Bir Yol Gösterin...

Ayy çok üzüldüm ya işte anne başta olmayınca herkes bir tarafa savrulur...Çok yazık eşinizi ikna edin ve gidin kaynınız başı önünde öksüz kalmasın.Anneleri yoksa gelin olarak bu birleştirme huzuru sağlama size düşer bu olgunlukla davranırsanız bu dünyada da eğer inancınız varsa öteki dünyada da misliyle karşılığını alırsınız...[/QUOTE
Katılıyorum size,Anneler birlestiricidir. Babalar malesef o işi fazla beceremezler. Bizde tam tersidir mesela. Babam yok ama annem hepimizi bi arada tutmayı başardı. Birimizin tırnağına zarar gelse, hepimiz birden koşarız. Ben de isterdim ki eşimin tarafı öyle olsun ama onlar çok farklılar. Anlatsam anlatamıyorum. Başta çok denedim, bi araya getirmeye çalıştım. Ama Yok onlar ayrıyken daha mutlular. Yan yana geldiklerinden sürekli tartışma. Oyuzden bende kenara cekildim

evıne gırıp cıkabılır o aıleyle gorusebılır ama kesın bırseyler olmadıgından sızınle ıletısıme gırmek samımı olmak da ıstememıs olabılır

kardesler kendı arasında bag yokken tanımadıgınız kadınla eltı adayıyla zaten bag kuramazdınız kı

sız suan o aılenın gelinisiniz . sızın ustunuze dusen aıleyle tanısmaya gorusmeye merasıme gıdıp gelın olarak kayınpederının hatrına ustune dusenı yapmaktır

kayınvalıden de yokmus ... en azından sen ol barı o gun orda

samımı olmak gorusmek zorunda degılsın ama akraba oluyorsunuz artık. eskı eskıde kaldı sımdı sartlar farklı

benım dusuncem bu yonde

Aynen çok doğru anlatmışsınız

evıne gırıp cıkabılır o aıleyle gorusebılır ama kesın bırseyler olmadıgından sızınle ıletısıme gırmek samımı olmak da ıstememıs olabılır

kardesler kendı arasında bag yokken tanımadıgınız kadınla eltı adayıyla zaten bag kuramazdınız kı

sız suan o aılenın gelinisiniz . sızın ustunuze dusen aıleyle tanısmaya gorusmeye merasıme gıdıp gelın olarak kayınpederının hatrına ustune dusenı yapmaktır

kayınvalıden de yokmus ... en azından sen ol barı o gun orda

samımı olmak gorusmek zorunda degılsın ama akraba oluyorsunuz artık. eskı eskıde kaldı sımdı sartlar farklı

benım dusuncem bu yonde
Evine girip çıkabilir, buda beni hiç alakadar etmez. Hem fikirim bu konuda sizle. Peki benim dugunume gelince laf olur söz olur lafı ne kadar samimi sizce. Ve bunun üzerine kalkıp eşimin kuzeninin düğününe farklı sehre gidiyor bu insan.Ya arkadaş bari deki canim gelmek istemedi gelmedim. Yok söz olur yok bilmem ne olur. Ne gerek var yalana dolana. Insanları ne eşşek yerine koyuyosunuz ki. Aramızda hicbise geçmemiş. Yan yana geldiğimizde meraba meraba, hiçbir olumsuz cümle geçmemiş. Yani demem o ki gelmek isteseydi her türlü gelirdi. Gelmek istemedi sadece. Benim icimden de şimdi bise yapmak gelmiyor. Sadece Kp için yaparsam yapıcam biseler. Bakalım artık

Evine girip çıkabilir, buda beni hiç alakadar etmez. Hem fikirim bu konuda sizle. Peki benim dugunume gelince laf olur söz olur lafı ne kadar samimi sizce. Ve bunun üzerine kalkıp eşimin kuzeninin düğününe farklı sehre gidiyor bu insan.Ya arkadaş bari deki canim gelmek istemedi gelmedim. Yok söz olur yok bilmem ne olur. Ne gerek var yalana dolana. Insanları ne eşşek yerine koyuyosunuz ki. Aramızda hicbise geçmemiş. Yan yana geldiğimizde meraba meraba, hiçbir olumsuz cümle geçmemiş. Yani demem o ki gelmek isteseydi her türlü gelirdi. Gelmek istemedi sadece. Benim icimden de şimdi bise yapmak gelmiyor. Sadece Kp için yaparsam yapıcam biseler. Bakalım artık
gelmek ıstememıs de olabılır kendı aılesınden ters bırseyler soyleyenlerde olmus olabılır tanımadıgınız tam olarak neden boyle oldugunu bılmedıgınız ıcın kırılmıssınız ... samımıyetınız olsa ve gelmese kırıcı ama ben olsam tanımam etmem ıstedıgıne gıtsın derım takmazdım yanı...

dedıgım gıbı artık akraba oluyorsunuz ozel gunde hastalıkta ıyı gunde bayramda ıster ıstemez yuz yuze bakıcaksınız cocuklarınız olacak kuzen olacaklar bu sebeple ben olsam gıderdım mesafemı koyardım zamana bırakırdım

zamana bıraktıgınızda tanıma sansınız olursa gorusme sıklıgınızı sız belırlersınız ıletısımınız tutmazsa merhaba merhaba okadar

o an oyle demesı gerekmıstır oyle icab etmıstır cok takılmayın bahanelere cok cıddıye alırsanız kafanıza cok takar uzulursunuz eltılık ılıskısı vol 1 :)

KP i çok sevsem de böyle bir durumda eşimi çiğneyip gitmezdim herhalde. Elti için birşey demiyorum. Başlarsa olabilir böyle garip şeyler. Sen duruşunu bozma. Zamanla kendine gelir belki. Ben olsam eşimi ikna etmeye çalışırdım heralde. Ama ille de ikna olmazsa ben de gitmezdim.

Onlar sizin düğününüzde sevgiliydi.
Siz onların özel gününde o ailenin evli oğlu-gelinisiniz.
Bilmem anlatabildim mi?

Hele bir de kayınpederi seviyor ve kırmak istemiyorken elbette gidin.
Boynunu bükmeyin adamın.Yazık yaa,validenin eksikliğinden hep bunlar.
Eşiniz abartmasın,babası kız isteyecek yanında olmasın mı..ne ayıp..

Siz görevlerinizi yapın.
Ve şimdiden kıza bilenmeyin,durun bakalım bir girsin içinize.
Şuanki gerekçeleriniz yetersiz ve tuhaf yani.

*Eşinizi çiğneyerek değil,birlikte gidin.onu ikna edin derim.

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Kp sen gelmezsen gelme, gelinimi götürcem diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
Kp hatırı için gitmemeyi düşünmeyin bile mutlaka gitmelisiniz.

Bi kadın olmalı anneyi temsilen yada bilmiyorum ben hiç erkek erkeğe kız istenildiğini görmedim. Hala yada teyze gitmicekse mutlaka git kp mahcup olmasın..
İyilik sende kalsın.. ama elti adayıyla arkadaş olayım kaynaşayım die çok samimi olma sırrını verme kimse hakkında konuşma onun konuşmasınada müsaade etme derim. Sonu hayal kırıklığı...eltiden dost olmaz.

Biliyor musunuz böyle tanışma isteme günlerinde anne olmayınca çok büyük burukluk olur ,sizin insanlığınızı göstereceğinize inanıyorum.Bugün onlara yarın size.Hayatta kimin başına ne geleceği bilinmez.

Aile eşinizin ailesi. Onun gitmediği yere siz tek başınıza nasıl gidecekmişsiniz? Eşini ezmesini isteyen bi kayınpederde ilk defa görüyorum.

Siz elinizden geleni yapmışsınız kız için. O sizinle samimiyet kurmak istememiş. Yinede illa gidicem derseniz eşinizi ikna edin. Edemiyorsanız gitmeyin.

Ben bana düşeni elimden geldiğince yapmaya calısıcam. Esimide umarım kırmadan ikna etmeye calisirım. Çünkü benim gönlümde vicdanım da o adamı başkalarıyla göndermeye razı değil. Arkadaşın dediği gibi herkesin yaptığı kendini bağlar.

çok büyük burukluk olur bence eşlik edin ki sizde o fikirdesiniz zaten.. gençler bir hata etmiş abilik yengelik yapmak size düşer.

hem kb ya yazık eşi vefat etmiş erkek başına kimle gitsin aile ile tanışmaya.. sonra isterseniz seviye koyarsınız öpüyorum sizi

Ben kayınpeder ile konuşurdum, oğlunu ikna etmesini yoksa eşim gelmezse benim de gelmemin doğru olmayacağını aramızın bozulabileceğini söylerdim. Bence gitmelisiniz sonuçta eşiniz abi olan, büyük olan kişi. Siz iyi tavrınız ve saygı sevginizle onlara yol göstermelisiniz. Anlamazlarsa zamanla mesafenizi tekrar oluşturursunuz.

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Kp sen gelmezsen gelme, gelinimi götürcem diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
eşin gitmicekmiş zaten sen de istemiyorsun gitme bence. elti gemisi yürümez diyorlar bence çok zorlama

Sevgili ile ailenin gelini hiç bir olur mu arkadaşım.O kız sizin düğününüze gelemedi veya davetinize katılamadı diye kendinizi onunla eşitleyip tepki vermeyin bence.Sonucta o sevgili,siz ailenin gelinisiniz ve konumundan dolayı böyle davranmıştır düşüncesiyle bakmalısınız.Hem kaynınızın annesi rahmetli olmuş size bu yüzden büyük görev düşüyor.Eşinizin de bakış açısını değiştirmeye çaba gösterin muhakkak ikna olur en nihayetinde kardeşler onlar.

kp ri yanlız bırakmayın
Zaten Ne yaparsam da onun için yaparım Canım. Ona şimdiye kadar hiçbir saygısızlıgım olmadı. Kayınpeder gibi değil kendi babammıs gibi davrandım. Babamı erken kaybettiğim için, ona yapamadıklarımi, elimden geldiğince kayınpedere yapmaya çalışıyorum. Oda zaten bu yüzden beni sever sayar.

Back
X