Bir Yol Gösterin...

Olmadı gelin dövün bide. Benim abarttıgım nokta nedir ? Dikkatinizi çekerim, eşimin kardesi kendisi. Ama Ben esimi gitmesi için ikna etmeye çalışıyorum. Normalde tam tersi olur. Çok Şükür kimseyle bi alıp veremediğim yok. Özellikle elti değil arkadaş olmak isterim diye vurgulamısım. Elticilik yapmak isteseydim hiç muhatap olmazdım kendisiyle. Esimde öksüz degilmiydi. Ne alakası var onla. Benimde babam yok. Napalim şimdi bu taraflardan mi vuralım birbirimizi. Fikir yorum istedim, gelin fırçalayın demedim !!!

Estağfurullah amacım fırça atmak değil aynı seyleri bizde yaşadık ve hep yengeme kızdık çünkü amcam karısı iyiye yönlendirse giderdi düğüne diye ve çok uzun yıllar geçmesine rağmen hala üzülür ah keske gitseydim çocuk zaten öksüz bide babasız kalmasaydı abisiz kalmasaydı gibi pişman olurlar.
Bizim düğünde yabancı gibiydi kızda gelmedi diyorsunuz iyi tamam hoş değil ama siz büyüksünüz madem kayın valide yok yapıcı olmak size düşer kayınpeder bayan olmadan gitmek istemiyor bu durumda yalnız bırakılmaz kardeşlerin arasını da siz yapabilirsiniz. Öksüz demek de yüzüne vurmak değil ama zaten annesi yok abisinin daha da fazla sahip çıkması gerekir. Ne alaka bunu kim hangi amaçla eksiklik olarak yüzünüze vursun dinimizde ve örfümüzde öksüz yetim başı okşamak bile taktir gören davranışlardır. Eşimde öksüz diyorsunuz da kardeşi yapmış bi cahillik ama eşiniz abi ve abilik yapmalı küçük kardeş emanettir

Bence esini ikna etmeye calıs yani yıllar sonra kardesleriyle iyi olabilirler hic uzulmezmi yaptgndan kardesinin yanında olması gerekir herseyi gectim bi aile ne kadar kopuk olsa da dsardan guclu gorunmesi gerekir ama esim hayatta ikna olmaz dersen bence sende gitme sonucta esinin sende seninde esinde soz haklarnz var kayınpederine acıkla oda seni anlayacaktır
Eşim konuşmadığı abisiyle benim ve annemin ısrarı üzerine arayıp kendisiyle konuşmaya başladı. Ama abisi yok babam sana tv aldı yok ocak aldı ( bu arada bunların parasını takilardan alıp verdik kendisine) gibi konulara girip tekrar kusturdu. Adamın kafaya taktığı şeylere bak. Eşim dönüp beni arattirdiginiz adama bak neleri tasiyomus içinde die isyan etti. Gelde bu adamların iyi olmasını sağla. Ne yapim ben bu durumda Allah aşkına siz soyleyin

Eşiniz çok abartıyor ama bence sebebi sizin tavrınız. Siz de abartıyorsunuz ortada bişy yok eltiliğe başlamışsınız. Çocuğun annesi yokmuş sizde sebepsiz tek bırakın. Siz iyi olsanız eşinizi iyiye yönlendirseniz sorun çıkmaz bence. Eşte bitiyor iş. Siz onların psikolojisini düşündünüz mü onlar varken evlenemezden sizin düğün olmuş. Bu size tepki değil ki kendileri üzülüyo da olabilirler. Ayrıca nasıl bi ilgi bekledi ki eşiniz kardeşi göstermeyince kızın ailesiyle bile tanışmaya gitmiyor. Bence gidin yalnız bırakmayın o çocuk öksüz. Aranızda kötü bileyde geçmemiş. Ayrıca sürekli kayınpederdeydi demeniz sizin o insanı dışlamanıza sebep mi? Tamam çok hoş değil. Ama sizi ilgilendirmez bu. Eşiniz evde diye mi kıskanıyordunuz. Ayıplamayın ilerde kızınız olursa basınıza gelebilir.
Hee bu kadini ilgilendirmez onun kp e gelmesi ama bu kadin esinin sozunu ezip gitmezse ayip eder ole mi :)

Bi kere soylenen seyde mantik yok! Eve gelip gidiosa ortada birsey yokken dedikodu olmuyoda dugune gelince mi oluyo? Kaldiki konu sahibi evinede davet etmis yani :)

Kp i seviyosan ya da kaynini esini ikna etmeye ugrasrsin belki ama..aksi takdirde gerek yok..

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Kp sen gelmezsen gelme, gelinimi götürcem diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
Kayinpederinizi kirmayin gidin. Mesafeli durun orada da. Sonrasinda da samimiyet kurmayin. Ciddi durursunuz.

Ayrıca eşimi ikna etmeye çalışıyorum diyorsunuz da gitmek içimden gelmiyor diyorsunuz. Bi eş eşinin halini anlar. Ben hiç kötü konuşmasam lafla belli etmesem de eşim bilir görümcemi sevmediğimi. Ve ister istemez etkilenir. Boşverin büyüklük en iyisi. Yanında eş olmayan kayınpeder çok mahcup kalır. Alın hepsini gidin önayak olun. Eşinize gidelim yalnız kalmasınlar deseniz gelmem demez hiç bi koca

Eşim konuşmadığı abisiyle benim ve annemin ısrarı üzerine arayıp kendisiyle konuşmaya başladı. Ama abisi yok babam sana tv aldı yok ocak aldı ( bu arada bunların parasını takilardan alıp verdik kendisine) gibi konulara girip tekrar kusturdu. Adamın kafaya taktığı şeylere bak. Eşim dönüp beni arattirdiginiz adama bak neleri tasiyomus içinde die isyan etti. Gelde bu adamların iyi olmasını sağla. Ne yapim ben bu durumda Allah aşkına siz soyleyin
Kim olursa olsun esinle aranı bozmana degmez adı ustunde esin senden daha yakın kimse olamaz sana esini dinle sonra birsey oldugunda sen istedin senin yuzunden oldu demesin kaynında madem camurluk yapıyormus o zaman abisini yanında istemezde

Ayrıca eşimi ikna etmeye çalışıyorum diyorsunuz da gitmek içimden gelmiyor diyorsunuz. Bi eş eşinin halini anlar. Ben hiç kötü konuşmasam lafla belli etmesem de eşim bilir görümcemi sevmediğimi. Ve ister istemez etkilenir. Boşverin büyüklük en iyisi. Yanında eş olmayan kayınpeder çok mahcup kalır. Alın hepsini gidin önayak olun. Eşinize gidelim yalnız kalmasınlar deseniz gelmem demez hiç bi koca
Içimden gitmek gelmiyor evet, çünkü bahanelerin arkasına sıgınacaklarına dürüst davransalardı,daha samimi olmuş olurlardı. Sadece kayınpeder için gitmek istiyorum. Onun isteğini geri çevirmek istemiyorum. Bu anlamda esimi ikna etmeye calisiyorum. Hı bu arada kesinlikle kimseden nefret falan da etmiyorum. Kendilerine bazı sebeplerden kırgınım sadece

Kim olursa olsun esinle aranı bozmana degmez adı ustunde esin senden daha yakın kimse olamaz sana esini dinle sonra birsey oldugunda sen istedin senin yuzunden oldu demesin kaynında madem camurluk yapıyormus o zaman abisini yanında istemezde
Esimi kırmadan nasıl halledebilirizı düşünüyorum bende. Onun sözünü tabiki ezip gecemem. Ama kayinpederimide kırmak istemiyorum. Bu yüzden arada kaldım zaten.

Seni istemeye kimle geldilerse onu götürebilirle, . Sizin gitme durumunuz olmazsa
Ya aslında tanışma faslı, hani bizim olmamız ne kadar önemli orayı bende bilmiyorum. Isteme evet belki ama tanışma faslında olmamız çok mu gerekli ki .:/

Ayy çok üzüldüm ya işte anne başta olmayınca herkes bir tarafa savrulur...Çok yazık eşinizi ikna edin ve gidin kaynınız başı önünde öksüz kalmasın.Anneleri yoksa gelin olarak bu birleştirme huzuru sağlama size düşer bu olgunlukla davranırsanız bu dünyada da eğer inancınız varsa öteki dünyada da misliyle karşılığını alırsınız...

Pardon ya ben istemeye sandım. Tanışmaya gidin evet eşinizde gelsin tanıştırın kendinizi ki eğer ilerde mesafeli davranacaksanız bunu şimdiden göstermelisiniz.

gelin adayı hanımın kp evine sürekli gelmesi kendi tercihi birşey demem
ben olsam gitmezdim o ayrı
ama oraya gidip düğününüze gelmemesi garip

kp kırmayın diyeceğim ama eşinizin de haklı nedenleri olabilir gibi görünüyor

illa biri kırılacaksa o eşim olsun istemezdim

Kızlar Evleneli 2 Yıl Oldu. 1 Kayınpeder 2 Kaynım Var. Kv sizlere ömür. Şimdi şöyle ki, Benim eşim 3 kardeşler, Yanlız birbirleriyle alakaları yok. Kardeş bağları malesef çok zayıf. Benim kardeslerimle durumum tam tersi olunca, ilk zamanlar çok yadirgıyodum.Gelelim Asıl konuya; ortanci kaynıma nasip olursa kız istemeye gidilecek. Bunla sevgilisi normalde bizden çok daha once konuşmaya başlamışlardı. Yani ilişkileri bizden uzun. Yanlız çok farklı karakterleriz. Ben nisanlıyken bile kayınpedere gelemezken, kendisi sürekli kayinpederdeydi. Ki hala öyle.. Diyeceksiniz ki eee bunda ne var ? Tam da konu burda başlıyor. Erkek arkadaşının evine çok rahat girip çıkan bu insan (o evde sevgilisi dışında 3 erkek daha yaşıyor) benim ne nisana ne düğüne, hicbirseyime katılmadı. Olabilir tabi, mecbur değil. Yanlız bahanesi dedikodu olurmuş denilince ben bu cevabı hiç samimi bulmadım. Ayrıca kendisini evime davet ettim. Kendisi yarın gelicem diyip, yine biseleri bahane etti ve gelmedi. Benim ailem ayrı semtte, ne kv ne görümce var. Belki bu sebepten kendisiyle elti olmaktan ziyade arkadaş olma niyetindeydim.En azından birbirimize arkadaş, yoldaş oluruz diye düşündüm. Ama baktım burnu çok havalar da, Direk mesafeyi koydum. Sevmem samimiyetsiz samimiyetleri...
Kp az önce geldi, kızın aileyle tanışmaya gidilcek. Ne diyosunuz, sizde hazırlanın, müsait zamanda gidelim diyor.
Eşim kesinlikle gitmek istemiyor. Onlar benim düğünde yabancı gibiydiler (kardesi için diyor) Bende gelir düğüne, Bana düşeni yapar çıkar gelirim diyor. Istemeye ona buna bizi karıştırma diyor.
Kp sen gelmezsen gelme, gelinimi götürcem diyor.
Ben Arada Kaldım. Doğruyu söylemek gerekirse icimden ne gitmek ne onlar için bise yapmak gelmiyor. Ama bi yandan da kp kırmak istemiyorum. O diğerleri gibi değil gerçekten.her zaman başımızda. Diğerleri ölsem en son onlar duyar heralde.
Sizin Vereceğiniz Fikirler,yapacağınız yorumlar, Kararımı hangi yönde vermem gerektıgıne yardımcı olacaktır. Siz olsanız ne yapardınız ???
Kayinpederiniz iyiyse gidin bence yazik eşi de vefat etmiş. Eşiniz gitmesin onun tercihi ama adam sizi yaninda istemiş. Ayrıca eltinizi hic beğenmedim aynı benimki gibi sahte sahte hareketler;)

Eşim nişanlıyken sürekli bize gelirdi ailem de çağırırdı ailesi yanında Yok diye üzülürlerdi. Ama alıp kız istemeye düğüne partiye götürmedik ikisi farklı seyler o durumda bana farketmez ama çevrenin lafı ailemi üzebilirdi. Yani sadece bunun için üzülmeyin bu normal bişey. Gelmese de çok kırılacak durum değil.

evıne gırıp cıkabılır o aıleyle gorusebılır ama kesın bırseyler olmadıgından sızınle ıletısıme gırmek samımı olmak da ıstememıs olabılır

kardesler kendı arasında bag yokken tanımadıgınız kadınla eltı adayıyla zaten bag kuramazdınız kı

sız suan o aılenın gelinisiniz . sızın ustunuze dusen aıleyle tanısmaya gorusmeye merasıme gıdıp gelın olarak kayınpederının hatrına ustune dusenı yapmaktır

kayınvalıden de yokmus ... en azından sen ol barı o gun orda

samımı olmak gorusmek zorunda degılsın ama akraba oluyorsunuz artık. eskı eskıde kaldı sımdı sartlar farklı

benım dusuncem bu yonde

Back
X