Bir türlü olamayan nişan. BIKTIM!

i
Bu forumda şu an çevrimiçi olan en az on kadın bulurum eşinin ailesiyle kavgalar sonrası görüşmeyen hatta varsa çocuğunu arada bir babasıyla göstermeye gönderip kendi muhatap olmayan. Yani baştan olamaz mı illa önce saç baş yolmak mı lazım?
Konu sahibi bence eş adayınız zaman kazanmaya çalışıyor bunlar çözülsün istiyor.hiçbişey yokmuş gibi güllük gülistanlık olmasını bekliyor.ona sorunları çöz gel demeyin bence artık diyin ki hayatım bunlar çözülmeyecek şeyler,onlar birden bire tamam bu gelini çok istiyoruz bayıldık dese bile artık samimiyet olmaz,kabullenelim ve onlara mesafeli olarak yuvamızı kuralım.çünkü şu an damattan beklenen nedir bilmiyorum mesela annesi patavatsız diye kadının ağzına terlikle mi vursun ne yapsın.
İnsan ana babasını seçemiyor malesed
şte ailesi olmadan gel iste dedik ailesi biz geliriz dediler sonra gene olaylar oldu. Şuan ne yapıcaz bilmiyoruz

anlayamadım şuan. bu durumun benim akıl sağlığımla ne gibi ilgisi var ? ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve hep yapıcı olmaya çalıştım
Yapıcı olmak başka,

Zorla güzellik oldurmaya çalışmak başka şeydir.

Siz zorla güzellik oldurmaya çalışan gruba dahilsiniz.

beni hiç tanımadığı halde böyleydi bende bilmiyorum nedn sevmedi neden böyle oldugunu
Derlerki bekara karı/koca boşamak kolay!!!. Evlenmeden önce böyle evlendikten sonra görürsünüz neler oluyor. Bekarken size ask meşk seviyorumlar hos geliyor. Herseyi atlatiriz ustesinden geliriz aileyle gorusmeyiz diye ama o isler oyle olmuyor.. Böyle bir sevgilinin kalıbına, kaynana olacak bozuntunun yüzüne kediler tükürsün. Allah annenize ve size de akıl fikir versin. Annen gelip istesinler diyerek resmen seni ateşe atiyor. Ve sende söylenen onca söze ragmen hala daha o aileye gelin gitmeye ama seviyorumlara düşüyorsun. Ailesiyle evlenmiyorumla olmuyor canim o isler. Evlendikten neler yaşayacağın da ortada. Nasil bir gormemizlik bu. Birde sunu merak ettim aslinda. Siz de ne var ki begenmedikleri veya ailenizde sizi istemiyor bu kaynana en basindan beri. Ilk bastan böyle bir tavir ve baha saygısızca tavri neden takındı. ?

Bayanlar. Çok fazla sorunum var belki biraz uzun yazabilirim. kusura bakmayın şimdiden. Bana yardımcı olmanızı ve yapıcı yorumlar duymaya ihtiyacım var.
4 yıldır konustuğum erkek arkadasımdan evlilik teklifi aldım yaklaşık 6 ay önce. Ailesiyle eski komşuyuz ama selam vermişliğimiz bile yoktur birbirimize. Erkek arkadasımın annesiyle ilk tanışmaya gittiğim de beni kapıda bekletti, komşusunda çay içmeye gitmişti. ve geleceğimi biliyordu. Tanışmaya geldiğinde benşmle hiç konusmadı kız kardeşini çağırıp onunla çay içti. Sonra ikinci bi buluşma ayarlandı. Ve bana çok kötü davrandı. Yazmak dahi istemiyorum ölmüş babam hakkında iyiki ölmüş dedi. Daha sonra hiç görüşmedik , evlilikten teklifinden sonra bizim eve tanışmaya geldiler, anneme alttan alttan hakaretler etti ama biz sustuk. Erkek arkadasım bu süreçte hep yanımda oldu bana destek oldu. Ailesine karşı hep beni savundu. Aradan 3 hafta geçti sevgilimin zoruyla tanışmaya çağırdılar ve biz gittiğimizde kapıda bile karşılamadılar. o günden bu güne hala nişan söz ne zaman olacak muhabbeti geçmedi aramızda. tabi bu 6 aylık beklediğimiz süreçte annesi türlü türlü çirkeflikler yaptı. Annesi çocuğun bütün arkadaşlarını arayıp bu iş olmayacak dedi. Bana mesaj attı seni istmeiyorum sen bize göre değilsin dedi. Buna rağmen aradan biraz zaman geçtikten sonra yapıcı olmak adına kadına güzel mesajlar attım bana çok yapıcı davranıp sana pasta alıcam vs vs diyip mesajda çok güzel davrandı evine gittiğimdeki kadın çok başkaydı. Hiç konusmadık yanıma gelmedi, yarım saat içinde çıkıp gidecekken sevgilim biz burdayız nereye gidiyorsun dedi, sanane sen kimsin benden ne istşyorsunuz diyip bağırdı. sonra benim üstüme yürüdü ve ben de ona benimle böyle konusamassınız dedim. sevgilim annesine susması için bağırıp beni orada götürdü. Şimdi gel gelelim nişana. Annem nişan için bekliyor sevgilim bir türlü masaya yumruğunu vurup gidip isticez demiyor. Ailesi de diyormuş ki tamam direk nişan olsun isteme felan olmasın. Annem de ben dul kadın vermiyprum diyip kabul etmiyor haliyle. Bu olaylar yüzünden sevgilimle çok kavga ettik. Ailesini ikna etmesini geçtim, madem ailen istemiyor gel sen iste kızı ben senin destekçin olurum dedi annem. sevgilim onu da kabul etmedi benim ailem benim arkamda gelip istiicez dedi. annemde son bir haftanız kaldı ben yeterınce rezıl oldum millete dedi. Ama çocuk sürekli bahane uyduruyor yok evde kavga çıktı yok suan sıkıntılarımız var vs gibi. ben bu konuları açınca da bana sen sus sen karışma diyor. karışmadığım zaman hiçbirşey yapmıyor. Ailesiyle de konusmuyor bu konuları benim annemi de aramıyor. onun çok üstüne gittim bu iş olsun artık diye çünkü ben de çok bunaldım. Bu süreçte çok büyük tartışmalar yaşadık. Ama hala bi çözüm yolu bulamadık. özetle bu bi hafta içinde ailesi konusmaya anlaşmaya gelmesse annem bu işi sonlandıracak, ama onun ailesi de direk nişan olacak diyor. sevgilim de hala bu bi hafta içinde gelmeleri gerektiğinden ailesine bahsetmiyor. Kavga felan çıkmış evde. bana bahane gibi geliyor. bana bi çözüm bulun sevgilim bu konu da biraz pasif.
Annen haklı bir haftaya isteme olmazsa onun sözünü çiğneme unut bu durumu gitsin...

Yapıcı olmak başka,

Zorla güzellik oldurmaya çalışmak başka şeydir.

Siz zorla güzellik oldurmaya çalışan gruba dahilsiniz.
Şaka gibi değil mi? İnsan kendini, annesini nasıl bu kadar ezdirir de birde üstüne nişan derdine düşer?

annesinin boğazını sıkıp sus artık dedi ve eve günlerce gitmedi. Bu durumda bana hiç kötü söz söyleyeip beni kırmadı. nasıl seviyorken ayrılayım ?
Annesinin boğazını sıkan hayırlı evlat ne mükemmel bir koca ve ne süper bir baba olacaktır.

Maşallah.

annesinin boğazını sıkıp sus artık dedi ve eve günlerce gitmedi. Bu durumda bana hiç kötü söz söyleyeip beni kırmadı. nasıl seviyorken ayrılayım ?

1. annesinin bogazini sikan seninkinide sikar
2. annesi bu kiz yuzunden oglum bana böyle davraniyor diyerek size daha cok kinlenir

senin sevgilin orta yolu bulamaz.
annesinin neden boyle davrandigini bile bilmiyormussun.
sonuc olarak ayrilsan daha hayirli olur senin adina

beni hiç tanımadığı halde böyleydi bende bilmiyorum nedn sevmedi neden böyle oldugunu
Belki oğluna başkasını istiyordur. Ben olsam gider senin benimle derdin ne ? Ne yaptik veya ne gördün de istemiyorsun derim kaynanama. Sevgilinize sordugunuz da bizi neden istemiyor diye ne cevap veriyor. Hic merak etmediniz mi. Sanmiyorum ki hic daha once oturup konusmadigi hakkinda bilgisi olmadigi birisi icin bu kadar kötü davransin. Eski komsulariniza sorun bu kadin nasil birisi hep boyle mi diye. Eger bir yerde sevilmeyen tek kisi kayinvalidenizse ileri de basiniz cok agrir. Burasi da bolca konularinizla dolar.

Sevgiliniz sizin yanınızda olsaydı devam edin derdim ama o da orta yolu bulamıyor, pasif kalmış bu durumda. Ayrıca babanıza kadar laf etmişler daha neyi düşünüyorsunuz? Hakaret, saygısızlık ne isterseniz var.. Durum ortada.. Siz olayı biraz inada bindirdiniz sanırım ama evlenirseniz mutlu olamayacağınız aşikar..

Sizin iş yaş gibi.. Böyle adamlarla vakit kaybediyorsunuz

ve nişanlanırlar, düğüne 2-3 ay kala büyük problemler çıkar
alış verişler gelin boğcası , eşyalar derken kavgalar başlar
ama eş hep yapıcıdır, altan asarım keserimler fark edilmez

evlenilir, ilk 2-3 güzeldir
sonra anneme gdeceksin baskıları başlar
ama kız önce kabul etmez ama sonra
eşimin hatrı için gidilir derken anneme yardım edeceksinler başlar
ve bir cocuk olur, artık sen sen değilsindir evli cocuklu kocasına bağlı bir kadınsındır

aşk ne kadar değerli olsada
bir zaman sonra
ÖNCE ANNE SONRA EŞ der herkes ..

Ben anlamıyorum adam boğaz sıkıyor anası hala terbiyesiz daha napsın eli değmişken gerçekten mi boğsun? Belli ki laf anlamayacak insanlar o aile.
i

şte ailesi olmadan gel iste dedik ailesi biz geliriz dediler sonra gene olaylar oldu. Şuan ne yapıcaz bilmiyoruz
ben de tam bunu demek istemiştim.ailesini düzeltmesini beklemek haksızlık olurdu AMA bizzat kendi elinden geleni yapmaması, kafasını kuma gömmesi kabul edilemez.sizi ayrılmaya itmesi gereken şey üçüncü kişilerin iflah olmaz terbiyesizliği değil, eş adayınızın bu basiretsizliği.
Yoksa dediğim gibi eş adayı kendi elinden geleni yapsa, aileyle muhatap olmayan birsürü gelin örneği dolu burası

Şaka gibi değil mi? İnsan kendini, annesini nasıl bu kadar ezdirir de birde üstüne nişan derdine düşer?
Hem anasının boğazını sıkıp sus diye bağırdığı için "sevgilim benim arkamda durdu" der. Ama vallahi de bazı insanlar belasını arıyor.

ve nişanlanırlar, düğüne 2-3 ay kala büyük problemler çıkar
alış verişler gelin boğcası , eşyalar derken kavgalar başlar
ama eş hep yapıcıdır, altan asarım keserimler fark edilmez

evlenilir, ilk 2-3 güzeldir
sonra anneme gdeceksin baskıları başlar
ama kız önce kabul etmez ama sonra
eşimin hatrı için gidilir derken anneme yardım edeceksinler başlar
ve bir cocuk olur, artık sen sen değilsindir evli cocuklu kocasına bağlı bir kadınsındır

aşk ne kadar değerli olsada
bir zaman sonra
ÖNCE ANNE SONRA EŞ der herkes ..
O zamana kadar anasını boğup bi yere atmazsa tabi...

En iyi çözüm ayrılman olur diye düşünüyorum.

Sevgilinin annesi psikolojik sorunlu gibi duruyor. Ayrıca sevgilinin annesine şiddet uygulaması korkunç. Annesine bunu yapan el kızını dövmekten çekinir mi sanıyorsun?

Annemle görüşmeyelim artık der evlenirsiniz. Sonra annemle görüşmeden olur mu der kadını getirir seninle muhattap eder. Bir ömür o kadını çekmek zorunda kalacaksın ve sorunlu bir eşin olacak. Mantıklı düşün, arkana bakmadan kaç.

Bu isteme-nişan-düğün işleri tatlı heyecanlar ve arada küçük aksiliklerle akar gider normalde. Böyle işkenceye döndüyse evlilik de aynı şekilde işkence oluyor. Bunu da BDV’de okuduğum konulardan yola çıkarak uyduruyorum.

Ben anlamıyorum adam boğaz sıkıyor anası hala terbiyesiz daha napsın eli değmişken gerçekten mi boğsun? Belli ki laf anlamayacak insanlar o aile.

ben de tam bunu demek istemiştim.ailesini düzeltmesini beklemek haksızlık olurdu AMA bizzat kendi elinden geleni yapmaması, kafasını kuma gömmesi kabul edilemez.sizi ayrılmaya itmesi gereken şey üçüncü kişilerin iflah olmaz terbiyesizliği değil, eş adayınızın bu basiretsizliği.
Yoksa dediğim gibi eş adayı kendi elinden geleni yapsa, aileyle muhatap olmayan birsürü gelin örneği dolu burası
çok haklısınız

Back
X