Birbuçuk yaşında kızım ve komşum...

Canim komşum valla kadina şükrettim şu an.
Oğlum aşırı hareketli bir bebek ve 2 yaş sendromu yaşıyor şu anda bazen aglama krizleri bazen tutturmalar...
Bugune kadar asla lafini etmedi hatta benim callistigimi bildigi icin evinde ne pişirse bana da getirir falan
Ne büyük nimetmis meğer

Şu kadarcık sese dayanamiyorlar,tepemdeki kadınin cocuklari her şeyi koşarak yapiyorlardı hangi odaya gitse anlıyorduk bebegim kücük uyanıyor diye rica ettik aldıgimiz tepki ben aşagidakilerin keyfi ıcin cocuguma dur diyemem kısıtlayamam.evet çocuk bu kosarda ses de yapar ama tüm gün kontrol edilebilir.Sizin bebegınizin gürültüsu ne ki Allah öyle komşu nasip etsin ona kavga edip dursun

Siz de kadını hiç sindirmemişsiniz ki hep alttan almışsınız.
Polisle tehdit eden siz olmalıydınız.

Alt katımızda gelenin gidenin eksik olmadığı bol serserili gecenin ikisinde arabesk dinleyen bir aile, üst katımızda sabah babasının işe gidişiyle "baaabaaaa" diye ağlamaya başlayıp gün boyu ağlamalarının yalnızca boyut değiştirdiği bir bebiş var, arada sessiz sedasız delirmeden yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz, çünkü bu insanların değil malzemeden çalanların suçu. Adamın diyaloğunu bile kelimesi kelimesine duyuyorum evde ekstra gürültü yoksa. Ve insanın bazen kendi çocuğuna bile tahammülü olmuyor ki düşünün bu komşu çocuğu olsun. Karşılıklı anlayışla düzelir her şey. Çocuğum masum masum deyip üç paragraf adamların gürültüsünü yazmışsınız misal. Yapılanlar hoş değil ama karşılıklı dediğim gibi. Yalnızca siz eyleme geçmemişsiniz. Masumluğunuz burada.

Bizim altta da vardı böyle bir manyak. 9.30 da açtığım süpürgeye karışırdı. Misafir varken çekilip yerleştirilen sandalye seslerine güm güm duvara vururdu. Bir gün kızım elindeki oyuncağı düşürdü tak tak tak sekti oyuncak aşağıdan yine vurdu akşam 9 falan. Eşim öyle bir vurdu öyle bir bağırdı ki aşağıı bir daha cesaret edemediler. Şimdi bizi gördükleri yerde gülümsüyolar. Tabi bunda eşimin adamı asansörde sıkıştırmış olmasının da payı olabilir

Üstte olan sizsiniz, , insanlıktan anlaıyorsa anladığı dilden konuşun. Çocuğunuzu da kısıtlamayın sabah 9 akşam 22 arası istediğini yapsın

Elbette, iyi komşu çok önemli. Iyisine denk gelmediğinde psikolojik baskı yapıyorlar.

Bazı insanların gerçekten böyle problemleri var. Annemin bi arkadaşı takmıştı üst kattında oturanlara ki 2 kişilerdi insanların yürümelerinden bile nem kapıyordu. Yok sabaha kadar yatamadım YOk yüreğim ağzıma geldi ama gerçekten abartı hiçbir şey yoktu. Taktı mı takıyor kimisi böyle

Tüm karakolu toplasa hic bisey yapamaz. Siz hakaret etmeyin sakin olun eğer bi daha hakaret falan ederse kapıya dayanirsa siz şikayet edin.

Cocugun oyuncagini dusurmesi, sandalye cekilmesi veya supurge calismasi falan her evde olabilecek sesler. Hatta yuksek sesle konusulmasini bile anlayabilirim. Bu kadari da tolere edilebilir bence. Eger bas edemiyorsaniz cok rahatsizsaniz tasinin oradan

9 22 arası istediğiniz sesi yapabilirsiniz polis bile bir sey yapamaz. Hatta siz de onlara taciz boyutuna varan rahatsızlık vermekten polis çağırın surekli tavana vurduğunu söyleyin. Çocuğunuzu ağlatmayın üzmeyin. Benim de yan duvar komşumun 13 yaşında oglu var bağıra bağıra şarkı söylüyor. Bulundugum odayi değiştiriyorum. Çocuklar zaten aksama kadar evde. Sokaklar güvenli değil. Bir de onu yapma bunu yapma diyemeyiz ki

Üst kat komşumuzun biri 7 biri 4 yaşında iki tane her akşam kuduran inanılmaz yaramaz çocukları var. Ellerindeki oyuncakları kalorifer borularına vuruyorlar yerlerde taklalar atıyorlar o derece. Ama bir kez çıkıp birşey demedik. Yeri geliyor uzak akrabalarımız geliyor kuzenlerle falan sabaha kadar oturup gülüyoruz, gece 1 2 den sonra saç kurutma makinesi çalıştırdığım oluyor, duş aldığımız oluyor (odamın üstü çocuk odası, karşısı banyo) aynı şekilde üst komşumuz da 10 senedir ağzını açmadı. Birisi kimse kimsenin çocuğunu çekmek zorunda değil demiş ama çocuk işte ağzını bantlayamazsın ellerini bağlayamazsın ki. Çocuğunuzun oyununu kısıtlamayın bırakın koşsun oynasın.
Bugün o gürültü yapar yarın sen yaparsın komşuluk bu idare etmek gerek. Tavsiyem hiç muhattap olmayın, polisle gelirse de durumu anlatın zaten önceki davaları öğrenilince polis de size hak verir. Bir de diğer komşular sizden yana çıkarsa hiç korkmayın hiçbirşey olmaz.

Bu şekilde biri benim kapıma gelecek ha aklını alırım onun.
Her şeyin bir oluru var, benim de iki çocuğum var, sabah 8 akşam 9 arası en ufak bir ses olmaz evimizde, diğer türlü oyuncağını da oynar, koltuktan da düşer napalım?
Bu işler karşılıklı anlayış.
Ramazanda msj yollamış öğlen vakti, biraz yatacağım çocukları susturabilir misin diye, susturamadım ben de aldım dışarı çıkardım gürültü olmasın diye. Bir çocuğu nereye kadar engeleyebilirsin ki istediği bardağı vermedin diye iki saat ağlar.
Çok anlayışsız insanlara denk gelmişsiniz

Ya kocası hasta olduğunda haberin olsa ne olacak? Sen evinde ne kadar ses çıkarabilirsin küçücük bebekten rahatsız olan kadın normal olamaz. Ki yaptıkları da besbelli ki normal değil. Böyle insanları idare etmemek gerek insanları alttan alma birdaha. Aynı hatayı yaptığım için söylüyorum çok boktan bir durum alttan alıp da karşılığında farklı tepkiler almak.
Ben bile okurken sinirlendim

inanın bende istiyorum erken yatsın erken kalksın ,eşimin kahvaltısını hazırlayayım.ama erken yatınca erken uyanıyo malesef bu komşu faktörü yüzünden diğer komşulara sizin yüzünüzden erken uyanıyorum diye carlayan biri çünkü

Terbiyesiz. Terbiye dene şey buna hiiç uğramamış . Kusura bakmasın kimse de çocuğun oyuncağı elinden düşürme sesine de katlanamayan insan PİS RUHLUDUR
çocuğum 5GÜNLÜK iken ağlıyo diye ooofff offf diye feryad eden insanlar siz düşünün artık gerisini

vizdan az
çocuğumu sürekli ikaz ediyorum ona böyle biri için haksızlık ediyorum ona karşı kendimi suçlu hissediyorum.ama değmezmiş malesef

Hic bir sey yapamaz. Git savciliga suc duyurusunda bulun taciz ediyor diye. Diger davalik oldugu komsuyuda sahit goster zaten seve seve gelir. Gorsun gununu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…