Biraz Empati Lütfen

mrs.sönmez aaaa bak üzüldüm ama şimdi valla inan ben de dahil dedikelrini yapan arkadaşlar bu kadar ince düşünemezler ..tabiki üzülüyoruz tabiki dua ediyoruz rabbim evlat aratmasın die ama ben kafaya takarım şimdi bunu bak buda bana aağır geldisenağlama...
rabbim sanada inşalh en yakın zamanda hayırlı bi evlat versin..
ama şöyle düşün doğum gebelik aile çokuklarımız die forumlar acıldı için ben dail diğer üyeler bişilerini paylaşmak istiyolar ama dikkat edersende olmayanlara dualarınıda eksik etmiyolar:1hug:

dogru söze ne denir,haklisin mrs sönmez...
bunun icin bir bölüm var zaten...

hayret ettim verilen tepkilere..
insanlar inatla istediğim yere yazarım demeye getirmişler..
kocanızla ilgili sorununuzu da saç problemleri yerine yazın ne oluyor görün o zaman..
gebelere bu sitede bir ayrıcalık tanınıyor yada hassasiyet diyelim ..
mesela ilgili bölümde yüz kere konuşulmuş bebek kakası rengi mevzusu bin kere daha açılıyor.."kakamızı yaptık rengi hardal sarısı,bebeğim hasta mı "başlığı gayet sıradan orada duruyor.. bu tekrarı başka bir bölümde yapsanız hoop konu taşınır..onların sıkıntıları veya sevinçleri biraz daha tolere ediliyor galiba..haklılarda ..

ama arkadaşın ricası çok duygusal.. buna nasıl karşı gelindi hayret ettim.. hadi hassaslığını anlamıyorsunuz biraz teknik bakın olaya .. yine anlamanıza yardımcı olacaktır..

bebeği olan hamile olan bazı arkadaşlar destek olmuş,çok mutlu oldum..evlat özlemini yine bir anne adayı anlar galiba en çok..

Allah gönlüne göre versin ,hayırlısını versin..hayırlısı sağlıklısı ne zamansa o zaman,inşallah..

Çok güzel olur canım. Ben farklı bişey düşübmüyorum.
Yanluş mı anladın acaba????????:uhm:

Vallahi en doğru lafı sen etmişsin canım bu konuyla ilgili........
Sevgiler

canim benim ya kalbimi acittin sana oyle kotu niyetle yaklasini Allah bildigi gibi yapsin katillik onlar gibi tas kalplilere yakisir sen melek annesisin benim icin sen onlardan cok annesin kalbinin piriltisi yazina dokulmus Buyuk Allahim senin gibi ve diger sorun yasamis arkadaslarim icin tez zamanda hediyelerinizi yola cikarsin anneligi asil siz bilirsiniz bazi seyleri kimsenin gozune gozune sokmanin saygisizligin anlami yok basliklar belli okuma yazmasi olan insanlariz mrs sonmez cok dogru bir yaklasimda bulunmus

eleştirmek yerine bu ricayı yerine getirmek daha uygun bence.
aynı özlemi yaşayan arkadaşların da yorumlarını okudum, istemeden de olsa kimsenin üzülmesine sebep olmayalım.
ayrıca sitede konu düzeni açısından güzel bir öneri olmuş.

canım benimm
ne kadarr güzell anlamışsınn benimm duygularımıı
ben demedenn sen anlamışsınn içimdekii anneliği
bir evlat kaybetmeyee dayanamazkenn ben 5 kez kaybettimm
gözle görünür bir anneliğim yok ama
annelik duygusununn bir gereği olan insann sevgisininn enn ulaşılmasıylaa doluyumm
rabbimm hepimizinn kalbindekini versinn
insanlarr çocuklarınaa sarılıp uyurkenn ben bebeklerimi özledim die ağlayıpp sabahladığımm oldu o yüzdenn kimseninn
yaşamadığı duygularla başkasınıı sıfatlandırmamasını istiyorum
bu acıları görmemezliktenn gelmekk bunları yaşayanlarıı hiçe saymak yaşananları hafife almakk
bence bizlere ve kaybettiğimizz evlatlarımıza yapılann en büyükk nankörlüktürr die düşünüyorumma.s.

yanlış anlama yok...
Mesela senin çocuğun olsaydı bu hassasiyeti gösterebilcekmiydin???
bu cümleye karşı verilen cevaptır...
Ama insanlarda paylaşmak istiyor belki.
ve de buna...................................

bazı konular vardır ki empati yapılması zordur
o tarz bi acıyı hiç yaşamamış, o konuda hiç kaygılanmamış yada bahsedilen şeyin yoklugunu hiç tatmamış birileri gibi mesela...
hani Nasrettin Hoca der ya; damdan düşenin halini ancak damdan düşen anlar diye...
aynen o hesap
forum genelinde YENİ MESAJLAR kısmına bakarsanız neredeyse topiklerin yüzde doksanı hamilelikle ilgili
kendi adıma söyleyeyim ki çok sıkılıyorum "hamilelik sitesi gibi oldu" diye eleştiriyoruz bazen arkadaşlarla
niye?
ilgi alanım yada ilgi alanımız değil cunku
ayrıca acilan konular birbirine o kadar yakın ki
mesela başımdan geçen bi olayı anlatayım
vakti zamanında bi arkadaş konu acmiş (örnekliyorum)
"ayşeeee nerdesinnn????"
girdim konuya dedim ki "buraya konu acacağına özelden mesaj atsan olmaz mıydı?"
terbiyesizce bi donus yaptı
hamiledir belki diyerek normalde kendimden bekledigim tepkinin dısında yumusak bir şekilde terbiyesizligini kınadım
hoopppp aynen ban
sonra ögrendim ki oradakilerin dokunulmazlıgı varmiş
o gün bugundur sevdigim, değer verdigim arkadaşlarımın hamilelik sevincini paylaşmaları dısında o bölüme adım atmamaya özen gösteriyorum
gıcıgım çunku kötükedihüso :roflol:
eminim onlara da benim yada bizim onem verdigimiz geyiktir şamatadır girgirdir son derece boş ve anlamsız geliyor
ama bu sitede bi aileysek katlanmak durumundayız birbirimize
saygı ve sevgi cizgisinin ayarlarıyla ugrasmamalıyız
burada sevgili konu sahibi arkadaşım bi hassasiyetini dile getirdiyse (ki son derece haklı) bu dertten muzdarip olmayanlar banane! triplerine girmemeli
nasıl ki sizlerin cocugunuzun kakasının rengine yada gunde kaç kez kaka yaptıgına bizler banane! demiyorsak, hassasiyetlerinizi hissedemesek de saygı duymayı biliyorsak siz de bunu yapmak durumundasınız....

konuya benden tam destek Mrs. Sonmez, yanındayım :içelim:

yanlış anlama yok...
Mesela senin çocuğun olsaydı bu hassasiyeti gösterebilcekmiydin???
bu cümleye karşı verilen cevaptır...
Ama insanlarda paylaşmak istiyor belki.
ve de buna...................................

Evet canım bu hassasiyeti çocuğu olan herkes gösterebilseydi arkadaşımız bu konuyu açmak zorunda kalmazdı. Onu anlatmak istedim. Şimdi ona hak veriyoruz açtığı için. Çok haklısın diyoruz çoğumuz. Ama bence toplum olarak pek hassas davranamıyoruz genel olarak bende o yüzden bu cümleyi yazdım. CADIARZU

arkadaşlar bu kadar büyük destek almak beni çok duygulandırdı
hepinize farklı düşündüklerimizde dahil minnettarım
hassassiyetlerimiz umarım daha çok hatırlanır a.s.

bazi seylerin bakis acisina gore degistigini dusunuyorum..2 yil cocugum olmadi ama hep hamile olan arkadaslarin haberlerini okumaktan buyuk zevk aldim konu nerede olursa olsun..hatta hergun baktim bugun yeni hamile varmi die. test yaptirmak icin hastaneye gidenleri tanisamda tanimasamda bekledim...cunku hepsi yeni bi umut oldu benim icin...
iki yil boyunca hic 'goruyormusun oda suda buda hamile nasilda haykiriyorlar demedim'simdi bende hamileyim 10 hafta oldu ve suan bir derdim var bolumunde dertlerinizi okuyorum tek tek aman hamileyim dertsizim neden okuyayim demiyorum...
bebegimin kakasi, mamasi adli konularida bebegim henuz dogmamis olmasina ragmen hergun okuyorum cunku ayni telaslari yasayacagimi biliyorum...
umarim tum bebek sahibi olmak isteyen arkadaslarin bebekleri olur ins onlarda nereye yazacagini bilemeyecek kadar sevinirler...

canım benim allah tamamına erdirsin
içinde umut varsa güneşten çiçekten buluttanda şevk alırsın canım benim
ama ümitsizsen oturur içine
hem çokmu zor be tatlım ilgili kısma açılması

bende hamileyim 10 hafta oldu ve suan bir derdim var bolumunde dertlerinizi okuyorum tek tek aman hamileyim dertsizim neden okuyayim demiyorum...
bebegimin kakasi, mamasi adli konularida bebegim henuz dogmamis olmasina ragmen hergun okuyorum cunku ayni telaslari yasayacagimi biliyorum...

pes doğrusu.....
sözün bittiği yerdeyim.

Son düzenleme:

mesele hamile olanların haykırması değil ki.

ilgili bölümlerde diledikleri gibi haykırma hakları ve böyle bir olanağa sahip olmaları

zaten yanlışlıkla konu açan arkadaşların da yiyi niyetlerinden kimse şüphe duymuyor sadece bu hassasiyetin dikkate alınması ve azami dikkat edilmesi rica ediliyor.

pes doğrusu.....
sözün bittiği yerdeyim.

sozun bitecegi bi durum yokki...
benim sizi anlamadigimimi dusunuyorsunuz.. tam tersi aynisini yasadigimi soyluyorum.. tabiki konular yerli yerinde olsun bu herseyden once bizim icin daha kolaylik olur..
ama bakis acisi farklidir.. sizin yazinizi kopyalayip pes dogrusu yazabilirdim ama bu sizin dusunceniz diger pes ettiginizde(ki size uymayana pes etmeniz tuaf) benim dusuncem..herkesin bebek sahibi olamasini coook isterim...buna baska anlamlar yuklemeye calismayin

iyide arkadaşım şuda aklıma takıldı şimdi burası bir kadın sitesi bekar evli herkes severek takib ediyor katılımda bulunuyor bu siteye ee biz bebek bekleyen anne adaylarıda merakla okuyor diğer bebek bekleyen arkadaşlarının sorunlarını ve burası büyük bir şans bence hamile bi bayan bu kadar çok kendi gibi ortak şeyleri yaşayan arkadaşını başka nerede bulabilirki konu sahibi arkadaşın hassasiyetini anlıyorum çünkü daha evvelde belirttim bende yaşadım aynı sorunları ümitsizliğe çok kapıldım ama burada bebek hamilelikle ilgili konuları görmemezlikten gelme şansım olmadı hoş hiç rahatsızda olmadım hatta sevindim onlar adına zaten alınacak kırılacak insanın bu konular nerede olursa olsun gözüne çarpar ve o bir şekilde üzülür yapılacak malesef bir şey yok

evet sözün bittiği yerdeyim.

evet bu kadar anlatımdan sonra site yöneticilerinin bile desteklemesinden sonra hala bu konuya hassasiyetle bakamıyorsanız başka söylecek sözüm olmadığından sözün bittiği yerdeyim.

sizinle benim diyalog kurmamız bence imkansız. çünkü size pes ettim.
Allah tamamına erdirsin sayın anne adayı.

Son düzenleme:

Herkes senin gibi düşünmek zorunda değil ki:sm_confused:
bu forumun düzeni için , insanların hassaslığı için olmak zorunda olan bir şey ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…