Bence Allah'in emrine uyan kisi en hayirlisidir. Gezip tozmak bu dunyada nefse hos gelen seyler. Buna mani olabilip haramlardan sakinmak herkesin yapabilecegi bisey degil cok zor.Iste bide bu devirde boyle dusunmeyip gezip tozanlarada imreniyor insan bunlari yasamak icin bi kac yil bekleyecekmiyim diye dusunuyorum. Hadi sonradanda olmadi diyelim Allah nasip etmedi evlilige yaklasinca ve ayrildik Zaman kaybi olur diye uzulurmuyum ne bileyim
Karısı namazında niyazinda iken kocasını doğruya çeken çok az kadın vardır diye düşünüyorum. Etrafimda çoğunlukla böyle. Ama adam iyi olunca kadın da mutlu oluyor ve kocasına benziyor. Bence yapabilirsiniz. Yapan cook kişi var. Ve hepsi çok mutlu. Zaten dinini doğru bilen kişi sen hazır olmadan sana zorla bişey dayatmayacaktir. Misal seni zorla tesetture bürümeye kalkmaz. Veya ite kalka namaza kaldırmaz. Bence biraz çaba gösterin ve sevginize sahip çıkın. İnsanlar sevgilisine alkolü bıraktirma derdinde. .sizinki ise sevginize daha sıkı tutunmaniz için çok güzel sebepler sunuyor. Mutluluklar diliyorumCok tesekkur ederim.bu konu haric problemimiz yok aslinda. Evet dogru soyluyosunuz ama anneminde pek umidi yok. Yapamazsin sen diyor. Haliyle bende korkuyorum burda da bir suru ornek goruyoruz. Davul bile dengi dengine derler ya hani bu yasansin istemiyorum. Sonradan boyle olcagi belliydi bosa kurek cektinde desinler istemiyorumm..
Hiç sanmam yaCevrenizde boyle zit ailelere sahip ve yuva kurup mutlu olan ciftler var mi? Bir kac ornek duysam belki motive olurum..
Ayni fikre sahipsiniz erkek arkadasimla. Hep bu dunya yalan dusuncesinde hakli buluyorum evet ama keske onun kadar istikrarli olabilsem bende ama elimden geldgnce uymaya calisiyorumBence Allah'in emrine uyan kisi en hayirlisidir. Gezip tozmak bu dunyada nefse hos gelen seyler. Buna mani olabilip haramlardan sakinmak herkesin yapabilecegi bisey degil cok zor.
Cok tesekku ederim. Bende bir cok sey icin adim attim cevremdeki cogu insan degistigimin farkinda. En azindan iyi ve dogru seyler yapiyorum degisimim iyi yonde bana cok sey katti diye seviniyorum aslinda ama biraz daha dozu bana uygun olsun isterdim.Karısı namazında niyazinda iken kocasını doğruya çeken çok az kadın vardır diye düşünüyorum. Etrafimda çoğunlukla böyle. Ama adam iyi olunca kadın da mutlu oluyor ve kocasına benziyor. Bence yapabilirsiniz. Yapan cook kişi var. Ve hepsi çok mutlu. Zaten dinini doğru bilen kişi sen hazır olmadan sana zorla bişey dayatmayacaktir. Misal seni zorla tesetture bürümeye kalkmaz. Veya ite kalka namaza kaldırmaz. Bence biraz çaba gösterin ve sevginize sahip çıkın. İnsanlar sevgilisine alkolü bıraktirma derdinde. .sizinki ise sevginize daha sıkı tutunmaniz için çok güzel sebepler sunuyor. Mutluluklar diliyorum
Bende sizinle ayni fikirdeyim iste. Dusuncelerimi cok kez dile getirdim. Ama cok guzel aciklamalar yapiyor sagolsun. Ne diyim bilemiyorum. Olaganustu seylerde istemiyorum ki. Herkeste olan seyler..Ya madem bu kadar tutucu neden sevgili yapıyor ki kendisine. Onun mantığıyla bakılınca sevgili yapmak da zina yani. Onu buna zorlayan mi oldu. Hayret ya. Resmen kendi istekleri olsun, sevgilim de olsun ama gorusmeyelim. Elimin altında olsun vs vs vs. Ne kadar sıkıcı. Siz onun fikirlerine göre ilişkinizi yaşamak zorunda değilsiniz. İsteklerinizi söyleyin derim, uymuyorsa şimdiden herkes yoluna baksın.
Edit: burda erkek arkadaşınızın düşünceleri yanlıştır demek istemedim. Sadece madem neden çok kafaya takıyor, sevgili yapıyor. Madem sevgili yapiyor, neden sadece bencillik yapıp kendini düşünüyor'a getirdim.
Ya resmen ataerkil aile yapısına doğru hızlı adımlarla kosuyorsunuz. Ne kadar bencilce ve saygisizca. Hayır inançlı olabilir, bu durumda 3kere görüşüp, çoktan nikahlanmaliydi onun mantığınca. Bilmiyorum, daha şimdiden bu kadar sizi ezikleyen, fikirlerini lanse etmeye çalışan biri. Siz bir bireysiniz ve iliski yaşamak kendinizi en özgür hissedeceğiniz alanlardan biri.Bende sizinle ayni fikirdeyim iste. Dusuncelerimi cok kez dile getirdim. Ama cok guzel aciklamalar yapiyor sagolsun. Ne diyim bilemiyorum. Olaganustu seylerde istemiyorum ki. Herkeste olan seyler..
Benim sözlüm gibiymiş adamla sarıldığımızda bile utangaç, mahsun , gerçi bende öyleyimIyi geceler oncelikle. Kafamda bir suru sey var. Ama su ara en gundemde olan derdimi sizinle paylasmak istiyorum. 1 yila yakindir birlikte oldugum erkek arkadasimla dusuncelerimiz biraz ayri sanirim ve bu yuzden sizden ortak nokta icin cozum yollari rica ediyorum. Sorunumuz iliskimizdeki cogu seyi zina olarak gormesi. Bu yuzden cok gorusmemekten yana. Evet birlikteligimizinde zina oldugunun farkinda evlenmedigimiz takdirde ama kendi dusuncesi bu zina durumunu elinden geldigince en aza indirgemek. Tabi bende cogu konuda hak veriyorum fakat eksik kalan seylerimiz oluyor ve haliyle yipraniyorum. Dusuncelerini degistirebilecegim bir tip degil oncelikle onu soyleyeyim. Yaslarimizda ben 22 o 25 yasinda. Amacim kirmadan uzmeden ortak noktalar bulmak. Sizden de bunlari bulma umidiyle yardim istiyorum. Acikcasi aile uyusmazliklari yuzunden sonumuzun olup olmadigindan endiseliyim cunku bizden cok daha muhafazakar bir aile.Simdiden tesekkur ederim hepinize :)
Aynen öyle vallahi, benim sözlüm dine benden çok düşkündür, ben de namazımı kılardım ama onunla tanıştıktan sonra dine daha bir hassasiyet gösterdim, benim hem bu dünyamı hem öbür dünyamı güzelleştirecek inşallah inanıyorum bunaKarısı namazında niyazinda iken kocasını doğruya çeken çok az kadın vardır diye düşünüyorum. Etrafimda çoğunlukla böyle. Ama adam iyi olunca kadın da mutlu oluyor ve kocasına benziyor. Bence yapabilirsiniz. Yapan cook kişi var. Ve hepsi çok mutlu. Zaten dinini doğru bilen kişi sen hazır olmadan sana zorla bişey dayatmayacaktir. Misal seni zorla tesetture bürümeye kalkmaz. Veya ite kalka namaza kaldırmaz. Bence biraz çaba gösterin ve sevginize sahip çıkın. İnsanlar sevgilisine alkolü bıraktirma derdinde. .sizinki ise sevginize daha sıkı tutunmaniz için çok güzel sebepler sunuyor. Mutluluklar diliyorum
Eski ben olsaydi evet sizinle ayni fikirdeydim belkide simdi ayrilsak yine sizinle ayni fikirde olucam saygi duyuyorum her sozunuze. Aslinda tanisaniz bencil degilmis dersiniz cogu seyde beni dusunerek adim atiyor. Mesela sadece bu dunya icin yasama diyor bana ve daha bi suru sey konu kapanmasin diye cok kaymak istemiyorum. Ailesi konusunda bana diyorki benim fikirlerime saygi duyarlar sen kapali vs. Olmasanda oglumuzun vardir bir bildigi derler ve karismazlar diyor...Ya resmen ataerkil aile yapısına doğru hızlı adımlarla kosuyorsunuz. Ne kadar bencilce ve saygisizca. Hayır inançlı olabilir, bu durumda 3kere görüşüp, çoktan nikahlanmaliydi onun mantığınca. Bilmiyorum, daha şimdiden bu kadar sizi ezikleyen, fikirlerini lanse etmeye çalışan biri. Siz bir bireysiniz ve iliski yaşamak kendinizi en özgür hissedeceğiniz alanlardan biri.
Çok seviyorsanız degistirmeye çalışın. Çok sevmiyorsaniz yol verin derim. Tabi ailesi ile nasil anlasirsiniz onu hiç bilemicemmm.
Kesinlikle bende o dengeyi kurabilme dusuncesindeyim. Zaten otesini bende istememki..Benim sözlüm gibiymiş adamla sarıldığımızda bile utangaç, mahsun , gerçi bende öyleyim,bazen de sarılmak için yanaşıyor ama hemen geri utanıp vazgeçiyor, sarılma, el ele tutuşma normal bence çok ileri gidilmemek kaydıyla o ilişkiyi dengede tutan ayarda olmalı. Bence bu dediklerimi ona söyleyin, ciddi beraberliklerde bu tarz şeyler normal.
Bende ayni sekilde namaz kilmaya basladim. Oda sizinle ayni cumleyi kullaniyor. Obur dunyamizi guzellesticek es olalim birbirimize diyorAynen öyle vallahi, benim sözlüm dine benden çok düşkündür, ben de namazımı kılardım ama onunla tanıştıktan sonra dine daha bir hassasiyet gösterdim, benim hem bu dünyamı hem öbür dünyamı güzelleştirecek inşallah inanıyorum buna
Yanlış anlamayın da bende şunu anlamakta zorlanıyorum. Madem eskiden benimle ayni fikirlere sahiptiniz, sizi değiştiren ilişkiniz mi oldu ?Eski ben olsaydi evet sizinle ayni fikirdeydim belkide simdi ayrilsak yine sizinle ayni fikirde olucam saygi duyuyorum her sozunuze. Aslinda tanisaniz bencil degilmis dersiniz cogu seyde beni dusunerek adim atiyor. Mesela sadece bu dunya icin yasama diyor bana ve daha bi suru sey konu kapanmasin diye cok kaymak istemiyorum. Ailesi konusunda bana diyorki benim fikirlerime saygi duyarlar sen kapali vs. Olmasanda oglumuzun vardir bir bildigi derler ve karismazlar diyor...
Ya bu bizimkileri tanıştırsak mı neKesinlikle bende o dengeyi kurabilme dusuncesindeyim. Zaten otesini bende istememki..
Bende ayni sekilde namaz kilmaya basladim. Oda sizinle ayni cumleyi kullaniyor. Obur dunyamizi guzellesticek es olalim birbirimize diyor
Evet belki simdi diyeceksinizki bi kisi icinmi bu kadar degisim. Bunu bende sordum kendime ama sonra dedimki en azindan kotu seyler katmadi bana iyi yonde bi degisim oldu dedim.. savunusum onun kurallarina uymam degil. Zaten varolan kurallara onun sayesinde uymam. Yani o sadece araci oldu diyimYanlış anlamayın da bende şunu anlamakta zorlanıyorum. Madem eskiden benimle ayni fikirlere sahiptiniz, sizi değiştiren ilişkiniz mi oldu ?
Valla hep isterdim hayatimda soyle bi insan olsun falan diye ama olunca megerse zorlanicakmisim :) gercekten baya ortak dusunceleri varmis tanistirsak belki sayenizde el ele tutusuruz diyomusumYa bu bizimkileri tanıştırsak mı neadamların amma ortak kafa yapıları varmış, bence masumca sarılmanın el ele tutuşmanın kimseye zararı yok , ayrıca zina olarak da görüyorsa söz kesin madem ona da mı durumu yokmuş.
Erkek arkadasimi burda gerici olarak yansitmiyorum ki farkettiyseniz cogu mesajimda aslinda dogru seyleri savunuyor, zor seyler degil vs. Diye ekliyorum. Benim problemim daha farkli sonumuz olurmu evlenince nasil olur? Uyum vs. Seyler tesekkur ederm bu arada iyi savundunuz :))))Siz kolay mi saniyorsunuz onun durumunu? O da elbette sarilmak gezmek dolasmak ister. Fakat inanci icin bunlara mani olabiliyor. Bunu yapmayipta sarmas dolas olsa hatta daha ileri gitse bu iyi bir durum mu olacak? Yani bunlari basarabilen insani gerici olarak goemektense takdir etmek gerekir. Yoksa o da bilirdi sevdigi kizin elini tutup sarmas dolas olmayi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?