- 21 Ocak 2018
- 8.516
- 21.109
- 348
- 32
E zaten taşınıyorsanız tadilata,telaşa ne gerek var kiBu aralar pek foruma giremiyorum, çünkü kolumu kırdım ve taşınıyoruz.
Kapıyı başka bir renk boyatıp, bir de zincir taktırın. Siz yalan söyleme psikolojisiyle herkesin kapıyı inceleyeceğini sanıyorsunuz, bu düşük bir ihtimal. Canınızı sıkmayın, insanız olur öyle şeyler. Pandemi döneminde bilinçsizce isteklerde bulunup sizi zor duruma sokmasalarmış keşke, dediğim gibi üzerinde durmayın, eni konu kapı.Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu aralar pek foruma giremiyorum, çünkü kolumu kırdım ve taşınıyoruz. Eski konularımdan bilenler bilir ben pandemi döneminde aşırı virüs korkusu yaşadım eşim Koah olduğu için ve bir çok takıntılı ve kaçınma davranışları sergiledim.
Bundan bir sene önce ailemizde bir cenaze oldu ve o günlerde eşimin annesi ve teyzesi bizden kendilerini kaldıkları cenaze evinden alıp şehirler arası 5 saat bir yola götürmelerini istediler arabamızla. (Bununla ilgili de konu açmıştım.) Ben corona korkum nedeniyle bunu yapmak istemedim ve onlara bir araba ve taksi şoförü ayarladık, yine gitmek istedikleri yere gönderdik. Ancak bahane olarak bir yalan söylemek zorunda kaldık ve o sırada evimizin kapısı ile ilgili sorun yaşıyorduk, kapımız tamir oldu ama onlara kapının tamirinin mümkün olmadığını ve çelik kapı taktıracağımızı söyledik, kapımız söküldüğü için de evden ayrılamadığımızı söyledik. Yalan inandırıcı olsun diye de ertesi gün kapının takılışını ballandıra ballandıra anlattık. Biraz utanç verici bir durumdu ama başka yalan bulamadık ve bu oyunu oynadık. (Onlara pandemi yüzünden onları götürmek istemediğimizi söyleyemezdik)
Şimdi bu ilk baharda hem annesi hem de teyzesi bizim eve gelecekler. Şimdi yalanımızın ortaya çıkmaması için çelik kapı taktırmak zorundayız. Ancak bu aralar maddi anlamda çok ciddi sıkıntıdayız. Kredi kartı borçlarımızı ödeyemiyoruz, günlük yemek alışverişimizi bile kısıtladık o derece yani. Çelik kapı taktırmanın maaliyetleri malum. Ayrıca kapımız oval ve ölçüleri de bir değişik, çelik kapı ölçülerinin hiç biri uymuyor ciddi bir kırma dökme ve tadilat gerekiyor evin ön cephesine, bu da ayrı bir maaliyet ve sıkıntı.
"Çelik kapı arıza yaptı biz de eski kapıyı geri taktırdık" demeyi düşündüm ama eşim inandırıcı olmayacağını ve başka bir çıkış yolu olmayacağını söylüyor, sanırım doğru söylüyor. Bu duruma canım çok sıkılıyor, düşünüyorum düşünüyorum ama bir çözüm bulamıyorum...
Kapıniızı boyatin .Merhaba sevgili arkadaşlar. Bu aralar pek foruma giremiyorum, çünkü kolumu kırdım ve taşınıyoruz. Eski konularımdan bilenler bilir ben pandemi döneminde aşırı virüs korkusu yaşadım eşim Koah olduğu için ve bir çok takıntılı ve kaçınma davranışları sergiledim.
Bundan bir sene önce ailemizde bir cenaze oldu ve o günlerde eşimin annesi ve teyzesi bizden kendilerini kaldıkları cenaze evinden alıp şehirler arası 5 saat bir yola götürmelerini istediler arabamızla. (Bununla ilgili de konu açmıştım.) Ben corona korkum nedeniyle bunu yapmak istemedim ve onlara bir araba ve taksi şoförü ayarladık, yine gitmek istedikleri yere gönderdik. Ancak bahane olarak bir yalan söylemek zorunda kaldık ve o sırada evimizin kapısı ile ilgili sorun yaşıyorduk, kapımız tamir oldu ama onlara kapının tamirinin mümkün olmadığını ve çelik kapı taktıracağımızı söyledik, kapımız söküldüğü için de evden ayrılamadığımızı söyledik. Yalan inandırıcı olsun diye de ertesi gün kapının takılışını ballandıra ballandıra anlattık. Biraz utanç verici bir durumdu ama başka yalan bulamadık ve bu oyunu oynadık. (Onlara pandemi yüzünden onları götürmek istemediğimizi söyleyemezdik)
Şimdi bu ilk baharda hem annesi hem de teyzesi bizim eve gelecekler. Şimdi yalanımızın ortaya çıkmaması için çelik kapı taktırmak zorundayız. Ancak bu aralar maddi anlamda çok ciddi sıkıntıdayız. Kredi kartı borçlarımızı ödeyemiyoruz, günlük yemek alışverişimizi bile kısıtladık o derece yani. Çelik kapı taktırmanın maaliyetleri malum. Ayrıca kapımız oval ve ölçüleri de bir değişik, çelik kapı ölçülerinin hiç biri uymuyor ciddi bir kırma dökme ve tadilat gerekiyor evin ön cephesine, bu da ayrı bir maaliyet ve sıkıntı.
"Çelik kapı arıza yaptı biz de eski kapıyı geri taktırdık" demeyi düşündüm ama eşim inandırıcı olmayacağını ve başka bir çıkış yolu olmayacağını söylüyor, sanırım doğru söylüyor. Bu duruma canım çok sıkılıyor, düşünüyorum düşünüyorum ama bir çözüm bulamıyorum...
Çelik kapı pahalıydı indirim yapmadılar bizde vazgeçtik aynı kapıdan bulup taktırdık illa inansınlar diyorsan kapıyı başka renge boyaMerhaba sevgili arkadaşlar. Bu aralar pek foruma giremiyorum, çünkü kolumu kırdım ve taşınıyoruz. Eski konularımdan bilenler bilir ben pandemi döneminde aşırı virüs korkusu yaşadım eşim Koah olduğu için ve bir çok takıntılı ve kaçınma davranışları sergiledim.
Bak ben orayı atlamışımKolumu kırdım taşınıyoruz diyorsunuz
E kapı sizden önce mi taşınacak anlamadım ben
Taşınınca kapılar eski yerinde kalmıyor muydu?
O sıralarda gerçekten de kapıyı değiştirmeyi düşündük ama eski kapının yerine uygun bir çelik kapı bulamadık, evin ön cephesinde ciddi tadilat gerekiyordu, sonra yaparız dedik vazgeçtik. Şimdi de başka masraflarımız oldu ve maddi olarak bunu yaptırmamız ciddi sıkıntı, ayrıca şimdiki (eski) kapıyı da seviyorum, üstü oval, camdan çok tatlı ışık giriyor sabahları. Bu ev epey eski bir sitede artık böyle kapılar yok.Ya boyle salakca bir yalan nasil soylediniz bu insanlar evinize hic gelmeyecekmiydi bunu dusunemedinizmi? Kapiyi boyayacak boya falan arastirin kapiyi boyayin kulp gibi bisey varsa onu degistirin yeni kapi bu dersiniz sorarlarsa
Ah siz bunu başarabildiniz mi? Biz de amaaaaan deyip kimseyi sallamama moduna geçmeye çok istiyoruz. Benim yetiştirilme tarzım buna pek izin vermiyor ama yıktım artık tabuları, özellikle kolumu kırdıktan sonra... Aslında bunu başardım sanmıştım ama kolumu kırınca anladım ki başaramamışım. Geçtiğimiz yaz kayınvalidem bizdeydi (eski evimizde, yani bu konudaki ev değil). Pazar günüydü kahvaltıya misafir çağırdık. KV çok titiz bir kadın ve o da hala "el alem ne der"e göre yaşamış ve yaşıyor hayatını. Balkon biraz toz olmuştu, KV'dem utanır şimdi misafire karşı mahçup olur, ve kendi temizlemeye kalkmasın (yaşlı) diye ben sabahın köründe (herkes uyurken) kalktım balkonu yıkamaya başladım, hem de arap sabunuyla... Balkondan bahçeye inen 5-6 basamak var ve basamakların tepesinden bir kaydım ta aşağıya kadar uçtum. Çizgi filimlerdeki gibiydi, hani karakter uçurumun kenarından uçar da yatay gider ya bir müddet havada asılı kalır sonra aşağıya bakar uçurum, küt der gider aşağıya, onun gibiydi51 yaşında böyle seyler oluyor mu gerçekten? Hani hiç mi evliliginizde amaaaaaaaaaaan diyip kimseyi sallama kısmına geçmediniz? Bu yalan da nasıl geldi aklınıza? Farklı bir yalan çünkü hastayız diyip geçebilirdiniz en kotu yanı. Bilmiyorum konu bana çok ilginç geldi gerçekten
İşte bu eve taşınıyoruz, eski kapılı ev :)Kolumu kırdım taşınıyoruz diyorsunuz
E kapı sizden önce mi taşınacak anlamadım ben
Taşınınca kapılar eski yerinde kalmıyor muydu?
eşime bırakırsam eşim kapıyı değiştirecek yani biz halen bir sürü borca batmışken...Yalan soyleme fikri esinizden ciktiysa konusmayi o yapsin, sizin hic bir sucunuzun olmadigini kendisinin sizi buna zorladigini, o sirada hasta olduklari icin iyi niyetle soylenmis bir yalan oldugunu soylesin. Saglikli olana yalan soylemeyiz ama hasta iken insan cok alingan olabiliyor o sebeple oyle yaptik kotu bir niyetimiz yoktu ozur dileriz desin. Ben sizin yerinizde olsam hic karismam sonucta esinizin ailesi, alakam yokmus gibi davranirim, giderim baska odaya hatta bu konusma yasanirken. Davranislari degisirse de kendi kayiplari diye dusunun, umursamamak en iyisi.
iyi de hiç gerek yokken oturup ciddi ciddi yalan söyleyip bi de bunu sürdürmüşsünüz (ballandıra ballandıra yeni kapıyı anlatma mevzusu) yani düpedüz karı koca yalancısınız, itiraf edin ve bu saçma durumu tatlıya bağlayın bence.Pis desinler, pasaklı desinler amaaaan böyleyim. Ama yalancı demesinler. Yalancı olup yalandan sevilmektense dürüst olup dürüstçe itiraf ettiğin şeylerden dolayı sevilmeyen biri olmak daha iyi.
evet ya, hadi yalan söyledik de ballandırmasaydık iyiydi. O kadar ballandırdım ki utanırım şimdi itiraf etmeye. Yalan söylemeyi beceremeyince böyle oluyor, yalanıma kendimi bile inandıracak kadar ballandırıyorum.iyi de hiç gerek yokken oturup ciddi ciddi yalan söyleyip bi de bunu sürdürmüşsünüz (ballandıra ballandıra yeni kapıyı anlatma mevzusu) yani düpedüz karı koca yalancısınız, itiraf edin ve bu saçma durumu tatlıya bağlayın bence.
Bizede mi yalan, bizede mi lolo?Bu eve taşınıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?