bozukluk olsa da olmasa lütfen kendinizle konusmak için daha sefkatli bir dil seçin . yargılamanın iyi geldiği tek bir ilişki olduğuna inanmıyorum . aksine her seyi daha da kötüleştirmenin en hızlı yolu oluyor genelde .bilmiyorum kibenimki de bir tür yeme bozukluğu mu zaman zaman yaşadığım
ama şunu biliyorum ki ne zaman üzülsem sinirlensem canım sıkılsa aklıma ilk gelen bişeyler yemek oluyor
ve açtığım paket bitmeden -doymuş olsam dahi- rahat etmiyorum
ben açgözlüyüm ona yoruyorum bu durumu ama belki bozukluktur
nasıl yani anlayamadım, daha şefkatli bi dil derken, örenk verebilir misinizbozukluk olsa da olmasa lütfen kendinizle konusmak için daha sefkatli bir dil seçin . yargılamanın iyi geldiği tek bir ilişki olduğuna inanmıyorum . aksine her seyi daha da kötüleştirmenin en hızlı yolu oluyor genelde .
mesela ben biraz açgözlüyüm demek yerine hayatta tatmin olmam için bazı zamanlarda biraz daha fazlası gerekiyor denilebilir (yemek veyA diğer her sey için )nasıl yani anlayamadım, daha şefkatli bi dil derken, örenk verebilir misiniz
hmmm şimdi anladımmesela ben biraz açgözlüyüm demek yerine hayatta tatmin olmam için bazı zamanlarda biraz daha fazlası gerekiyor denilebilir (yemek veyA diğer her sey için )
acgözlülük yargılama hafifce de hakaret içerirken , benim tanımım daha negatif hisleri katmadan olduğu gibi aktarmaya calışmak
çok teşekkür ederim . bu tarz bozukluklarda tamamen bir geçme olmuyor maalesef , 5 yıl sonra bile geri gelebiliyor . güçlü bir baglantı kuruldugu için beyin o haz yolunu hayat boyu unutmuyor .oncelikle gecmis olsun,
cok faydali bir konu acmissin, takipteyim.
bir bunu azaltmayı deneyin , belki iyi bir dokunuş olur hayatınızahmmm şimdi anladım
aslında dualarımda bu pozitif düşüncelerimi iletirim, asla negatif bi kelime katmam dualarıma
ama kendimle ilgili çok negatif söylemlerim var
evet haklısınızbir bunu azaltmayı deneyin , belki iyi bir dokunuş olur hayatınıza
çok teşekkür ederim . bu tarz bozukluklarda tamamen bir geçme olmuyor maalesef , 5 yıl sonra bile geri gelebiliyor . güçlü bir baglantı kuruldugu için beyin o haz yolunu hayat boyu unutmuyor .
benim için iyileşme tanımım sıfır ataktan ziyade , az atak ve atak sonrası kendimle iyi bir ilişki kurmak aslında :)
desteginiz için çok minnettarım , tesekkür ederimelbette tekrar edecektir,
ama siz bu kadar yolu geldikten sonra yenilmeyeceksiniz.
Bedene iyi bakmak gerekir,
ben kilomu kontrol altinda tuttugumda, saglikli beslendigimde, sporumu yogami yaptigimda resmen farkli bir insan oluyorum. Hayata bakisim, hayati yasayisim degisiyor. Kendime yatirim yapiyormusum gibi hissediyorum.
Aldim, fayda gördüm diyemem. turkiyede bu konuda yetkin psikolog çok az var seçici olmak gerekiyor.Yesyess Bu konuda psikologdan mı yardim aldiniz?
Belki de bencillesmekten ziyade başkalarının hislerinin sorumluluğunu almaktan vazgecmissinizdir.Ay konuşalım benim de yeme bozukluğum vardı bir yıl öncesinde teşhis koyuldu fark etmem regllerimin ilginç bir hal almasıyla oldu...
hiç görmediğim kadar yüksek bir şeker ve yüksek insülin direnciyle karşılastım 70 kilo olmuştum...
ama sorunlarımla tek basıma öyle baş edebiliyordum kimseye yansıtmamak adına yiyordum....
şimdi aileme rahatça yansıtıyorum biraz bencilleştim fark ediyorum ama eski kiloma döndüm eski düzenime döndüm...
buna biraz da çevre itiyor sanırım eskiden kalan söyleyemediklerimiz de itiyor hepsiyle yüzleştim...
unutalım yaşadıklarımızı diyen aileme tek bir sözüm var unutmadım unutmıcam sadece kabullendim....
kendimle barışık ve mutluyum
Yesyess senin adına da sevindim
Aynen onu fark ettim mesela artık paylaşımcı da değilim zorunda değilim ki kimsenin hayatına karışmadan dünyadan kaybolmak istiyorum...Belki de bencillesmekten ziyade başkalarının hislerinin sorumluluğunu almaktan vazgecmissinizdir.
Bize çocukluktan itibaren bu öğretiliyor çünkü . Anneni üzme babanı üzme kocanı üzme vs halbuki üzülmek kisinin tercihidir.
Teşekkür ederim
Geçti mi bu depresif hisleriniz peki ?Aynen onu fark ettim mesela artık paylaşımcı da değilim zorunda değilim ki kimsenin hayatına karışmadan dünyadan kaybolmak istiyorum...
çoğu zaman sperm ve yumurtaya dönüşmek istiyordum şöyle düşün intihara bile kalkıştım
Yüzde yüZ geçti dersem yalan söylemiş olurum...Geçti mi bu depresif hisleriniz peki ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?