Bir Yol Gösterin...

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Kp sen gelmezsen gelme, gelinimi götürcem diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
Kp yi kırma. Burada gitmezsen karsı taraf için çok ciddi tavır olarak algılanır. O size gelmezken kız arkadastı siz ons gitmezseniz abi ve esi gelmedi olur. Ayrıca erkek ark evine gidip kalması baska düğünde aileye girmek baska demek ki onun için. İstemeye nişana düğüne katılın sonrasında da maksimum mesafe koyun. Sadece kv evinde görüş. İyi olun ama birebir ne davet edin ne gidin. Ben olsam böyle yapardım

Ben eşin gibi düşündüm ama kayınpederi de kırmamak lazım babadır hatrı vardır eşin de sırf babasının hatrı için gidebilir bence eşin tutumu şu yönden iyi, hep aileyle ilişkiler kurmaya eşler zorlar burada tam tersi en azından evlilik sonrası yüz göz olmak zorunda kalmazsınız.
Eşini de ikna etmeye çalış sırf babamın hatrına onu yalnız bırakmayalım annemiz olsa zaten gitmezdik vs tarzı konuşarak ve araya kp'i koyarak konuşabilirsin
Eşim babasına çok düşkün, normalde onu kırmaz. Ama bu konuda çok kırgın abilerine... çok dolu, düğününe giderim bana düşeni yaparım ama tanışma falan beni ilgilendirmez, Onlar benim hicbiseme katılmadı. Iyilik iyiye yapılır diyor. Buraya bilerek konu açtım. Onada yorumları okuyorum suan. Ahhh keşke tüm detaylarıyla bilseler konuyu, ozaman bana hak verirlerdi diyor.

Eşim babasına çok düşkün, normalde onu kırmaz. Ama bu konuda çok kırgın abilerine... çok dolu, düğününe giderim bana düşeni yaparım ama tanışma falan beni ilgilendirmez, Onlar benim hicbiseme katılmadı. Iyilik iyiye yapılır diyor. Buraya bilerek konu açtım. Onada yorumları okuyorum suan. Ahhh keşke tüm detaylarıyla bilseler konuyu, ozaman bana hak verirlerdi diyor.
Elbette haklıdır. Ancak elti adayı ara bozulacak cinsten değil. Ona kötülük için fırsat vermeyin

Kv yok gorumce yok buyukluk sizde kalsın kv vekili kp yanlız bırakmamalısınız. Bizde bir soz vardır itin hatrı yoksa sahibinindemi yok derler. Son vazifelerinizi yerine getirin taktir ederlerdede hos etmezlerse de hos diyip kp. Duasını allahın rızasını alırsınız. Cunku oyle yada boyle bir yuva kurulmasına önculuk yapmıs olucaksınız.

Kp yi kırma. Burada gitmezsen karsı taraf için çok ciddi tavır olarak algılanır. O size gelmezken kız arkadastı siz ons gitmezseniz abi ve esi gelmedi olur. Ayrıca erkek ark evine gidip kalması baska düğünde aileye girmek baska demek ki onun için. İstemeye nişana düğüne katılın sonrasında da maksimum mesafe koyun. Sadece kv evinde görüş. İyi olun ama birebir ne davet edin ne gidin. Ben olsam böyle yapardım
Haklısınız kim naparsa kendine yaparmış. Ben dedigim gibi kayınpeder için gitme taraftarıyım. Inanın cevredekilerin hakkimda ne dicekleri umrumda değil. Sırf o adam için biseler yaparım yaparsam da. Ama esimlede papaz olmak istemiyorum. Bi yandan çocuk için tedavi surecindeyim. Güya stresten uzak durmam lazım...

İyi de bunu abileri için değil, babası için yapacak.
Altı üstü birkaç törende bulunulacak.
Abisi gitmesini belki umursar, belki umursamaz, önemli olan o değil, babası kendini yalnız hissetmek istemiyor belli ki.

Bir de eşinizin bekentisi mi yüksek acaba, bize de düğünde destek olan olmadı, eşimin kardeşlerinden ikisi nişana bile gelmedi, ne kin tuttuk ne gönül koyduk.

İyi de bunu abileri için değil, babası için yapacak.
Altı üstü birkaç törende bulunulacak.
Abisi gitmesini belki umursar, belki umursamaz, önemli olan o değil, babası kendini yalnız hissetmek istemiyor belli ki.

Bir de eşinizin bekentisi mi yüksek acaba, bize de düğünde destek olan olmadı, eşimin kardeşlerinden ikisi nişana bile gelmedi, ne kin tuttuk ne gönül koyduk.
Oda abisinin çok ta umrumda olmıcağını bildiği için gitmek istemiyor. Gönül koyulmaz mı ? Kardeş olunca o gönül koyuluyor zaten. El olsa umrunda olmazdı. Aile böyle zamanlarda yanında olmıcak da ne zaman olacak... içlerinde en merhametli en pamuk kalbe sahip insan o inanın ki..Ama çok kırgın. Olay sadece anlattıklarimdan ibaret değil malesef.. Oyuzden onada kızamıyorum.

Kayinpederinizle araniz iyiyse bence onu kirmamak adina katilabilirsiniz hatri icin. Yine baska bir seye katilmazsiniz. Adam belli ki sizi kizi yerine koymus. Yazik karisi yok kizi yok. Baska aile buyuklerinden bir kadin da yoksa gitseniz iyi olur.

Kayinpederinizle araniz iyiyse bence onu kirmamak adina katilabilirsiniz hatri icin. Yine baska bir seye katilmazsiniz. Adam belli ki sizi kizi yerine koymus. Yazik karisi yok kizi yok. Baska aile buyuklerinden bir kadin da yoksa gitseniz iyi olur.
Kayınpeder de bizim bu konuda haklı olduğumuzu söylüyor. Oda farkında herşeyin. Onun tek derdi toplum ne der. Onu da anlıyorum esimide anlıyorum. Ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Ikisinde kırmamak lazım.

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
git kiz hayir isi kp ni kirma adam yapayalnizmis yine koru mesafeni kocani tak koluna git oyle kafa soze jarismadan otur gel bir de alimli ol

Yani anlattıgına göre samimi gelmemiş uygun olmaz demesi ama şimdi nişan yok birşey yok eve girip çıkmış da bu aile ortamlarında önemli günlerde bir sevgili olarak işinin olmadığını düşünüyorum.Ne sıfatla gelecek.Sevgili sıfatıyla ben de gitmezdim açıkçası..

Kv yok bir kadın olarak,bir gelin olarak kp için gitmeniz dogru olur,hayırlı bir iş neticede bu kinlenecek,doldurulacak Hiçbirşey yok bence.

eşimin olmadığı yerde benim de olmam gereksiz diyip işin içinden çıkabilirsin canım

Esimi kirmazdim bu durumda.. sonucta onunla evlisin kp ile deil.. nasil bi olay oldugunda esimizin arkamizda durmasini istiosak aynisini sizde yapin. Esin istemiyorsa gitme cunku onun ailesi.. eger senin ailenden biri icin gidilcek olsaydi senin secimin derdim

eşinizin tavrı çok yanlış bir büyüklük yapması gerek kardeşi için ,bu günde bile yanımda olmayan kardeşi ben neyleyim ...ki bunuda geçtim kardeşi için ,degilse bile babası için gitmeli Adamcagızın eşide yokmuş bayanlar olmayınca yürümüyor bu işler Ailede birleştirici olan herzaman kadınlardır Anne yok ablada yok sanırım bu durumda iş size düşüyor eşinizide ikna edip mutlaka ikinizdegidin bence..

Eşiniz çok abartıyor ama bence sebebi sizin tavrınız. Siz de abartıyorsunuz ortada bişy yok eltiliğe başlamışsınız. Çocuğun annesi yokmuş sizde sebepsiz tek bırakın. Siz iyi olsanız eşinizi iyiye yönlendirseniz sorun çıkmaz bence. Eşte bitiyor iş. Siz onların psikolojisini düşündünüz mü onlar varken evlenemezden sizin düğün olmuş. Bu size tepki değil ki kendileri üzülüyo da olabilirler. Ayrıca nasıl bi ilgi bekledi ki eşiniz kardeşi göstermeyince kızın ailesiyle bile tanışmaya gitmiyor. Bence gidin yalnız bırakmayın o çocuk öksüz. Aranızda kötü bileyde geçmemiş. Ayrıca sürekli kayınpederdeydi demeniz sizin o insanı dışlamanıza sebep mi? Tamam çok hoş değil. Ama sizi ilgilendirmez bu. Eşiniz evde diye mi kıskanıyordunuz. Ayıplamayın ilerde kızınız olursa basınıza gelebilir.

Bence esini ikna etmeye calıs yani yıllar sonra kardesleriyle iyi olabilirler hic uzulmezmi yaptgndan kardesinin yanında olması gerekir herseyi gectim bi aile ne kadar kopuk olsa da dsardan guclu gorunmesi gerekir ama esim hayatta ikna olmaz dersen bence sende gitme sonucta esinin sende seninde esinde soz haklarnz var kayınpederine acıkla oda seni anlayacaktır

Mademki kp. İle araniz iyi bence gitmelisiniz gelmemekle oda onların ayıbı olmuş olur siz alttan alin bu sefer birşey olmaz arada babanizın hatri var esinizde siz gidiyorsunuz diye gelebilir ama ben olsam giderdim.

Eşiniz çok abartıyor ama bence sebebi sizin tavrınız. Siz de abartıyorsunuz ortada bişy yok eltiliğe başlamışsınız. Çocuğun annesi yokmuş sizde sebepsiz tek bırakın. Siz iyi olsanız eşinizi iyiye yönlendirseniz sorun çıkmaz bence. Eşte bitiyor iş. Siz onların psikolojisini düşündünüz mü onlar varken evlenemezden sizin düğün olmuş. Bu size tepki değil ki kendileri üzülüyo da olabilirler. Ayrıca nasıl bi ilgi bekledi ki eşiniz kardeşi göstermeyince kızın ailesiyle bile tanışmaya gitmiyor. Bence gidin yalnız bırakmayın o çocuk öksüz. Aranızda kötü bileyde geçmemiş. Ayrıca sürekli kayınpederdeydi demeniz sizin o insanı dışlamanıza sebep mi? Tamam çok hoş değil. Ama sizi ilgilendirmez bu. Eşiniz evde diye mi kıskanıyordunuz. Ayıplamayın ilerde kızınız olursa basınıza gelebilir.
Olmadı gelin dövün bide. Benim abarttıgım nokta nedir ? Dikkatinizi çekerim, eşimin kardesi kendisi. Ama Ben esimi gitmesi için ikna etmeye çalışıyorum. Normalde tam tersi olur. Çok Şükür kimseyle bi alıp veremediğim yok. Özellikle elti değil arkadaş olmak isterim diye vurgulamısım. Elticilik yapmak isteseydim hiç muhatap olmazdım kendisiyle. Esimde öksüz degilmiydi. Ne alakası var onla. Benimde babam yok. Napalim şimdi bu taraflardan mi vuralım birbirimizi. Fikir yorum istedim, gelin fırçalayın demedim !!!

Iyide o ozamanlar sadece sevgiliymis. Yani millet laf ederdi. Kimin ne olacağı belli değil gercekten. Ama siz evlenmissiniz. Abinin isteyip istemediğine bağlı degil. Kardeşine karşı görevi oraya gitmek. Anneside yokmuş. Uzuldum kayinpedere :(

Back
X