Biraz Empati Lütfen

ya siteye bakıyorum da genelde konular olması gereken yerde.yanılıyormuyum? belki yeni ktılan arkadaşlar nereye açacağını bilmiyor konuyu , kendince doğru gördüğü bir başlığa açıyor.belki tutturur belki tutturamaz..zaten hemen de konu taşınıyor..benim bile konuyu yanlış yere açtığım oldu..zaten yöneticilerden önce şuraya açsa idin daha fazla yardımcı olunurdu sana da deniyor üyeler tarafından..
bence büyütmeye gerek yok....

kimsenin ipe un serdiği falan yok..sadece insanlar hata yapabilir..mesele budur
geçen gün birisi casus programı arıyorum ,bulamıyorum diye başlık açtı..bu onun bir dert.o yüzden buraya açtı ama sonra bilgisayar programları kısmına taşındı..bilseydi oraya açardı.
dün birisi evlenecem kuaför arıyorum ama çok para istiyorlar dedi.evlilik hazırlıkları bölümüne yönlendirdik.
herkes duyarlı duyasız değil ama kimsede kimseye inat diye yada gözünün içine baka baka onu üzecek bir şey yapmaz ki..

bence de her konuyu kendi başlığı altında toplarsak forum kirliliği olmaz, hem de aradığımızı daha rahat buluruz.. ayrıca çok gereksiz başlıklar da açılıyor... "bebeğim gazını çıkardı", "ilk banyomuzu yaptık" gibi.. bunu tabiki annelerin heyecanına veriyoruz ama biraz daha dikkatli olmak gerekir....

bende sonuna kadarr destekliyoorumm
kimse mutlaka art niyetli değildir
ama bizim gibilerde biraz duygusal ve hassas oluyor işte

yüzleşin diyen arkadaşlar

hayatta hiç acı görmemiş veya az görmüş olabilirsiniz Tanrı da göstermesin.

bazı yorumları özellikle Perihan Mağden in anne-baba olmak için çaba sarfeden çiftler için yazdığı bir köşe yazısına benzettim biliyorum ki Perihan Mağden anne olmasaydı o yazıyı yazmazdı içi sızlardı.

yani demem o ki; herkesin duyarlı olduğu ve hassaslaştığı konular vardır mutlaka, ve zaman zaman kimsenin içinin sızladığı karşılaştığında boğazının ister istemez düğümlendiği olmaz mı?

bunun için de uygun başlıkları işaret etmek ne bencilliktir ne de acıdan kaçmak ve ertelemektir.sadece hassasiyetini belirtmektir.

eğer bu tip konular için belirli başlıklar varsa oraya yazılması rica edildiyse bu rica neden başka örneklemelerle haksız ilan edilmeye çalışılsın?

elbette ki ; iyi niyetlerden kimsenin şüphesi yok sadece küçük bir rica ve yönlendirmedir bu.

Son düzenleme:

arrkadadasım zati alakasız bi yerde açılınca tasınıyor diyoruz yaa:)) aslında herkez sabit konularda forum kurallarını yada baslık acmadan önce bölümlerine egilim gösterse böyle sorun çıkmas ama kim yapar bunu

bu durumda olmadığım için seni anlayamam.. belki ileride çocuğum olacak belki de olmayacak.. işte o zaman ancak anlayabilirim.. sana hak veriyorum çünkü hamileler için özel bölümler açılmış..bence de senin konumunda olanları düşünüp dikkat etmeliler..

örneğin bugün ne giydin bölümünde çocuklarının resmini koyanlar var..kendi resimlerini koymaları yeterli olacaktır sanıyorm

sönmez arkadasim.... seni, beni, kisacasi bizlerin durumundakileri herkesin anlamayacagini, hatta anliyorum diyen bircok kisinin de anlayamadigi gercegini cok gördük sanirim gerek gercek, gerekse sanal yasamda... bunu yasadigi icin destekleyen, anladigi icin destekleyen, ya da anlamaya calisan arkadaslara binlerce tesekkür etmek isterim ben de...

ama maalesef durum bu... görünürde olan sekli budur iste... gercekte acimizi bile bile bizi kiran arkadaslarimiz yok mu ? hatta bizim gibi yillarca ugrasip tedaviyle cocugu olduktan sonra bana ''amaaan bosver olmuyorsa olmuyor cok zor sey zaten'' diyen arkadasim bile oldu....

hicbir zaman tam anlasilamayacagimizin bir kanitida bu forumdur.. rican yerinde ve kimseyi kirmayacak sekilde yapilmis hatta forum düzeni icin de cok hos bir rica... ama yine de maalesef (((

YAZMIYIM DİYOM AMA DAYANAMIYOM.arkadaşımız sadece ricada bulunmuş.konu bu kadar uzamasına gerek yoktuki...ben mesela gebelik bölümünü okumak istemiyorum.çünki o gün okuyunca depresyona giriyorum.bu kıskanma degil.neden benimde olmuyo.neden bebeklerim ölüyo.ben anne olamıcammı.diye aklıma kötü kötü düşünceler geliyo.zaten hayatımızda o kadar patavatsız insan varki.çocugumun olmadıgını bile bile beni soru yagmuruna tutuyorlar...yani şunu demek istiyorum.sönmez arkadaşım dedigi azıcık empati..... bizim hassasiyetimize yardımcı olma gücünüz yokmu arkadaşlarım.....

mrs. sönmez alınganlık yapabilir doğaldır insanalr istedikleri birşeyi başkası yapınca imrenirler

kendisininde tabriyle içleri cız eder neden benim yok olmuyor der zaten kafası bu konuyla meşgulse bu

şekilde daha da gözüne batar içine dert olur. bir hassasiyet mevcut ve kendisiyle ortak sorunu olanlar

adına bir konu açmış hayır efendim paylaşsın ne kıskanıyorsun senin de olur ama onlarında

mutluluğunu paylaşmaya hakkı var gibi laflar sadece laftır benim gözümde kişinin hassasiyetini

anlamak adına yazılmış kelimeler değil aksine ben seni takmıyorum ki anlamına geliyor bence...

sözün özü nasıl +18 konular hamileyim bölümüne açılmıyorsa nasıl ki bir derdi olan hamile kısmına

yazmıyorsa(hamilelikle ilgili dert haricinde) eğer mevcutta bir yer varsa ki varmış o bölüm dışında da bu

tip haberleri vermek yanlış özel yerler açılmışsa kullanmak için açılmıştır bu hem sitenin derli toplu

olması adına hem de sönmez gibi hassa insanalrın hassasiyetini anlamak adına önemli bence

Her hangi bir bölüme, derdini açmış sizlerle paylaşmak isteyen arkadaşlarımızın yanında olmayacaksanız, yorum yazmayın kırık yüreklere...
Ne mutlu dertlerin yanında olanlara...

Her hangi bir bölüme, derdini açmış sizlerle paylaşmak isteyen arkadaşlarımızın yanında olmayacaksanız, yorum yazmayın kırık yüreklere...
Ne mutlu dertlerin yanında olanlara...

yine harikasın:asigim:
zaten amaç kimseye emirvaki yapıp orda burda açmayın demek değil , ben kendimi koyuyorum da bebeğim olmasa diğerlerine imrenirdim bu kıskançlık , fesatlıktan değil ki kim istemez yavrucuğunun olmasını..:çok üzgünüm:
Empati sözcüğü cok şeyi acıklıyor aslında arkadaslar ama yapabilen çok az insan var bunu..
Allah kimsenin basına vermesin ,işte böyle durumlar bazen başa gelmeden anlaşılmıyor malesef..

Merhaba,
Geçmişte aynı konu benim gündemime gelmişti ve gerekli cevabı verdiğimi düşünüyorum. Lakin anlaşılamadığımı görüyorum. Gebelik bölümü yeniden oluşturuldu, ilgili haberlerin burada açılması için editor arkadaşlara bilgi verildi. Bu tür yazıların kötü değil tam tersine yapıcı etkilediğini düşünüyordum lakin öyle olmadığını gördüm.

salakca bir sey yazicam ama keske elimde bir sihirli degnek olsada kalbinden bebek gecen tum arkadaslarimin istediklerini gerceklestirsem nasil isterdim Yuce Allahim insallah hepinizin o temiz kalplerinize gore verir umarim

cok guzel bır konu olmuş ....
cokta haklı buluyorum canım....
ve tebrık edıyorum....ve degerlendırmemde 5 yıldızıda verdım canım...anlıyorum senı ve opuyorum...sevgıyle kal...

yarada allahım herkesın gonlundekını versın...cocuk ıstıyene cocuk...iş ısteyene iş...eş ıstıyene eş...kımın kalbınden ne gecıyorsa onu versın....kımıne gec kımıne erken verıyor...rabbım sabrımızı denıyor....allah YA SABIR ısmındekı....
sabrı ve sevabı versın canım...

Son düzenleme:
Bence arkadaşın anlattığı durum bazı forumlarda, başka başka forumlarda da oluyor. Mesela bir arkadaşım evlilikle ilgili içinizde kalan şeyler nedir paylaşalım diye bir konu açmış. Herkes içinde kalanları yazıyor paylaşıyor. Bazı arkadaşlar ise yooo benim hiç içimde kalmadı aksine her şey şöyle şöyle şöyle oldu diye ballandıra ballandıra anlatmış. Belki artniyetli değil ama, sanki nispet yapar gibi olmuş. Bir şeyler yazarken başka insanları da düşünerek empatik bakış açısıyla yazmak gerekiyor bence de.

Konuyu açan arkadaşın ricası o kadar insani o kadar masum ve bir o kadarda iç burkucuydu ki anlatamam. Ama bazı yorumlar sonunda denef arkadaşım çıldırmış kiii bende yorumları okurken çıldırma noktasına geldim.
Evlat sahibi olamamayı bilmeyen anlamaz.
Bazı arkadaşlar çocuk sahibi olamamakla yüzleşmesi gerek demişler, zaten her ay regl döneminde bununla yüzleşilmiyormu. Yapmayın arkadaşlar, burada dertlerimizi ve sevinçlerimizi paylaşıyoruz. Gebelikle ilgili ayrı bir bölüm var, öyleyse o bölüme yazılır bu konular. Çok eziyetli bir şey değil ki bu. Neden bu kadar büyütüyorsunuz.
Arkadaşımızın içi burkulmuş bir şey rica etmiş ve ben sonuna kadar ona katılıyorum.

Allah'tan gebelik bölümü var oraya açılabilir bu tarz konular..kaydirigubbakcemile
Benim de dikkatimi çeken kısım "yüzleş" kısmı olmuştu..Aynen böyle kalmıştım :1shok:
Ne diyelim ; Allah yüzleş diyenleri , yüzleştirmek zorunda bırakmasınyerimseniben

gözlerim doldu bu yaziyi ilk okudugumda..deminden beri imzamdan ötürü cevap yazip yazmamak konusunda cok tereddüt ettim..ama öyle içtensinki beni yanliş anlamayacagindan eminim..

seni iyi anladigimi düşünüyorum..belki bu konuda degil ama bircok konuda bunu yasadim..farkli versiyonlarini farkli boyutlarda bazi arkadaslarimizda yasadi özellikle yorumlarda bu cok oluyor hangi arada bu kadar hissiz insanlar olduk bilemiyorum..

Rabbim tez zamanda basta sen olmak üzere tüm isteyenlere saglikli,hayirli,salih evlatlar nasip etsin..insanlarimiza da "ince düşünme" kabiliyeti versin inşaAllah..

bu konuya cevap yazarak umarim seni kirmam,incitmem..ama seni kirdiysam cok cok özür dilerim a.s. sadece destek olmak istedim..

biz seninn ne kadar iyi niyetle
bu paylaşımı yaptığını biliyoruz canım
bu site gerçektenn tüm insanların tüm duygularını en iyi şekilde dile getirmelerine vesile oldu
ben 6 yılda tam 5 kez bebeğimi kaybettim
çok istenilen bir şeye tam kavuşmuşken kaybetmeninn acısını çok iyi bilirim
bazen öyle sözler duydumki çevremden kendi çocuklarını sevmelerini kıskandığımı düşünenler bile oldu
benim bebeğimin olmayışını dalgaya alanlardan tutun katil yüreklimisin diyenler bile oldu
ama onların o kötü niyetlerine karşılık rabbim bana öyle güzel bir kalp vermişki
kimseninn yavrusunu kimseden kıskanmayacak kadar asil bir yüreğim var
şunu çok iyi biliyorum sağlıktan huzurdan insani duygulardan iyi niyetten önemli hiç bişiey yok bu yalan dünyada
ben kendi adıma söyleyeyim derdim kendime yetip artarken kendi ruh halimle dünyamı karartmamaya çalışırken insanların gözümün içine sokar gibi kötü niyetle yaptıkları davranışlardan dolayıdırki insanlardan kaçar oldum
ben çocuğu dünyamın merkezi yapmadım aslaa
başkasınında benim adımaa bunu yapmasınıda istemiyorum
biz nasıl arkadaşlarımızdın sevincini paylaşmasını biliyorsakk onlarındaa bizi anlamalarındann geçtimm saygı duymalarını istiyorum
fesat bir kalbin sesi değil yaralı bir yüreğin sesindenn ricadırr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…