Birbuçuk yaşında kızım ve komşum...

ne kadar abartılıyor her şey... benim eşim yüksek lisansını da doktorasını da yaptı bu arada iki çocuk da büyüttük.. hiç sinir harbi, alt komşuya, üst komşuya ya da evdekilere fatura kesilmedi.. kariyer yapıyorsa herkes kendine yapıyor, komşulara bir faydası olmuyor. stresini de sinirine de kimse çekmek zorunda değil. yapamıyorsa yapmasın. hele yüksek lisans tezi daha ilk basamak bunda bu kadar stres olunuyorsa ileri aşamalarda aklî dengesini yitirir zaten hiç ilerlemesin çünkü akıl sağlığı önemli...

Çocuğunuzu millet için sıkmayın, bir buçuk yaşında bebeğin illa biraz sesi olacak, adı üstünde bebek. Ne yapacaktınız ki? Çocuk yapmak için komşudan icazet mi alacaktınız? Aman ya, çok biliyorsa kendi doğursun da büyütsün. :)
Komşunuz bi daha laf söz bi şey diyecek olursa, "Kendine bi kulak tıkacı alabilirsin, biliyorsun değil mi?" deyip gülerek kapıyı suratına kapatırsınız. Güm pat duvara vursun dursun, yorulduğunda nasıl olsa duracak.

evet haklısnız bende eşimde zaten dikkat ederiz kızım 8 gibi uyanır kalkar ses gitmesin diye çocuğu zorla 10 kadar uyuturum.koşmasın diye odanın kapısını kapatırım.eşimde uyurken horlar ses gitmesin diye salonda yerde yatar.biz daha napalım bilemedim

Böyle geçimsiz insanlarla uğraşmak zordur. Keşke sizde duyduğunuzda kendilerini dile getirseydiniz. Bence bundan sonra siz de gidin kapısına en ufak bir gürültüde.. Bir şey derse de biz ilk defa duymuyoruz eşinin bangır bangır tv seyretmesinden hiç bahsetmiş miydim mesela sana? dersiniz.

onları söyledim önceki tartışmamızda ben bunları yüzüne vurunca geri vites yaptı.

Üst kat komşumuzu şikayet etmiştik.
Polise gidilmiyor.
Kaymakamlığa gidiliyor, dilekçe doldurtuyorlar.
Polis öyle geliyor.
Polis gece yarısı geliyor.
He sorarsan düzeldilerdiler mi hayır.
Ama şöyle söyleyeyim elektrik saatlerini değiştirdiler gece tasarruflu olanlardan gece yarısı çamaşır yıkamak, cam silmek, evi süpürmek, çamaşır asmak, tekerlekli sandelyeyle (hasta sandalyesi değil, bilgisayar oyunu oynarken ne sesler masalara vurmak) uyuduğumuz yatak odasında sesler, gece uyumazlardı gündüz gibi yaşarlardı, TV açık sürekli, babaanneleri sürekli tak tak bişeylerden ses çıkarırdı, küçük yavru köpekler alıp bakamamak hayvanlar nasıl bağırıyor gece gündüz, oğlu gece arkadaşları ile parti yapardı şu an aklıma gelen bunlar.
Bu ailenin kızı sözlendi.
Artık bunlar daha da azıttı bı göreceksiniz yok böyle bisey.
Daha önce ne kavgalar da ettik ama nafile annem bigün bunlarla yapmayın diye konuşurken kız o kadar terbiyesizlesmişti ki anlatamam. Kavga edince evde zıplıyordu bizi uyutmamak için, ay annemle kavga ederken resmen annemin üzerine yürümeye kalktı ne laflar annemde dedi ki kızım sizin dünürleriniz gelsin bak senin ne kadar terbiyesiz ve edepsiz bı kız olduğunu anlatmassam dedi...
Sesler o andan itibaren bitmi.
İnanılır gibi değildi, bide aşşa indi özür diledi annemden.
Ay bu insanlar çok tuhaf.
Gece 10 dan sonra, sabahdan 9 dan önce ses yapılmaz.
Şu an site de oturuyorum.
Ay o kadar rahatım ki daha önce apartmanda oturdum ses orda da problemdi.
Eşimin ısrarı ile siteye taşındık ses asla problem olmuyor.
Ses olsa güvenliğe telefon açıyoruz anında sonlanıyor.

Anneniz ne iyi demiş güldüm kızın birden değişen tavrına.gece yapsam sesi gam yemem bukadar lafı işittiğime haklı derimde yok yani gece uykusunda ağlayan çocuğuma bile bağıran insanlar

Benim eski evimde otursa ne yapardı acaba hanımefendi?? 2 tane 5 yaşında çocuk, bir ara üst katımda kreş mi açtılar acaba diye düşündürecek kadar çok gürültüleri var. Ki bir kere şikayet etmişliğim kapıya dayanmışlığım yok.
Çocuğunuz kısıtlanacak yaşta değil sakın onu engellemeyin iyice hırçınlaşır. Ayrıca yukarda biri kimse kimsenin çocuğunu çekmek idare etmek zorunda değil demiş ama biz bütün yetişkinler olarak bütün çocukları idare etmek zorundayız. Çünkü onlar ÇOCUK.. Özellikle okula başladıklarında zaten ister istemez kısıtlanacaklar, heleki durdan sustan anlamayacakları yaştaysa koşup oynayacaklar tabi.

Ne zor bir hayat ya çocuğu zorla uyutmak, ses yapmasın diye dışarda oyalamak, horlama duyulmasın diye salonda yerde yatmak. Sanki misafirhanede kalıyorsunuz, valla çok üzüldüm

Benim eski komşularım anam babam yaşındaydılar. Vuhuuu benim oğlanlar da tam birer canavar. Ama sağolsunlar bir kere bile ses var demediler. Kadın sabah namazına kalkardı, sessizce tesbih çekerdi o saatte duymaması imkansız ama yine duymadım kızım ben ses falan derdi, canım ya :)
Ama onun da torunları toplanırdı haftada bir iki kez gece yarılarına kadar aşağıda delirirlerdi. Benim çocuklarım erken yatarlardı ama ben de hiç duyduğumu söylemedim. Gül gibi geçinip gittik yıllarca.

O hasta o zaman bazilarinda ozellikle
Mustakilde oturupta yapilanma ile apartman yapimina verip oturanlarda oluyor o ses takintisi yillarca alismis teklige cogula gecmek skinti olabiliyor huysuzsada vay digerlerinin haline

yapacaginiz birsey yok o kadarda strese girmeyin gece yarisi cok erken haric kavga ciddi olaylar tehdit vs disi polis karismaz zaten biberin dustu diyemi cagiracak polisi kiraciysa belki tasinir siz genele dikkatliyiz diyorsaniz gerisi onlarin sorunu takilmayin muhatap olmayin vursun dursun duvara ciksin soylensin apartmanda karsilik vermeyin hirsi sonerse normale doner belki o kisiselde sismis size biraz gule gule buyutun bebeginizi

Ben annemin evindeyken üst kat komşuyla kavga etmiştim. Öyle insanlar ki sabah 6 evi süpürür mesela 18 yaşında çocuğu var evde koşar. Gece 1 de tepinir. Neyse kavga edip karakolluk olduk öyle böyle kavga değil birbirimize girdik. Mahkemelik olduk. Mahkemeye çıktık hükmün bişey olmasına karar verdiler. Yani pek ciddiye alınmıyor bu mevzular.

Ama sizin kapınıza polisle gelirse ses yapmıyoruz kendi halimizde oturuyoruz kendisi rahatsız oluyor diyin çokta muhattap olmayın. Bırakın açsın kapıyı kendi kendine bağırsın. Duvarları yıksın. Ayrıca mahkemelik oldularsa bir daha olmaya cesaret edemez.

Anneniz ne iyi demiş güldüm kızın birden değişen tavrına.gece yapsam sesi gam yemem bukadar lafı işittiğime haklı derimde yok yani gece uykusunda ağlayan çocuğuma bile bağıran insanlar
Cnm bu bebek robot mu Allah aşkına.
Hastalanır gece ağlarda.
Sizin komşu rahatsız.
Bana biraz bebeği kıskanmış gibime geldi.

Belli ki takintili manyagin biri polis size hicbirsey yapmaz merak etmeyin darp yok yara yok zaten onun cirkefliginden ne olduğunu anlarlar ama sizde birebir tartışmaktan kacinin

Komsunun kotusune denk gelmek gercektne cok kotu.gecenlerde bizim apartmanda birileri cocuk gurultusunden rahatsiz olup polise sikayet etmis.benim ust komsumunda gurultusu derdi bitmiyor.ya esiyle kavga ediyor.yada surekli hali sirkeliyor

Polis ceza bile yazmaz canım. Hiç bir şey yapamaz. Bize bebek ağlıyor yok kuş ötüyor diye üstteki manyak gönderdi. Hem de gece yarısı çocuk korkarak uyandı her seferinde. Eşim gelen polise anlattı. Üstteki kadın manyak. Çocukları en son terk etti komşulara sardı bilmem ne diye. Bebek var bizi rahatsız etmeyin diye rica ettik. Onlar da bir sonra ki çağrısında onun kapısına gitti. Kadın da zaten manyak olduğu için onlarla da kavga etti artık çağırmıyor.

Yani çok şey etmeyin

Masumun sesi tamm masum da o masumlar nasıl gürültü yapıyor.yürütec olayına üst katında bebekli aileyle yasayan biri Olarak bende kızıyorum.asırı ses geliyor çünkü

Siz hep böyle alttan alır hiç bir şeye ses çıkarmayan bir tip misiniz ?

Bir cinnete bakar her şey. artık dişinizi gösterme zamanınız gelmişte geçmiş bile.

yoksa daha olay üstüne olay çoook yaşarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…