- 12 Ekim 2017
- 5.270
- 17.390
- 248
- Konu Sahibi Duzelmiyor
-
Başarılı olan kötüyse ben söverim. Neden unutayım?Iste kimse basarili olana sovmuyor bi kac yil sonra.
Basta yuhalayanlar gucun etkisiyle unutuyor aalolan guc
O düzeni de seçtiğimiz kişiler sağlıyor amaDuzene vurgum aslinda kisilere degil
Gayet mantıklı örnekler vermiş konu sahibi. Tezini desteklemiş.İyilik mi anlatıyor tarih mi ?
Biri özet geçsin lütfen
Bu çok anlamsızZeka gerekiyor ama homosapiens barbarlikla kalmis.yok ederek.zekasini iyilik icin kullanmamis ve ayakta kalmis.tam da bunu kastediyorum.gerekirse yok etmek gerekiyor ve ben bunu yapamiyorum galiba..yok etmiyorum yoluma devam ediyorum,yolu degistiriyorum gecemiyorsam.ama basaeili olacagim diye onumdeki engeli yok etmiyorum..donanimli olup basarisiz oluyorum bu nedenle
Keşke biraz somut örnekler verseniz de cevaplar da bu kadar havada kalmasa. Kimse ne anlatmaya çalıştığınızı çözemiyor şuan.Zeka gerekiyor ama homosapiens barbarlikla kalmis.yok ederek.zekasini iyilik icin kullanmamis ve ayakta kalmis.tam da bunu kastediyorum.gerekirse yok etmek gerekiyor ve ben bunu yapamiyorum galiba..yok etmiyorum yoluma devam ediyorum,yolu degistiriyorum gecemiyorsam.ama basaeili olacagim diye onumdeki engeli yok etmiyorum..donanimli olup basarisiz oluyorum bu nedenle
Etik tamamen soyut madem gerwektiginde kandirmak iyidir ya anlatamadim belki de..bilemedimBu çok anlamsız
Doğa kanunu eleştirmek yersiz
Barbar olan sapiens değil,
İyi diyorsun hala?
Kimin iyisi bu? Etik tamamen soyut, ve dileyen dilediği gibi yorumlar.
Evet, hepimiz haksızlığa uğradık, uğruyoruz
Ama bunun temeli benim atalarım demek doğru mu?
Aynı sapiens şu an kanser tedavisi yapıyor
İmkansızdan Bebek koyuyor anne rahmine.
Beni bir kere kandırırsan sana
İki kere kandırırsan bana
Yazıklar olsun
Demiş biri
Belirttim aslinda takdir beklemedigimi..iyiligin kazanmamasina uzuntum
Olaylari degil olguyu yaziyorum.iyi olan degil kuralina gore oynayan kazaniyor.duzen bozuk ve duzene uymazsak sistem disina itiliyoruz.duzen bozuk olmasa boyle olmazKeşke biraz somut örnekler verseniz de cevaplar da bu kadar havada kalmasa. Kimse ne anlatmaya çalıştığınızı çözemiyor şuan.
Neyi yok etmek gerekiyor? Birinin ayağını mı kaydırmanız gerekiyor? Kendinizi mi kullandırıyorsunuz nedir?
Cogu zaman boyle olmuyor iste.sistem kotu..duzen bozuk..sisteme.uymazsak sistem disi kaliyoruz.zekanin bile tanimini boyle yapmislar.cevreye uyabilme yetenegi..Başarılı olan kötüyse ben söverim. Neden unutayım?
İyi de sizin olgunuzla benim olgum bir değil.Olaylari degil olguyu yaziyorum.iyi olan degil kuralina gore oynayan kazaniyor.duzen bozuk ve duzene uymazsak sistem disina itiliyoruz.duzen bozuk olmasa boyle olmaz
Bak meselaEtik tamamen soyut madem gerwektiginde kandirmak iyidir ya anlatamadim belki de..bilemedim
Olgu tektir.sizin bahsettiginiz gorus..sistemin devami icin yok etmek gerekiyorsa yok etmeli ve bunu etik olmadan yapmak gerekiyorsa yapmali ama ben yapamiyorum..burada hemfikiriz..oncelik sistemin devami olmali bunu yapanlar kazanmis zaten hep.ama benim birilerini yok ettiren sisteme itirazim iste..calismayanlari cikarmiyorlar malesef iyi yalakalik yapmayani cikariyorlar..ya da iyi oynamayanlari..isini iyi yapanlari daha donanimli olanlari bir yere getirmiyorlar..itirazim bunaİyi de sizin olgunuzla benim olgum bir değil.
Tabi ki kuralına göre oynayan kazanıyor. Her şey bir kural içinde kurulmuş zaten.
Örneğin yönetici olsanız, bulunduğu pozisyona uyumlu olmayan ve işini yerine getirmeyen birini işten çıkarabilir misiniz? Çıkarmamak iyilik midir?
Başarı dediğiniz iş hayatındaki başarıysa acımasız olmak gerekir. Bunun da iyiliği kötülüğü tartışılır. İşleri düzene soktuğunuz zaman kötülük yapmış olmuyorsunuz mesela.
İşten çıkardığınız kişiye küfredip haklarını yerseniz kötü olursunuz ama. Anlatabildim mi?
Aynen bunu kastediyorum..salt iyilik saf iyilik yok hayatta..sistemin devami var ve ben saf iyilik masallariyla buyutuldum farkinda olmama ragmen duzelemiyorum buna canim sıkkin tam uatune bastinizBak mesela
Anne kuş, hasta yavruyu yuvadan atar
Önce kendi sağlığı için, sonra diğer yavruları için
Sağlıklı olsun anne ki diğer yavrular aç kalmasın
Sürü hayvanları, hasta olanı geride bırakır hatta parçalayarak öldürür,
içgüdü bu
İnsan da böyledir
Zaten konu sahibi de homosapiens örneğinde bunu anlatmış. Neden böyle, madem içgüdü var, güçlü-güçsüz var ''iyilik'' dediğimiz şey balon mu diye sorguluyor.Bak mesela
içgüdü bu
İnsan da böyledir
Aynen bunu kastediyorum..salt iyilik saf iyilik yok hayatta..sistemin devami var ve ben saf iyilik masallariyla buyutuldum farkinda olmama ragmen duzelemiyorum buna canim sıkkin tam uatune bastinizBak mesela
içgüdü bu
İnsan da böyledir
Ama sizin olgu diye bahsettiğiniz şey sistemdeki olumsuzluklar. Herkes yalakalıkla başarılı olmuyor ki.Olgu tektir.sizin bahsettiginiz gorus..sistemin devami icin yok etmek gerekiyorsa yok etmeli ve bunu etik olmadan yapmak gerekiyorsa yapmali ama ben yapamiyorum..burada hemfikiriz..oncelik sistemin devami olmali bunu yapanlar kazanmis zaten hep.ama benim birilerini yok ettiren sisteme itirazim iste..calismayanlari cikarmiyorlar malesef iyi yalakalik yapmayani cikariyorlar..ya da iyi oynamayanlari..isini iyi yapanlari daha donanimli olanlari bir yere getirmiyorlar..itirazim buna
250 promil alkollü birinin çarpması sonucu ölen yol kenarında yürüyen 3 yaşındaki bir çocuk nerede, ne zaman kazanıyor?İyi olup kendıni ezdırmeyeceksın savunacaksın çol insana rastladım gercekten hep bır cakallıkla yaklasıyorlar akılları seytanlıga ıslıyor ,ınsanı kullanıyorlar ısı bıtıncede atıyorlar bu dunyada dıkkatlı olmak lazım herzaman temkınlı ol dusunmeden hareket etme ıkıncısı ıyılerde kazanıyor er yada gec.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?