bireysel emeklilik

bende Anadolu hayat yaptırmıştım. 140 tl ödüyordum aylık. 3,5 yıldır.gecen hafta iptalını ıstedım kesıntıyıde yaptılar.4bın tl m 20 içinde geldi hesabıma.bi güzel harcadım...
annemede yapmıştım onunkı duruyor.

Sağlık kuruluşu anlaşmaları bankaların BES yapabilmek için kullandıkları reklam argümanları, sigortan ile ilgili değil. X bankadan BES yaptırınca, o bankanın anlaşmalı olduğu hastanelerde indirimin oluyor, ücretsiz özel ambulans hizmeti oluyor vs... Bir iki kez kullandım ancak çok da kar ettiğimi söyleyemem, özel hastaneler her şekilde o parayı çıkarıyorlar =))

benimki de anadolu hayat.aylık 175 tl ödüyodum bakalım ne olacak

valla bizde oduyoruz ama çok ne işe yarıyo anlamıyorum birikişm olarak bakıyoruz biz ve sen yuz oduyosun 25 devlet veriyo işte bizde böylece her ay 200 yatırıp 250 lira biriktirmiş oluyorux

zaten sigortası olan insanlarız ve özel sigortayı isteğimize bağlı yani keyfi yaptırıyoruz.yanlış ve eksik anladığımızdan değil,yanlış ve eksik anlatıldığından dolayı hataya düşüyoruz.çok şükür anlama sıkıntımız yok.bankalardan ve bankacılardan herkes korkuyorsa demek ki herkes anlama özürlü değil.bilip bilmeden konuşmak da hiç doğru değil.

10 sene prim öderim 56 yaşını beklerim diyorsanız yaptırın.
Ama yok para biriktiremiyorum bu vesile ile kenarda 3-5 kuruş param olur diyorsanız katien yaptırmayın.
Sistemden ayrılmak hem işkence, hem de çok kesinti oluyor. Ana parada bile düşme olabiliyor.
Dediğim gibi 10 sene ödeyip 56 yaşını beklemeyecekseniz hiç mi hiç yaptırmayın.
Şikayet.ver com sitesini de incelemenizi tavsiye ederim.

evet eminim.yatırdığım ücret 175 tl.bende sistemden sürekli takip ediyorum.bana getirisinin olmayacağını anladığım için ayrılma kararı aldım.

yaş konusunu bilmiyorum ama 10 sene sistemde kalacagım kesın gibi ,zaten devlet emeklılıgıde 56 yasında olacak bekleyebılırımde

dini yönle ne alakası var ki anlamadım

caiz olmadıgını parayı işletirken faizli sistemlerde işletilip işletilmediginin çok iyi incelenmesi gerektiğini okumuştum birkaç hocadan. Ben oyüzden vazgeçmiştim tabi en iyisi diyanete sormak herhalde. birde bu ssk ile ilgilenen bir adam varya tv ye cıkıyo hep oda bunun iiyi bir sistem olmadıgını bir röpörtajında yazmıştı.

bende bu tarz konulara dinin karıştırılmaması düşüncesindeyim yani bireysel emeklilik olmaz,elinde tuttugun altında faiz getirisi oldugu için caiz değildir bazı kesimlere göre

bende bu tarz konulara dinin karıştırılmaması düşüncesindeyim yani bireysel emeklilik olmaz,elinde tuttugun altında faiz getirisi oldugu için caiz değildir bazı kesimlere göre

evdeki altına caiz degil diyeni hiç duymamıştım açıkcası . tabi benim düşüncemm bu önceligim bu daha dogrusu doğru bilgiye ulaşmak lazım radyolugum tabi herkes doğru bildiği inandığını yapar neticede.

şöyle ki faiz haram diye bilinir ya sende biraz önce söylemiştin,ona istinaden söylüyorum yani bankaya para atıyorsun belli sürede faiz alıyorsun ,altın alsanda altının faizi yokmu dur yani durdukca degerlenmiyor mu onu demek istedim ben

fkrin için teşekkür ederim

canım çünkü altında kaybetme ihtimalinde var aldıgın altının aynı fiyatta duracagını ya da yükselebilceginin veyahut düşebileceginin garnatisini veremzsin yani ticaret. ama faizde öyle degil .Faizde düşme yoktur periyotsal olarak artma vardır ama altında hangi yöne eğileceği kesin değildir.

Peki kolayca iptal ettirebildin mi ? Nasil iptal ediyorlar bn bi türlü iptal ettirmedim

bana da çok geldiler bir sürü sigorta şirketinden/bankalardan. ama ben kesinlikle ikna olmayan guruptayım. ben sıcak para yatırımlarını daha çok seviyorum.zaten düzenli kazanıyorsan ve aklı selim olarak paranı çar çur etmiyorsan belli bir yatırımın illa ki olacaktır.. sıcak para ve sıcak paranın hal değiştirebileceği bütün yatırımlara varım ama bireysel emekliliği sevmiyorum. hatta kızım olduğu zaman kumbara hesabı yapalım demişti bir banka müdürü onu bile yaptırmadım. benim bütün sahip olduğum maddi ve manevi her şeyimin tek varisi kızım zaten.

arkadaşlar vakıfbank emeklilik annem 52 yaşında kızıma yaptırmak istiyor kızım 1.5 yaşında sizce kızıma yaptırırsa mı iyi yoksa bana yaptırırsa mı iyi ben 25 yaşındayım bir türlü anlıyamadım bu yaş farkını? kızıma yaptırırsa 56 yaşına kadar çekemiyecek parayı bana yaptırırsa bende 32 sene çekemiycem kendi üstüne mi yaptırması daha iyi şimdi bir bilen yardım etsinnn?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…