- Konu Sahibi MutluTatar
-
ne kadar abartılıyor her şey... benim eşim yüksek lisansını da doktorasını da yaptı bu arada iki çocuk da büyüttük.. hiç sinir harbi, alt komşuya, üst komşuya ya da evdekilere fatura kesilmedi.. kariyer yapıyorsa herkes kendine yapıyor, komşulara bir faydası olmuyor. stresini de sinirine de kimse çekmek zorunda değil. yapamıyorsa yapmasın. hele yüksek lisans tezi daha ilk basamak bunda bu kadar stres olunuyorsa ileri aşamalarda aklî dengesini yitirir zaten hiç ilerlemesin çünkü akıl sağlığı önemli...Yuksek lisans yapıyor musunuz? Yada lisana mezunu musunuz?
Yuksek lisans yapmak gerçekten meşakatli ve insanı sınır harbinden öldüren bir durum... gürültü kaldıramam bende makale yazıyorken..
Kusura bakmayın ama bi insan o kadar sınır oluyorsa sizin ufak ses çıkarttığınız fikri bana mantık dışı geliyor.
1.5 yaşına gelene dek ne çok ağlamıştır.
Ne kadar gürültü olmuştur bir düşünün.
Kimse boş yere bu denli öfke duymaz
evet haklısnız bende eşimde zaten dikkat ederiz kızım 8 gibi uyanır kalkar ses gitmesin diye çocuğu zorla 10 kadar uyuturum.koşmasın diye odanın kapısını kapatırım.eşimde uyurken horlar ses gitmesin diye salonda yerde yatar.biz daha napalım bilemedimApartman hayatinda dikkat etmek gerekiyor ozellille yeni binalarda ses izolasyonu kotu ha benim icin dikkatten kasit aksam saat 23 sonrasi sabah saat 8:30 oncesi (haftasonuda 9:30 oncesi) onun disinda gun icinde bebenin dusen biberonundan rahatsiz olan apartmanda oturmayacak mustakil evde oturacak
Siz gece yurutecle bebek yurutup sabah altida ziplayip cekmece vurup yere oyuncak atmiyorsaniz bir sikinti yok bence yani en rezil aparman bizimkidir ses konusunda hapsirilsa cok yasa diyoruz o derece hastada oldum hastamda oldu anlayisla oluyor biraz siz biraz onlar siz karsilikli zit dusmussunuz birinizden biri tasinmadanda duzelmez
Sunuda eklemek istiyorum ust katimdan onuda yasadim cocugu var diye hicbirseye mudahale etmeyen ne saat be insan bilen kesimde var benim cocugum ozgur buyuyecek ne yapayim cocuk o at oglun atla kizim oda olmaz herseyden once kul hakki baskasinada oyle rahatsizlik verilmez iste oldugu kadar anne idare edecek birazda komsu duymayacak bu isler boyle
Apartmamda baska shait olabilecek kimse yok mu ? Herkes yildiysa birisi illa ki destek cikar. Ha kimse dşahestek cikmasa bile o sorusturma kagidi gelince evine 3.5 atar.[/QUOT
kimseyle konuşma fırsatım olmadı daha devam ederse şikayetçi olucam aslında üst katımızda zabıta müdürü var onunla bile kavga eden insan bu gidişle kocasının başını yicek
kasti bişey yapma huyu yok kızımın atayım savurayım huyuda yok çocuk oyuncaklarını taşırken elinde düşürüyo.olan biten bu yani dün kapıma geldiğinde kızımın elinde suluğu vardı bu sesten mi rahatsız oldun diye suluğu yere attım okadar sesi bu suluk mu yapıyo diyo bana ne sanıyosun evde masa sandalye falan kırmıyoruz diyorum inanmıyo bana önceden böyle şeyler olmazdı diyo çocuk büyüdü ayaklandı oyun çocuğu diye izah ediyorum yok tutturmuş kasti yapıyosunuz diye çemkiriuo bana hala
onları söyledim önceki tartışmamızda ben bunları yüzüne vurunca geri vites yaptı.Böyle geçimsiz insanlarla uğraşmak zordur. Keşke sizde duyduğunuzda kendilerini dile getirseydiniz. Bence bundan sonra siz de gidin kapısına en ufak bir gürültüde.. Bir şey derse de biz ilk defa duymuyoruz eşinin bangır bangır tv seyretmesinden hiç bahsetmiş miydim mesela sana? dersiniz.
Üst kat komşumuzu şikayet etmiştik.Merhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
İçimi dökmek istedim kim haklı sizce okuduğunuz için teşekkür ederim
Anneniz ne iyi demiş güldüm kızın birden değişen tavrına.gece yapsam sesi gam yemem bukadar lafı işittiğime haklı derimde yok yani gece uykusunda ağlayan çocuğuma bile bağıran insanlarÜst kat komşumuzu şikayet etmiştik.
Polise gidilmiyor.
Kaymakamlığa gidiliyor, dilekçe doldurtuyorlar.
Polis öyle geliyor.
Polis gece yarısı geliyor.
He sorarsan düzeldilerdiler mi hayır.
Ama şöyle söyleyeyim elektrik saatlerini değiştirdiler gece tasarruflu olanlardan gece yarısı çamaşır yıkamak, cam silmek, evi süpürmek, çamaşır asmak, tekerlekli sandelyeyle (hasta sandalyesi değil, bilgisayar oyunu oynarken ne sesler masalara vurmak) uyuduğumuz yatak odasında sesler, gece uyumazlardı gündüz gibi yaşarlardı, TV açık sürekli, babaanneleri sürekli tak tak bişeylerden ses çıkarırdı, küçük yavru köpekler alıp bakamamak hayvanlar nasıl bağırıyor gece gündüz, oğlu gece arkadaşları ile parti yapardı şu an aklıma gelen bunlar.
Bu ailenin kızı sözlendi.
Artık bunlar daha da azıttı bı göreceksiniz yok böyle bisey.
Daha önce ne kavgalar da ettik ama nafile annem bigün bunlarla yapmayın diye konuşurken kız o kadar terbiyesizlesmişti ki anlatamam. Kavga edince evde zıplıyordu bizi uyutmamak için, ay annemle kavga ederken resmen annemin üzerine yürümeye kalktı ne laflar annemde dedi ki kızım sizin dünürleriniz gelsin bak senin ne kadar terbiyesiz ve edepsiz bı kız olduğunu anlatmassam dedi...
Sesler o andan itibaren bitmi.
İnanılır gibi değildi, bide aşşa indi özür diledi annemden.
Ay bu insanlar çok tuhaf.
Gece 10 dan sonra, sabahdan 9 dan önce ses yapılmaz.
Şu an site de oturuyorum.
Ay o kadar rahatım ki daha önce apartmanda oturdum ses orda da problemdi.
Eşimin ısrarı ile siteye taşındık ses asla problem olmuyor.
Ses olsa güvenliğe telefon açıyoruz anında sonlanıyor.
O hasta o zaman bazilarinda ozellikleevet haklısnız bende eşimde zaten dikkat ederiz kızım 8 gibi uyanır kalkar ses gitmesin diye çocuğu zorla 10 kadar uyuturum.koşmasın diye odanın kapısını kapatırım.eşimde uyurken horlar ses gitmesin diye salonda yerde yatar.biz daha napalım bilemedim
Cnm bu bebek robot mu Allah aşkına.Anneniz ne iyi demiş güldüm kızın birden değişen tavrına.gece yapsam sesi gam yemem bukadar lafı işittiğime haklı derimde yok yani gece uykusunda ağlayan çocuğuma bile bağıran insanlar
Belli ki takintili manyagin biri polis size hicbirsey yapmaz merak etmeyin darp yok yara yok zaten onun cirkefliginden ne olduğunu anlarlar ama sizde birebir tartışmaktan kacininMerhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
Komşum karı koca ikiside yüksek lisans yapıyolar ve kpss ye hazırlanıyolar.ilk taşındıklarında haftada 3 gün falan başka bir ile okula gidiyodu sabah ezanı okunmadan evden çıkıyodu defalarca seslerine uyandık hiç şikayet etmedik. Kızıma hamileyken 4 ay hasta yattım kocası sabahın köründe bangır bangır haber dinledi, o haldeyken bile yine şikayet etmedik. Üstüstüne konuşmaları kahkahaları sanki evde 5 kişi varmış gibi sesleri geliyodu yine şikayet etmedik.
Sonra benim kızım doğdu birbirimize gidip gelmeye başladık ama kendisi her geldiğinde laf soktu. Mesela sandalye çekiyomuşuz ,fiş çekiyomuşuz, çocuğumu yürütece bindirmicekmişim...sonra benim anneliğime laf etmeye başladı hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra bi gün kızıma hediye almış geldi. Bende ona aldım hediye gittim daha kapıdan girerken bana gel gel görüşcez senle demeye başladı noldu yine dedim .bi başladı seni hep idare ettim bebeğini idare ettim. Misafirim geldide bi sen beni idare edemedin diye söylenmeye başladı. Ben izah etmeye çalışırken o hala inanmadı suçlamaya devam etti. Sorunda susun der gibi tvmin sesini son ses açmışım öyle bişey yapmadım ki misafire gerek yok kendi sesleri zaten çok fazla geliyo.bi kaç kez daha böyle haksız yersiz bi şekilde suçlamarı oldu bu son davranışıda tuz biber oldu görüşmeyi kestim.
Bi kaç kez gelmiş kapıya duymadım. Bi akşam güm güm duvara vuruldu deprem oldu sandık o derece bütün hırsını duvardan çıkardı. Ben nolduğunu anlamadım ve açıkçası böyle bişeyde beklemedim.noldu demeye indim aşağıya noldu hesap sormaya geldin diye dayılanarak çıktı kapıya şok oldum. Bunu siz istediniz ben kaç kez geldim kapına açmadın kapıyı dedi duymadım desemde inanmadı.küçücük masumun yaptığı sesten rahatsız olmuş. Kocası bi ay hasta yatmış dikkat etmememişiz.(haberim bile yoktu) beni sindiremeyince yalan uydurmaya başladı ben bilerek yaptırıyomuşum. Ve yine benim anneliğime laf etti çocuk dediğin 10 da uyurmuş çocuk nasıl büyütülür bilirmiş bende izah ettim neyse izah ettim kapattık konuyu.
Bugünde kızım öğlen uykusundan uyandı salona geçtik eline suyunu verdim iki kere elinden düşürdü. Sonra güm diye ses geldi ama yüreğim ağzıma geldi sonra apartmanda ses oldu birine bişey mi oldu acaba diye delikten bakayım dedim aşağıdaki kapıda yine duymadım tesadüfen gördüm yani..açtım kapıyı yine başladı kastın mı var niyetin ne beni çıkarttırmaya mı çalışıyosun dedi gidicem merak etme falan demeye başladı.Bana buyrun gelin beraber yaşayalım diyo. Ben bilerek yaptırıyomuşum saçma sapan yersiz suçlamaya başladı . Size yemin ederim çocuğum okadar uslu ki çocuk oynarken oynarken elinde oyuncağını düşürüyo falan. kaç kez elinden oyuncağını aldım diye ağlattım çocuğumu,koşuyo diye odanın kapısını kapatıp oturuyorum. Napayım kafese mi kapatayım dedim ,sen kapatmışın zaten kafese çık dışarıda çocuğun beynine oksijen gitsin dedi bel altından vurdu. Öğle sıcağında çocuğun beynini pişircem akla bak.bende senin ne hakkın var ikidibir benim anneliğimi sorgulamaya diye bağırdım oda üstüme yürüdü bidaha yapın polisle gelicem diye tehdit etti . Ben çocuğumun eline bişey vermicekmişim çıkıp dışarda oynucakmışız emir verdi bana.bi bişey atın bende atıcam diyo bide yukardakilere söylüyo elinize geçeni atın nasıl oluyomuş görsün diyo.bende inşallah çocuğun olurda seninde kapına böyle gelirler ozamam anlarsın beni dedim. bu arada apartmanda takışmadığı kimse kalmadı eski komşularıyla davalık olan birisi yani gerisini siz düşünün.
Böyle bir sorunum var polisle gelse kapıya ne yapabilir? Yada ikidebir kavga çıkaran biri ben ne yapabilirim?
Polis ceza bile yazmaz canım. Hiç bir şey yapamaz. Bize bebek ağlıyor yok kuş ötüyor diye üstteki manyak gönderdi. Hem de gece yarısı çocuk korkarak uyandı her seferinde. Eşim gelen polise anlattı. Üstteki kadın manyak. Çocukları en son terk etti komşulara sardı bilmem ne diye. Bebek var bizi rahatsız etmeyin diye rica ettik. Onlar da bir sonra ki çağrısında onun kapısına gitti. Kadın da zaten manyak olduğu için onlarla da kavga etti artık çağırmıyor.Merhaba arkadaşlar, komşumla başım dertte...Baştan anlatayım istiyorum uzun olucak galiba kusura bakmayın şimdiden teşekkürler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?