- 26 Haziran 2018
- 85
- 29
- 38
- 37
- Konu Sahibi MutluTatar
-
Öyle miyim bilemedimBaya pasifsiniz belli ki ne kadar alttan almışsınız yahu
Yazdıklarınızda öyle anlaşıliyor maalesefÖyle miyim bilemedimaslında tartışmalarımızda alttan almadım her ayrıntıyı yazmadığım için öyle göründü herhalde bende onu nasıl idare ettiğimi söyledim tabiki hemen geri vites yapmıştı.
Onu dedikten sonra çıldırdım zaten bağırmaya başlayınca iyice çirkefleştiAy bilmiyorum da valla en son gelip de cocugunun beynine o2 gitsin dedigi sahneyi kafamda canlandirdim,empati yaptim ve s...r git derken buldum kendimi o sahnede.. nasil istifinizi bozmamissiniz bravo valla :O
Bina 4 yıllık yalıtımda sıkıntı varmı bilmiyorum bukadar problem yapmıyorum insanların gürültüsünü konuşmasını falanBinanız kaç yıllık ? Acaba yalıtımında sıkıntı mı var?
Tabi ne kadar yalıtımsız olsa da bu davranışlar onaylanamaz.
Benim de alt komşum bizden ses geldiğini iddaa ediyordu. Sesi kaydettik o kadar rahatsız ediyor diye bize şikayet ediyordu. Biz taşınınca sesin aşt komşularından geldiğini anlamışlar:)
İnsan ister istemez etkileniyor . Yine de siz bebeğinizi davranışlarını bu kadar kısıtlamayın. Elinden oyuncak almak, koşmasına müsaade etmemek ona haksızlık olur.
Dozajında gürültüçıkarmak her bebeğin hakkıdır:)
Kızım 11 de yatar ama dikkat ederiz.gece mama sı yediği için zorla yemek yediği için genelde mama sandalyesinde oturuyo olurKomsunuz deli orasi asikar fakat aksam kacta yatiyor kiziniz?
Benimkiler 9 gibi yatiyor, o saati gecirip gurultu yaptiklarinda yerin dibine giriyorum ben.
Alt komsularim edi budu yasli bir cift.
Oglumda kizimda duvara tirmanan cinsten, sabah 7 de ayaktalar.
Ben oglene kadar disarida oyaliyorum onlari.
Ogle uykusundan sonra aksama kadar gurultumuz ister istemez oluyor Allah affetsin.
Ust katimda cocuk mocuk yok ama mubarekler yuruyunce resmen ev sallaniyor.
Muhattap olmadığım çalıştığım için zaten problem yaratmaya başladı.önceden onun gözü önünde ikaz ettiğim zaman at kızım at falan diyoduÇocuk bu 7/24 oturup sessiz kalacak değil.o kadarını idare etmeleri lazım bunu çocukları hiç sevmeyen biri olarak söylüyorum.çocuğunuzu bu kadar kısıtlamayın bu insanlar için artık yerinizde olsam kapıyıda açmam çalar çalar gider elbet sıkılır muhatap olmamak mümkün olduğunca en iyisi.
Çok haklısınızda peki şöyle desem üst komşumun kızı var 10 civarı yaşta kas hastalığı var ellerini bacaklarını kontrol edemiyor merdiven çıkarken ses yapıyo hastalık bu sonuçta demi onu bile problem yapıp çocuk sabah okula giderken çıkıp kavga etmişliği var. Bu kadar tahammülsüz biri yani...Yuksek lisans yapıyor musunuz? Yada lisana mezunu musunuz?
Yuksek lisans yapmak gerçekten meşakatli ve insanı sınır harbinden öldüren bir durum... gürültü kaldıramam bende makale yazıyorken..
Kusura bakmayın ama bi insan o kadar sınır oluyorsa sizin ufak ses çıkarttığınız fikri bana mantık dışı geliyor.
1.5 yaşına gelene dek ne çok ağlamıştır.
Ne kadar gürültü olmuştur bir düşünün.
Kimse boş yere bu denli öfke duymaz
Saygısızlık etmiş.Çok haklısınızda peki şöyle desem üst komşumun kızı var 10 civarı yaşta kas hastalığı var ellerini bacaklarını kontrol edemiyor merdiven çıkarken ses yapıyo hastalık bu sonuçta demi onu bile problem yapıp çocuk sabah okula giderken çıkıp kavga etmişliği var. Bu kadar tahammülsüz biri yani...
Annemlere gittiğimizde başıma birkaç defa şöyle bir olay geldi. Çocuğum yürüme döneminde. Bilirsiniz düşe kalka yürümeyi öğreniyorlar. Bir sefer kızım fena düştü yere alnını sandalyenin ayağına çarptı ben onun derdine düşmüşüm ağlıyor diye ben de aağlıyorum teselli etmeye çalışıyorum. Bir baktım alttan güm güm vuruyorlar. Saat akşam 10 falan. Hepimiz şok olduk biliyorlar üstelik biz her gün orada değiliz biz olmadıkça ses hiç yapmazlar annem gil. Ve annem gille hep yüzyüze bakıyorlar. Çocuğum da çok şükür haşere bir çocuk değil oyuncağı yere vurma huyu yok. Sadece bu olaydan hariç birkaç defa oyuncağını düşürdüğünde, yanlışlıkla bardak kırıldığında vurdular. Benim komşum olsa çıkar kapıya hayırdır derim insanlığını sorgulardım. Siz çok ezdirmişsiniz kendinizi. Gündüz kimse kimseye karışamaz tepinseniz de karışmaya hakları yok. Bebeğinize çok haksızlık etmişsiniz elinden oyuncak almak koşturmamak falan...Merhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Yukarıdaki komşum derken üstün karşısı evindeki çıkardığı sesi duymuyorum tabiki apartman merdivenlerin çıkarken dmek istedimsizde de hata var. Toplumumuzun büyük sorunu: iletişim. veya iletişim kuramama.
En başta siz onun zilini çalacaktınız madem rahatsız olduğunuz şeyler vardı.
Sonra ‘her ses duyuluyo, bebekten rahatsız olursunuz kusura bakmayın’ diyecektiniz.
Sonuçra sizde yukarı komşunun çocuğunun seslerni duyuyormuşsunuz. Demekki önceden biliyosunuz yalıtım sorunu olduğunu.
Onun dışında kadın biraz tuhaf evet. ama anlattığınız kadar. bide onun olaya bakış açısı nedir onu merak ettim.
Karşılıklı oturup konuşabilseniz keşke.
Benimle tartıştığı zaman ezdirmedim fazla ayrıntı yazmadım ama kendi uslubuyla cevabını aldı hatta beni sindiremeyince polisle tehdit etti en sonundaAnnemlere gittiğimizde başıma birkaç defa şöyle bir olay geldi. Çocuğum yürüme döneminde. Bilirsiniz düşe kalka yürümeyi öğreniyorlar. Bir sefer kızım fena düştü yere alnını sandalyenin ayağına çarptı ben onun derdine düşmüşüm ağlıyor diye ben de aağlıyorum teselli etmeye çalışıyorum. Bir baktım alttan güm güm vuruyorlar. Saat akşam 10 falan. Hepimiz şok olduk biliyorlar üstelik biz her gün orada değiliz biz olmadıkça ses hiç yapmazlar annem gil. Ve annem gille hep yüzyüze bakıyorlar. Çocuğum da çok şükür haşere bir çocuk değil oyuncağı yere vurma huyu yok. Sadece bu olaydan hariç birkaç defa oyuncağını düşürdüğünde, yanlışlıkla bardak kırıldığında vurdular. Benim komşum olsa çıkar kapıya hayırdır derim insanlığını sorgulardım. Siz çok ezdirmişsiniz kendinizi. Gündüz kimse kimseye karışamaz tepinseniz de karışmaya hakları yok. Bebeğinize çok haksızlık etmişsiniz elinden oyuncak almak koşturmamak falan...
Bırakın ya polise mi gidiyor kime gidiyorsa... Bir masumun istem dışı çıkardığı sesten şikayetçı olduğunu duyan polisler ciddiye bile almayacaktır eminim. Napacak bebeğe dava mı açacak.Benimle tartıştığı zaman ezdirmedim fazla ayrıntı yazmadım ama kendi uslubuyla cevabını aldı hatta beni sindiremeyince polisle tehdit etti en sonunda
E imza toplayın apartmandan attırınMerhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Aklıma gelmiyo değil ama vebal almak istemem kendisi günahımı alsada.gidicem zaten dedi iki aya taşınır herhalde diye düşünüyorumE imza toplayın apartmandan attırın
Tatlım yapki kendini kral zannetmesinAklıma gelmiyo değil ama vebal almak istemem kendisi günahımı alsada.gidicem zaten dedi iki aya taşınır herhalde diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?