Biraz icimi dökeceğim..

26 yaşındayım .Bugün ciddi şekilde radikal bir karar aldim ve iyilikten Maraz doğar .bencil olacaksın bu hayatta ve kimseye fedakarlık yapmayacaksin net

Valla bende sizin gibiyim ama bildiğim birşey bir insan iyi ise, ne yaparsa yapsın kötülük yapamıyor. Ve tabiki iyiler hiç kazanmıyor çünkü kötülerin sayısı daha fazla, bu zamanda iyi insanlarla karşılaşmak neredeyse imkansız. Doğal olarak da kötülerin ve kötülüklerin arasında kazanmak çok zor ama iyi bir insan olmanın kazandıran tarafı vicdan rahatlığı akşamları başını yastığa rahat koyuyorsun Bence bu en önemli ve en güzel şey

Siz iyilikle saflığı karıştırıyor olabilir misiniz?
Hakaret anlamında demiyorum yanlış anlamayın. Benimde iyi niyetim çokca suistimal edilir.
Belki de bilemiyorum.Bunun uzerinde konusmak aciklik getirmek isterim ben sahsen.

İyilik yapıp ben karşılığını niye alamıyorum demek karşılık bekleyerek yapiyorsun demektir.ayrica bir insanda merhamet iyi niyet varsa güç yok diye birşey de yok sizi buna ne inandirmis acaba. Mesela kendimden örnek veriym yakın bı akrabam var çok fena kendince ama her konu hakkında bilgisi yok ben iyi olduğunu düşündüğüm biseyi işine yarayacak yada çocuğunun işine yarayacak bir şeyi söylüyorum bak işte cocuga şu çok iyi geliyomuş sende al istersen yinede sen bilirsin diyorum benim niyetim iyi bu bazen dediğimi kırk kapıdan sorusturr yapmaz bazende yapar bana iyiki dedin demez o onun sorunu ben bana düşen şeyi yaptimmi yaptım bana bişey kaybettirmez kazandirmazda tabi Allah katındaki kazancimi bilemem belki saçma bı örnek oldu ama olayı tam acamadigim icindr.:) karşılık bekleme kısacası .güçlü oluym demk kötü olmak demek değil iyi olmakta güçsüzlük değil .saf aptal insanlar için öyle olur anca ...

İyilikle saflığı karıştırmışsınızdır siz. Çoğu insan kendini ezdiriyor, iyi olacağım diye hakkını yediriyor, sonra da "iyiliğimden kaybediyorum".

Ben hem iyi hem kötüyüm. İyi diye tanımlamıyorum kendimi. Tersim de çok pistir. Ama bana kötülük yapmayana kötülük yapmam, hak yemem. Kuyu kazmam. Bu özelliklerim sayesinde de iç huzurum var. Bu da bana yetiyor.

İyi olduğunuz için mükafat beklemeyin. İnsanların sizi sevmesini beklemeyin. Sırf iyi diye biriyle arkadaş da sevgili de olunmaz. İyisiniz diye kariyeriniz iyi gitmez. Bunları bekliyorsanız iyilik işe yaramıyor demeniz normal.

Kötü insanlar da mutlu filan değil. Kötülük düşünen, dümen çeviren, kuyu kazan hiçbir insanın mutlu olduğunu görmedim ben. Kötü enerjileriyle herkesten çok kendilerine zarar veriyorlar. Huzurları olmuyor.

ben de dostlarıma, çevremdekilere maddi manevi hep destek oldum... Derdi olana yetiştim.. İnsanlık yaptım görevimiz dedim . kendimi ateşe attım.. Salaklar yerine de kondum resmen umursamadım. Çünkü ben üzülmenin., acı çekmenin ne demek olduğunu biliyordum onlar bilmiyordu..istedimki mutlu olsunlar üzülmesinler..bende mutlu oluyordum.Hatta Annem bile düştüğünde bir ben kaldırdım yerden ve gün geldi "ne iyiliğini gördüm senin" sonra işin maddi yönü ortaya çıkınca "yapmasaydın al başına çal" oldu.. Eşime ailesine iyi davrandım, fedakarlıklar ettim onca zaman hep art niyet aradılar resmen ben suçlu oldum... Her güzel düşünceme, barışçıl yaklaşımıma bir güzel hayatımı yönetme hakkı saydılar...
Ve bende 33 yaşına geldim bir evladım var artık ona iyi bir anne olmak tek gayemken, kimseye ama hiç kimseye kendimi, kişilik haklarımı çiğnemeye cesaret edecek kadar, nankörlük edecek kadar değerli kılmayacağıma söz verdim. Artık ben değerliyim.kimseden karşılığını beklemedim,kimse de benden beklemesin... Bundan sonra kızım ve ben değerliyiz.değer verenler hayatımda kalır, gerisi dışarda...güvensizlik de kötü bir hastalık tabi ama bu ayrı. ben sadece kurtarıcı meleği olmak falan istemiyorum...Çünkü kimse bundan anlamıyor hayatın döngüsü bu değil yani. Geç anladım ama olsun. Biraz seyredip daha mantıklı daha temkinli daha haddimi bilir diyeyim işte aynen öyleyim, iyiyim ama saflığımı bitirdiler

Bir gün padişah veziriyle birlikte tebdil-i kıyafet yapıp halka karışmış.
Kalabalığın ortasında hiç kimsenin ilgilenmediği bir cenazeyle karşılaşmışlar.
Bir kaç kişiye neden cenazeyi defin etmediklerini sormuşlar ama elle tutulur bir yanıt alamamışlar.
Bunun üzerine padişah ve veziri cenazeyi yıkamış, kefenlemiş, namazını kılmış ve defnetmiş.
Vefat edenin nerede oturduğunu öğrenip evine gitmişler.
Evde bir tek karısı varmış.
Büyük bir merakla neden kocasının cenazesiyle kimsenin ilgilenmediğini sormuş.
'Senin kocan nasıl biriydi ki cenazesini bile kaldırmak istemediler? Ne kötülük yaptı? Nelerle uğraşırdı?diye.
Kadın cevap vermiş.
Benim kocam aslında çok iyi biriydi.
Adım başı daha çok sevap almak için en uzak, ıssız camiye giderdi. Bende bey halkın gittiği camiye git, seni namaz kılmıyor sanacaklar derdim. O da boş ver hanım Allah biliyor ya derdi.
İnsanların vücuduna haram girmesin diye içkileri satın alıp dökerdi. Bende bey yapma seni içiyor sanacaklar derdim. Boş ver hanım Allah biliyor ya derdi.
Kötü yola düşmüş hanımları eve getirir onları rezil hayatlarından kurtarmak için benden ilim öğretmemi isterdi. Bende bey yapma yanlış anlayacaklar, cenaze namazını bile kimse kılmayacak derdim. O da boş ver hanım padişahın işi ne derdi.
Kıssadan hisse bu olsa gerek.
Bir de Forest Gump var.
Zeka düşüklüğüne rağmen hayatı boyunca hep başarıya ulaşmış bir insan. O filmi her izleyişimde Forest'ın kazandığı her şeyi temiz kalbinin ve iyi niyetinin sebep olduğunu düşünürüm.

Herkese gore iyilik kavrami farklidir.bana gore ben cok iyi biriyim.bir baskasina gore belki degilim.
Saflik ve iyilik arasida cok incedir.bazen nabza gore serbet vermekte iyi olmadigin anlamina gelmez.
Gecimsizimdir ayy bi kapris bi naz niyazim vardir evlerden irak cenem hic durmaz birseye takildiysam.ama yinede bence iyi biriyim.
Bu ozelliklerimi tolere eden yanimda olur etmeyen olmaz.

Iyi insan diye bir sey yoktur. Iyi ve kotu ic icedir. Salt iyi insan ya da salt kotu insan diye birsey yoktur. Ayni insan hem iyiligi hem kotulugu barindirir icinde. Sadece her insanda iyi ve kotu oranlari farklidir ya da olaylara gore o an o yanini kullanir. Hem kime gore iyi kime gore kotu o da tartisilir. Bakis acisina gore degisir cunku.
Basarili olmak demissiniz de, basari nedir onu tanimlamak lazim. Iste basarili olup aile hayatinda basarisiz olan vardir. Basari iste saglanan basari midir? Arkadas iliskileri basarili olup cocuguna babalik yapmayan da var. Arkadaslariyla iyi iliski kurdugu icin mi basarilidir yoksa cocuga yaklasimi tarafindan mi degerlendirecegiz olayi? Basari neye gore basari?
Eski esim bana gore kotu biriydi mesela. Ama sevgilisine sorsaniz ayni adam eminim cok iyi biridir. Anladiniz mi? Bu kisiye ve bakis acisina gore degisir. Bir de salt iyi insan da yoktur. Insan ikisini de yapabilecek kapasitededir, bu genlerinde vardir.
Kotu kazaniyor demissiniz de o an icin evet belki de, ama kotunun de harmani olmuyor, uzun vadede iyiler kazaniyor merak etmeyin. O ana bakmayin uzun vadede hep kaybediyorlar.

Senin vicdanın rahatsa boşver insanları .. Allah her konuda herkesin gönlüne göre veriyor ..

Belki de bilemiyorum.Bunun uzerinde konusmak aciklik getirmek isterim ben sahsen.
Tabi buyrun :))

Fakat konu sahibi hayatı boyunca öğrendiği bütün alengirli teknik bilimsel sosyal vs terimleri bu konuda kullanıp şu kadar bilgiliyim kıymetimi bilen yokmesajı veriyor gibi

Osmanlıyı katmayaydın iyiydi bi örnekte bn verirdim ama ban yemeye değmez

Bunun dışında haklısın mesela bi dizi izlerken saf temiz kız kazanan sevilen oluyor aşırı bakımlı niyeti bozmuş kadın kaybediyor. Derim ki “ şu gerçek hayatta olsa kaybeden saf temiz kız olurdu.. herşey yalan herkes sahte.. kazanan hep ikiyüzlü riyakar insanlar..

Valla bu devirde iyiligi bilmem de duruma göre olmak gerekiyo onu biliyorum . İyi olan ancak ahiretini kurtarir dünyada kazanmiyo benim gördüğüm

ben de görmedim ve benim de iyi olup da kazanan kişilerin hikayesine ihtiyacım var. her şeye olan güvenim bitti

İyi olmak istemeyebilirsiniz...
Yeterki kötüde olmayın. Kimseye zarar vermedikten sonra iyilik yapmaya kimse sizi zorlamaz ki,bu sadece sizin arti kazancınız olur lakin kötülüğün Ahi gün gelir sizi bulur bulmuyor demeyin bir şekilde buluyor insanlar görmüyor yada sebep şudur diye aklına getirmiyor.
"Alem bin örnekse bir ibretdir aldıkların hep senin "

İyiliğe dair;Hikayem yok tek bildiğim herkesin yüzü gülsün isterim kimse üzülmesin acı çekmesin,Masum kuzucuklar hep mutlu sağlıklı olsun,tonton nine ve dedeler ağlamasın,Allah'(C.C)in elsiz dilsiz kulları incitilmesin!
Bu başlangıç olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…