Bir Soru ?

notokey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2018
1.511
1.000
53
1.5 yaşında kızım var ve çalışıyorum.Şimdiye kadar kendi evimde annem baktı,haftasonlarıda evine gitti.İlk başlarda bakarken çok zorlandı kızım sürekli ağlayan,sürekli yanında isteyen biriydi.Bana göre şimdiki bu zamanları en güzel zamanları annem yine zorlandığını söyler.Neyse kayınvalidemde kızım 3 aylıkken çalışmaya girdi ilk başlarda yani kızım 1 haftalıkken annemle bizdeydiler sürekli gitme çabasındaydı veya bir iş yapsa ay yoruldum,öldüm der her zaman (genç biridir bu arada çok yaşlı değil,çok yaşlı olduğunu düşünenler olabilir diye belirtmek istedim).
Bir de temiz değil kapıya çöp bırakıcak yağlı elleriyle dokunur ben ise onun arkasından temizlemeye çalışırım veya kirli elleriyle prizlere dokunur prizler leke olur arkasından silmeye çalışırım.Yattığı çarşafları fln toplamaz direkt çocugun yanına gıderdi sorunca toplucaktım olurdu böyle böyle şeyler.Benim bebekle ilgilenmem gerekirken iş yapan ben oluyordum.Zaten birçok şeyler olduğundan dolayı kavga yaptık küslük fln oldu her neyse.
Şimdi işten çıkarmışlar.Annemi dinlendirmek için arada çocuğumu onamı baktırsam diyorum kendi evimde.Fakat aklım kalıcak biliyorum çok telefonla ilgilenen biri ve de temiz biri değil.Annem çocugum konusunda benden titizdir.Annem de 1.5 yıldır yoruldu diye baktırayım arada diyorum. Siz olsanız ne yapardınız ?

EDİT : Ben lohusalık zamanından bahsettim şimdi demiyorum temizlik yapsın diye.Lohusalık zamanında sonuçta yardım için geliyorlar benim bebeğe bakmam gerekirken o ilgileniyodu ben iş yapıyodum

Son düzenleme:
Temiz olmayan birine kendi annem de olsa baktırmam çok darda değilsem.
İlerisi için kreş düşünüyorsanız anneniz bir müddet daha idare etsin sonra kreşe verin derim. Hem yaşıtlarıyla birlikte olur, hem de anneniz yorulmaz.

Bence baktir haftada 1 de temizlikci kadin al nolacak ki.. bakani bulmussun bunma bence. Bakiciya versen dunya para icine sinecek mi o da meçhul.

Kayinvalideniz cocugunuza bakmak istiyor mu?
Bakarken sizde mi kalacak?

Biri 8 digeri 2 yasinda cocuklarim var 24 senedie calisiyorum cocuklara annem bizim evde kayinvalidem kendi evindr bakiyor annem bendeyken asla bir bardak bile kaldirtmazdin simsi kayinvalidemdeler asla yemek yaptirmam geceden yapar sabah götürür aksam beraber yeriz ayda bir kadin alirim ona temizligi icin. Çünkü mecbur degiller çünkü yaslilar. Ben iki cocumunda tarhana corbasini yapip birakan insanim düşünün gerisini.

Bence siz kendiniz bakın , kimseyi beğenmemişsiniz ...
Ayrıca büyükler çocuk bakmak zorunda değiller.
Çocuğun da kafası karışıyor , birinin yapma dediğine diğeri tamam diyor.
Bakıcıyla ya da kreşle başlayıp tek eğitim vermek daha doğru.

Bakalalım kaynanan çocuğa bakacak mı? İlk başta bile kaçmaya çalışmış.
Ben olsam bende torun bakmam. Bakanlara saygım sonsuz ki benim 2 çocuğuma annem ve kızkardeşim baktılar.
Zor iş çocuk bakmak.

Zaten kadının temizliğini sevmiyorsunuz öyleyse baktırmayın. Keza pis ellerini prize değdirse priz yağlanacak ve siz bir noktadan sonra patlayacaksınız. Böylece ilişkileriniz de bozulacak. Bence baktırmayın.

İlerde kreş düşünüyorsanız içinizin el vermediği kişiye baktirmayin sonuçta çocuk bu yeni karakter edinmeye çok musaitler..
Ama kreşe vermektense birinin bakmasını yeğlerim diyorsanız 1 hafta biri 1 hafta biri bakabilir.. ( çocuğunuzun aklı karismayacaksa)
Bu konuyu çocuğunuzun da psikolojisini düşünerek karar vermelisiniz.

Hem çocuğa 4x4 bakilacak hem ev bal dök yala olacak hem de bakici masrafı olmayacak.. bu konsepti cepten 5 kurus cikmadan oluşturan varsa da dunyada kac kisidir? Ben kendim baktigim halde tum gun evde oldugum halde elime bir bez alip evi turlayamiyorum bebeğim durmuyor hep benimle kucakta olmak istiyor. Konu sahibi hem kulp takip hem de baksa mi acaba kararsizliginda.. bence kv istiyorsa baksin. Bebekle ugrasmak dunyanin en zor en meşakkatli isi. Cok cok cok sevgi ve icten gelen bir ilgi lazim.

Şimdi anneniz ya da kayınvalideniz bakmayı kabul ederse(ki etmek zorunda değiller) sizin diğer durumları kompanse etmeniz gerekecek...

yemek yaptırtmayın mesela hem çocugunuza bakıp hem neden yemek yapsın mesela ya da neden temızlık yapsın bunları da düşünün...

sizin çocugunuza bakarken evde yapacagı işi yapamıyor olabilir hadi onu da geçtim kendi zamanından veriyor ve kesinlikle bu büyğk fedakarlık...

genç ya da yaşlı olmasını önemsemiyorum kendi adıma kendi çocuklarını yetiştirdi mi yetiştirdi bitmiştir olay...
Çocuğuma bakan insana ben iş yaptırtamazdım yani yüzüm olmazdı

Baktırmak hoş bir kelime değil bana göre. Yazmamışsınız kayınvalideniz bakmak istiyor mu? Herkes torun bakamaz bunda bir şey yok mesele yaşlı olup olmaması değil yapı meselesi. Hem sizin istediğiniz gibi çocuk baksın, hem sizin istediğiniz gibi ev temizlesin diye düşünüyorsanız bakıcı tutmanızda yarar var. Aklınızın kalıcağını düşündüğünüz kimseye çocuğunuzu emanet etmeyin. Kızınız 2 yaşına geldiğinde kreşe başlatın bence

3 yaşında yarım gün oyun grubuna verıırm dıye dusunuyorum daha çok var :S

Temizi pisini anlamam ama o yavrunun bir düzeni var. Eğer annen çok çok çok kötü değilse annen baksın, anneanneye alışmış zaten, bir de babaanneye alışacak.
En önemlisi sen babaanne baksın diyorsun da babaanne kabul edecek mi?

İş olayını ben ilk zamanlardan bahsedıyorum lohusayken anneler ne için gelirler yardıma kızları bebekle ilgilensin onlarda ev işinde yardımcı olsun diye.Gelen giden olmasa zaten kimseyi istemezdim fakat bizim çevremiz geniş akraba eş dost çok gelen giden olduğundan yardıma biri lazımdı sırf gelen olmasın diye erkenden okuttum mevlüdümü kendi annemide gönderdim hatta

O zaman bakıcı tutun çünkü suanda mükemmel olmayacak ya da temızlıkçi tutun

Bence baktir haftada 1 de temizlikci kadin al nolacak ki.. bakani bulmussun bunma bence. Bakiciya versen dunya para icine sinecek mi o da meçhul.
Yok ya devamlı anneme baktırıcam ya da dinlendirmek için arada kayınvalideme mi baktırsam diye düşündüm.Çünkü annem dicek belli süreden sonra evde o da baksın diye

bakıcı tutun anneniz de yanında dursun. Kayınvalideyle aranız kötüyse daha da kötü olur bu şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…