- 16 Temmuz 2013
- 3.204
- 4.167
- 83
- Konu Sahibi Queen of the North
-
2010 yılında kredi için bankaya gitmiştik ablamla.orda çalışan bayanlar bize övdü durdular.yok ev hanımları için özelmiş,getirisi yüksekmiş,10 yılı doldurunca yaş beklemeden maaş alacaksın gibi şeyler söylediler.bizde onların sözlerine inanıp yaptırdık.3,5 yıldır her ay para yatırıyorum ve getirisi ne oldu sadece 7,5 tl!.yaş konusunu araştırdım hiçbir doğruluğu yok.elli küsür yaşını beklemek zorundasın maaş için.bunu öğrenince şok oldum.devlet katkısının ödemesini yapmıyolar.insanları uğraştırıp duruyorlar.klasik bankacılık sistemi yani.ben dün arayıp iptalini istedim işleme aldılar.365 tl kesinti yapacaklarmış.hiç önemli değil dedim.şikayet sitelerini araştırısanız kimse memnun değil zaten.bakalım paramı ne zaman ödeyecekler.
kesınlıkle cok yardımcı oldun,benım daha önceki yaptıranlara sorma amacım da buydu zaten daha anlayacagım dilden konustun mesela :):)
devlet kesıntisi durumunu eşimle bir daha konusayım oda yanlıs biliyor bellıkı,birde bu emekliliği yaptırınca bazı özel sağlık kuruluslarından yararlanabılıyormuşsun o nasıl oluyor daha önce kullandınmı?
bende Anadolu hayat yaptırmıştım. 140 tl ödüyordum aylık. 3,5 yıldır.gecen hafta iptalını ıstedım kesıntıyıde yaptılar.4bın tl m 20 içinde geldi hesabıma.bi güzel harcadım...
annemede yapmıştım onunkı duruyor.
valla bizde oduyoruz ama çok ne işe yarıyo anlamıyorum birikişm olarak bakıyoruz biz ve sen yuz oduyosun 25 devlet veriyo işte bizde böylece her ay 200 yatırıp 250 lira biriktirmiş oluyorux
işin içinde banka olunca kazıklanacakmış hissi oluyor bende :):)
Avrupa da kedi köpeğin bile sigortası varken biz acabayla yaklaşıyoruz.Ve bazen insanların şaşalı anlatmasına inanıp,sorgusuzca yanlış eksik anlayarak bazı şeyleri kabul ediyor,sonra gerçekle yüzyüze kaldığımızda kazıklandığımızı düşünüyoruz.Kredi kartı olayındaki gibi.Bu ödeyeceğin primlerin kademeleri var en düşük en yüksek gibi.ne kadardan ödersen,kazancında o kadar olur.Sen en iyisi bir bankaya git,tereddütteysen devlet bankasına git.Tam anlamıyla dinle şartlarını ve ona göre karar ver.
Yaptırdığınız şeyin BES olduğuna emin misiniz, çünkü devlet katkısı ödemeleri başladı, benimkine yapılıyor düzenli olarak ve BES sözleşmesinde yaş konusu yazıyor. Ayrıca 3,5 yılda 7,5 TL getiri bana çok çok küçük bir primi düşündürdü. Ben ödemeye 65 TL ile başlamıştım, şu an 280 ödüyorum ve getirimi sürekli takip ediyorum, 6 yılda epey iyi bir getirisi oldu. :26:
10 sene prim öderim 56 yaşını beklerim diyorsanız yaptırın.
Ama yok para biriktiremiyorum bu vesile ile kenarda 3-5 kuruş param olur diyorsanız katien yaptırmayın.
Sistemden ayrılmak hem işkence, hem de çok kesinti oluyor. Ana parada bile düşme olabiliyor.
Dediğim gibi 10 sene ödeyip 56 yaşını beklemeyecekseniz hiç mi hiç yaptırmayın.
Şikayet.ver com sitesini de incelemenizi tavsiye ederim.
işin dini yönünüde araştırmak lazım tabii en önemli kısmı o hatta .
dini yönle ne alakası var ki anlamadım
caiz olmadıgını parayı işletirken faizli sistemlerde işletilip işletilmediginin çok iyi incelenmesi gerektiğini okumuştum birkaç hocadan. Ben oyüzden vazgeçmiştim tabi en iyisi diyanete sormak herhalde. birde bu ssk ile ilgilenen bir adam varya tv ye cıkıyo hep oda bunun iiyi bir sistem olmadıgını bir röpörtajında yazmıştı.
bende bu tarz konulara dinin karıştırılmaması düşüncesindeyim yani bireysel emeklilik olmaz,elinde tuttugun altında faiz getirisi oldugu için caiz değildir bazı kesimlere göre
evdeki altına caiz degil diyeni hiç duymamıştım açıkcası . tabi benim düşüncemm bu önceligim bu daha dogrusu doğru bilgiye ulaşmak lazım radyolugumtabi herkes doğru bildiği inandığını yapar neticede.
benim vardı ama iptal ettirmek durumunda kaldım para biriktiremeyenler için çok güzel bir durum ben en düşükten yatırıyordum 80 tl galiba 3 yıl yatırdım ve iptal ettirince geri iade aldım tabi 300 lira gibi bir kesinti yaptılar ek bir kazancı olmasa bile 10 yılın sonunda birikmiş bir paran olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?