Bir yalan bin yalan

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.194
198
Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu aralar pek foruma giremiyorum, çünkü kolumu kırdım ve taşınıyoruz. Eski konularımdan bilenler bilir ben pandemi döneminde aşırı virüs korkusu yaşadım eşim Koah olduğu için ve bir çok takıntılı ve kaçınma davranışları sergiledim.
Bundan bir sene önce ailemizde bir cenaze oldu ve o günlerde eşimin annesi ve teyzesi bizden kendilerini kaldıkları cenaze evinden alıp şehirler arası 5 saat bir yola götürmelerini istediler arabamızla. (Bununla ilgili de konu açmıştım.) Ben corona korkum nedeniyle bunu yapmak istemedim ve onlara bir araba ve taksi şoförü ayarladık, yine gitmek istedikleri yere gönderdik. Ancak bahane olarak bir yalan söylemek zorunda kaldık ve o sırada evimizin kapısı ile ilgili sorun yaşıyorduk, kapımız tamir oldu ama onlara kapının tamirinin mümkün olmadığını ve çelik kapı taktıracağımızı söyledik, kapımız söküldüğü için de evden ayrılamadığımızı söyledik. Yalan inandırıcı olsun diye de ertesi gün kapının takılışını ballandıra ballandıra anlattık. Biraz utanç verici bir durumdu ama başka yalan bulamadık ve bu oyunu oynadık. (Onlara pandemi yüzünden onları götürmek istemediğimizi söyleyemezdik)
Şimdi bu ilk baharda hem annesi hem de teyzesi bizim eve gelecekler. Şimdi yalanımızın ortaya çıkmaması için çelik kapı taktırmak zorundayız. Ancak bu aralar maddi anlamda çok ciddi sıkıntıdayız. Kredi kartı borçlarımızı ödeyemiyoruz, günlük yemek alışverişimizi bile kısıtladık o derece yani. Çelik kapı taktırmanın maaliyetleri malum. Ayrıca kapımız oval ve ölçüleri de bir değişik, çelik kapı ölçülerinin hiç biri uymuyor ciddi bir kırma dökme ve tadilat gerekiyor evin ön cephesine, bu da ayrı bir maaliyet ve sıkıntı.
"Çelik kapı arıza yaptı biz de eski kapıyı geri taktırdık" demeyi düşündüm ama eşim inandırıcı olmayacağını ve başka bir çıkış yolu olmayacağını söylüyor, sanırım doğru söylüyor. Bu duruma canım çok sıkılıyor, düşünüyorum düşünüyorum ama bir çözüm bulamıyorum...

Yeni kapı bu deseniz kim anlayacak ya? Ayrıca bir şey demek zorunda da değilsiniz kahkaha krizindeyim çok komiksiniz. Ne demek yalan ortaya çıkmasın diye kapı taktırmak?? Eski kapının formunu seviyorduk aynısından yaptırdık dersiniz. Ya da hiçbir şey demeyin yalan olduğunu anlasalar ne olacak?

Öncelikle geçmiş olsun

doğruluk her zaman iyidir
aynı kapıdan bulduk taktırdık de geçiştirin

Bağımsızlığını kazanamamış 2 çocuk evlenmiş diye yorumladım.. trajikomik

Öncelikle geçmiş olsun

doğruluk her zaman iyidir
aynı kapıdan bulduk taktırdık de geçiştirin
yok kapımız tahta yani çelik kapı olmadığı ve yeni kapı olmadığı her halinden belli.

Hiç gerek yok unutmuşlardır bile öyle ya da böyle siz zaten göndermişsinix daha ne alınacakları bi şey yok ki gitmişler evlerine
ben de öyle diyorum. Sorarlarsa, çelik kapı arızalı çıktı, eski kapımızı geri taktırdık deriz diyorum ama eşim olmaz diyor.

Yalanı çok abartıp kafanıza gereksiz yere takmışsınız, kötü kapı getirdilerz menteşeleri ve kilidinde sorun vardı, bizde kapıyı iade ettik eskiyi taktık diyip geçin.

ben de öyle diyorum. Sorarlarsa, çelik kapı arızalı çıktı, eski kapımızı geri taktırdık deriz diyorum ama eşim olmaz diyor.
madem geri takılabiliyordu tamir oluyordu neden yeni kapı taktırdınız olur o yüzden bu kapı tamir olana kadar geçici kapı taktırmıştık tamir olunca kapımıza kavuştuk dersiniz ayyy alemsiniz ya

Eşiniz haklı inandırıcı olmaz. Evlat var evlat var gerçekten. Biz korona olduklarında ailemizden yaşlıları onlar için endişelenip tek bırakmamıştık nöbetleşe onlara bakmıştık. Bu yalan için olmasada çelik kapı taktırın bence de. Tahta kapı hiç güvenli değil.

Araba tutup şoför tutmuşsunuz daha ne,yani yaşan söylemenize bile gerek yokmuş ama olmuşsada işlerini hallettiğiniz için üste çıkacakları bi durum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…