tam bir terbiyesizmiş

canım benim bu konuda hiç taviz verme

bi kere konuş tam konuş

onun malı senin malınmı var

kocamsan
bende bu evin hanımıysam
eve ne girer ne çıkar ben bilirim evime mutfağıma karışma

bu erkekler yokmu mimnacaacık tavizi görmeye dursunlar

suyunu çıkarıyolar

sen evde sığıntı falan değilsin hiçte böyle düşünme

hatta konuşşun dursun hiç takma bile bence

ailen tabiki yapacanda götürcende gerektiği yerde

kocanlada sakin olduğu zamanlarda yaptıgının ne kadar yanlış olduğunu

uslubüyla anlat
kavga etmeden

bebekten bi farkları yok

he annnegilimi ararım diyo
sonuçlarına katlanırsan ara de
bak arayabiliyomu

Son düzenleme:
En basindan yoklugu anlatmamin sebebi..annemle cok yoklukcektik.ve simdi guzel bir sey yapsam onunla paylasmak istememdir.cok sukur annemlerin durumu cok iyi.

Ay canim ya içim ezildi okurken allah birdaha yokluk cektirmesin o kocan olacak cingenede senin ekmegine muhtac olsun inş böyle cömert eşi var adam iki kurusluk peynir için senimi aglatiyor aslinda soylencek çok şey varda yazamiyacagim buraya

Yaradan kimseyı çaresiz koymasın. Bilirim açlığı yokluğu çekmeyen anlamaz. Şükur ki işım var kardşıme aileme destek oluyorum. Eşinize gelnce yaradana havale edin onu ama durumu anlattnz mı ona geçmışten bahsettnz mi belki anlayışlıdır direk terslemeyin yanı bılmıyosa anlamaz. Bi eş bilmelı tabı gururunuzla oynamayacgna emın olun

Bir avuç peynirin hesabını yapan adama ne anlatsan boş
Anlattığını anlamaz zaten
Çalışmaya bak, ayaklarının üzerine bas, Allah'a güven başka çare yok
Allah eşinin kalbine merhamet ve cömertlik versin

Hayir esim aileni ararim demedi.ben kardesimi ariycam verdigimi geri getirsin dedimben duygulariyla hareket eden biriyim.bunlari ona anlatmaya calissamda hep aklimda bana soledikleri.tavirlari..bunlarinasil unututum.ikiyuzluuluk gelio bana.ilk revani olayinda guzel izzah etmeye calistim.uzerine bir hafta gectiayni seyi yine yapti.disaridan biri gorse o mu dedi bunu der...of of..

Bi laf vardı tam hatrlayamadim
Biriktirdiklrinle değil paylastiklarinla anilirsinmiydi neydi.
Allah kalbinize göre versin insallah hatasını anlarda bidaha yapmaz,sıkmaz sizin canınızı

ALLAH DIYORKI KURAN DA CENNETE COMERTLER GIRECEK.....vebende dua ediyorum rabbim benim hayatim hep zorluklarla gecti her kez gulerken ben agladim...obur dunyada guldur..mahallede her kez para toplardibirseyler almak icin benim evimde para olmadiki bende olsundu..hep giderdim gizlice eve.ve simdi butun mahallenin topuymus dondurmasiymis.oyuncagiymis.piknik yaparlar en guzel seyleri ben vermeye calisirim.cunku ben biliyorum yoklugun acisini.

Bir gece yasadiklarimgeldi aklima.ve dedimki esime senle konussam dinlermisin beni.cok ihtiyacim var dedimm..anlatdedii..uzaniyoruz yatakta...sakin bir sesle anlatiyorumveaglayarak.sanki kimse yok yanimda gibi..anlatirkende diyorum ki bunlari yasadim mii ben.buhayatiben miyasadim....derken esimin horultusu geldi.uyumus.ve sustum.bana seni gerek seni.rabbim dedimm..ve uyudum.

Hiç sığıntı filan gibi düşünme ne demek bakmak zorunda her ihtiyacını da karşılayacak eşşek gibi:113: Bırak terbiyesizliğiyle kalsın.Sakinleşsin uygun bi dille anlatın neye kırıldığınızı.Birazcık anlayış varsa anlar belki.

Uyumuş mu? Yapma ya bu kadar mı ruhsuz duyarsız bu kadar mı kararmış kalbi. Yazık ona sendeki merhametin zerresine sahip değil.
Allah kimsenin çocuğuna yokluğu göstermesin yaşatmssın. Gerçekten okurken zorluğunu hissettim. Keşke kocan da paylaşmayı bilen birisi olsaydı karşılıksız hemde. İnsan hep bana derse Allah ona neyi nasip eder ki etse bile nasip olanlardan mutluluk vermez ki çünkü kıymeti yok.
Erkeğin kazandığı para sadece erkeğini değildir erkek kazandığı parayı kadın harcamayı bilmese ne anlamı kalır ki?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eşin karşımda olsa şuan suratına balgam dolusu tükürürdüm ( afedersin ama öyle)

Allah içine sendeki merhametin çeyreğini versin..

Eşin karşımda olsa şuan suratına balgam dolusu tükürürdüm ( afedersin ama öyle)

Allah içine sendeki merhametin çeyreğini versin..
Aminn.hic kizmadimm.bosverin o buna bile degmez.bazen insanlari tanimak bile istemiyorum.ve gun gectikce yaptiklaria taniyoruz onlari.

Anlatmak bdiyorsunuz ya bunu baskasi ona anlatsa ayiplar.ama kendi yaptiginda dogrudur.erkekler bole.ona anlatinca beni anlamasini da istemiyorum.buraya yazdigimda herkez hak verdi bana.o da biliyor bunlari daha ne yapabilirim kii.cocuk gibi egitmem mi..allah her kezin icine versin cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…