Bir türlü olamayan nişan. BIKTIM!

annesinin boğazını sıkıp sus artık dedi ve eve günlerce gitmedi. Bu durumda bana hiç kötü söz söyleyeip beni kırmadı. nasıl seviyorken ayrılayım ?

Annesine gösterdiği şiddeti sana göstermeyeceğinimi saniyorsun? Annesi ona zerre saygi göstermiyor, onu kaybetmekten korkmuyor. Kaybetmez çünkü bak halen ailemde ailem diye ortada geziyor.

Bu adam ile evlenirsen cok ama cok mutsuz olursun.

Bayanlar. Çok fazla sorunum var belki biraz uzun yazabilirim. kusura bakmayın şimdiden. Bana yardımcı olmanızı ve yapıcı yorumlar duymaya ihtiyacım var.
4 yıldır konustuğum erkek arkadasımdan evlilik teklifi aldım yaklaşık 6 ay önce. Ailesiyle eski komşuyuz ama selam vermişliğimiz bile yoktur birbirimize. Erkek arkadasımın annesiyle ilk tanışmaya gittiğim de beni kapıda bekletti, komşusunda çay içmeye gitmişti. ve geleceğimi biliyordu. Tanışmaya geldiğinde benşmle hiç konusmadı kız kardeşini çağırıp onunla çay içti. Sonra ikinci bi buluşma ayarlandı. Ve bana çok kötü davrandı. Yazmak dahi istemiyorum ölmüş babam hakkında iyiki ölmüş dedi. Daha sonra hiç görüşmedik , evlilikten teklifinden sonra bizim eve tanışmaya geldiler, anneme alttan alttan hakaretler etti ama biz sustuk. Erkek arkadasım bu süreçte hep yanımda oldu bana destek oldu. Ailesine karşı hep beni savundu. Aradan 3 hafta geçti sevgilimin zoruyla tanışmaya çağırdılar ve biz gittiğimizde kapıda bile karşılamadılar. o günden bu güne hala nişan söz ne zaman olacak muhabbeti geçmedi aramızda. tabi bu 6 aylık beklediğimiz süreçte annesi türlü türlü çirkeflikler yaptı. Annesi çocuğun bütün arkadaşlarını arayıp bu iş olmayacak dedi. Bana mesaj attı seni istmeiyorum sen bize göre değilsin dedi. Buna rağmen aradan biraz zaman geçtikten sonra yapıcı olmak adına kadına güzel mesajlar attım bana çok yapıcı davranıp sana pasta alıcam vs vs diyip mesajda çok güzel davrandı evine gittiğimdeki kadın çok başkaydı. Hiç konusmadık yanıma gelmedi, yarım saat içinde çıkıp gidecekken sevgilim biz burdayız nereye gidiyorsun dedi, sanane sen kimsin benden ne istşyorsunuz diyip bağırdı. sonra benim üstüme yürüdü ve ben de ona benimle böyle konusamassınız dedim. sevgilim annesine susması için bağırıp beni orada götürdü. Şimdi gel gelelim nişana. Annem nişan için bekliyor sevgilim bir türlü masaya yumruğunu vurup gidip isticez demiyor. Ailesi de diyormuş ki tamam direk nişan olsun isteme felan olmasın. Annem de ben dul kadın vermiyprum diyip kabul etmiyor haliyle. Bu olaylar yüzünden sevgilimle çok kavga ettik. Ailesini ikna etmesini geçtim, madem ailen istemiyor gel sen iste kızı ben senin destekçin olurum dedi annem. sevgilim onu da kabul etmedi benim ailem benim arkamda gelip istiicez dedi. annemde son bir haftanız kaldı ben yeterınce rezıl oldum millete dedi. Ama çocuk sürekli bahane uyduruyor yok evde kavga çıktı yok suan sıkıntılarımız var vs gibi. ben bu konuları açınca da bana sen sus sen karışma diyor. karışmadığım zaman hiçbirşey yapmıyor. Ailesiyle de konusmuyor bu konuları benim annemi de aramıyor. onun çok üstüne gittim bu iş olsun artık diye çünkü ben de çok bunaldım. Bu süreçte çok büyük tartışmalar yaşadık. Ama hala bi çözüm yolu bulamadık. özetle bu bi hafta içinde ailesi konusmaya anlaşmaya gelmesse annem bu işi sonlandıracak, ama onun ailesi de direk nişan olacak diyor. sevgilim de hala bu bi hafta içinde gelmeleri gerektiğinden ailesine bahsetmiyor. Kavga felan çıkmış evde. bana bahane gibi geliyor. bana bi çözüm bulun sevgilim bu konu da biraz pasif.
O adamı kendinizden, ailenizden çok mu seviyorsunuz? Evlenseniz annesi size gün yüzü göstermeyecek nereye kadar mutlu olacaksınız? Nereye kadar çekeceksiniz bunları

Efendi, saygılı, işi gücü yerinde olan adamlar evlenmeye eş bulamaz, senin sevgilin gibilerinde kızlar peşinden ayrılmaz maalesef.

Annesinin boğazını sıkması bile sizi korkutmadıysa, bu evliliği yapın bence, belli ki mantıklı düşünemiyorsunuz, bu davranışı bile size olan sevgisine bağlıyorsunuz.

Kadın daha ilk görüşmeden itibaren sizi istemediğini her şekilde belli etmiş daha ne yapsın. Muhtemelen çevrenizde “evlenince eşinin gözü senden başkasını görmez, nikah olsun her dediğini yaptırırsın” diyen birileri var ama size söyleyeyim tamamen şehir efsanesi, hiçbir erkek karısının koynuna girince ailesini silmiyor aksine daha çok anneci oluyor

Kosa kosa ayrilman lazim bence bu adamdan ne koca ne baba olur kendini yakarsin baban hakkinda annen hakkında konusamaz en basta sana gosterdikleri tavir bile asiri saygisiz ilgisiz igrenc davranislar goz gore gore nisan istemeyin bence hayatiniz kayar bu adamla erkek bulamam sanmayın yani dolu.

Kasabayı sel basmış. Sular giderek yükselirken, halk panik içinde kaçmaya başlamış. Kilisedeki herkes dağılırken, kaçmayan papaz demiş ki;
“- Ben yıllardır Tanrıya kulluk ederim. Hep onun yolunda çalıştım, Tanrı beni kurtarır.”
Sular iyice yükselirken, papaz kilisenin bir üst katına çıkmış, bakmış ki; insanlar kayıklarla geçiyorlar. Kayıktakiler bağırmış;
“- Hadi peder, atla kayığa!
- Siz gidin, Tanrı beni kurtarır.”

Sular yükselmeye devam edince, papaz kilisenin çatısına çıkmış. İkinci kayıkla geçenler papazı uyarmışlar;
“- Hadi peder, çok geç olmadan atla!”
Papaz onların da uyarısına aldırmamış;
“- Hayır, siz gidin, Tanrı beni kurtaracak biliyorum.”
Sular iyice yükselince direğe tırmanan papaz, tepesinde bir helikopter görmüş. Helikopterdeki kurtarma ekipleri papaza seslenmişler;
“- İnat etme peder, gel bizimle!”
Papaz yine inat etmiş;
“- Olmaz, Tanrı beni kurtaracak!”
Sular daha da yükselmiş ve papaz boğulmuş. Boğularak ölen papaz, öbür dünyada Tanrının huzuruna çıkıp sitem etmiş;
“- Ben sana küstüm Tanrım!”
Tanrı merak etmiş;
“- Hayrola papaz efendi, niye küstün?
- Tanrım, bunca yıl yolundan ayrılmadım, bir kere başım sıkıştı, sen beni kurtarmadın.”

Papazın sitemi üzerine, Tanrı demiş ki;

“- Sana iki kayık, bir helikopter yolladım ya, daha ne yapayım?”

Dipnot : Bir işin hayırlı olmadığını anlamak için illaki ilahi bir işaret beklemeyin,bazen yaşanan aksilikler sizi felaketlerden korumak içindir.

anlayamadım şuan. bu durumun benim akıl sağlığımla ne gibi ilgisi var ? ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve hep yapıcı olmaya çalıştım
bi halt olmaz o çocuktanda aynı şeyleri yaşadım hatta kızım seni çok sevdik derdi ailesi ama hep laf sokardı sonuç boşandık uzak dur

Cocugun ailesi sizi istemiyor.
Size ve ailenize surekli hakaretler ediyorlar.
Ölmus babaniza bile iyi ki ölmus demiş.
Bu israr neden?
Sizi istemiyorlar, neden nişan icin bu kadar israr ediyorsunuz?
Nişandan sonra her şeyin duzeleceyini mi zann ediyorsunur?.
Evlendikten sonra en fazla 1 yil sonra boşanirsiniz.
Kendinizi ezdirmeyin, ayrilin ve yolunuza bakin ...

Bu yaşanmışlıkların üstüne kaç kızım. Evlenilir mi? Yangına bile bile körükle gidiyorsun. Balık baştan kokmuş.

Bu cocugun bu kadar vazgecilmez olmasini saglayan nasil bir ozelligi var?
Cok mu zengin?
Muazzam bir kariyeri mi var?
Asiri mi yakisikli?
Bunlarin combosu bile olsa bunca seyin ustune evlenmek icin onun size yalvarmasi ama sizin reddetmeniz gerekirdi, o yuzden cidden merak ettim, nedir bu vazgecilmezligin sebebi?

Niye bu kadar yalvariyorsunuz sevgilinize nisan olsun diye? Hayır nedir yani? Annesi zaten ayrı bir sorun evlenseniz değişecek mj annesi. Bir de yapıcı olayım diye annesine msj atmışsınız bu da bana komik geldi? Sizin yüzünüze bakmayan birine msj atmanız.

Evlenince sorunlar çıkınca bu kadar çabaladım niye sorun var diye konu açarsınız.

Görmemişim bir de annesinin boğazını sıktı yazmışsın. Arkana bakmadan uzaklaş

Son düzenleme:
annesinin boğazını sıkıp sus artık dedi ve eve günlerce gitmedi. Bu durumda bana hiç kötü söz söyleyeip beni kırmadı. nasıl seviyorken ayrılayım ?

Adam ruh hastası.
Annesi manyak.
Aman diyim severken ayrilmayin.
Evlenin, biraz ailesinden hakaret, biraz boğazınızı sıkar, bir kaç tokat atar, evkilik kurtarmak icin iki de çocuk yapar, öyle ayrılırsınız.
Yada o zaman da seviyorum der ayrılmaz, kendinize ve yavrularımıza hayatı zehir edersiniz..
Yahu normal ilişkiler de var.
Anneleri çirkef olmayan adamlar.
Öfkesini kontrol edip boğaz sıkmayan adamlar..
Sen sus karışma diye size fırça.atmayan adamlar.
Nesini sevdiniz siz bunun?

Daha fazla zorlamasanız mı acaba ana kız?
İstenmeyen gelin olduktan sonra buraya binlerce konu açarsınız.
Eyvallah diyip çıkın hayatlarından laçkalaşmış iyice

Bi arkadasim evlendi, kendisi bosanmisti ve kocaman cocugu vardi.. Adam genc, yakisikli, duzgun biri.. Isteme, nişan, gelinlik; hepsi de oldu..
Konu sahibinin annesi kendilerini cok bi sey saniyor sanirim ama hic evlenmemis kizi yine de istenmiyor bak; psikopat kadinin tekine denk gelmiş, "dul" degil ama ne yapsa kusur.. Dullara ise nişanlar, nikahlar, gelinlikler :KK53:
yani kadının kadına ettiğini, söylediğini başka bi cins yapmıyor. Bi empati yap di mi? İmtihan dünyasındayız, bizim başımıza o kusur gördüklerimizin nicesi gelicek, geliyor da..

Benim de çok tanıdığım örnek var bu şekilde, ilk evliliğinde mutlu olamayıp, 2 çocuğuyla, 3 çocuğuyla başka adamla evlenip mutlu olan. Öz babaları babalık etmezken üvey babalarının bağrına bastığı.. Allah çok büyük elbet bir yerden çektiğinin mükafatını gönderiyor..

Adam ruh hastası.
Annesi manyak.
Aman diyim severken ayrilmayin.
Evlenin, biraz ailesinden hakaret, biraz boğazınızı sıkar, bir kaç tokat atar, evkilik kurtarmak icin iki de çocuk yapar, öyle ayrılırsınız.
Yada o zaman da seviyorum der ayrılmaz, kendinize ve yavrularımıza hayatı zehir edersiniz..
Yahu normal ilişkiler de var.
Anneleri çirkef olmayan adamlar.
Öfkesini kontrol edip boğaz sıkmayan adamlar..
Sen sus karışma diye size fırça.atmayan adamlar.
Nesini sevdiniz siz bunun?
siz bana zamanında öyle bir yorum yapmıştınız ki hala içim de uktedir gerçekleri yüzüme yüzüme vurmuştunuz bende yeriniz hep ayrı kaldı tanımasamda sizi.Buarada ne dediysenizde olmuştu.

Kayınvalidenin Sizi istememe sebebi ne?komsu olup selam bile vermemek , babanıza dahi laf etmek .. Yanlış anlamayın sadece merak ettiğimden dolayı soruyorum ailenizin bir problemi mi var ?

ben ailesiyle evlenmiyorum sevgiilim bu süreçte hep bana destekçiydi. ve bitsin istmeiyorum
Ee neden konu açtınız ki o zaman bunu yaşayan insanların sizin gibi düşündüğünü görmek için mi bu imkansız hepsini geçtim ölmüş babama laf edecek derim sen de geber biz de rahat edelim. Kendini yakarsın başka diyecek sözüm yok.

Back
X