Biraz icimi dökeceğim..

Bu çok anlamsız

Doğa kanunu eleştirmek yersiz

Barbar olan sapiens değil,

İyi diyorsun hala?

Kimin iyisi bu? Etik tamamen soyut, ve dileyen dilediği gibi yorumlar.

Evet, hepimiz haksızlığa uğradık, uğruyoruz
Ama bunun temeli benim atalarım demek doğru mu?

Aynı sapiens şu an kanser tedavisi yapıyor
İmkansızdan Bebek koyuyor anne rahmine.

Beni bir kere kandırırsan sana
İki kere kandırırsan bana
Yazıklar olsun

Demiş biri

Keşke biraz somut örnekler verseniz de cevaplar da bu kadar havada kalmasa. Kimse ne anlatmaya çalıştığınızı çözemiyor şuan.

Neyi yok etmek gerekiyor? Birinin ayağını mı kaydırmanız gerekiyor? Kendinizi mi kullandırıyorsunuz nedir?

Etik tamamen soyut madem gerwektiginde kandirmak iyidir ya anlatamadim belki de..bilemedim

Olaylari degil olguyu yaziyorum.iyi olan degil kuralina gore oynayan kazaniyor.duzen bozuk ve duzene uymazsak sistem disina itiliyoruz.duzen bozuk olmasa boyle olmaz

Olaylari degil olguyu yaziyorum.iyi olan degil kuralina gore oynayan kazaniyor.duzen bozuk ve duzene uymazsak sistem disina itiliyoruz.duzen bozuk olmasa boyle olmaz
İyi de sizin olgunuzla benim olgum bir değil.

Tabi ki kuralına göre oynayan kazanıyor. Her şey bir kural içinde kurulmuş zaten.

Örneğin yönetici olsanız, bulunduğu pozisyona uyumlu olmayan ve işini yerine getirmeyen birini işten çıkarabilir misiniz? Çıkarmamak iyilik midir?

Başarı dediğiniz iş hayatındaki başarıysa acımasız olmak gerekir. Bunun da iyiliği kötülüğü tartışılır. İşleri düzene soktuğunuz zaman kötülük yapmış olmuyorsunuz mesela.

İşten çıkardığınız kişiye küfredip haklarını yerseniz kötü olursunuz ama. Anlatabildim mi?

Aynen dediğin gibi iyilik falan yok. Güçlü-güçsüz var. Maymunlar, kurtlar, kediler, sokak köpekleri, kuşlar bile kendilerince sosyal statü yaratmışlar, lider koymuşlar başlarına.
En güzeli insanlardan zorunlu haller dışında uzak kalmak. Ben öyle yapıyorum. İşyerinde mesafeliyim, konu komşuyla yüz göz olmam. evde de bebemle takılıyorum. Ha bunun dışında birine bir iyiliğim de dokunmuyor açıkçası. Ne sokak hayvanlarına özen gösteriyorum, ne aç çocukları doyuruyorum, ne bir yaşlıyı ziyaret ediyorum vs. Bu konu baya dallanır, uzun uzadıya felsefe yaparız burada ama uyumam lazım. Fikrin güzel, sevdim. Kk da rastlamayız böyle konulara.

İyiliğin gücüne inananlardanım. İyilikle başarıyı bir araya getirmek zor olabilir. Ama biliyor musunuz, asıl başarı bu kadar kötülüğün, kötünün arasında iyi kalabilmek tüm başarısızlığa, yenilgiye rağmen iyi kalabilmek zoru başarmak değil de nedir? Kapkara kömürlerin arasında ışıl parlayan bir elmas düşünsenize... ''Atın ölümü arpadan olsun!'' derler ya, varsın bizim başarısızlığımız da iyilikten olsun, başarısızlıksa bu...

Etik tamamen soyut madem gerwektiginde kandirmak iyidir ya anlatamadim belki de..bilemedim
Bak mesela

Anne kuş, hasta yavruyu yuvadan atar

Önce kendi sağlığı için, sonra diğer yavruları için
Sağlıklı olsun anne ki diğer yavrular aç kalmasın

Sürü hayvanları, hasta olanı geride bırakır hatta parçalayarak öldürür,

içgüdü bu

İnsan da böyledir

Olgu tektir.sizin bahsettiginiz gorus..sistemin devami icin yok etmek gerekiyorsa yok etmeli ve bunu etik olmadan yapmak gerekiyorsa yapmali ama ben yapamiyorum..burada hemfikiriz..oncelik sistemin devami olmali bunu yapanlar kazanmis zaten hep.ama benim birilerini yok ettiren sisteme itirazim iste..calismayanlari cikarmiyorlar malesef iyi yalakalik yapmayani cikariyorlar..ya da iyi oynamayanlari..isini iyi yapanlari daha donanimli olanlari bir yere getirmiyorlar..itirazim buna

Aynen bunu kastediyorum..salt iyilik saf iyilik yok hayatta..sistemin devami var ve ben saf iyilik masallariyla buyutuldum farkinda olmama ragmen duzelemiyorum buna canim sıkkin tam uatune bastiniz

Zaten konu sahibi de homosapiens örneğinde bunu anlatmış. Neden böyle, madem içgüdü var, güçlü-güçsüz var ''iyilik'' dediğimiz şey balon mu diye sorguluyor.

Aynen bunu kastediyorum..salt iyilik saf iyilik yok hayatta..sistemin devami var ve ben saf iyilik masallariyla buyutuldum farkinda olmama ragmen duzelemiyorum buna canim sıkkin tam uatune bastiniz

İyi olup kendıni ezdırmeyeceksın savunacaksın çol insana rastladım gercekten hep bır cakallıkla yaklasıyorlar akılları seytanlıga ıslıyor ,ınsanı kullanıyorlar ısı bıtıncede atıyorlar bu dunyada dıkkatlı olmak lazım herzaman temkınlı ol dusunmeden hareket etme ıkıncısı ıyılerde kazanıyor er yada gec.

Ama sizin olgu diye bahsettiğiniz şey sistemdeki olumsuzluklar. Herkes yalakalıkla başarılı olmuyor ki.

"İyilik nedir?" üzerine günlerce aylarca konuşabiliriz. Tamamen subjektif.

250 promil alkollü birinin çarpması sonucu ölen yol kenarında yürüyen 3 yaşındaki bir çocuk nerede, ne zaman kazanıyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…