- 5 Ağustos 2017
- 225
- 116
- 18
- 41
- Konu Sahibi Duzelmiyor
-
Birilerinin iyiliğe dair gerçek hikayeler anlatmasina ihtiyacim var..
Ben etrafimda hic gercekten iyi olup kazanan görmedim..tarihte yok..homo sapiens yani insan varolmak icin diger irklari yok etmiş mesela..daha guçlu olmalarina ragmen neanderteller yok olmus.barbar olan yok eden kazanmis..
Daha yakin tarihe gelelim padisahlar bugun saygi duyulan,isimleri anilan padisahlar ya da devlet buyukleri kardeslerini oldurenler ogullarini oldurenler ayakta kalanlar ve hala anilanlar olmus.ben kardesime kiymam vs diyenler anilanlar degil.aksine hasta olmuslar :)
Yani bilinen mitlerin aksine iyilik kazanmiyor.
Tarihte gercekten iyiler,gercekten durustler degil,kazanmak icin gerekeni yapanlar basarili olmuslar hala iyi diye anilan onlar..
Hayatta iyi olmak amacimdi hep artik aracim..basarili olmak amacim..gerekirse bunun icin iyi olmayi kullanirim..cunku bunlar basarili diyorum da olmuyor..olmayinca ben degismeyince de uzuluyorum..
Hayatta kimsenin arkasindan konusmadim.firsatim varken bana kotuluk yapana kotuluk yapmadim..hep gercekten iyi oldum ve ben bunun reklamino hic yapmadim.hatta insanlar bu kadar iyi olunabilecegine inanmadiklarindan beni samimiyetsiz buldilar bazen yapmacik..halbuki gercektim cok..ben sadece iyilik yapmak icin iyiydim..kimse gorsun diye degil.koti durumda olan kimseyi hic es gecmedim ben.o bilmese de yardim ettim ettim..ne oldu peki kotu oldum ben.iyi olayim diye yapmamistim zaten hic ama kotu olmayi haketmedim ki benn..
Kim kazandi peki yaptigi ya da yapmadigi iyiliklerin reklamini iyi yapanlar..sadece cikari icin iyilik yapanlar..amaclarina giden yolda seni harcamaktan o kadar iyiligine ragmen cekinmeyenler kazandi..tabi ki hirs ve calismak onemli..bunu es gecmiyorum..
Calismayi takdir ediyorum..amaca ulasmak icin jer yolu deneyenler herkesi basamak yapanlar..sevilmese de bir yere geldiklerinde herkes seviyor ve oraya ulasmak icin yaptiklari unutuluyor..
Yani bu hayatta amac basarili olmak olmali.güç..iyi olmak degil..
Beni iyi olmanin amac olduguna inandiran basta aileme kizginim..melek annem kendi gibi saf temiz olalim istedi..yas 32.hatta 33 artik..ve ben basariyi secmek istiyorum yapamiyorum..bu basligi bile acmamdaki bilinc alti sebebim belki de iyiligin kazandigina dair hikayeler anlatmaniz beni masallara inandirmaniz yeniden bilmiyorum..cok bunaldim bildigim bu
Belirttim aslinda takdir beklemedigimi..iyiligin kazanmamasina uzuntumOlayı anlayış şeklinizle alakalı bu
İyi bir insan olmanızı kimse görmek ya da takdir etmek zorunda değil, takdir edilen bir.şey de değil bu olmamalı çünkü ego tatminine girer, kibir yaratır.
İyi olmalısınız olmalıyız çünkü başımızı yastığa koyduğumuzda içimiz rahat olmalı.
İyi olurken hedefiniz de bu olmalı. Rahat vicdan en büyük armağandır kazanımdır insana.
Duzene vurgum aslinda kisilere degilBen sağlıklıyım, seviyorum seviliyorum, huzurlu bir yuvam var, sevdiklerim yanımda şükür daha ne olsun ?
Bence insanların mutsuzluklarının tek sebebi hep elalem için yaşamaları. Oysa ben yarın ölebilirim diye düşünerek yaşıyorum bu yüzden çevremde sevmediğim kötü insanları barındırmıyorum, sevdiklerime de sıkı sıkı sarılıyorum.
Kötü insanlardan uzak durun, sevmeyin. Kötüyü severseniz hayatınız hep kötü olur.
Olabilirim..safliktan ne anlasildigina bagli..Siz iyilikle saflığı karıştırıyor olabilir misiniz?
Hakaret anlamında demiyorum yanlış anlamayın. Benimde iyi niyetim çokca suistimal edilir.
annenin istediği gibi annene layık bir evlat olmuşsun ötesi var mı ?Birilerinin iyiliğe dair gerçek hikayeler anlatmasina ihtiyacim var..
Ben etrafimda hic gercekten iyi olup kazanan görmedim..tarihte yok..homo sapiens yani insan varolmak icin diger irklari yok etmiş mesela..daha guçlu olmalarina ragmen neanderteller yok olmus.barbar olan yok eden kazanmis..
Daha yakin tarihe gelelim padisahlar bugun saygi duyulan,isimleri anilan padisahlar ya da devlet buyukleri kardeslerini oldurenler ogullarini oldurenler ayakta kalanlar ve hala anilanlar olmus.ben kardesime kiymam vs diyenler anilanlar degil.aksine hasta olmuslar :)
Yani bilinen mitlerin aksine iyilik kazanmiyor.
Tarihte gercekten iyiler,gercekten durustler degil,kazanmak icin gerekeni yapanlar basarili olmuslar hala iyi diye anilan onlar..
Hayatta iyi olmak amacimdi hep artik aracim..basarili olmak amacim..gerekirse bunun icin iyi olmayi kullanirim..cunku bunlar basarili diyorum da olmuyor..olmayinca ben degismeyince de uzuluyorum..
Hayatta kimsenin arkasindan konusmadim.firsatim varken bana kotuluk yapana kotuluk yapmadim..hep gercekten iyi oldum ve ben bunun reklamino hic yapmadim.hatta insanlar bu kadar iyi olunabilecegine inanmadiklarindan beni samimiyetsiz buldilar bazen yapmacik..halbuki gercektim cok..ben sadece iyilik yapmak icin iyiydim..kimse gorsun diye degil.koti durumda olan kimseyi hic es gecmedim ben.o bilmese de yardim ettim ettim..ne oldu peki kotu oldum ben.iyi olayim diye yapmamistim zaten hic ama kotu olmayi haketmedim ki benn..
Kim kazandi peki yaptigi ya da yapmadigi iyiliklerin reklamini iyi yapanlar..sadece cikari icin iyilik yapanlar..amaclarina giden yolda seni harcamaktan o kadar iyiligine ragmen cekinmeyenler kazandi..tabi ki hirs ve calismak onemli..bunu es gecmiyorum..
Calismayi takdir ediyorum..amaca ulasmak icin jer yolu deneyenler herkesi basamak yapanlar..sevilmese de bir yere geldiklerinde herkes seviyor ve oraya ulasmak icin yaptiklari unutuluyor..
Yani bu hayatta amac basarili olmak olmali.güç..iyi olmak degil..
Beni iyi olmanin amac olduguna inandiran basta aileme kizginim..melek annem kendi gibi saf temiz olalim istedi..yas 32.hatta 33 artik..ve ben basariyi secmek istiyorum yapamiyorum..bu basligi bile acmamdaki bilinc alti sebebim belki de iyiligin kazandigina dair hikayeler anlatmaniz beni masallara inandirmaniz yeniden bilmiyorum..cok bunaldim bildigim bu
Zeka gerekiyor ama homosapiens barbarlikla kalmis.yok ederek.zekasini iyilik icin kullanmamis ve ayakta kalmis.tam da bunu kastediyorum.gerekirse yok etmek gerekiyor ve ben bunu yapamiyorum galiba..yok etmiyorum yoluma devam ediyorum,yolu degistiriyorum gecemiyorsam.ama basaeili olacagim diye onumdeki engeli yok etmiyorum..donanimli olup basarisiz oluyorum bu nedenleEtik soyut ve değişken bir kavram
Sapiens zeki demek, neandartel de homoydu
Hayatta kalmak zeka gerektiriyormuş demek ki
Ben zekasını kullanarak devam edene iyi derim
Başkası dini yasaklara uyurak devam edene iyi der
Ya da bambaşka türlüsü
Bireyi romantizme iten o kadar çok etmen var ki
Globalde, bin bıçak yedim diye ağlaşıp dolanır olduk, hatalarımıza
Iste kimse basarili olana sovmuyor bi kac yil sonra.Kafanızı yastığa rahat koyuyorsanız bence en büyük karşılığı budur iyiliğin. Kimse kimsenin sırtını aferin ne iyi insansın diye sıvazlamıyor ne yazık ki. Kötü olanda zaten kendine göre iyi olanı yapıyor. Bunların bir ölçütü yok. Başarı diyorsunuz ama bunun da bir kıstası yok. Çok para kazanmak mı saygınlık kazanmak mı özenilmek mi nedir başarı? Varsın başarısız olayım ama kimsede arkamdan sövmesin beddua etmesin eğer birilerini ezerek başarılı olacaksam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?