Biraz da içimizi dökelim

arkadaşlar bana biraz akıl verin yaaa oğlum kaç gündür öksürüyodu ve rutin kontrol zamanı gelmişti eşimle beraber oğlumu dr götürdük zaten kuzum dr dışında dışarıya çıkmıyor çünkü hasta olurr sosyal hayatımız hiç kalmadı devamlı evdeyim ve bana gsüre gelen misafirlerr neyse dr öksürüğünün yanında klimanın alt zemin hazırladığını ve rn ufak bir virüstede öksürmeye başladığını söledi ve öksürük ilacı verdi sayın cadaloz kayınvalidemde bunu kendine veli nimet bilipp aa dedi bundan sonra kimse gelmeyecek bu eve nasıl yani ben zaten kış diye gitmiyorumm başkasıda gelmeyecek ne diyorsun yaaa aa dedi çocuğun sağlığı için kimse gelmeyecek dedi olduu canım başkaaa kendimi nazi kampında gibi hissediyorum sabah kalkıyoruzz akşam yatıyoruzzz hiç bişi yapmıyoruz oğlumla sadece evde 4 duvar arasında internet tv ve geleneksel ev işleri çıldırmam yakındır kendimii hiç ii hissetmiyorum olan bitene sadece hayretle bakıyorumm bebek sahibi olmak böyle bişeymi yoksa benmi yanlış ailedeyimm nasıl bir hayat bu yaa biri bana açıklasınn küçük bebeği olanlarr hep bunları yaşıyorlarmı hiç sanmıyorumm kadın sabah 9 akşam 8 bende gün sektirmeksizin yeter artık nolurr biri ya bu kadına dur desin yada ben oğlumu alıp bu evi terketmek istiyorum ....mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben mafoldumben

gizemcim ne bebkli olmak böyle bişey nede sen yanlış ailedesin. bu kadar olumsuz bakma olaylara. Aslına bakarsan çoğu dr. ve sağlık çalışanı çocuklarla ilgili olarak sakınan göze çöp batar sözüne katılıyolar. dışarı çıkmamak bi önlem değilki netice de çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi için mikropla biraz tanışması gerekiyo he klima olayına gelince o farklı bi olay zararlı olduğunu kabul ediyorum. ama sen de çıakcan insan da gelecek ki çocuk mikropla tanışacak ona dayanma gücü artacak.. bütün gün evde olmak fazlasıyla canını sıktığı için kayınvalidenin çözüm yolu sana can sıkıcı gelmiştir ama bu yanlış ailede olduğun anlamına gelmiyor.. sakicne konuşmaya çalışsan anlatsan belki seni anlar...bence bebeğinle artık dışarı çıkmanın vakti geldi.hasta olacaklarsa da eninde sonunda olacaklar sen istediğin kadar koru. nereye kadar koruyabileceksinki???????

gizemcim fırsatın varsa durma zaten al oğlunu bi kç günlüğünede olsa kaç bi yerlere. ne demek ya biliyosun aynı zamanda doğum yaptık ama ilk 40 gün korudum çocuğu oda dış dünyaya yeni alışyor diye.şimdiyse gitmediği ne yer kaldı ne mekan. ne demek hem evden çıkmıcak hemde kimseyle görüşmücek eee bu çocuğun bağışıklık sistemi nasıl gelişcek.ayrıca o çok bilmiş çok afedersin ama sinirendim kocakarı kocanı büyütürken pamuklara sarıp fanustamı bakmış.sinir oluyom bu durumlara her şeye maydonoz kaynanalar bi onlar çocuk büyütmüş çünkü çürük beyinliler.canım bildiğim kadarıyla sürekli aynı doktora gçtürüyorsunuz paşayı doktorla telde konuş anlaş ve özellikle o çok bilmişide götür ve doktorun yanında sanki ilk konuşuormuşsunuz gibi aaa hiç evdende çıkmıyo evde ebek var diye kimseyide kabul etmiyoruz karantinada yaşıyo ama nerden kapıyoki deyiver. zaten bu sözden sonra doktorun siniri o kocakarıya yeterde artar.ayy çok sinirlendim valla he

gizemcim valla okurken üzüldüm haline, hayır canım anne olmak tabi ki çok zor ama çok da keyifli. oğlunla eşinle bu günlerin tadını çıkarman lazım çünkü bu günler geri gelmiyor ama tabi ki tepende herşeye karışan bi kayınvalideyle bu mümkün değil. Acilen kocanla oturup konuşuyorsun o da annesine durumu izah ediyor, kayınvaliden hergün sana gelmeyi kesiyor cnm. Zaten hergün gelmesi ne mantık anlayamadım ben, ne alaka yani, çocuk artık 4 aylık olmuş, kırkı geçmiş, alışma süresi geçmiş, daha ne kadar sürdürmeyi planlıyor bunu? Kusura bakmasın ama seni bunalıma depresyona sokmaya hakları yok. Hakikaten ben bile sinir oldum yani.klava:

gizemcim keşke bende evde otursam bebeğime baksam...hiçbi yere çıkmamaya razıyımmafoldumben .dün işe başladım bütün gün ağlıyorum. bebeğimden ayrı kalmak istemiyorum...çok moralim bozuk. zaten memede almıyor, benim annesi olduğumu unutacak...eve geldiğimde yarım saat ancak duruyor sonra uykusu geliyor uyutuyorum...çok mutsuzum evde bebeğimle olmak istiyorum, işi bırakmak isitiyorum ama eşim ve herkes karşı sonra pişman olursun diyorlar...:sinifsinif:

gizoşum ne demekmiş öyle yaw... çıkmıycan hem bir de kimsede gelmeyecekmiş klava: bak sen kadına yahu... takma canım sen ya,küçük çocuk değilsin sen,hele hele kimsede seni yönetemez,çok kızdım vallahi... bu hafta evde rutubet vardı ya o yüzden badana var... ve önümüzdeki hafta şartsız şurtsuz geliyosun canım... yoksa ben gelir alırım seni olumunekankayizsmile

canım benim kıyamam sana yaaaa... offf çok zor... ben sırf bu yüzden işten ayrılır ayrılmaz bebek düşündük... herhalde çalışıyor olsam bende senin gibi olurdum... Allah sabır ve kolaylık versin canım...

ben de seninle aynı durumdayım..çare bulamıyorum..tek beklediğim bahar..gözüm sürekli havada..ne zaman düzelicek bu havalar die..o zaman kaynanam benim eve gelmeden sabahın köründe düşecem yollara..atcam kızı bebek arabasına..neresi olursa..beni bulamıycak...biliyorum geç kalırsam o da benle gelir ve burnumdan getirir..aman üşütmesin,aman kaldırıma dikkat et,hadi dönelim artık... vır vır vır...zır zır zır..

sanırım bi psikoloğa ihtiyacım var:sinifsinif:ben de ii değilim gizemcim..bi çözüm bulursam sana da söylerim merak :teselli:etme

canım benimki de memeyi almak istemiyo çok zor...çok yoruldum..2 aydır böyle..sabrım tükenmek üzere..ben de sırf o memeyi bırakmasın diye okulum eve çok yakın olduğu halde,herkes göreve başla dediği halde ücretsiz izne ayrıldım..sıkıntı çekiyoruz,birden tek maaşa düştük..ama napim kzım her şeyden önemli..

valla sütünüz varsa emzirin yılmayın kızlar. benim kuzum anca 15 gün emebildi sonra stres üzüntü derken sütüm bir gitti gidiş o gidiş ne yaptımsa gelmedi bi daha (( şimdi böle emen bebişleri görünce sütü olan anneleri duyunca nasıl imreniyorum nasıl üzülüyorum anlatamam.emzirin kızlar benim yerimede emzirin.
zezecim bu arada sizin durum gene iyi be canım benim kendi annem öle bide aynı evde yaşıyoruz bi yere gidipte onu götürmeme gibi bi şansım yok.oturup bi arkadaşımla sohbet edemiyorum.çocuğumu istediğim gibi büyütemiyorum.sallama dedim salladım şimdi her gece 2 saat ayakta sallayarak uyuyo.verme dedim kendisi ne yerse ağzına tıkmaya çalışıyo yetişebilirsem ne ala yoksa çocuğun yüzünden gözünden reçel bilmem ne temizliyom.korkuyorum dokunucak diye ama elimden de bişey gelmiyo.evin için 30 derceye yakın Devrim doğduğundan beri ben sıcak deyip soydukça o giydiriyo kaç kere isilik oldu üstelik kışın ortasında yazın ne halt yicez merak ediyom.yani kızlar benim durumumda pekte iç açıcı deil

benimki baştan beri hiç emmedi. meme ucum olmadığı için bi türlü tutturamadık. birazda annemler bu çocuk meme almıyor aç kalacak bilmem ne diye diye biberona alıştırdılar. O yğzden doya doya emziremedim yavrumu. :gitme:
ben de çok imreniyorum emzirenlere hala bi ümit tutar diye deniyorum ama yok yok almıyor....
arada gündüzleri eve gidiyorum öğlen arası filan akşamda erken çıkıyorum.. ama alışamıyorum of, işi bıraksam diyorum işim imkanlarım iyi, altımda araba özel sağlık sigortası filan bi daha bu şartlarda iş bulamam of daralıyorum...esas bana lazım psikolog kafamçokkarıştı

arzu herkeze kavga edesim var bu aralar. sonra bosver diyorum ama icimde birikiyor bu sefer. bilmiyorum belki ben alınganım bu aralar. bazi insanlara böyle yapasım var alsanaalsanasmile bilmiyorumkismile

gizemcim sen nasıl oldun?

kizlar salivermeyin kendinizi aaa herseyin olumlu tarafini görmeye calisin moralinizi yuksek tutun bakin meleklerimizin bizlere ihtiyaci var onlar bile yeter mutlu olmamiza degilmi :teselli:

valla canım ben kırkım çıkmadan başladım gezmeye halada canım sıkılınca çıkıyorum oğlumu alıp.hiçte bişey olmuyo Rabbim koruyo.kaynana konusuna gelince sinir etmeleri için yanı başında olmasına gerek yok benimki 1200 km öteden karışıyo sinirimi bozuyo yani aslında varlıkları bile yrı bi dertalsanaalsanasmile

ahh daha ii gibiyimm eşim biraz olsun rahatlattı içimi aslında adamda haklı annesi yüzünden onu neden cezalandırıyorum anlam veremedim yani ...

Herkesin kendi düşüncesi ama herşeyin aşırısı zarar .ben daha 40 ı çıkmadan dışarıdaydık .Kendi ailen nerede? onların yanına eşe dosta biraz dışarı sen çık hem evden hem kayınvaliden uzaklaşmış olursun naçizhane kendi düşüncem bebişlerimiz artık bizi zorluyor.onların mutlu annelere ihtiyacı var .

ahh canım ailemle aynı şehirdeyiz ama birbirimize kutuplar kadar uzağzzz soğukluk var arada ayda yılda bir gelir canım annem babam yüzün den

kıyamam ben kuzuya..2 aydır çabalıyorum canım..emmek istemiyo..doktora gittik..iğne oldum..belki sütüm kokuyoudr diye..olmadı..iştah açıcı şurup verdi denedik,olmadı..yok alerji testi yapalım dedi yaptık..domatese,inek sütüne,mısıra,tavuk etine alerjisi çıktı..bunları ve türevlerini yeme,emmeye başlar dedi...2 hafta oldu yine aynı yine aynı..belki pamukçuk olmuştur ağzı dedim,ilaç kullandık,tık yok...kulağı ağrıyodur dedim,o da değilmiş..bütün sebebleri sorguladım...çözüm bulamıyorum..bu durum beni kahrediyo:gitme:

bebeğimle en yakın olmam gereken,en güzel zamanlarda o ağlıyo ben ağlıyorum..hatta kızıp sert davranmaya bile başladımmafoldumbenpişman oluyorum ama beni çok sinir ediyo...inanırmısın el kadar bebeğe vurmamak için kendimi zor tutuyorum..hemen eşime veriyorum..o da çok kızıyo bana..

doktor sakın ısrar etme merak etme aç kalmaz dedi ama..inanır mısın bekliyorum acıksın diye..alıyo ama 2 dakka sonra yine bağırmaya başlıyo:sinifsinif:ısrar etmemek çok zor..şimdi fön makinasına alıştı..o çalışmadan memeyi ağzına almıyo..
düzelir diye sabrediyorum ama umudum bitmek üzere..ne zamana dek böyle gider bilmiyorum...

oysa ne kadar hevesliydim..2 yaşına dek emzirmek istiyordum... hala da istiyorum...Allah beterinden saklasın :Saruboceq::Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…