bir yerde sorun var ama nerede ?

korona olmasaydı halk eğitime filan yönlendirecektik kaldı,

söylediğiniz bi kaç şeyi yapıyordum zaten
diğerleri içinde teşekkür ederim.
insanların bu durumlarda dışarıdan bakan gözlere ihtiyacı oluyor

bu arada eşinizle aranızı bozmayın, anneniz size bastırınca siz de ona ara, git gel demeyin

yani annem öyle istiyor arasan ne olur ki cümlesi cidden irite eder evliliğiniz zedelenir

gelinlere ara denince kızıyoruz bir damat kv yi arar da ne konuşur

yani gelin kaynana iki kadın yine az çok konuşulur da damat kv arayıp konuşacak konu bile bulamaz, çoğu kendi anası ile bile konuşamıyor

bu arada eşinizle aranızı bozmayın, anneniz size bastırınca siz de ona ara, git gel demeyin

yani annem öyle istiyor arasan ne olur ki cümlesi cidden irite eder evliliğiniz zedelenir

gelinlere ara denince kızıyoruz bir damat kv yi arar da ne konuşur

yani gelin kaynana iki kadın yine az çok konuşulur da damat kv arayıp konuşacak konu bile bulamaz, çoğu kendi anası ile bile konuşamıyor
ilk zamanlar yaptım allah var, ara annemi niye aramıyorsun dedim.
ama baktım haklı adam. bende onun annesini haftada 1-2 arıyorum. bana niye aramıyorsun dese ne dicem. sonra bi daha demedim. ne yapayım hayat kurduk kendimize bakalım diyoruz ikimizde

birileri yok öyle , kendi kendisine kurma huyu var annemin. muhtemelen yine öyle
Benim annemde öyle,kendi yazar kendi çizer kendi oynar işin kötüsü babamıda inandırır..Siz ve eşiniz hareketlerinizden eminseniz hiç umursamayın bakın huyu böyleymiş.Demek ki siz ne yapsanızda illa ki bir şeylere takacak kafayı.Aldırmayın.

Beni aramıyor dediğinde ben onun annesini bu kadar bile aramıyorum deyin. Arkadaşlar haklı gidiş-gelişi seyreltin. Anneler böyle maalesef yaptıkça daha fazlasını istiyorlar. Daha az olunca belki ne oldu diye sorar kendine.

Kıskanılıyorsunuz, ama bu art niyetli bir kıskançlık değil. evlendiğinizi artık bir eviniz olduğunu, onlarla aynı evde yaşarken olduğu gibi olmayacağını kabullenemiyorlar. Eşiniz sürekli ailenizi arayıp sormak zorunda değil, ben eşimin hiçbir akrabasını aramam ama aslında onları çok severim, görüşünce çok güzel vakit geçiririz. Aileniz buna da alışır. Tripleri lafları görmezden gelip sabırlı olun.

Sık sık gitme doldurusa gelme esinede cok yansitma. Evlendigini kabul edip saygi gostermek zorundalar objektif ol esine annenin abinin sacmaliklarindan dolayi kotu davranma iste o zaman soguyup tamamen uzaklasabilir. Kendi evliligine odaklan bosver haksiz olanlari

Annemle aynı şehirde olsak ben de 3 güne bir giderdim en az. Seviyorum çünkü annemle olmayı. Sizin anneniz kıskanıyor gibi ama yoklugunuz onu incitmiş bence ve tepkisini yanlış veriyor. Yine de 2 haftada bir sadece eşinizle gitmenize gerek yok evlendiginiz anlaması için. Bana saçma geldi o fikirler.

Çoğunluk aynı şeyleri söylemiş, her öneriyi dikkate alıp denicem, teşekkürler 🙏

Yazılanlara katılıyorum. Arkadaşlar kesinlikle haklı, anneniz sizin ayrı bir aile kurduğunuzu kabullenememiş;nazı yavrusu olarak size geçtiği için böyle davranıyor.

merhabalar , kısaca anlatmak istiyorum. 3 ay önce evlendik. ailem biz evlenene kadar eşimi de ailesini de seviyorlardı. balayından döndükten sonra kendi annem ve abim bir garipleştiler. (babam yok, boşandılar ) çalışıyorum, fırsat buldukça 2 günde 1 anneme gitmeye çalışıyorum. eşim çok çalışıyor, mesaiye kalıyor. annemse sürekli "bizi aramıyor, bizi sevmiyor, seni bizden koparmaya çalışıyor..." gibi şeyler söylemeye başladı. son zamanlarda benimle de isteksiz soğuk konuşuyor. abim çok saçma bi konu yüzünden haftalardır küs benimle. eşimin, ailesinin adı geçince, annem susuyor öyle duymamazlıktan geliyor. en son normal konuşurken "herkes ettiğini bulur, çocuğundan görür" gibi bi laf etti. ister istemez üstüme alındım. istemedikleri biriyle evlenmedim, kaçmadım, göçmedim. sorun ne ?
Kavga etmiş olabilirler mi?

Bence seni paylasamiyorlar sen sakın o tarafa olan sevgini belli etme ailene zamanla alisirlar bence ya

eşimde bunları aynen söylüyor , ben balık burcuyum çok duygusalım ,dayanamıyorum, kıyamıyorum. yinede haftada 1 gitmeye başladım
Bence ailenizle ilgili sıkıntılarınızı eşinize pek yansıtmamaya çalışın. Burada okuduğum örneklere göre ileride erkekler bunu kullanabiliyor

2 günde 1 gidersiniz anneniz hergun gitmenizi bekler bence evinde alışamazsıniz empati yapın biraz 2 günde 1 de eşiniz annesine gidiyor mu

Sizin artık kurulu bir düzeniniz ve kendi aileniz var. Karı-Koca bir aile oldunuz. Ziyaret sıklığınızı azaltmanızı öneriyorum. Her hafta kvnize gitmek ister misiniz? Ben istemem şahsen hatta 2 haftada 1 bile tartışmalı. Yine anneniz tabi arayın, sorun, bir ihtiyacı varsa ilgilenin ama evliliğinize hiçbir şey yokken istemeden de olsa zarar verici laflar söylüyorsa bi dur demeniz lazım. Belki annenizle şöyle konuşsanız nasıl olur: Anne ben çok genç bir kadın değilim, mükemmel olmasada bana şu anda iyi ve beni sevdiğini hissettiren bir kocam var. Yaşım geçmeden bebek sahibi de olmak istiyorum. Sen bi torunun olsun istemiyor musun? Anne ben mutluyum ama olurda beni üzerse kocam ben biliyorum sen hep burdasın ve benim arkamdasın. Beni merak etme iyi olacağım. Gittiğim yerde de iyiyim, mutluyum. Bazen seni özlüyorum ama kendi ailem olduğu içinde seviniyorum. Sende sev kocamı olur mu? O gerçekten seni de erkek kardeşimi de seviyor. En önemlisi de beni seviyor. Hepbirlikte mutlu olalım istiyorum gibi... Belki anneniz etkilenir ve kendi kendine sıkıntı yaptığı konuları kenara koyup asıl senin mutluluğuna odaklanır, torun sahibi olma fikri cezbeder sakinleşir.

Eşine anlatma bunları. Yüzüne vurur sonra. Annene de zıt gider
yok zaten ona dikkat ediyorum, bu sefer eşim aileme karşı kurulacak
Bilmediğiniz bi durum olmuş olabilir mi aralarında
yok canım ya , birinden biri söylerdi olsaydı
Bence seni paylasamiyorlar sen sakın o tarafa olan sevgini belli etme ailene zamanla alisirlar bence ya
evet gerçi yeniyiz ama allah var eşimin ailesi çok iyi davranıyorlar. ileride ne olur bilemem ama seviyorum onları da
Bence ailenizle ilgili sıkıntılarınızı eşinize pek yansıtmamaya çalışın. Burada okuduğum örneklere göre ileride erkekler bunu kullanabiliyor
haklısın dikkat edicem

Back
X